nske Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ο άλλος θα επηρεαστεί μόνο στην επικοινωνία με τον πρώτο. Κάθε interface κάθε host έχει το δικό του MTU, απλά στην επικοινωνία ανάμεσα σε 2 hosts χρησιμοποιείται το μικρότερο MTU που υποστηρίζουν τα άκρα και οι ενδιάμεσοι routers, οπότε δεν θα επηρεαζόταν σε κάτι η επικοινωνία προς το Internet του ενός από το MTU του άλλου. Εκεί που θα επηρεάζονταν και οι δύο ήταν αν μείωνε το MTU στον router, και μάλιστα και στα δύο interfaces του (Wireless και Ethernet) -αν αυτά δεν είναι γεφυρωμένα μεταξύ τους. Όμως το MTU δεν θα είχε καν πραγματικό αποτέλεσμα στον περιορισμό της κατανάλωσης Bandwidth. Μπορεί να έβλεπε μεν μικρότερη ταχύτητα, αλλά και πάλι θα χρησιμοποιούταν το ίδιο bandwidth per second, το επιπλέον bandwidth θα ξοδευόταν για τους IP headers των επιπλέον πακέτων (πλέον θα ήταν περισσότερα). Οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι οι εξής: - Traffic control στον υπάρχοντα router (δε ξέρω αν το υποστηρίζει) - Χρήση κάποιου τρίτου μηχανήματος ως proxy ή gateway - Χρήση του 1ου μηχανήματος ως proxy ή gateway για το 2ο (αλλά για να έχει internet to 2ο θα πρέπει να λειτουργεί και το 1ο) - Εγκατάσταση του netlimiter (ή κάποιας παρόμοιας εφαρμογής) τοπικά στον συγκεκριμένο υπολογιστή (αλλά ο άλλος θα μπορεί να το παρακάμψει εύκολα αν ξέρει 5 πράγματα).
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 σωστος.ξεχασα οτι στο wan interface το mtu θα ειναι πχ 1500 οποτε δεν θα επηρεασει το συνολικο ιντερνετ.το μπερδεψα λιγακι με το να αλλαξεις το mtu στο wan.
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Αυτο θα παιξει και θα παιξει καλυτερα αν βαλει το autotuning=disable. Το οτι θα του μειωσει το transfer, μονο σε αυτο το pc............ το ανεφερα ηδη.
nske Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Νομίζω ότι εξήγησα για ποιο λόγο δεν έχει νόημα να πειράξει το MTU για αυτό που θέλει να κάνει... Αν διαφωνείς θα με ενδιέφερε να ακούσω το σκεπτικό.
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 το οτι εξηγησες κατι, δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Μπροστα σε ενα pc εισαι.......... δοκιμασε το και ποσταρε μετα
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 εφοσον το ιντερνετ θα παιζει με mtu 1492 πχ αν δεν αλλαξει αυτο και αλλαξεις καποιος το Mtu στο Lan η στο wireless στο ρουτερ η στο lan η wireless του Pc του τα οποια ειναι πιο γρηγορα σαν Interface απο το ιντερνετ δεν νομιζω οτι θα καταφερει να δει διαφορα.απλα εξτρα πακετα headers σε καθε πακετο.η ειμαι λαθος?
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σαφως και κανεις και εσυ λαθος. Κοιταξτε.... αν θελετε να σας αναλυσω με θεωριες........ ουουου..... απο λογια. Μα καλα μια εντολη ειναι. Γιατι δεν τι δοκιμαζετε να δειτε τι παιζει και μιλαμε σοφιστικε ρε παιδια? Εγω που το εγραψα την εχω δοκιμασει απειρως, ενα sec δουλεια ειναι....... και μετα μιλαμε. Για βαλτε το μτυ=50............ ουτε σελιδα δε θα ανοιγετε και αν ανοιγετε θα παιρνει κανα-δυο λεπτα
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 ολα αυτα θα τα καταφερει αν αποκτησει προσβαση στο αλλο Pc που αν ειναι να αποκτησει προσβαση βαζει και το net limiter.
nske Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 _Anonymous_ ανάμεσα στις άπειρες τυχαίες δοκιμές σου κάνε τον κόπο να εξετάσεις και το πραγματικό traffic, αποστολής και λήψης, πάνω στο public interface του gateway σου, μάλλον θα εκπλαγείς. εφοσον το ιντερνετ θα παιζει με mtu 1492 πχ αν δεν αλλαξει αυτο και αλλαξεις καποιος το Mtu στο Lan η στο wireless στο ρουτερ η στο lan η wireless του Pc του τα οποια ειναι πιο γρηγορα σαν Interface απο το ιντερνετ δεν νομιζω οτι θα καταφερει να δει διαφορα.απλα εξτρα πακετα headers σε καθε πακετο.η ειμαι λαθος? To MTU δηλώνει ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος IP πακέτου που μπορεί να περάσει από κάποιο network interface. Αν ο Host A έχει στο σχετικό interface MTU 1000, τότε τα πακέτα που θα ανταλλάζει με τον Host B θα έχουν μέγεθος 1000 το πολύ bytes, ανεξάρτητα από το ότι κάποια ενδιάμεσα interfaces κάποιων ενδιάμεσων routers θα έχουν μεγαλύτερο MTU. Το πακέτα θα έχουν μέγεθος όσο είναι το μικρότερο MTU που συναντάται στη διαδρομή. Αυτό συνήθως βρίσκεται έτσι: http://en.wikipedia.org/wiki/Path_MTU_discovery http://www.erg.abdn.ac.uk/users/gorry/eg3567/inet-pages/pmtud.html
_Anonymous_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Το δοκιμασες? ή απλα ειρωνευεσε φιλε μου χαρακτηριζοντας τις απειρες δοκιμες μου? Δοκιμασε το και οταν θα εκπλαγεις στο οτι δουλευει......... θα σου εξηγησω που κανεις λαθος.
>-Nosakos<- Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Παίδες ευχαριστώ πάρα πού για όλες τις απαντήσεις!! Τελικά σκάλισα το ρούτερ μ κ βρήκα κάτι professional επιλογές τις οποίες πείραξα. 1)data rate (Mbps) : απο auto -> 1 2)Multicast Rate (Mbps) : απο auto -> 1 3)Fragmentation Threshold: απο 2346(max) -> 1500 4)RTS(Request To Send) Threshold: απο 2376 -> 1501 5)DTIM(Delivery Traffic Indication Message) Interval: 1 6)Beacon Interval: απο 100 -> 200 Είχε ανοιχτά torrents - downloads κ δεν ένοιωθα τπτ ελπίζω μόνο να μην το έχω περιορίσει πάρα πολύ.. netsh interface ipv4 set subinterface "Local Area Connection" mtu=1000 store=persistent autotuning=disable Επειδή βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται τελικά αυτό να το δοκιμάσω ή θα είναι τζάμπα κόπος?
parsifal Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Επειδή βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται τελικά αυτό να το δοκιμάσω ή θα είναι τζάμπα κόπος? Αφού είπες ότι δεν έχεις πρόσβαση στο άλλο PC, πώς να το δοκιμάσεις;
_Anonymous_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Κανε μου μια χαρη φιλε μου. Δοκιμασε το και βαλε mtu=10 ας πουμε....... και ποσταρε εδω παλι να μου πεις αν εχεις καν internet......... για να πειστουν και οι απο πανω οτι δουλευει δλδ και δε λεμε οτι ναναι. ουτε καν restart δε θελει το μηχανημα. Ενα sec δουλεια ειναι για σενα μιας και εχεις τα 7 μπροστα σου, επειδη υποψιαζομε οτι οι 2 φιλοι πιο πανω που διαφωνουν........ δεν εχουν καν 7 και ειδικα ο ενας που ειρωνευτηκε......... καν windows απο οτι καταλαβα, παρα linux........... ετσι? Σε ευχαριστω
>-Nosakos<- Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Κανε μου μια χαρη φιλε μου. Δοκιμασε το και βαλε mtu=10 ας πουμε....... και ποσταρε εδω παλι να μου πεις αν εχεις καν internet......... για να πειστουν και οι απο πανω οτι δουλευει δλδ και δε λεμε οτι ναναι. ουτε καν restart δε θελει το μηχανημα. Ενα sec δουλεια ειναι για σενα μιας και εχεις τα 7 μπροστα σου, επειδη υποψιαζομε οτι οι 2 φιλοι πιο πανω που διαφωνουν........ δεν εχουν καν 7 και ειδικα ο ενας που ειρωνευτηκε......... καν windows απο οτι καταλαβα, παρα linux........... ετσι? Σε ευχαριστω Λοιπόν το δοκίμασα πρώτα με mtu=100 κ μετά με mtu=10. Στο πρώτο οι σελίδες άνοιγαν κάπως αργά αλλά το download speed είχε περιοριστεί αρκετά (από 7,38Mbps -> 1,05Mbps σύμφωνα με το speedtest) ,με το π έβαλα όμως 10 οι σελίδες δεν άνοιγαν καν. Αφού είπες ότι δεν έχεις πρόσβαση στο άλλο PC, πώς να το δοκιμάσεις; Είχα την εντύπωση ότι αυτό θα έπιανε από το δικό μ pc άμα άλλαζα πχ το local area connection σε wirelless area connection..μάλλον λάθος κατάλαβα.
parsifal Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Λοιπόν το δοκίμασα πρώτα με mtu=100 κ μετά με mtu=10.Στο πρώτο οι σελίδες άνοιγαν κάπως αργά αλλά το download speed είχε περιοριστεί αρκετά (από 7,38Mbps -> 1,05Mbps σύμφωνα με το speedtest) ,με το π έβαλα όμως 10 οι σελίδες δεν άνοιγαν καν. ΟΚ, αυτά συνέβησαν στο δικό σου PC που συνδέεται ενσύρματα στον router και στο οποίο απ' ο,τι κατάλαβα δε σε ενδιέφερε να περιορίσεις την ταχύτητα. Στο άλλο PC που συνδέεται μέσω WiFi στον router τί έγινε, γνωρίζεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.