kondan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Καλησπερα και παλι σε ολους! Δεν ξερω εαν ειμαι στην σωστη κατηγορια για την απορια που θελω να σας γραψω. Κατεβαζοντας δειλα δειλα πλεον και αρχεια υψηλης ευκρινειας mkv (παλαιοτερα κατεβαζα μονο avi), αντιμετωπιζω διαρκως ενα προβλημα. Προσπαθωντας να τα μεταφερω απο τον φακελλο που τα κατεβαζω στον φακελλο που τα αρχειοθετω, για να τα εχω στην αναλογη κατηγορια, δεν με αφηνει να τα κανω ουτε cut ουτε copy, και διαρκως μου γραφει οτι the file is too big for the destination system, παρολο που υπαρχει αρκετος χωρος στον φακελο που θελω να τα μεταφερω. Μηπως κανεις γνωριζει γιατι γινεται αυτο???
ocSe7en Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μήπως δεν σε αφήνει να τα κάνεις paste; Μήπως προσπαθείς να τα μεταφέρεις σε εξωτερικό δίσκο; Και μήπως αυτός είναι διαμορφωμένος με FAT32;
kondan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ναι, δεν με αφηνει να τα κανω paste! Και ναι, θελω να τα βαλω σε εξωτερικο δισκο (αν και ουτε απο τον εναν στον αλλον εσωτερικο δεν με αφηνει) Τωρα το πως ειναι διαμορφωμενος δεν το ξερω... Παιζει ρολο; εαν ναι πω το βλεπω, πως το αλλαζω και τι διαφορες θα εχει εαν το αλλαξω σε κατι αλλο; Υπαρχει περιπτωσει να χασω αρχεια εαν το αλλαξω; Ευχαριστω πολυ Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
ocSe7en Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Αν κάνεις δεξί κλικ στο σκληρό και επιλέξεις Properties μπορείς να δεις πως είναι διαμορφωμένος. Η FAT32 (σίγουρα ) θα γράφει ή NTFS. Σε FAT32 δεν μπορείς να περάσεις αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Οπότε πρέπει να το μετατρέψεις σε NTFS. Ο ποιο σωστός τρόπος. Αν τα δεδομένα δεν είναι πολλά και μπορείς να τα περάσεις αλλού τότε: Κανε δεξί κλικ στο σκληρό επέλεξε Format, μετά δώσε NTFS εκεί που λέει "File System" τσέκαρε το "Quick Format" και πάτα "Start". ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα δεδομένα πρέπει να τα βγάλεις αλλιώς θα χαθούν. Αν τώρα δεν μπορείς να τα περάσεις κάπου αλλού δεν υπάρχει πρόβλημα. Άνοιξε ένα Command Prompt και πάτα: convert Χ: /fs:ntfs και Enter. Όπου Χ το γραμμα του εξωτερικού δίσκου. Περίμενε να τελειώσει. Έτσι δεν χάνονται τα δεδομένα. Περαιτέρω Πληροφορίες. Κανε πρώτα restart και μην έχεις άλλα προγράμματα ανοιχτά.
kondan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Λεω να το κανω με τον δευτερο τροπο μιας και ο εξωτερικος σκληρος που τα αρχειοθετω περιεψει 1 tb ταινιων και ειναι μεγαλο πακετο να τα μεταφερω ολα αλλου και μετα να τα βαλω παλι πισω! Απλα απο φοβο ρωταω το εξης: αλλαζει κατι γενικοτερα αυτη η μετατροπη;;;; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
ocSe7en Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Αν τον μετατρέψεις σε NTFS δεν θα αναγνωρίζετε από συσκευές που δεν το υποστηρίζουν. πχ. ένα DVD Player με USB. Στον υπολογιστή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν πρόκειται να καταλάβεις κάποια διαφορά. (Εκτός του ότι θα μπορείς να περάσεις αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.) Πρώτα όμως δες αν είναι όντως σε FAT32.
kondan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Το τσεκαρα και ειναι fat32 Καταλαβα την διαφορα που μου λες. Συγνωμη εαν σε ζαλιζω, αλλα ενα κρισιμο ερωτημα. To western digital media center θα το αναγνωριζει σαν NTFS?? Εαν οχι, εναλλακτικα θα μπορουσα να κανω την μετατροπη, να κανω μετα την μετακινιση και τελος να κανω παλι εκ νεου μετατροπη ωστε να επανελθει οπως ηταν; Θα ταν δυσκολο κατι τετοιο; Σ ευχαριστω για τον χρονο σου Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
ocSe7en Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 To western digital media center θα το αναγνωρίζει σαν NTFS? Αν εννοείς κάποιον τέτοιο Media Player τότε ναι θα το αναγνωρίζει. Για σιγουριά όμως καλύτερα να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του. Το λέει. Ποιο μοντέλο έχεις; Εαν οχι, εναλλακτικα θα μπορουσα να κανω την μετατροπη, να κανω μετα την μετακινιση και τελος να κανω παλι εκ νεου μετατροπη ωστε να επανελθει οπως ηταν; Όχι. ---------- Προσθήκη στις 19:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:13 ---------- Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος (αν και μικρός) με κάποια διακοπή ρεύματος κατά την διάρκεια της μετατροπής να χάσουμε τα δεδομένα μας. Γιαυτό προσοχή!
kondan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Εχω αυτον http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=734 κ απ οσο διαβασα υποστηριζει ntfs οποτε ειμαι οκ! θα δοκιμασω την μετατροπη! ευχαριστω κ παλι Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
_Anonymous_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Κανε αυτο που σου λεει ο φιλος και δε θα εχεις κανενα προβλημα........ για να μη ρωτας συνεχεια αν θα παιζει αυτο, παιζει το αλλο κ.λ.π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.