Προς το περιεχόμενο

προτιμηση VB ή JAVA

neasmirni_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος στο φόρουμ και εύχομαι να γίνω τακτικός από εδώ και πέρα.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας βάση της πείρα σας.

Θέλω να κάνω ένα προγραμματάκι για την πτυχιακή μου στο οποίο κάποιος ανοίγοντάς το να εμφανίζεται μία οθόνη με επιλογές - μόλις ολοκληρώνει τις επιλογές πιέζοντας ένα πλήκτρο πηγαίνει στην επόμενη οθόνη κτλ - και στο τέλος πιέζοντας ένα πλήκτρο να εμφανίζονται κάποια αποτελέσματα βάση των προηγούμενων επιλογών του.

Το ερώτημά μου είναι τι γλώσσα προγραμματισμού να επιλέξω VB ή java, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω δεδομένα:

α) Θέλω να έχω ολοκληρώσει την πτυχιακή μέσα σε ένα μήνα

β) Θα ήθελα αν ήταν δυνατό να με βοηθούσε γενικότερα να επεμβαίνω στις εφαρμογές του office (excel και access), (καθώς για μη επαγγελματίες προγραμματιστές είναι η βάση για όλες τις δουλειές) και νομίζω ότι μόνο με την VB είναι δυνατό αυτό, ισχύει??

γ) Δεν γνωρίζω VB ή JAVA.

δ) Έχω ασχοληθεί λίγο με C και assembly (όσο απαιτήθηκε για να περάσω κάποια μαθήματα)

Παρακαλώ για τις γνώμες σας με όσο το δυνατόν πιο απλές ορολογίες (σκεφτείτε ότι είμαι αρχάριος) και ρεαλιστικές για έναν επίδοξο ερασιτέχνη και όχι επαγγελματία προγραμματιστή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Θα ακούσεις τον κοντό και τον μακρύ του καθενός κάνοντας τέτοιες ερωτήσεις.

Ο καθένας συνήθως απαντά με βάση τις προτιμήσεις του και τα δικά του κριτήρια.

Στο δίλλημα που θέτεις, η VB είναι πιο εύκολη-απλή και κάνει πάρα πολλά πράγματα σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Και οπωσδήποτε κάνει και τη δουλειά σου όπως την περιγράφεις.

Για το β), η VB επεμβαίνει στις εφαρμογές του office. Δεν ξέρω όμως αν δεν μπορεί να γίνει μέσω άλλων γλωσσών.

Αν όμως σε ενδιαφέρει να μάθεις κάτι παραπάνω, θα πρέπει κατόπιν να στραφείς αλλού και ίσως η C# είναι μια καλή

επιλογή αφού η σύνταξή της μοιάζει με της VB. Αλλά αυτό είναι για αργότερα...

Καλή επιτυχία !!

Δημοσ.

neasmirni_1 αν αναφέρεσε σε VB.ΝΕΤ και έχεις ήδη υπόβαθρο με C, C#.NET είναι η πιο γρήγορη λύση.

Από εκεί και μετά είτε VB.NET είτε C#.NET δεν έχουν καμμία διαφορά στο τι μπορείς να κάνεις. Και οι δύο πολύ εύκολα δουλεύουν με τα αρχεία του office.

Δημοσ.
neasmirni_1 αν αναφέρεσε σε VB.ΝΕΤ και έχεις ήδη υπόβαθρο με C, C#.NET είναι η πιο γρήγορη λύση.

Από εκεί και μετά είτε VB.NET είτε C#.NET δεν έχουν καμμία διαφορά στο τι μπορείς να κάνεις. Και οι δύο πολύ εύκολα δουλεύουν με τα αρχεία του office.

Υπόβαθρο έχω μόνο στη C.

Με την JAVA δεν μπορείς να επέμβεις σε αρχεία του office??

Επισκέπτης
Δημοσ.

μπορείς, αλλά πιο δύσκολα και πιο περιορισμένα...

Δημοσ.

Η vb και η C# έχουν πρακτικά τις ίδιες δυνατότητες. Για τη δουλειά που θέλεις, δεν πρόκειται να μην σε καλύψει κάποια από τις δύο. Θεωρώ ότι η vb είναι πιο εύκολη για να τη μάθεις, οπότε για σένα (που θέλεις κάτι να το μάθεις γρήγορα) σου ταιριάζει καλύτερα.

Αν όμως σε ενδιαφέρει, π.χ. επαγγελματικά να μάθεις .net τότε μάλλον η C# είναι πιο σωστή επιλογή. Υπάρχει μία μεγάλη επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό το θέμα κ δεν το πιάνω.

Edit: Εφόσον θέλεις να παίξεις με Office, το .NET είναι πιο καλή λύση. Τα πράγματα εκεί είναι πιο εύκολα.

Δημοσ.

c#.

Υγ: Ποιος σας λεει για vb; Παντα το ιδιο πραμα, Vb.net vs X....:-( Τοσο μεγαλη υποβαθμιση για την c# απο τους εκπαιδευτικους:mad:.

Δημοσ.
c#.

Υγ: Ποιος σας λεει για vb; Παντα το ιδιο πραμα, Vb.net vs X....:-( Τοσο μεγαλη υποβαθμιση για την c# απο τους εκπαιδευτικους:mad:.

Ποιος μίλησε για εκπαιδευτικούς; Και ποια υποβάθμιση; Απλά είπα ότι έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Και ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και αυτός που το είπε σε μένα είναι Microsoft Certified Trainer. ;)

Δημοσ.

Καταρχήν, ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο ερώτημά μου. Πραγματικά βοηθάει πολύ να βλέπεις την άποψη έμπειρων ατόμων στον προγραμματισμό.

Η vb και η C# έχουν πρακτικά τις ίδιες δυνατότητες. Για τη δουλειά που θέλεις, δεν πρόκειται να μην σε καλύψει κάποια από τις δύο. Θεωρώ ότι η vb είναι πιο εύκολη για να τη μάθεις, οπότε για σένα (που θέλεις κάτι να το μάθεις γρήγορα) σου ταιριάζει καλύτερα.

Αν όμως σε ενδιαφέρει, π.χ. επαγγελματικά να μάθεις .net τότε μάλλον η C# είναι πιο σωστή επιλογή. Υπάρχει μία μεγάλη επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό το θέμα κ δεν το πιάνω.

Edit: Εφόσον θέλεις να παίξεις με Office, το .NET είναι πιο καλή λύση. Τα πράγματα εκεί είναι πιο εύκολα.

α) Όταν λες vb εννοείς VB.NET? (Γιατί από ότι έχω καταλάβει είναι διαφορετική η vb 6 από την vb.net, σωστά?)

β) Όταν λες .NET εννοείς .NET Framework?? (αυτό είναι γλώσσα προγραμματισμού ή απλά κάποια πλατφόρμα για να τρέχεις γλώσσες σαν την C# και VB.NET?)

γ) Από ότι κατάλαβα για java, ούτε συζήτηση, έτσι?

ΥΓ. Ξέρω ότι σας φαίνονται γελοίες οι ερωτήσεις που σας κάνω, όμως πιστέψτε με ότι είναι δύσκολο να βρεις αξιόπιστες και ολοκληρωμένες απαντήσεις οπουδήποτε αλλού. Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.
α) Όταν λες vb εννοείς VB.NET? (Γιατί από ότι έχω καταλάβει είναι διαφορετική η vb 6 από την vb.net, σωστά?)

β) Όταν λες .NET εννοείς .NET Framework?? (αυτό είναι γλώσσα προγραμματισμού ή απλά κάποια πλατφόρμα για να τρέχεις γλώσσες σαν την C# και VB.NET?)

ΥΓ. Ξέρω ότι σας φαίνονται γελοίες οι ερωτήσεις που σας κάνω, όμως πιστέψτε με ότι είναι δύσκολο να βρεις αξιόπιστες και ολοκληρωμένες απαντήσεις οπουδήποτε αλλού. Και πάλι ευχαριστώ.

α) Ναι

β) Ναι, πλατφόρμα πες ότι είναι...

γ) Μπα, είναι πιο δύσκολα τα πράματα και αφού θες να τελειώσεις γρήγορα...

ΥΓ. Σιγά τις γελοίες, έπρεπε να έβλεπες εμένα πέρσι να καταλάβαινες τι θα πει γελοίο...

Δημοσ.

Εφόσον θέλεις να παίξεις με Office, θα έλεγα ναι, χωρίς όμως να ξέρω πως τα πάει η Java σε αυτό το τομέα. Και οι υπόλοιποι στο thread δεν είπαν κάτι διαφορετικό. Σκέψου ότι κ τα δύο προϊόντα vb.net (a.k.a .net framework) και MS Office είναι από την ίδια εταιρία. ;)

Δημοσ.
Σκέψου ότι κ τα δύο προϊόντα vb.net (a.k.a .net framework) και MS Office είναι από την ίδια εταιρία. ;)
Σωστότατος!!! +10000 ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...