goku_dbz Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δισκος ενας seagate 1.5TB με bad sectors, δουλευει ακομα, αναγνωριζεται απο το συστημα αλλα κολλαει οταν παω να κανω access μερικα (και μαλιστα τα πιο σημαντικα) αρχεια! λιγο που εψαξα βρηκα αυτο το προγραμματακι (HDD Regenerator 1.71) εχει κανεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο ή καποιο αλλο να προτεινει? να σημειωσω πως ο δισκος ειναι σχεδον γεματος (1.2TB) αλλα μονο τα 60GB θελω...τα αλλα και να τα χασω τα βρισκω/υπαρχουνε backups/ειναι αποτοκα συλλεκτικης μανιας κτλ... οποτε αμα υπαρχει επιλογη στο προγραμμα για εκλεκτικη ανακτηση φακελων/αρχειων θα το προτιμουσα! οποια βοηθεια παιδες σε τουτες τις δυσκολες ωρες... υγ: το οικονομικο εδω που καταντησαμε δεν ειναι απαγορευτικος παραγοντας αλλα the less the better (φτανει να γινει σωστα η δουλεια) υγ2: με το θεμα που κολλαει στην προσβαση των damaged αρχειων, θα δημιουργησει προβλημα στο οποιο προγραμμα ανακτησης?
STORM1978 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 γιατι δεν δοκιμαζεις και αυτο? SpinRite 6.0 απο οτι διαβασα κανει δουλεια, κατεβασε το απο torrent και κανε εγκατασταση σε ενα φλασακι και δουλεψε το απο εκει. κανει bootable το φλασακι με λειτουργικο και bootareis απο εκει
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Το Spinrite6 είναι αρχαιολογία (αν και καλή), και αφ' ενός νομίζω δεν υποστηρίζει SATA (discontinued εδώ και χρόνια), αφ ετέρου η εγκατάστασή του γίνεται σε floppy disk (νομίζω και πάλι). Το δε HDD Regenerator, από κάτι δοκιμές που είχα κάνει πριν χρόνια, μου είχε φανεί μούφα (πολύ κακό για πολύ λίγα). Δοκίμασέ το πάντως - τί έχεις να χάσεις; (εκτός από χρόνο, διότι προβλέπεται να πάρει μέρες). Αυτό, υγ: το οικονομικο εδω που καταντησαμε δεν ειναι απαγορευτικος παραγοντας αλλα the less the better (φτανει να γινει σωστα η δουλεια) δεν το 'πιασα Όσο δε γι' αυτό, υγ2: με το θεμα που κολλαει στην προσβαση των damaged αρχειων, θα δημιουργησει προβλημα στο οποιο προγραμμα ανακτησης? προτείνω απλά να χρησιμοποιήσεις πρώτα πρόγραμμα ανάκτησης (τo Active File Recovery, που freeware δεν είναι,,,αλλά,,,,γίνεται) (θα χρειαστείς άλλο δίσκο για να δεχτεί τα όσα από τα 60GB αναγνωριστούν), κι ό,τι καταφέρει να βρει (μετά το super scan, θα σου βγάλει τί βρίσκει -σώσε μάλιστα απ' το μενού του τ' αποτελέσματα- και επιλέγεις ποιά θα ανακτήσει. Δώσε βάση και στον φάκελο "Lost and found" που θα βγάλει, και στους υποφακέλους του). Τέλος κι ενημερωτικά, ο πιο σίγουρος τρόπος για ανάκτηση δεδομένων, είναι εξειδικευμένες εταιρίες, που χρεώνουν όμως μανάδες και πατεράδες (=~500-1.000€). Αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα, μην ταλαιπωρείς άλλο το δίσκο, και πάν' τον σε μία.
goku_dbz Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Αυτό, δεν το 'πιασα Όσο δε γι' αυτό, προτείνω απλά να χρησιμοποιήσεις πρώτα πρόγραμμα ανάκτησης (τo Active File Recovery, που freeware δεν είναι,,,αλλά,,,,γίνεται) (θα χρειαστείς άλλο δίσκο για να δεχτεί τα όσα από τα 60GB αναγνωριστούν), κι ό,τι καταφέρει να βρει (μετά το super scan, θα σου βγάλει τί βρίσκει -σώσε μάλιστα απ' το μενού του τ' αποτελέσματα- και επιλέγεις ποιά θα ανακτήσει. Δώσε βάση και στον φάκελο "Lost and found" που θα βγάλει, και στους υποφακέλους του). Τέλος κι ενημερωτικά, ο πιο σίγουρος τρόπος για ανάκτηση δεδομένων, είναι εξειδικευμένες εταιρίες, που χρεώνουν όμως μανάδες και πατεράδες (=~500-1.000€). Αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα, μην ταλαιπωρείς άλλο το δίσκο, και πάν' τον σε μία. the less the better οσον αφορα τα $ τωρα για τις εταιριες που λες εχω παρει 2-3 και ολες μου αναφερουν τα ποσα που αναφερεις κι εσυ οποτε αμα μπορω να το κανω μονος μου, το προτιμω! θα δοκιμασω και το active file recovery και βλεπουμε...
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ...συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το περί $ (μωρέ το κατάλαβα ότι για $ μίλαγες, αλλά για το πού να τα δώσεις δεν έχω πιάσει) ΟΙ δε εταιρίες, είναι "εγγύηση" όμως. Φάση ότι προκειμένου να διακινδυνέψω να σπάσω κα'να σωλήνα, καλύτερα να τα χώσω σε υδραυλικό κι έτσι...
tarantules Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Κατέβασε το GetDataBack.Eίναι από τα καλύτερα προγράμματα ανάκτησης.Βγαίνει σε 2 εκδόσεις.FAT32 και NTFS.Περισσότερες πληροφορίες με PM
damastes Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ..συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το περί $ (μωρέ το κατάλαβα ότι για $ μίλαγες, αλλά για το πού να τα δώσεις δεν έχω πιάσει) εννοεί οτι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που δεν είναι δωρεαν αλλά κάνει την δουλειά του θα το πλήρωνε, αν βέβαια υπάρχει και freeware που να του δίνει και λύση, δεν θα τον χάλαγε....
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ...μωρέ και 'γω αυτό καταλαβαίνω, αλλά περιμένω επιβεβαίωση απ' τον ίδιο. tarantules, ακόμα καλύτερα είναι τα προγράμματα που σε σχέση με το "αρχαίο" GDB, αναγνωρίζουν "όλα" τα file systems σε ΕΝΑ application.
StavrosD Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Το καλύτερο και με διαφορά είναι το spinrite. Υποστηρίζει και SATA δίσκους, αρκεί το BIOS του υπολογιστή να υποστηρίζει το IDE ή Compatibility mode http://www.grc.com/sr/kb/sata.htm
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ...ακόμα κι έτσι να είναι, το Spinrite6 δεν είναι data recovery software.
goku_dbz Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 παιδια κατ'αρχην, ευχαριστω για τις προτασεις! @washcloud: Οπως τα λεει ο damastes ειναι... ο δισκος εχει παει Ολλανδια στην i365 και μου ζητησαν 1200Ε!!! πηρα τηλ διαφορες εταιρειες και μου ζηταγαν τα ιδια... και επειδη τοσα δεν ειναι καν το μηνιατικο μου, ειπα να προσπαθησω να κρατησω το κοστος σε "λογικα" επιπεδα...δωρεαν ακομη καλυτερα ΦΤΑΝΕΙ να γινει η δουλεια μου... δηλ σε περιπτωση που δεν πετυχει κατι και μονο θα καταφυγω στις πιο ακριβες λυσεις τον δισκο τον περιμενω αυριο να μου ερθει απο Ολλανδια και θα τα δοκιμασω ολα οσα μου ειπατε!!! ελπιζω καποιο να δουλεψει! τελικα για το spinrite που μειναμε? κανει data recovery?
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 @washcloud: Οπως τα λεει ο damastes ειναι... ...κι εγώ αν είδες, το ίδιο είπα πως υπέθετα πως εννοούσες, αλλά περίμενα την επιβεβαίωσή σου. Τεσπα για να μην παίζουμε την κολοκυθιά : για software δεν πρόκειται να πληρώσεις : Τα βρίσκεις σπασμένα, και τελείωσε. Δύο είναι τα επικρατέστερα προγράμματα ανάκτησης : το Active File Recovery και το File Scavenger. Προσωπικά εκτιμώ το πρώτο περισσότερο κι απεριόριστα. Όσο για HDDRegenerator & Spinrite6 : δεν κάνουν ανάκτηση (με την έννοια της αντιγραφής σε άλλο μέσο), αλλά (αποπειρώνται, έστω) "refreshing" στους sectors του δίσκου (και ει δυνατόν επανεγγράφουν τα όποια αναγνώσιμα data σε υγιέστερους sectors), και καλώς εχόντων των πραγμάτων ίσως και να βοηθήσουν σε περίπτωση "unreadable" sectors. H λίγη μου εμπειρία παλιότερα με αυτά, λέει να μην περιμένεις θαύματα, αλλά επειδή ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται, δοκίμασέ τα. Πρώτα όμως την ανάκτηση (κι ό,τι βρει), και μετά τα πειράματα. Συνιστώ.
goku_dbz Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ωραια! "βρηκα" το active file recovery, αυριο ερχεται και ο δισκος απο Ολλανδια and i'll put it to the test! θα ενημερωσω...!
swstost Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Με την datalabs μίλησες? Έστειλα ένα stripe array πρόσφατα και γενικά μου φάνηκαν σοβαροί (στην Ελλάδα σπάνιο προσόν). Μήπως να τους κάνεις ένα τηλέφωνο και ίσως και να τον πας από κει αφού αν δεν κάνω λάθος η εκτίμηση είναι δωρεάν? Για πρόγραμμα έχω χρησιμοποιήσει 3 φορές σε κατεστραμμένους δίσκους το GetDataBack (NTFS) και όλες τις φορές ανέκτησε τα data (προς αποφυγή flame δεν λέω ότι είναι το καλύτερο, λέω απλά ότι έσωσε τον ω μου, οπότε το προτιμώ μέχρι αποδείξεως του εναντίου...).
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ...το GetDataBack σίγουρα χρησιμοοιεί "καλούς αλγόριθμους" για εύρεση/ανάκτηση δεδομένων. Στο όλο πακέτο είναι που (για 'μένα) υστερεί. Όσο για εταιρία ανάκτησης δεδομένων, αφ' ενός είπε ότι ήδη επικοινώνησε με κάποιες -και του είπαν τα γνωστά "χαράτσια" (όπως και στην Ολλανδία)- αφ' ετέρου δεν είναι ζήτημα δωρεάν εκτίμησης (ευτυχώς βέβαια που άρχισαν και το εφαρμόζουν, πλέον) : ο δίσκος ΕΧΕΙ ζήτημα, και όπου και να πάει, θα τ' ακουμπήσει. Χοντρούτσικα μάλιστα. Εκτός κι αν κάνει όσο πιο εκτεταμένη "έρευνα αγοράς" μπορεί (καμμιά δεκαριά θα είναι άλλωστε όλες κι όλες), ΜΠΑΣ και καμμιά του πει για μερικά κατοστάρικα λιγότερο,,,,,,,πράγμα που δεν το νομίζω. Αλλά κι έτσι να είναι, ΠΑΛΙ θα χρειαστεί να πληρώσει αρκετά (πεντακοσαρού πχ), και δεν του περισσεύουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.