Προς το περιεχόμενο

limit bandwidth σε Local Network

>-Nosakos<-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ποιος ειναι τυχαιος λοιπον....... μαλλον στο απεδειξε ο φιλος...... φιλε nske. Αυτο παρσιφαλ λαμβανει ισχυ στο pc που θα το τρεξεις. Αν πρεπει να το τρεξει στο ασυρματο, θα πρεπει να γραψει "wirelless area connection". Βασικα ο τυχαιος, εχει φτιαξει εναν απλο κωδικα τυπου netlimiter pro, το οποιο βασιζετε σε αυτη την εντολη και μου χρησιμευει στη δουλεια μου, σε διαφορα σταδια.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτο παρσιφαλ λαμβανει ισχυ στο pc που θα το τρεξεις.

Το θέμα είναι πως ο topic starter διευκρίνισε από το πρώτο του μήνυμα κιόλας ότι δεν έχει πρόσβαση στο PC που θέλει να εφαρμοστεί bandwidth throttling. Πώς θα τρέξει λοιπόν την netsh στο ξένο PC;

Σε κάθε περίπτωση, το έλυσε ήδη με τον πλέον σωστό τρόπο, ρίχνοντας το transmit rate του ασύρματου interface του router.

Βέβαια το «σωστό» εδώ είναι σχετικό και εξαρτάται από τις περιστάσεις. Τώρα που δεν χρησιμοποιεί δικές του συσκευές συνδεδεμένες στον router με WiFi, είναι ΟΚ. Αν αύριο μεθαύριο θελήσει να συνδέσει μία τέτοια συσκευή... ;

Δημοσ.
ΟΚ, αυτά συνέβησαν στο δικό σου PC που συνδέεται ενσύρματα στον router και στο οποίο απ' ο,τι κατάλαβα δε σε ενδιέφερε να περιορίσεις την ταχύτητα. Στο άλλο PC που συνδέεται μέσω WiFi στον router τί έγινε, γνωρίζεις;

Το βραδάκι θα ξέρω οπότε θα δοκιμάσω τότε..

edit:

λαμβανει ισχυ στο pc που θα το τρεξεις

οκ τότε.

Βέβαια το «σωστό» εδώ είναι σχετικό και εξαρτάται από τις περιστάσεις. Τώρα που δεν χρησιμοποιεί δικές του συσκευές συνδεδεμένες στον router με WiFi, είναι ΟΚ. Αν αύριο μεθαύριο θελήσει να συνδέσει μία τέτοια συσκευή... ;

Πολλή σωστό. Αλλά μέχρι να έρθει αυτό το πρόβλημα μέχρι στιγμής είμαι καλυμμένος(έτσι φαίνεται?) ,άμα βέβαια γινόταν να περιορίσω συγκεκριμένα pc θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.

To netlimiter pro γιατι δε το καταφερες ρε φιλε? εχει και οδηγιες καπου στο site τους. Θελει λιγη δουλιτσα αλλα στο τελος τι βρισκεις την ακρη. ο μονος περιορισμος ειναι οτι πρεπει να εγκατασταθει στο pc που θες να περιορισεις και αν ο αλλος βεβαια το βρει και το απεγκαταστησει.... τον πινεις.

Δημοσ.
ο μονος περιορισμος ειναι οτι πρεπει να εγκατασταθει στο pc που θες να περιορισεις και αν ο αλλος βεβαια το βρει και το απεγκαταστησει.... τον πινεις.

Από την στιγμή που δεν έχει πρόσβαση στο άλλο pc είναι «Ο περιορισμός».

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο αν θέλεις που κάνει λάθος ο nske;

Δημοσ.

Οχι φιλε δε θελω, θα ζητησει συγνωμη πρωτα για το τροπο του και μετα θα του εξηγησω αλλιως......... Μανωλης Διακακης "tcp/ip & udp πρωτοκωλλο" στο παπασωτηριου....... 1200 σελιδες και 140 ευρω και μετα απο κανα εξαμηνο, γιατι τοσο θες (και λιγο ειπα), περναμε και απο microsoft να καταλαβουμε τις παραμετροποιησεις

Δημοσ.

Εχω κανει αυτο που ζητας με Kerio Winroute Firewall. Αν θες ριξε μια ματια στην πτυχιακη μου απο σελιδα 61 και μετα: http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/stef/hlk/2006/VassisNikolaosA.andMpourdouvalisParaskeuasI./attached-document/2006VassisMpourdouvalis.pdf

Με αυτον τον τροπο ο υπολογιστης σου θα διαχειριζεται το δικτυο και θα αναλαμβανει την πιστοποιηση του αλλου χρηστη, θα του δινει συγκεκριμενα δικαιωματα (ταχυτητα, οριο download) και αλλες πολλες επιλογες για να το φερεις στα μετρα σου.

Δημοσ.
Οχι φιλε δε θελω, θα ζητησει συγνωμη πρωτα για το τροπο του και μετα θα του εξηγησω αλλιως......... Μανωλης Διακακης "tcp/ip & udp πρωτοκωλλο" στο παπασωτηριου....... 1200 σελιδες και 140 ευρω και μετα απο κανα εξαμηνο, γιατι τοσο θες (και λιγο ειπα), περναμε και απο microsoft να καταλαβουμε τις παραμετροποιησεις

Εντάξει, κατάλαβα...

Δημοσ.

το βασικο ερωτημα ειναι αυτο.οτι τι να το κανεις αμα ειναι να κατσεις στο pc του αλλου.αμα ειναι να κατσειςκαι εκει τοτε πολυ απλα βαζεις και netlimiter>σκοπος ειναι να το κοβε στον ρουτερ.

Δημοσ.
και ειδικα ο ενας που ειρωνευτηκε.........
θα ζητησει συγνωμη πρωτα για το τροπο του και μετα θα του εξηγησω αλλιως......... Μανωλης Διακακης "tcp/ip & udp πρωτοκωλλο" στο παπασωτηριου....... 1200 σελιδες και 140 ευρω και μετα απο κανα εξαμηνο, γιατι τοσο θες (και λιγο ειπα), περναμε και απο microsoft να καταλαβουμε τις παραμετροποιησεις

Αυτό που είπα είναι ότι μπορεί να δοκιμάζεις πράγματα απείρως, όπως είπες, αλλά στην τύχη. Ούτε ειρωνεία είναι ούτε προσβολή.

Δοκιμασε το και βαλε mtu=10 ας πουμε....... και ποσταρε εδω παλι να μου πεις αν εχεις καν internet......... για να πειστουν και οι απο πανω οτι δουλευει δλδ και δε λεμε οτι ναναι.

Δε γίνεται κάποιος που έχει ελάχιστη ιδέα για το πώς δουλεύει το IP να μην πειστεί ότι λες ότι να' ναι και ότι δοκιμάζεις απλώς πράγματα στην τύχη, όταν προτείνεις πράγματα όπως το το παραπάνω.

Όποιος το δοκιμάσει πραγματικά -και δεν εννοώ βέβαια με 10 bytes, όταν το ελάχιστο μήκος μόνο του IP header είναι 20 bytes- και εξετάσει το πραγματικό bandwidth που καταναλώνεται, θα δει ότι δεν δουλεύει: σπαταλά bandwidth και εισάγει ανώμαλες, προβληματικές συμπεριφορές.

Δημοσ.

Αν και ειπα οτι δε θα ξαναποσταρω nske, θα σου πω που εχεις λαθος. Βασικα το μονο σωστο που εγραψες ειναι οτι το μικροτερο μεγεθος του header και οχι το μηκος (επειδη δεν ειναι βοας) ειναι 20 byte. Ολα τα αλλα τα εχεις μπερδeψει και προφανως δε γνωριζεις καν το πρωτοκωλλο

Λοιπον η απαντηση ειναι ως εξης: Τα βασικα ειναι οτι το MTU=bytes per second και buffer=packets per second. O λογος που εχεις αδικο ειναι οτι τα windows δεν αφηνουν να εκφυλιστουν τα πακετα παρα μονο μεχρι 1044000 bytes per packet, για λογους που δεν ειναι της παρουσης να εξηγησω που αν οντως κατειχες το θεμα, σιγουρα θα το γνωριζες. Αν δε γινοταν αυτο θα ισχυε αυτο που λες εσυ. Επειδη ομως ισχυει και συμφωνα με το banwindth x delay product, ξεροντας το latency σου με τα μαθηματικα θα εβγαζες και ακριβως ποσο να μειωσεις το mtu σου, για να εχεις την αναλογη προοδο. Θα σου πω οτι αυτο ειναι οτι καταλαβες και οποιος καταλαβε και θα σε παρακαλουσα να μην απευθυνεις το λογο γιατι απλα δε θα απαντησω. Μηπως και ξεκολλησεις στα γραφω διοτι και τον ειρωνευτηκες και ειχε δικιο ο ανωνυμος και συνεχιζεις να επιμενεις σε κατι που αυτοι που γνωριζουν βλεπουν οτι γραφεις ασυναρτησιες. σορρυ για το σκληρο λογο αλλα αποδεικνυει τη πραγματικοτητα που ενω σου ελεγε δοκιμασε το και θα σου εξηγησω, εσυ τον ειρωνευοσουν με λαθεμενα αρθρα οτι εσυ εχεις δικιο και αυτος αδικο. Στο τελευταιο ποστ πηγες να τα μαζεψεις, αλλα δεν το καταφερες και συνεχιζεις αν του γραφεις οτι λεει οτι ναναι. Εχει δικιο και εσυ αδικο και λες οτι ναναι.

Δημοσ.

Αν και δεν εχω την αναγκη υποστηριξης κανενος nske, ισχυουν αυτα που λεει ο ντος.......... ολα ομως. Απλα εγω δε στα εγραψα γιατι ημουν σιγουρος οτι δε θα τα καταλαβεις και θα εχανα το χρονο μου. Αν ησουν ενταξει απο την αρχη θα σου απαντουσα ομως και θα σου εξηγουσα και οχι καν επιγραμματικα. Αντιος και απο μενα

Δημοσ.

Ρε παιδιά μισό μια βοήθεια ζήτησα γτ να το κλείσετε το thread μ?

Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας!

Εχω κανει αυτο που ζητας με Kerio Winroute Firewall. Αν θες ριξε μια ματια στην πτυχιακη μου απο σελιδα 61 και μετα: http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/stef/hlk/2006/VassisNikolaosA.andMpourdouvalisParaskeuasI./attached-document/2006VassisMpourdouvalis.pdf

Με αυτον τον τροπο ο υπολογιστης σου θα διαχειριζεται το δικτυο και θα αναλαμβανει την πιστοποιηση του αλλου χρηστη, θα του δινει συγκεκριμενα δικαιωματα (ταχυτητα, οριο download) και αλλες πολλες επιλογες για να το φερεις στα μετρα σου.

θα τ ρίξω μια ματιά αν κ είναι κάμποσες σελίδες.Ευχαριστώ :-)

To netlimiter pro γιατι δε το καταφερες ρε φιλε? εχει και οδηγιες καπου στο site τους. Θελει λιγη δουλιτσα αλλα στο τελος τι βρισκεις την ακρη. ο μονος περιορισμος ειναι οτι πρεπει να εγκατασταθει στο pc που θες να περιορισεις και αν ο αλλος βεβαια το βρει και το απεγκαταστησει.... τον πινεις.

όπως είπα κ πριν δεν έχω πρόσβαση στο άλλο pc οπότε δεν μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα.

Επίσης δεν γίνετε να κάνω το netsh στο wirelles Area connection μιας κ δεν το βρίσκει.(Είμαστε μάλλον κ οι δυο στο Local συνδεδεμένοι?)

Δημοσ.

to netsh που σου ειπαν θα γινει στο Pc του αλλου αν καταλαβα σωστα οχι απο το δικο σου για αυτο μαλωναν ποιο πανω αν εχεις προσβαση στο αλλο Pc η οχι.καλα δεν θα κλειδωσουμε το Post Θα σβησουμε τα αχρηστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...