pantho Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Καλημέρα σας. Πρόκειται να εγκαταστήσω εναν SBS2008 με adsl της ΟΤΕΝΕΤ και Modem ένα BAUDTEC. Επειδή δεν εχω ξαναεγκαταστησει τον 2008, υπάρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω, ιδιαιτερως στην ασφαλεια του mail server? Eυχαριστώ πολυ
alquiii Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Εχεισ ξαωαεγκαταστησει mail server? Φανατζομαι μιλας για exchange.
pantho Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ναι μεχρι τωρα ειχα εγκαταστησει ΝΤ και SBS 2003. Πριν μια εβδομαδα τελειωσα την εγκατασταση του 2008 και πηγε πολυ καλα. Ειναι παρα πολυ ευκολο το σεταρισμα του.
alquiii Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλωσ ο exchange 2010 αλλα δωσε παραπανω πληροφοριες. Τι ακριβως θα δουλεψεθις? ActiveSync? RPC? MAPI?OWA? Θελεις HA (DAG)? Στον exchange δωσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στα backup και δευτερον στο μεγεθος των mailbox. Επισης keep in mind οτι αν σε ενδιαφερει το Online archive παιζει ΜΟΝΟ στο owa και τελος θα χρεαστεις σχεδον σιγουρα commercial SSL. Αν εχεισ αποριες let me know
pantho Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Καλωσ ο exchange 2010 αλλα δωσε παραπανω πληροφοριες.Τι ακριβως θα δουλεψεθις? ActiveSync? RPC? MAPI?OWA? Θελεις HA (DAG)? Στον exchange δωσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στα backup και δευτερον στο μεγεθος των mailbox. Επισης keep in mind οτι αν σε ενδιαφερει το Online archive παιζει ΜΟΝΟ στο owa και τελος θα χρεαστεις σχεδον σιγουρα commercial SSL. Αν εχεισ αποριες let me know Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Προς το παρον OWA με ενδιαφερει. Το backup το κανω με ACRONIS στο οποιο εχω μεγαλη εμπιστοσυνη. Το μεγεθος το εχω αυξησει στα 7 gB για να μην εχω προβλημα. Το ΗΑ τι ειναι? Α και ενα προβλημα της τελευταιας ωρας. Εχω ενεργοποιησει τα redirected folders και δουλευε μια χαρα. Φορμαρισα ενα pc την περασμενη εβδομαδα και απο τοτε σε αυτο δεν δουλευει. Εχεις υποψη σου τι μπορει να συμβαινει?
alquiii Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Προς το παρον OWA με ενδιαφερει. Το backup το κανω με ACRONIS στο οποιο εχω μεγαλη εμπιστοσυνη. Το μεγεθος το εχω αυξησει στα 7 gB για να μην εχω προβλημα. Το ΗΑ τι ειναι? Α και ενα προβλημα της τελευταιας ωρας. Εχω ενεργοποιησει τα redirected folders και δουλευε μια χαρα. Φορμαρισα ενα pc την περασμενη εβδομαδα και απο τοτε σε αυτο δεν δουλευει. Εχεις υποψη σου τι μπορει να συμβαινει? Το ΗΑ σημαινει High Availability (Clustering) οπου στον 2010 ονομαζεται πλεον DAG. Προσεξε επισης πολυ αν και εφοσον το εχεισ σε production enviroment το θεμα της ασφαλειας, τισ πορτες που εχεισ ανοιξει , καλο θα ηταν να κλεισεις το pop3 φυσικα κτλ. Μερικες φορες δεν ειναι τοσο απλα οσο νομιζουμε να στηνουμε ΣΩΣΤΑ ενα mail server. Αναφορικα με το Back Up προσεξε το λιγο γιατι ο exchange δεν ειναι απλως copy paste η db και δουλεψε. Για RPC και ActiveSync θα χρεiαστεις ενα commercial UCC. Τωρα για το redirected folder φανταζομαι εννοεισ οτι πειραξεσ το OWA? Αν ναι τοτε δες μεσα στον φακελο του OWA και αλλαξε το httpRedirect enabled="false" σε true. Αν εχει προβλημα pm me.
pantho Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλησπερα. Κλεινοντας το pOP3 δεν θα εχω προβλημα με την ληψη των e-mails? Για τα redirected folders εννοω για εν pc που ειναι μεσα στο δικτυο και συγχρονιζονταν κανονικα πριν το φορματ. Δεν εχω βρει λυση ακομη
pantho Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλησπερα. Κλεινοντας το pOP3 δεν θα εχω προβλημα με την ληψη των e-mails? Για τα redirected folders εννοω για εν pc που ειναι μεσα στο δικτυο και συγχρονιζονταν κανονικα πριν το φορματ. Δεν εχω βρει λυση ακομη
alquiii Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλησπερα. Κλεινοντας το pOP3 δεν θα εχω προβλημα με την ληψη των e-mails? Για τα redirected folders εννοω για εν pc που ειναι μεσα στο δικτυο και συγχρονιζονταν κανονικα πριν το φορματ. Δεν εχω βρει λυση ακομη Οχι εφοσον θα δουλευεις MAPI. Σχετικα με τα redirected folders δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις...
pantho Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Οχι εφοσον θα δουλευεις MAPI.Σχετικα με τα redirected folders δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις... Δεν εχω βρει λυση ακομη. Τα folders αυτα ειναι φακελοι μεσα στον server προσωπικοι για τον καθε χρηστη με τους οποιους συγχρονιζονται to desktop και ta mydocuments του χρηστη για backup. Μετα το φορματ δεν παιζει ο συγχρονισμος σε αυτο το pc. Αν βρεις κατι ενημερωσε με. Φευγω για 2 εβδομαδες διακοπες να γεμισω λιγο τις μπαταριες μου. Ευχομαι καλες διακοπες και σε σενα αν δεν εχεις φυγει ηδη.
alquiii Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δεν εχω βρει λυση ακομη. Τα folders αυτα ειναι φακελοι μεσα στον server προσωπικοι για τον καθε χρηστη με τους οποιους συγχρονιζονται to desktop και ta mydocuments του χρηστη για backup. Μετα το φορματ δεν παιζει ο συγχρονισμος σε αυτο το pc. Αν βρεις κατι ενημερωσε με. Φευγω για 2 εβδομαδες διακοπες να γεμισω λιγο τις μπαταριες μου. Ευχομαι καλες διακοπες και σε σενα αν δεν εχεις φυγει ηδη. Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι κανει map ta mydocuments. Εφοσον δουλευεις ετσι δεν χρειαζεται να κανεις συγχρονισμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.