dazeman Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μεταφέρω σχόλιο αναγνώστη απο τεχνολογικό site (όχι forum). Το σχόλιο έχει τίτλο " ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ AΠΟ THN PHILIPS" ο σχολιαστής υπογράφει με ονοματεπώνυμο και το μεταφέρω αυτούσιο: Αγόρασα πριν μερικές μέρες μια τηλεόραση Philips 32PFL5604H και η εταιρία ανακοίνωνε ως χαρακτηριστικά της ότι η κατανάλωση ρεύματος σε κατάσταση stand by είναι 0,15W.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΜΑ. Η Τηλεόραση μετρήθηκε και η κατανάλωση της είναι 74 φορές μεγαλύτερη δηλαδη 11W την ώρα δηλαδη 275W την μέρα και δεν χωράει αμφιβολία για την μέτρηση.Τους πήρα τηλ. και ήρθαν και την πήραν αμέσως, αλλά μετά από μία βδομάδα μου την επέστρεψαν λέγοντάς μου ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΠΟΣΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ Η PHILIPS ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΜΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ Η PHILIPS NA ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Το διάβασα και αναρωτήθηκα και εγώ "...ΠΟΣΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ Η PHILIPS ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;" Εσείς τι λέτε; Θα αγοράζατε τηλεόραση με μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος; Και για να απαντήσω πρώτος εγώ θα πώ ότι βεβαίως και θα αγόραζα. Εξάλλου είναι απο τα επουσιώδη κατ'εμέ χαρακτηριστικά για μια τηλεόραση. Σιγά μην αναφέρει η philips και η κάθε εταιρεία την πραγματική κατανάλωση σε τέτοια εποχή που ζούμε. Η εξήγηση είναι φανερή σε όσους είναι υποψιασμένοι έστω και λίγο για την -κατευθυνόμενη- μανία που έχει πιάσει όλους τους καταναλωτές για την πράσινη ανάπτυξη και την σωτηρία του πλανήτη. Πάντως έχει δίκηο τελικά (η philips), γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κριτήριο αγοράς τηλεόρασης την κατανάλωση ρεύματος. Αλήθεια ο φίλος μας πώς την μέτρησε άραγε την κατανάλωση ρεύματος; Και μάλιστα η philips του την αντικατέστησε γι' αυτόν τον λόγο! Μάλλον αρχίζω να εκτιμώ την philips Ένα συγκαλυμμένο επίσης θέμα στο παραπάνω σχόλιο είναι η ακρίβεια των χαρακτηριστικών που αναφέρουν οι εταιρείες, αλλά θεωρώ ότι η απάντηση είναι εξίσου προφανής: Δεν υπάρχει ακρίβεια (αλλά μάλλον ούτε και ...αλήθεια). EDIT: Εκ παραδρομής έγραψα παραπάνω ότι του αντικατέστησαν την τηλεόραση, αλλά στο σχόλιο αναφέρεται ότι η philips απλώς την επέστρεψε πίσω λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ευχαριστώ τον ThReSh που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 στο quote που έκανες λέει ότι του την επέστρεψαν όχι ότι του την αντικατέστησαν... προφανώς και πρέπει να γράφει την πραγματική κατανάλωση αλλιώς είναι παραπλάνηση...Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έπρεπε να πάει για να πάρει τα λεφτά του πίσω!
isay Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 στο quote που έκανες λέει ότι του την επέστρεψαν όχι ότι του την αντικατέστησαν... προφανώς και πρέπει να γράφει την πραγματική κατανάλωση αλλιώς είναι παραπλάνηση...Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έπρεπε να πάει για να πάρει τα λεφτά του πίσω! +1 και για τα δυο. Επιπλέον να ξέρεις ότι μπορείς να μετρήσεις την πραγματική κατανάλωση με ένα απλό wattομετρο. Το ερώτημα σου είναι παραπλανητικό. Εγώ κατάλαβα μεγάλη κατανάλωση σε λειτουργία. Άμα σε ενοχλεί η κατανάλωση του standby πας και την κλείνεις απο το κουμπί. Επειδή έχω την κακή συνήθεια να έχω μια τηλεόραση να παίζει, σίγουρα θα αγόραζα τη μεγάλη αλλά θα αγοραζα και μια μικρή. (το mundial δεν μπορείς να το δεις στη μικρή!)
Pink_Panther Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Αντε και αυτός μέτρησε μια PHILIPS, με τι την μέτρησε και που ξέρουμε αν το έκανε σωστά? Δέν ξέρω σε τι συνθήκες τις μετράνε..! Μήπως παίζει ρολο και οτι ειναι και το αμερικάνικο ρέυμα διαφορετικό; Δε νομίζω αλλα ποτε δεν ξέρεις. Πάντως, αυτο το Energy Star που έχουν έχει κάποια standar που πρεπει να τηρούν http://www.energystar.gov/index.cfm?c=tv_vcr.pr_crit_tv_vcr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 αν ισχύουν πάντως τα 11w σε stand by είναι τραγικά πολλά...
kage Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 1o post του στο forum και κραζει την philips,που δεν ειναι τυχαια στον χωρο... http://www.tpcdb.com/product.php?id=1374 0.11w λεει... edit: τελικα ο ανθρωπος το μετρησε με απλο μηχανηματακια που το βαζεις πριν την μπριζα... η σωστη μετρηση θελει επαγγελματικα εργαλεια.. http://www.voltech.com/Downloads/PMAppNotes/Low%20Power%20Standby.pdf
Heatspreader Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Για να πω την αλήθεια, ούτε καν ξέρω πόσο καίει η δικιά μου. Θυσιάζω τη κατανάλωση για καλύτερη απεικόνιση...
PCharon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ΑΝ συμβαίνει, είναι ψιλοτραγικό. Αλλά: Δε με πείθει σε πρώτη φάση, όπως διατυπώνεται. - Δεν αναφέρει τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για τη μέτρηση. Μπορεί να μέτρησε λάθος. - Δεν αναφέρει αν οι τεχνικοί της Philips παραδέχτηκαν κάτι τέτοιο ή απλά του την επέτρεψαν διότι δε βρήκαν να συμβαίνει τίποτα. - Πέρα από τα λόγια κάποιου άγνωστου τύπου, δεν υπάρχει κάποιο έστω μικρό αποδεικτικό στοιχείο της ιστορίας, όπως πχ το παραστατικό παραλαβής της συσκευής προς τεχνικό έλεγχο. - Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως όντως μέτρησε σωστά και όλα είναι αληθή, ακόμα δεν είναι αρκετά για να βγει κάποιο γενικό συμπέρασμα, μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικό ελάττωμα του συγκεκριμένου κομματιού ή της συγκεκριμένης παρτίδας. Νομίζω πως ο πηχαίος τίτλος δεν ανταποκρίνεται προς το παρόν σε κάτι.
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 εγω εχω μια samsung t220hd που ειναι τηλεόραση και οθονη pc μαζι. στο manual και στη σελιδα της samsung λεει για καταναλωση σε stand-by <1watt. τη μέτρησα και καιει και εμενα 11w. επισης αναμενη καιει γυρο στα +10w πιο πανω απο τη μεγιστη του κατασκευαστη. εχω μετρήσει και 3-4 παλιες crt και ολες καταναλωνουν 8w σε stand-by. τελος το να την κλεινεις απο το κουμπι στην οθονη δεν εχει διαφορα οταν το κουμπι ειναι αφης ή τυπου μπουτον.
isay Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 εγω εχω μια samsung t220hd που ειναι τηλεόραση και οθονη pc μαζι. στο manual και στη σελιδα της samsung λεει για καταναλωση σε stand-by <1watt. τη μέτρησα και καιει και εμενα 11w. επισης αναμενη καιει γυρο στα +10w πιο πανω απο τη μεγιστη του κατασκευαστη. εχω μετρήσει και 3-4 παλιες crt και ολες καταναλωνουν 8w σε stand-by. τελος το να την κλεινεις απο το κουμπι στην οθονη δεν εχει διαφορα οταν το κουμπι ειναι αφης ή τυπου μπουτον. Διονύση χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου, με ποιο τρόπο έκανες τις μετρήσεις; Όργανο, συνδεσμολογία, κλπ Επίσης έκανα κάποιους <<χοντρικούς>> υπολογισμούς και υπολόγισα ότι το κάθε watt κοστίζει 7 ευρωλεπτά ανά μήνα, εφόσον μια συσκευή λειτουργεί 24/7. Η λύση για το stand-by είναι εδώ skia έγραψες. Τηλεχειρισμός που κλείνει το κουμπί της τηλεόρασης. :lol: Εγώ θα περιμένω και το gadget που θα δέχεται φωνητική εντολή. -Τηλεόραση σβήσε!
cyber_katsarida Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 εγώ πάντως θα έδινα σημασία στην κατανάλωση. για την ακρίβεια το έχω λάβει υπ όψην σε μερικές αγορές που έκανα (πολυμηχάνημα). τώρα βέβαια αν κάποια τηλεόραση είχε χαμηλή κατανάλωση αλλά δεν έλεγε και πολλά δε θα την προτιμούσα. αλλά γενικά. ναι με ενδιαφέρει η κατανάλωση (όχι για το περιβάλλον, για την τσέπη μου)
skiabox Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Πιο πολυ οικονομια παντως κανουν καποια μοντελα που καταλαβενουν αν βρισκεσαι μπροστα στην τηλεοραση ή αν έχεις φύγει. Φανταζομαι οτι το επομενο βημα θα ειναι να καταλαβενουν οτι κοιμασαι!(ροχαλητο-detector κι ετσι)
dazeman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 ...... Επιπλέον να ξέρεις ότι μπορείς να μετρήσεις την πραγματική κατανάλωση με ένα απλό wattομετρο. Ούπς ! Θα το έχω υπ' όψιν ... Κι εγώ έλεγα να βάλω σε σειρά ένα αμπερόμετρο ή να πιάσω την αμπεροτσιμπίδα Ξεφεύγει λιγάκι απο τα όρια του απλού καταναλωτή, δεν νομίζεις ; ... Το ερώτημα σου είναι παραπλανητικό. Εγώ κατάλαβα μεγάλη κατανάλωση σε λειτουργία.. ... Με ...πλήγωσες μα σε διαβεβαιώ δεν είχα πρόθεση να σε παραπλανήσω. Γι' αυτό κι εγώ διόρθωσα τον τίτλο.
johnbond Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Εμένα η panasonic p42u20 που πήρα πρόσφατα καίει 10w σε stand by..Πολλά είναι και το βράδυ την κλείνω απο μπροστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.