APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα, Εχω ενα παλιο pc με αυτη τη μητρικη η οποία απ'οτι διαβαζω δεχεται μεχρι κ 2gb ram. Εχει 3 slots για ram και εγω έχω 2χ512 και 1χ1gb. Δεν μπορώ με τπτ να το κανω να δει τα 2gb. Το καλυτερο π εχω πετύχει ειναι να δει 1.5gb. Τι κανω λαθος? Εχω δοκιμασει να τις βαλω σε διαφορες θεσεις: 1o slot: 1gb, 2o slot: 512, 3o slot: 512 = 1.5gb 1o slot: 512, 2o slot: 1gb, 3o slot: 512 = 1.5gb 1o slot: 512, 2o slot: 512, 3o slot: 1gb = 1gb!! Υπάρχει περιπτωση να εχει "καει" το τρίτο slot? Οι ram δουλέυουν ολες σιγουρα τις εχω δοκιμασει κ σε αλλο μηχανημα. Καμια ιδεα?
aaaaaa!!!!!! Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δοκίμασε το pc με μια μόνο ραμ στο τρίτο slot,να δεις αν είναι οκ,και ενα bios update μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. στο site της εταιρίας έχει το τελευταίο http://www.giga-byte.com.tw/products/product-page.aspx?pid=1425#sp
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μπορει καποιος να βοηθησει να κανω update το bios γιατι δεν εχω ιδέα? Το μηχανημα δεν εχει λειτουργικο συστημα επανω..
benign Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Λοιπον φιλε ζητας δυσκολα λιγο,με αυτη την μητρικη της αρχαιοτητας.Για μενα πηγαινε μια βολτα στην Στουρναρη και εξω απο τον Cosmodata εχουν μητρικες καλυτερες απο αυτην με ενα δεκαρικο.Καλυτερα απο το να ταλαιπωρησαι γιατι μαλλον εχει χαλασει κατι.Δεν υπαρχει λογικος λογος να μην σου βλεπει τις μνημες,δεν χρειαζεται bios update για κατι τοσο βασικο.
LeoNaXe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 δοκίμασε να βάλεις 64bit windows, πολλές φορές και για αυτό το κάνει. αν και αυτό συμβαίνει για πάνω απο 4 GB εσύ έχεις παλιά μητρική μπορεί να διορθωθεί
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Εχετε δικιο παιδια απλα ελεγα μηπως ειναι καποιο setting που δεν εχω προσεξει. Γτ εχω διαβασει κατι για dual channel η single και ελεγα μηπως ειναι καποιο setting και μπερδευεται. Δεν ειναι θεμα windows γιατι στην αρχη που μετραει την ραμ βλεπει 1.5gb.. ---------- Προσθήκη στις 15:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:10 ---------- Επισης δοκιμασα το τριτο slot να του βάλω μια ραμ να δουλεψει μονο του και δουλευει κανονικα με ολες τις μνημες. Δλδ οποια απο τις 3 βλαλω μονη της στο τριτο slot, το pc την αναγνωριζει κανονικα.
Dark_son20 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 λοιπόν τότε στα παλιά τα χρόνια όταν δεν είχαμε την ποσότητα μνήμης που έχετε τα σημερινά παιδάκια εκτός από τα slots παίζαν και τα banks το φυσιολογικό είναι κάθε slot να έχει 2 banks (ας πούμε πολύ χοντρικά ότι από τα banks του κάθε slot εξαρτάται αν η μνήμη μπορεί να έχει και από τις 2 πλευρές τσιπάκια) μερικές εταιρίες για λόγους οικονομίας και για ότι δεν πίστευαν ποτε μάλλον ότι θα χρειαστούν 3 μνήμες διπλής όψης βάζαν 5 banks στα motherboard με 3 slots αντί για 6 που έπρεπε
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, δοκίμασα και τις 3 μνημες, σε καθε slot την καθε μία μονη της καθε φορα και τις βλεπει κανονικα οποια μνημη του βαλω σε οποιοδηποτε slot. Δλδ υπαρχει πιθανοτητα να εχει 5 banks η μητρική μου αντι για 6? Οπότε δεν υπάρχει λυση?
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 ...μπορεί επίσης να παίζουν οι μάρκες (ή η μάρκα) των μνημών. Όπως και οι ταχύτητές τους (αν είναι διαφορετικών, πχ 2100 και 2700, να υποστηρίζει μέχρι και 1.5GB σύνολο χωρητικότητας η μητρική). Τα έχω πετύχει αυτά τα τσαλίμια σε μητρικές. Θα έλεγα "δεν μπορείς να κάνεις -στην πράξη- τίποτα" (αν και το πιο πιθανό είναι αν βάλεις ακόμα ένα module του ενός GB αντί για τα 2 500άρια, να το διαβάσει όλο), γι' αυτό και μείνε με τα 1.5GB. Άλλωστε ούτε τόση διαφορά θα σου κάνουν τα 500 (1.5 είναι "αρκετά" για τέτοιο μηχνάνημα και τις λειτουργίες του), ούτε είναι για φορέβερ (το πισί αυτό).
The_Judas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Είναι όλες οι μνήμες double sided? Αν ναι, δεν πρόκειται να δουλέψουν όλες μαζί... το γράφει και στο εγχειρίδιο της μητρικής σου. Βάλε μια αγγελία για ανταλλαγή μιας από τις μνήμες σου με single sided.
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ολες ειναι double sided ναι. Οποτε δεν υπαρχει λυση με τις υπαρχων μνημες.. Ευχαριστώ παρα πολυ παιδια..!
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 ...εγώ πάντως σου είπα (κι εν μέρει κι ο Τζούντας πριν), βάλε μία τους ενός γκίγκα αντί δυο πεντακοσάρες (άλλαξέ τες/πούλας τες), και ίσως σου κάτσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.