Προς το περιεχόμενο

Τυχαία κολήμματα και Reboot σε 10.04 64bit


Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελαβα στον φορητό το 10.04 και έχω σε τυχαίες χρονικές στιγμές κολλήμματα και reboots. Ιδιαίτερα στα reboot έχω κανονικά την διαδιακσία για shutdown-restart χωρίς όμως να εμφανίζεται κάποοιο μήνυμα λάθους ή κάτι άλλο.

Γενικά με τα 10.04 έχω διάφορα προβλήματα που δεν έχω βρει ακόμα λύση. Π.χ χάνεται το Bluetooth και δεν δουλεύει το ποντίκι, δεν μπορώ να κάνω πολλές φορές αναβάθμιση κτλ.

Δοκίμασα να βρω τα logs αλλά πελάγωσα, δεν ξέρω σε πιο από όλα να ψάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως οταν γινεται επανεκκινηση υπαρχει υψηλη χρηση του επεξεργαστη, αρα ζεσταινεται πολυ και κλεινει για να μην καει?

 

Μηπως το παραπανω γινεται οταν εισαι σε καποια σελιδα με κακογραμμενο flash, πχ στα παιχνιδια του facebook?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, αν και δεν είχε εγκατασταθεί για κάποιο λόγο, έβαλα το πρόγραμμα για cpu throttling και τώρα ο υπολογιστής είναι δροσερός.

Τα reboot γίνονται σε τυχαίες χρονικές στιγμές, π.χ όταν είναι ανοικτό το open office μόνο. Ξαναλέω δεν βγάζει μήνυμα λάθους, απλά ξεκινά αυτόματα να κάνει restart.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το restart στα καλά καθούμενα το μόνο που μπορεί να το κάνει είναι η μητρική σου όταν ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες. Κοιτά της θερμοκρασίες τώρα που είναι και καλοκαιράκι αν έχεις dekstop τακτοποίησε τα καλώδια στο κουτί και ξεσκόνισε και λίγο τις ψυκτρές και γενικά βάλε το κουτί σε θέση που να μην εγκλωβίζει την ζέστη μέσα του.

Για την αναβάθμιση δώσε σε κονσόλα

 

sudo apt-get update

 

και μετά

 

sudo apt-get upgrade

 

και ανέβασε εδώ ότι σου έβγαλε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι φορητός οπότε δεν έχω κάτι να τακτοποιήσω :) και τον έχω και σε βάση πάω οπότε δεν πιστεύω ότι έιναι θέμα θερμανσης.

Όσο αφορά τα updates η διαχείρηση ενημερώσεων πάρα πολλές φορές δεν μπορεί να συνδεθεί με τα repositories και χρειάζονται 2-3 προσπάθείες για να γίνει αναβάθμιση. Άλλες φορές μου βγάζει ότι τμήματα των πακέτων που θέλω δεν είναι certified και έτσι δεν τα εγκαθιστά. Το περιέργο είναι ότι δεν έχω προσθέσει κανένα repository πέρα από τα εγκεκριμένα από την Ubuntu και η εγκτάσταση νέων προγραμμάτων γίνεται μόνο από το Ubuntu software center.

Ακόμα όμως και να κάνω εγκατάσταση κάποιων πραγμάτων, μπορεί να συνεχίζω να τα βλέπω ως αναβεθμίσεις, ενώ τις περισσότερες φορές η διαχείρηση ενημερώσεων λέει ότι έκανα αναβάθμιση πριν από 4-5 μέρες αντί π.χ προ 20 λεπτών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...