N0sferatus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Παίδες καλησπέρα. Βρήκα μια καλή ευκαιρία αυτό το mac Apple MacBook 13.3" 2.1GHz/1GB/120GBIntel Core 2 Duo 2.1 GHz, Μνήμη: 1 GB, Σκληρός δίσκος: 120 GB, Οθόνη: 13 in, Ανάλυση: 1280x800 WXGA, Κάρτα γραφικών: GMA X3100, Mac OS X [sSKU: LAP0052135 PN: MB402ZH ,MB402GR/A] Στα 599€ καινούριο σε κατάστημα ηλ/κων αξίζει τα λεφτά του;;;;; Θα ναι ο πρώτος mac που χρησιμοποιώ και αποτί είδα περνει και αναβάθμιση και σε μνήμη. Τώρα απόσο ξέρω οι μακ είναι θηρία και χρειάζονται τα μισά αποτι ένα πισι για να τρέξουν καλά..... Με συμφέρει το θέμα ότι δεν κολαει ιούς....και το χω ψησει.. Άκουω ιδέες προτάσεις απόψεις,
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Το συγκεκριμενο ειναι λαπτοπ που βγηκε πριν 2.5 χρονια, αρχες 2008. Εκτος οτι εχει αθλια οθονη και κακης ποιοτητας πλαστικα, ειναι και πολυ αργο. Απεφυγε το! Αν θελεις κατι φθηνο, καλυτερα να κοιταξεις κατι σε μεταχειρισμενο. Θα βρεις σε παρομοια τιμη macbook πολυ πιο προσφατα, πιο γρηγορα και καλυτερα ποιοτικα.
toxotis70 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Αν δε το θες να κανεις επαγγελματικο μονταζ και επεξεργασια εικονας , 3D klp, παρτο. Πολυ φτηνο και καλο. Εγω το ειχα για 1.5 χρονο και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Ηταν ισως το πιο καλο φορητο που ειχα. Τα ασπρα πλαστικα σε μενα ουτε ξεθωριασαν , ουτε ειχα καποιο αλλο προβλημα και ηταν πανεμοργο. Μ αρεσε πιο πολυ απο το αλουμινενιο που εχω τωρα, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Η γυναικα μου ακομη με σιχτιριζει που το εδωσα!!! Δεν ειναι καθολου αργο, τις καθημερινες δουλειες σου θα τις κανεις πολυ ανετα.Απλα βαλτου αλλο 1 Gb μνημης και θα εισαι ενταξει.
kpartsi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Αν δε το θες να κανεις επαγγελματικο μονταζ και επεξεργασια εικονας , 3D klp, παρτο.Πολυ φτηνο και καλο. Εγω το ειχα για 1.5 χρονο και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Ηταν ισως το πιο καλο φορητο που ειχα. Τα ασπρα πλαστικα σε μενα ουτε ξεθωριασαν , ουτε ειχα καποιο αλλο προβλημα και ηταν πανεμοργο. Μ αρεσε πιο πολυ απο το αλουμινενιο που εχω τωρα, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Η γυναικα μου ακομη με σιχτιριζει που το εδωσα!!! Δεν ειναι καθολου αργο, τις καθημερινες δουλειες σου θα τις κανεις πολυ ανετα.Απλα βαλτου αλλο 1 Gb μνημης και θα εισαι ενταξει. Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις.... Δηλαδή προτιμάς το φτηνιάρικο πλαστικό που μετά από λίγη χρήση παρουσιάζει crack σε σχέση με το αλουμίνιο που έχεις τώρα;;;; Προτιμάς την ξεθωριασμένη οθόνη σε σχέση με την LED που έχεις τώρα;;; Προτιμάς την 3100 σε σχέση με την 9400Μ (υποθέτω...) που έχεις τώρα;;; Δεν μιλάω για συναισθηματικό δέσιμο, μιλάω για καθαρά αντικειμενική κριτική πάνω σε ένα μηχάνημα που στην εποχή του μετρούσε αλλά δυστυχώς σήμερα τα έχει φάει τα ψωμιά του...... Μιλάμε για υπολογιστή στοκαρισμένο (ή ακόμα χειρότερα βιτρίνας ή επίδειξης) 2+ ετών!!!! Μακρυά!!!!!!!!
N0sferatus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 όχι το κομμάτι δεν είναι βιτρίνας είναι σφραγισμένο....και ξέρω ότι τα mac έχουν πολύ καλύτερο λειτουργικό π έχει πολύ λιγότερες hardware απαιτήσεις απότι τα windows.. Χρήση θα είναι κυρίως multimedia και Internet (για την αδερφή μ δηλ.) :Ρ Και όπως είπες με ένα γίγας παραπάνω είναι πολύ καλυτερος από το να πάρω καποιον compaq η turbo-x στην ιδια τιμη που μόνο τα χαρακτιριστικα φαίνονται καλά...και σερνεται... Επίσης αν δεν κάνω λάθος...έχει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και είναι καλύτερη ποιότητα κατασκευής αφού μιλάμε για apple.. Έχω βρει σε αντίστοιχες τιμές σε hp και compaq...με 3γιγα και μόνο σε σκληρό νικανε... Αλλά design καμία σχέση..ο apple κατα πολύ ανώτερος.
georgeadams Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο μηχάνημα του κόσμου, αλλά σε τέτοια τιμή, καινούριο, εγώ το θεωρώ ευκαιρία.
toxotis70 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Το πλαστικο που ειχε, σε μενα δεν ειχε εμφανισει κανενα προβλημα και φυσικα μου αρεσε περισσοτερο. Wifi επιανε πολυ καλυτερα στο σπιτι μου, σε σχεση με το καινουργιο που μετα βιας πιανει 2-3 γραμμες (το παλιο επιανε 4 full) λογω αλουμινιου. Δεν λεω οτι ειναι φυσικα καλυτερο, αλλα γι αυτη τη τιμη ειναι κελεπουρι. Τι να τη κανει τη καλυτερη καρτα γραφικων, αν δεν ασχολειται επαγγλεματικα με graphics ?
haHa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Τι να τη κανει τη καλυτερη καρτα γραφικων, αν δεν ασχολειται επαγγλεματικα με graphics ? Opencl, θεαση 1080p ταινιων με επιταχυνση απο την καρτα γραφικων(γιατι διαφορετικα mkv 1080 σε αυτο το μηχανημα δεν θα παιζουν παντα), επιταχυνση flash videos, σε λιγο καιρο επιταχυνση πολλων αλλων διεργασιων του browser μεσω καρτας γραφικων κλπ κλπ . Γενικοτερα για αυτο το λαπτοπ: ειναι το βαρυτερο 13.3" της αγορας, εχει την χειροτερη οθονη της αγορας, εχει την μικροτερη εγγυηση της αγορας, εχει πλαστικα που δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους, εχει την χειροτερη καρτα γραφικων της αγορας, εχει τον μικροτερο αλλα και πιο αργο σκληρο της αγορας, απο τους πιο αργους επεξεργαστες της αγορας, την μικροτερη μνημη (κατι που σημαινει +100€ για 4gb ram).
N0sferatus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Opencl' date=' θεαση 1080p ταινιων με επιταχυνση απο την καρτα γραφικων(γιατι διαφορετικα mkv 1080 σε αυτο το μηχανημα δεν θα παιζουν παντα), επιταχυνση flash videos, σε λιγο καιρο επιταχυνση πολλων αλλων διεργασιων του browser μεσω καρτας γραφικων κλπ κλπ . Γενικοτερα για αυτο το λαπτοπ: ειναι το βαρυτερο 13.3" της αγορας, εχει την χειροτερη οθονη της αγορας, εχει την μικροτερη εγγυηση της αγορας, εχει πλαστικα που δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους, εχει την χειροτερη καρτα γραφικων της αγορας, εχει τον μικροτερο αλλα και πιο αργο σκληρο της αγορας, απο τους πιο αργους επεξεργαστες της αγορας, την μικροτερη μνημη (κατι που σημαινει +100€ για 4gb ram).[/quote'] Για την χειρότερη οθόνη και ποιότητα κατασκευής δν νομίΖω πως ισχύουν παρά μόνο εν συγκρίσει με άλλο πιο καινούριο apple a.k.a 999€+ Τώρα ναι ένα μειονέκτημα σχετικά με ραμ σίγουρα έχει...αλλά και πάλι δν μπορεί να συγκριθεί με λάπτοπ windows..άλλο λειτουργικό=αλλες hardware απαιτήσεις...σωστά;;; Τ κυρίως π με ελκύει είναι τ λειτουργικό η ποιότητα apple και το design......
haHa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Για την χειρότερη οθόνη και ποιότητα κατασκευής δν νομίΖω πως ισχύουν παρά μόνο εν συγκρίσει με άλλο πιο καινούριο apple a.k.a 999€+ Oχι, δεν μιλαμε σε σχεση μονο με αλλα apple αλλα για ολα της αγορας. Αλλωστε ακομα και οταν κυκλοφορουσε δεν ειχε οθονη της προκοπης.Μια μετριοτητα ηταν η οθονη του. Για συγκριση με τις τωρινες(οχι μονο των apple) δεν το συζηταμε καν. Τ κυρίως π με ελκύει είναι τ λειτουργικό η ποιότητα apple και το design...... Τωρα να μιλαμε για ποιοτητα apple σε ενα απο τα πιο ζημιαρικα φορητα και με ψιλοχαλια πλαστικα ειναι καπως... Οσο για το 1gb ram , μην το συζηταμε καν. Επι τοπου αναβαθμιση σε 2 ή σε 4gb ram.
N0sferatus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Oχι' date=' δεν μιλαμε σε σχεση μονο με αλλα apple αλλα για ολα της αγορας. Αλλωστε ακομα και οταν κυκλοφορουσε δεν ειχε οθονη της προκοπης.Μια μετριοτητα ηταν η οθονη του. Για συγκριση με τις τωρινες(οχι μονο των apple) δεν το συζηταμε καν. Τ κυρίως π με ελκύει είναι τ λειτουργικό η ποιότητα apple και το design...... Τωρα να μιλαμε για ποιοτητα apple σε ενα απο τα πιο ζημιαρικα φορητα και με ψιλοχαλια πλαστικα ειναι καπως... Οσο για το 1gb ram , μην το συζηταμε καν. Επι τοπου αναβαθμιση σε 2 ή σε 4gb ram. Χαχχα με τα πλαστικά έχεις ένα θέμα :Ρ Ναι όντως αυτό π με προβληματίζει είναι η μνήμη..... Κάποια καλή προταση μέχρι 600;; Το μόνο π χα δει και τ σπαγε ήταν ένα βαιο αλλά κ αυτό 699 :/ Α ξέρει κανείς πως μπορώ να βάλω hackintosh και αν θα εχουν καλή απόδοση σε pc...;;; (όπως βλέπεις θέλω απελπισμένα macintosh :Ρ)
gedgr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Προσωπικά πιστεύω ότι κανένα μηχάνημα της Apple (είτε είναι iPhone είτε iPad/Pod είτε Mac) δεν πρέπει να το κρίνουμε απαριθμώντας τεχνικά χαρακτηριστικά (gigabytes, GHz, αργούς σκληρούς, κλπ). Το σημαντικό (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρουν και ιδίως μάλιστα στο απλό χρήστη. Εγώ μάλλον θα το αγόραζα.
N0sferatus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Προσωπικά πιστεύω ότι κανένα μηχάνημα της Apple (είτε είναι iPhone είτε iPad/Pod είτε Mac) δεν πρέπει να το κρίνουμε απαριθμώντας τεχνικά χαρακτηριστικά (gigabytes, GHz, αργούς σκληρούς, κλπ). Το σημαντικό (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρουν και ιδίως μάλιστα στο απλό χρήστη. Εγώ μάλλον θα το αγόραζα. Και εγώ αυτό έχω ακούσει και γ´ιαυτο επειμενω....:/ Τα windows ναι θέλουν καλή ram και θέλουν Και CPU Σε μακ ξέρω πως λόγο λειτουργικού...και μόνο χρειάζονται τ μισά τεχνικά χαρακτηριστικά π χρειάζονται τα windowς για να αποδώσουν το ίδιο... Και γενικά με την apple πάρε παράδειγμα iPhone = 600mhz Vivaz=720mhz Και ποιο τρέχει καλύτερα;; Πιστεύω είναι θέμα λειτουργικού.
haHa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Κάποια καλή προταση μέχρι 600;; Το μόνο π χα δει και τ σπαγε ήταν ένα βαιο αλλά κ αυτό 699 :/ Α ξέρει κανείς πως μπορώ να βάλω hackintosh και αν θα εχουν καλή απόδοση σε pc...;;; (όπως βλέπεις θέλω απελπισμένα macintosh :Ρ) (για hackintosh ξεχνα το σε φορητο) Καλη προταση στα 600? Ψαξε για κανα μεταχειρισμενο (μπορεις ισως να βρεις ακομα και με εγγυηση) macbook. Τελος, ουσιαστικα και για αυτο τον φορητο υπολογιζε οτι κοστιζει 700€, γιατι με 1gb ram δεν τραβαει, εκτος αν το θελεις αποκλειστικα για browsing ή εχεις μεγαλη υπομονη! Για αλλα φορητα που δεν ειναι apple, μπορεις να βρεις σε αυτα τα λεφτα πολυ πιο γρηγορα, πιο ποιοτικα και οχι φθηνιαρικα οπως αυτο, με μεγαλυτερη εγγυηση και καλυτερη οθονη, αλλα απο την στιγμη που λες οτι θελεις macbook , δεν εχει νοημα να σου προτεινουμε κατι. Αν καταλαβα καλα αυτο που σε απασχολει ειναι το κοστος (το μεγεθος μαλλον δεν σε πολυνοιαζει) και να τρεχει mac os x. Oπως και να εχει , απεφυγε αυτο το φθηνιαρικο και αργο φορητο. Χιλιες φορες ενα μεταχειρισμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.