Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α ωραία! Ευχαριστώ! Και δουλεύουν το ίδιο καλά για ψύξη και θέρμανση;

Δεν έχω δοκιμάσει τη θέρμανση για να είμαι ειλικρινής. Στην ψύξη είναι μια χαρα πάντως...

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Από χθες δεν μπορώ να κλείσω μάτι από τη ζέστη το βράδυ και γίνομαι λούτσα απ'τον ιδρώτα.

Το σπίτι το νοικιάζω και δεν θέλω να δώσω 400+ ευρώ για κλιματιστικό.Βλέπω ότι οι τιμές σε air cooler είναι κοντά σε έναν καλό ανεμιστήρα.Βλέπω ότι δεν έχουν και την καλύτερη απόδοση απ'ότι διαβάζω σε προηγούμενες σελίδες.Αξίζει κάτι τέτοιο?Προτείνεται κάτι άλλο?

http://www.skroutz.gr/c/427/anemisthres.html?from=catspan&keyphrase=air+cooler

Δημοσ.

Από χθες δεν μπορώ να κλείσω μάτι από τη ζέστη το βράδυ και γίνομαι λούτσα απ'τον ιδρώτα.

Το σπίτι το νοικιάζω και δεν θέλω να δώσω 400+ ευρώ για κλιματιστικό.Βλέπω ότι οι τιμές σε air cooler είναι κοντά σε έναν καλό ανεμιστήρα.Βλέπω ότι δεν έχουν και την καλύτερη απόδοση απ'ότι διαβάζω σε προηγούμενες σελίδες.Αξίζει κάτι τέτοιο?Προτείνεται κάτι άλλο?

http://www.skroutz.gr/c/427/anemisthres.html?from=catspan&keyphrase=air+cooler

ριξε μια ματια στο leroy, εχει και φτηνο δικο του coooler, εχει και φτηνα φορητα air conditions

Δημοσ.

ριξε μια ματια στο leroy, εχει και φτηνο δικο του coooler, εχει και φτηνα φορητα air conditions

Λίγο που κοίταξα τα cooler ξεκινάνε από 200 ευρώ στο leroy.Δίνω μέχρι 50 για ανεμιστήρα ή μέχρι 100 για cooler,αν αξίζει να πάω σε cooler.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, παντος η ζεστη εχει ξεκινησει και δεν μπορω να αναβω τα air condition. 

Μια λυση που σκεφτομαι ειναι τα air -coolers , ειχα δει ενα παλιο σε εναν φιλο και ηταν πολυ αποδοτικό.

εχετε αποψη κανεις? 

στο σπιτι το καλοκαιρι το ρευμα ανεβαινει στα 600 το διμηνο με air condition .. αλλιως δεν παλευεται η κατασταση.. 

ποσο κανουν τα air coollers? 

Δημοσ.

Καλησπερα, παντος η ζεστη εχει ξεκινησει και δεν μπορω να αναβω τα air condition.

Μια λυση που σκεφτομαι ειναι τα air -coolers , ειχα δει ενα παλιο σε εναν φιλο και ηταν πολυ αποδοτικό.

εχετε αποψη κανεις?

στο σπιτι το καλοκαιρι το ρευμα ανεβαινει στα 600 το διμηνο με air condition .. αλλιως δεν παλευεται η κατασταση..

Πεταμένα λεφτά είναι. Καλύτερα πάρε κλιματιστικό έστω και φορητό αν νοικιάζεις και θες να γλυτώσεις και τα έξοδα εγκατάστασης.

• Like 1
Δημοσ.

εχετε αποψη κανεις? 

χωρις κλιμα,ποσο πληρωνεις?κοψε κατι αλλο και βαλε κλιμα.μαγειρευε ανα 2 μερες,χαμηλωσε θερμοκρασια θερμοσιφωνα,κλεισε το πισι που κατεβαζει ολημερις,κοψε πραμα.το κλιμα δεν επιβαρυνει πολυ.εκτος και αν εισαι τελευταιο οροφο αμονωτο και 200 τετραγωνικα,και θελεις απο 38 εξω,να το πας 22 μεσα.......

Πεταμένα λεφτά είναι. Καλύτερα πάρε κλιματιστικό έστω και φορητό αν νοικιάζεις και θες να γλυτώσεις και τα έξοδα εγκατάστασης.

το φορητο δεν αντεχεται.πολυυυυ θορυβο και μικρη αποδοση,αν δεν κανεις τρουπα στον τοιχο.αν κανεις τρουπα,ε,βαλε κανονικο μικρο 9αρι απλο,με 200 ευρω.περισοτερο θα αποδιδει

Δημοσ.

ε ενταξει γενικα κανουν παραπανω θορυβο αλλα οχι όλα, καποια ειναι σχετικα ανετα (αντεχονται, ειχα ενα και ημουν οκ). Επισης και απο απόδοση ειναι μια χαρα...

Δημοσ.

το φορητό δεν ειναι λυση .. εχω air condition στο σπιτι. το καλοκαιρι παντος ( σε λιγο δηλαδη)  η κατασταση θα ειναι τρελα. το βραδυ δεν μπορεις να κοιμηθεις. 

απο μονωση εχω κανει στην ταρατσα .. ειναι μονοκατοικια.  και εχω θερμομονοτικα τζαμια pvc.

ειχα παει σε μια καφετερια ειχα δει ενα σε εξωτερικο χωρο.. και μου ειχε κανει εντυπωση ποσο δροσια εβγαζε..

και ρωτησα τον τυπο και μου ειπε πως ειναι air cooler .

αυτα στο skroutz ειναι μικρα.. θυμαμαι μαλιστα ειχε ενα περιεργο ονομα επανω..αν δεν κανω λαθος antartis 

με ενα ψαξιμο στο google μου εβγαλε αυτο

https://www.google.gr/search?q=air+cooler+antartis&oq=air+cooler+antartis&aqs=chrome..69i57j69i60l3.4614j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

και λειι ο ποιητης..

στην σελιδα 

https://www.clima-antartis.gr/air-coolers/

Αρχή Λειτουργίας
Η εξάτμιση προκαλεί ψύξη καθώς  όταν ένα υγρό εξατμίζεται απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον για να ανακτήσει την ενέργεια που χάνεται κατά τη διάρκεια της εξάτμισης. Αυτή η απορρόφηση της ενέργειας-θερμότητας από το περιβάλλον καθιστά τον περιβάλλοντα χώρο δροσερό.
Τρόπος εφαρμογής
Αυτόνομες μονάδες δροσισμού Air coolers που αποτελούνται από ανεμιστήρα αξονικό ή φυγοκεντρικό μίας ή πολλαπλών ταχυτήρων, ειδικό panel δροσισμού εξαιρετικής απόδοσης, δεξαμενή νερού με φλοτέρ πλήρωσης, αντλία ανακυκλοφορίας, ηλεκτρονικό πίνακα λειτουργίας.
Καθώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας της μονάδας δημιουργείτε αρνητική πίεση στον πλαίσιο και ο αέρας αναγκάζεται να εισέρθει από τις οπές του panel. Σε εκείνο το σημείο γίνεται η εξάτμιση του νερού και ο εισερχόμενος αέρας ψύχεται και κατόπιν εξέρχεται από τον ανεμιστήρα και οδηγείτε στο περιβάλλον.

και εχει κατι ντουλαπες απο κατω .. ειναι σαν τις ντουλαπες με τα air condition. αλλα ειναι air cooler.

δεν εχει τιμες στον ιστοτοπο του.. 

ειναι μαλλον επαγγελματικά .. 

Δεν ξερω.. αλλα αμμα ειναι να γλιτωσω την δεη.. τα εξακοσια λεω να το ψαξω... και να δω τι θα μου πει.. θα παρω τηλ 

xaxa... η μοιρα του Ελλην..

https://youtu.be/ITtlxjvLQis

Δημοσ.

όπως έγραψες,τα είδες σε εξωτερικό χώρο.μεσα στο σπίτι,δεν....θα πρέπει να εχεις μόνιμα ανοιχτα παράθυρα.εχω 24αρι συμβατικό,και δεν σταματάει όλο το καλοκαίρι.πανω από 300 το διμηνο,δεν έρχεται.μπορει να μην γουστάρεις αιρκο,αλλά άλλαξε δικαιολογία,εκτίθεσαι.

Δημοσ.

ναι οντως σε εξωτερικο χωρο τα ειδα.. 

οταν λες πως δεν γουσταρω αιρκο τι εννοεις.? 

οπως εγραψα εχω air condition.  δεν ειναι το προβλημα μου αν τα συμπαθω ή οχι? 

φυσικα και κανουν καλλα την δουλεια τους. 

αλλα καίνε 1.5-2kw  την ωρα.

εχω ενα 9 και ενα 12 συμβατικό τον χειμωνα το ρευμα μου ειναι 250-330 το πολυ. 

οπως ειπα το καλοκαιρι παει παντα 600 ευρω.

και απο οτι ψαχνω και βλεπω  τα air coolers καινε απο 70 w  στο leroy

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/forita/air-cooler-equation-zs998-1-70-w-61809531/

και στο site ..

https://www.clima-antartis.gr/air-coolers     βλέπω τα μεγάλα μεχρι 150w και καλυψη χωρου 25-40 μ^2 

τωρα αν ειναι για μεσα ή εξω απο το σπιτι δεν το ξερω.  αλλα οπως ειπα τα εχω δει σε καφετερια με πολυ ζεστη καλοκαιρι αθηνα και μου εκανε εντυπωση η δροσια που βγαζανε.

Δημοσ.

600  καιει μονο αν του βαλεις επιθυμητη θερμοκρασια 18,και δουλευει συνεχεια αφου δεν μπορει να κατεβασει τοσο την θερμοκρασια.αν το δουλεψεις οπως το κουλερ,δλδ το πολυ 5 βαθμους απο εξω,δεν θα καψει τιποτα.δλδ αν εξω ειναι 36 και το βαλεις στους 30,μην σου πω θα καιει και λιγοτερο απο το κουλερ,και θα αφαιρει και υγρασια αντι να προσθετει.αλλα αν συγκρινεις καταναλωση απο το κουλερ απο το οποιο θα ζητας πτωση το πολυ 5 βαθμων,με το κλιμα απο το οποιο θα ζητας πτωση 15 βαθμων,κανεις λαθος συγκριση.καλο το κουλερ,μονο για ανοιχτους χωρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...