Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ριξε μια ματια στο leroy, εχει και φτηνο δικο του coooler, εχει και φτηνα φορητα air conditions

Τα οποία φορητά κλιματιστικά είναι επιεικώς χάλια. Την πάτησα και πήρα το 12άρι για 14τμ σε αίθουσα με μόνωση. Κάνει ΠΑΡΑ πολύ θόρυβο, η απόδοσή του είναι τραγική (ενώ βγάζει παγωμένο αέρα, αυτός δεν διαχέεται εκτός αν είσαι μπροστά του), και στη θέρμανση που τόλμησα να το δοκιμάσω το χειμώνα, απλά δεν έβγαζε ζεστό. Μόνο χλιαρό, και ο θερμοστάτης του δεν πάει πάνω από από 25, τα οποία δεν πιάνει ποτέ. Ααααα, και το κορυφαίο. Ενώ είναι στην εγγύηση αγορασμένο με τιμολόγιο, για να το δουν πρέπει να το πάρω στον ώμο και να τους το πάω εγώ γιατί δεν έχουν συνεργεία για το σέρβις. Και τέλος (το αποκορύφωμα), μετά τα δύο χρόνια, σου λένε στα ίσια ότι δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά "αλλά θα βρείτε από ψυκτικούς". Όλα αυτά είναι καταπάτηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως καταλαβαίνετε. Χίλιες φορές ένα απλό κλιματιστικό με 160 ευρώ ή inverter στα 280. 

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα οποία φορητά κλιματιστικά είναι επιεικώς χάλια. Την πάτησα και πήρα το 12άρι για 14τμ σε αίθουσα με μόνωση. Κάνει ΠΑΡΑ πολύ θόρυβο, η απόδοσή του είναι τραγική (ενώ βγάζει παγωμένο αέρα, αυτός δεν διαχέεται εκτός αν είσαι μπροστά του), και στη θέρμανση που τόλμησα να το δοκιμάσω το χειμώνα, απλά δεν έβγαζε ζεστό. Μόνο χλιαρό, και ο θερμοστάτης του δεν πάει πάνω από από 25, τα οποία δεν πιάνει ποτέ. Ααααα, και το κορυφαίο. Ενώ είναι στην εγγύηση αγορασμένο με τιμολόγιο, για να το δουν πρέπει να το πάρω στον ώμο και να τους το πάω εγώ γιατί δεν έχουν συνεργεία για το σέρβις. Και τέλος (το αποκορύφωμα), μετά τα δύο χρόνια, σου λένε στα ίσια ότι δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά "αλλά θα βρείτε από ψυκτικούς". Όλα αυτά είναι καταπάτηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως καταλαβαίνετε. Χίλιες φορές ένα απλό κλιματιστικό με 160 ευρώ ή inverter στα 280. 

Μα το θεμα ειναι η 'φορητοτητα'.

Αν παρει κανεις air cooler ή φορητο κλιματιστικο, δεν θα το κανει για να 'γλυτωσει λεφτα'.

Θα το κανει γιατι θελει ανα πασα στιγμη, να μπορει να το παει οπου θελει (οσο το δυνατον), διχως μαστορια, ξηλωματα, χρονοτριβες, διαδικασιες.

Ειναι σαν να λεμε οτι φτασαμε στο 2017, και αμα θες να κανεις δουλεια με υπολογιστη, πρεπει (ελεος-δεινοσαυροι!) να παρεις desktop!

Επρεπε η αγορα των φορητων κλιματιστικων να εχει ωριμασει, να εχει ο κοσμος μια αξιοπρεπη επιλογη....

Οχι μονο βιδωμα στον τοιχο και τεχνιτης κλπ, κι ας ειναι και φτηνοτερο...

Κριμα.

Δημοσ.

Μα το θεμα ειναι η 'φορητοτητα'.

Αν παρει κανεις air cooler ή φορητο κλιματιστικο, δεν θα το κανει για να 'γλυτωσει λεφτα'.

Θα το κανει γιατι θελει ανα πασα στιγμη, να μπορει να το παει οπου θελει (οσο το δυνατον), διχως μαστορια, ξηλωματα, χρονοτριβες, διαδικασιες.

Ειναι σαν να λεμε οτι φτασαμε στο 2017, και αμα θες να κανεις δουλεια με υπολογιστη, πρεπει (ελεος-δεινοσαυροι!) να παρεις desktop!

Επρεπε η αγορα των φορητων κλιματιστικων να εχει ωριμασει, να εχει ο κοσμος μια αξιοπρεπη επιλογη....

Οχι μονο βιδωμα στον τοιχο και τεχνιτης κλπ, κι ας ειναι και φτηνοτερο...

Κριμα.

Τι να την κάνεις τη φορητότητα αν δεν μπορείς να σταθείς στο χώρο που δουλεύει; Ειδικά σε σπίτι. Άσε που δεν συνοδεύονται από κατάλληλες θήκες για το σωλήνα του εξαερισμού, με αποτέλεσμα να θέλεις ακαλαίσθητες πατέντες ή συγκεκριμένα παράθυρα για να το δουλέψεις. Και μεγάλο μείον το ότι πρέπει να το αδειάζεις κάθε δύο τρεις ημέρες από το νερό που μαζεύει. 

• Like 1
Δημοσ.

χωρις κλιμα,ποσο πληρωνεις?κοψε κατι αλλο και βαλε κλιμα.μαγειρευε ανα 2 μερες,χαμηλωσε θερμοκρασια θερμοσιφωνα,κλεισε το πισι που κατεβαζει ολημερις,κοψε πραμα.το κλιμα δεν επιβαρυνει πολυ.εκτος και αν εισαι τελευταιο οροφο αμονωτο και 200 τετραγωνικα,και θελεις απο 38 εξω,να το πας 22 μεσα.......

το φορητο δεν αντεχεται.πολυυυυ θορυβο και μικρη αποδοση,αν δεν κανεις τρουπα στον τοιχο.αν κανεις τρουπα,ε,βαλε κανονικο μικρο 9αρι απλο,με 200 ευρω.περισοτερο θα αποδιδει

Ίδια περίπτωση... Αμόνωτο σπίτι, τελευταίος όροφος.. Αυτή την στιγμή έχω 29 βαθμούς έχουμε πάρει φωτιά.

Περυσι με ένα κλίμα 8 ετών 12αρι έδωσα 800 στη ΔΕΗ για Μάιο έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Φέτος πήρα άλλο κλίμα...inverter, ελπίζω φέτος να δώσουμε τα μισά χρήματα :)

Δημοσ.

Ίδια περίπτωση... Αμόνωτο σπίτι, τελευταίος όροφος.. Αυτή την στιγμή έχω 29 βαθμούς έχουμε πάρει φωτιά.

Περυσι με ένα κλίμα 8 ετών 12αρι έδωσα 800 στη ΔΕΗ για Μάιο έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Φέτος πήρα άλλο κλίμα...inverter, ελπίζω φέτος να δώσουμε τα μισά χρήματα :)

Αρκεί, νομίζω, να το έχεις σε μια σταθερή θερμοκρασία και να μην το σβήνεις συνέχεια. Εμένα αυτό μου έχουν πει. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεπερνάμε έναν συγκεκριμένο αριθμό κιλοβατωρών, είναι πιο ακριβή η χρέωση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει το παρακάτω air cooler λόγω φορητότητας. https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/forita/air-cooler-equation-zs998-1-70-w-61809531/

Θα έπερνε κλιματιστικό αλλά επειδή το θέλει για σαλόνι και υπνοδωμάτιο θα χρειαστεί να πάρει δύο, οπότε το κόστος θα ανέβει πάνω από 600 ευρώ. Συν ότι το διαμέρισμα που μένει είναι ενοικιαζομενο και σε 4 μήνες θα μετακομίσει. Τι γνώμη έχετε για το παραπάνω air cooler? Ο χώρος που θα χρησιμοποιείται είναι περίπου 25τμ σαλόνι-κουζινα και περίπου 15τμ δωματιο.

Επεξ/σία από Alex-ios
Δημοσ.

Ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει το παρακάτω air cooler λόγω φορητότητας. https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/forita/air-cooler-equation-zs998-1-70-w-61809531/

Θα έπερνε κλιματιστικό αλλά επειδή το θέλει για σαλόνι και υπνοδωμάτιο θα χρειαστεί να πάρει δύο, οπότε το κόστος θα ανέβει πάνω από 600 ευρώ. Συν ότι το διαμέρισμα που μένει είναι ενοικιαζομενο και σε 4 μήνες θα μετακομίσει. Τι γνώμη έχετε για το παραπάνω air cooler? Ο χώρος που θα χρησιμοποιείται είναι περίπου 25τμ σαλόνι-κουζινα και περίπου 15τμ δωματιο.

με ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου καλύτερη θερμοκρασία θα πετύχει στον χώρο.. 

σε αυτά τα λευτά ας πάει για κανονικό ανεμιστήρα σαν αυτόν https://www.skroutz.gr/s/11636513/Morris-MFS-16216.html

Δημοσ.

Λες? Σκέφτηκε να πάρει το air cooler διότι υποτίθεται ότι βγάζει κρύο αέρα λόγω του νερού. Πάντως ο ανεμιστήρας είναι πιο πρακτικός λόγω φορητότητας και μεγέθους. Ο συγκεκριμένος απότι βλέπω έχει κοντρόλ και καλές αξιολογήσεις. Του είπα να τον τσεκάρει. Να σε καλά :)

Δημοσ.

Αμέ.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πως δεν έχω χώρο να αφήσω λεκανίτσες με νερά.

Welcome back.

Ας μην είναι λεκανίτσα. Ένα μεγάλο ποτήρι νερό (το οποίο μετά ΔΕΝ πίνεις).

Απανταω μονο και μονο επειδη διαβασα το θεμα απο την αρχη.

Το ιδιο πραγμα μπορει να γινει και σε ηλεκτρικα καλοριφερ. Σε σπιτι που μεναμε για ΣΚ χειμωνα ειχαμε τετοια και το πρωι σηκωνομασταν ολοι με βηχα. Μετα αρχισαμε να βαζουμε απο πανω ενα πλαστικο με νερο και τελειωσε το θεμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια τα air cooler δεν ειναι για το κλιμα της ελλαδος, το οποιο ειναι υψηλων θερμοκρασιων το καλοκαιρι .

Το aircooler θε κανει δουλεια αν εισαι σε σκανδιναβικες χωρες με μαλακο καλοκαιρι, εκει θα δεις οτι αποδιδει

Στην Ελλαδα θα βριζεις γιατι θα λες οτι δεν εχει αποδοση, ενω αυτο θα κανει κανονικα τη δουλεια του

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή και εγώ ψιλό καίγομαι στο σπίτι και να πω την αλήθεια,δεν έχω λεφτά για κλίμα,έχω 2 ανεμιστήρες, προσπαθώ να κάνω air flow το βράδυ ώστε να κοιμηθώ,αλλά μένω τελευταίο όροφο και έχει ταράτσα από πάνω,το προβλήμα είναι ότι έχει καλή μόνωση μέσα,δλδ,τον χειμώνα κρατάει πολύ καλά την ζέστη μέσα και δεν πολύ άναβε το καλοριφέρ,και τώρα κρατάει επίσης την ζέστη μέσα που έρχεται απέξω.
Αυτό το air cooler στο Leroy θα κάνει καλύτερη δουλειά από έναν ανεμιστήρα στην δικιά μου περίπτωση?!
Το διαμέρισμα είναι Ανατολικό.

Επεξ/σία από Drake27
Δημοσ.

Τελευταιο πατωμα με ταρατσα απο επανω και θελεις να δροσιστεις με aircooler ; γεμισε καλυτερα την μπανιέρα και βουτα. Ολοι οσοι απαντησαν παραπανω σε παρομοια ερωτηματα τα κατηγορουν οτι δεν κανουν τιποτα γιατι ρωτατε παλι τα ιδια? Περιμενετε να αλλάξουν οι απαντησεις ειδικα για διαμερισματα με τις πιο δυσμενεις συνθηκες????

Δημοσ.

Τελευταιο πατωμα με ταρατσα απο επανω και θελεις να δροσιστεις με aircooler ; γεμισε καλυτερα την μπανιέρα και βουτα. Ολοι οσοι απαντησαν παραπανω σε παρομοια ερωτηματα τα κατηγορουν οτι δεν κανουν τιποτα γιατι ρωτατε παλι τα ιδια? Περιμενετε να αλλάξουν οι απαντησεις ειδικα για διαμερισματα με τις πιο δυσμενεις συνθηκες????

Ρωτάω γιατί τα άλλα ερωτήματα ήταν πριν από 7 χρόνια,λέω μήπως άλλαξε κάτι σε θέμα τεχνολογίας.

Βρήκα μια πατέντα με χαλκοσωλήνα πάνω στον ανεμιστήρα και με μια τρόμπα νερού να κάνει κυκλοφορία το νερό που θα είναι μέσα σε ένα ψυγείο φελιζολ μαζί με πάγο.

Άσχετα αν τα κατηγορούν τα air cooler,για την περίπτωση μου δεν θα ήταν λίγο καλύτερο από ανεμιστήρα?!

Αυτό ρώτησα.

Δημοσ.

Ρωτάω γιατί τα άλλα ερωτήματα ήταν πριν από 7 χρόνια,λέω μήπως άλλαξε κάτι σε θέμα τεχνολογίας.

Βρήκα μια πατέντα με χαλκοσωλήνα πάνω στον ανεμιστήρα και με μια τρόμπα νερού να κάνει κυκλοφορία το νερό που θα είναι μέσα σε ένα ψυγείο φελιζολ μαζί με πάγο.

Άσχετα αν τα κατηγορούν τα air cooler,για την περίπτωση μου δεν θα ήταν λίγο καλύτερο από ανεμιστήρα?!

Αυτό ρώτησα.

Ρετιρέ μόνο με κλίμα και μάλιστα 2 μηχανήματα και πάνω :)

Δημοσ.

Ρετιρέ μόνο με κλίμα και μάλιστα 2 μηχανήματα και πάνω :)

Το ξέρω αυτό και έχεις δίκιο,αλλά όπως είπα, μαρούλι γιοκ για κλίμα :(

Για αυτό ρωτάω αν κάνει καλύτερη δουλειά το air cooler από έναν ανεμιστήρα να τσιμπήσω ενα,δεν ζητάω να κατεβάσω την θερμοκρασία 15 βαθμούς κάτω,αλλά ένα 5αρι δεν θα το κάνει?!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...