Προς το περιεχόμενο

Εσοδα - Εξοδα access

oxirefousti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά.

Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα αρχείο μέσω access (εκεί μου είπανε ότι είναι καλύτερο να γίνει, γιατί προσαρμόζεται στις ανάγκες μου) που να ελέγχω τα έσοδα - εξοδα μου, τα προσωπικά κ του γραφείου μου.

Το βασικότερο πρόβλημα στην όλη ιστορία αυτή είναι ότι δεν έχω ιδέα απo access. Γιαυτό ρωτώ εσάς, 1ον αν έχετε κάνει κάτι τέτοιο σχετικό το οποίο θα θέλατε να μου προτείνεται-μοιραστείτε ή 2ον αν μπορεί κάποιος access master να με βοηθήσει ή να μου πει ένα τρόπο να το φτιάξω.

Δεν ξέρω αν αυτό που ρωτώ είναι μπελάς, οπότε συγχωρέστε με αν έχω ζητήσει...παπάδες!

Ευχαριστώ παίδες!

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γραφείο έχεις ή πόση πληροφορία θες να καταχωρήσεις, αλλά θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις με excel αντί για access.

Τι ακριβώς θες να περνάς και πόση πληροφορία θα έχει;

Παραδείγματα:

-Λογαριασμοί ΔΕΚΟ

-Πάγια έξοδα

-Έσοδα από πελάτες ( κόβεις τιμολόγια; )

Δημοσ.

isay ευχαριστώ για την αναταπόκριση.

Πριν με παραπέμψεις στο parades (:-)) να σου πώ ότι είχα κάτι παρόμοιο στο excel αλλα δεν ήταν εύχρηστο.

Λογαριασμοί ΔΕΚΟ, Πάγια έξοδα, Έσοδα, Άλλα έξοδα, δόσεις μηνιαίες δανείων κλπ είναι μερικά από αυτά που θέλω να έχει. Το parades είναι καλό σαν σκεπτικό απλά όμως όταν βάζεις κάποιο έξοδο, ή έσοδο στο προσθέτει στο σύνολο.

Εγω αυτό που θέλω (και εκεί είναι το βασικό στοιχείο) είναι να επιλέγω πότε θέλω να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από το αρχικό κεφάλαιο (πορτοφόλι μου).

Που σημαίνει ότι θέλω να το βάλω στο πρόγραμμα (δηλαδή να το έχω στα υπόψιν μου οτι θα το πληρωθώ ή θα το πληρώσω) αλλά να επιλέγω εγώ, με κάποιο τρόπο, πότε θα προστεθέι ή αφαιρεθεί από το ταμείο-πορτοφόλι μου. Δηλαδή εκτος από ..κομπιουτεράκι, να είναι και κάτι σαν reminder για υποχρεώσεις που έχεις.

πχ. αν εγώ στο παράδες βάλω ότι θελώ να πληρώσω τη ΔΕΗ αμέσως θα το αφαιρέσει από το σύνολο του πορτοφολιού μου. Εγω όμως, αν δεν θυμάμαι καλά, και κοιτάξω μετά απο μια βδομάδα το πρόγραμμα, θα δω ότι το έχω πληρώσει. Ασχετα άν δεν έχω περάσει καν ουτε απ'έξω :lol:

Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις κάτι από αυτά που σου έγραψα. Αν όχι μπορούμε να μιλήσουμε και τηλεφωνικά στέλνοντας με pm το τηλ σου.

Δημοσ.

Το papades δεν το σκεφτόμουν καν. Υπάρχουν πληρωτέες και κατα παραγγελία λύσεις αλλά εγώ θα σου μιλήσω για λύσεις που μπορείς να υλοποιήσεις εσυ αν έχεις χρόνο και διάθεση για μάθηση.

Με την access θα έχεις το μέγα πλεονέκτημα των εύκολων ερωτημάτων για να βγάζεις αναφορές. (Π.χ. δείξε μου τα έξοδα για ΔΕΗ τους τελευταίους 8 μήνες που είναι πάνω από 44 ευρώ). Από την άλλη για να την στήσεις με τα interface και τις καταχωρήσεις θα σου βγει ολίγον η πίστη.

Με το excel μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ πιο γρήγορα και να προσαρμόζεις τις αλλαγές γρήγορα.

Δημοσ.

Το excel δηλαδή μπορεί να κάνει τα παραπάνω που ανέφερα;

Γιατί όπως είπα το δούλευα και δεν πληρούσε τις ανάγκες μου.

Δημοσ.

οχιρεφουστι (τι nick είναι αυτό; ) σημασία έχει αν θέλεις και μπορείς να ασχοληθείς. Ναι με το excel μπορείς να εχεις μια λίστα με έσοδα, έξοδα και λεπτομέρειες (τιμολόγιο, ημερομηνία πληρωμής, ημερομηνία υποχρέωσης, κλπ) και σε άλλες καρτέλες να φτιάξεις λίστες που θα ανανεώνονται αυτόματα.

Αν έχεις βασικές γνώσεις προγραμματισμού και όρεξη για διάβασμα, μπορείς να το φτιάξεις. Αν οι γνώσεις στους υπολογιστές περιορίζονται το να γράφεις κείμενα στο word και να μπαίνεις στο FB, μην ξεκινάς καθόλου.

Δημοσ.

πιστεύω είναι καλύτερο του oxirepousti που ήθελα να γράψω στην αρχή!

Στην ουσία τώρα. Οτι θέλω είναι σίγουρο, ότι μπορώ να ασχοληθώ επίσης.

Βασικές γνώσεις προγραμματισμού δεν μπορώ να πω ότι έχω (τελευταία φορά που ασχολήθηκα με web development/design ήταν το '99) αλλά όρεξη για διάβασμα έχω.

Όμως,

αν είναι να φάω τα νειάτα μου ακόμα μια φορά για να κάνω μια εφαρμογή, θα αλλάξω την ερώτηση και θα σκεφτώ να περάσω στις "...πληρωτέες και κατα παραγγελία λύσεις..." που ανέφερες κανα 2 ποστ πιο πάνω!

Εχεις κάτι να μου προτείνεις?

Αναλαμβάνεις εσύ τέτοια projects?

Δημοσ.

oxirefousti ισχύει ότι σου έγραψε ο isay. Στο excel μπορείς να φτιάξεις πιο εύκολα και πιο απλά αυτό που ζητάς χωρίς να χρειάζεται να μπλέξεις με την Access.

Μπορείς να το κάνεις και χωρίς προγραμματισμό αν μάθεις τις βασικές εντολές του excel και πως να βγάζεις σύνολα και αποτελέσματα με συνθήκες, γνώσεις που μέσω google και F1 θα εντοπίσεις πανεύκολα.

Για απλούς λογαριασμούς και καταχωρήσεις που θέλεις θεωρώ ότι είναι overkill η Access καθώς γράφεις ότι δεν έχεις ιδέα, άρα θα σου πάρει σεβαστό χρόνο να μάθεις να κάνεις ερωτήματα και queries για να παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Γνώμη μου είναι επίσης ότι στον ίδιο χρόνο που θα ξοδέψεις για να μάθεις τα βασικά στην Access, μπορείς να σερφάρεις και να βρεις ίσως αντίστοιχα προγράμματα που υπάρχουν, χωρίς να χρειαστεί να ξαναανακαλύπτεις τον τροχό, ίσως το έχει κάνει άλλος για σένα.

Το taxheaven.gr ας πούμε έχει τέτοια προγραμματάκια, νομίζω το να κρατάς λογαριασμούς είναι το πιο διαδεδομένο αρχειάκι excel που μπορείς να εντοπίσεις Online. Αν χρειάζεσαι ή αν κολλήσεις κάπου ξαναγράφεις εδώ και σε βοηθάμε.

offtopic @isay

Ναι αλλά αν βάλεις το ελληνικό ερωτηματικό μέσα σε παρένθεση στα forum θα σου βγάλει emoticon, αλλάζοντας καμιά φορά τελείως το νόημα αυτών που θέλεις να πεις, (δεν νομίζεις ;) <----- :-D

Δημοσ.

offtopic @Praetorianos

offtopic @isay

Ναι αλλά αν βάλεις το ελληνικό ερωτηματικό μέσα σε παρένθεση στα forum θα σου βγάλει emoticon, αλλάζοντας καμιά φορά τελείως το νόημα αυτών που θέλεις να πεις, (δεν νομίζεις ;) <----- :-D

To ξέρω και αν προσέξεις στο #6 εχω βάλει ερωτηματικό μετά κενο και μετα παρένθεση. Λύσεις απλές πάντα υπάρχουν. Από την άλλη το αγγλικό ερωτηματικό θεωρώ ότι είναι αηδία σαν σύμβολο (γενικά). Όταν μάθαινα Ισπανικά και είδα το ανάποδο ερωτηματικό στην αρχή των ερωτήσεων, εκεί να δεις ανακατέματα στο στομάχι.

Δημοσ.

Φοβερο ελληνικο φορουμ εξειδικευμενο για το excell στο οποιο ειμαι χρονια μελος κ εκτος απο βοηθειες εχει κ ετοιμα αρχειακια τοσο γι αυτο που ζητας οσο και για ενα σωρο αλλα καλουδια ειναι το www.planetexcel.gr

Ριξε κ εκει μια ματια, αξιζει πιστεψε με

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...