nikoskon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ΜΠΡΑΒΟ!!!Περισσότερο με απασχολεί ότι έχεις αφήσει τις βίδες εμφανείς και μπορεί να γρατζουνάνε είτε εσένα (τα χέρια σου) είτε το laptop. Οι βίδες έχουν φρεζαριστεί και δεν εξέχουν από το ξύλο! Όσο για τις υπολοιπες ιδέες, καλές αλλά παρέβλεψες πως ο αρχικός σκοπός ήταν το μηδαμινό κόστος. Κόστη Ξύλα = 0€ (Ό,τι περίσσευε του μάστορα) Βίδες = 0€ (Και αυτά του μάστορα) Ανεμιστήρας = 0€ (από παλιό καμμένο PSU) Καλώδιο USB = 1€ Διακόπτης on-off με λαμπάκι λειτουργίας = 1€ Μέχρι στιγμής δηλαδή είμαστε στα 2€. Και ο διακόπτης θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί. ---------- Προσθήκη στις 18:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:38 ---------- ωραίος!θα πρότεινα να βρείς κ έναν τρόπο ώστε το lap top να είναι λίγο υπερυψομένο από την βάση,πέρα από τα λίγα χιλιοστά που θα έχει κενό από μόνο του,ώστε ο αέρας από τον 12αρη να διαχέεται καλύτερα!άλλο ένα μικρό οριζόντιο ξυλάκι πάνω από τον ανεμιστήρα πχ!για τις βίδες μπορείς να πάρεις πλαστικά "καπάκια" όπως ίσως έχεις δεί σε μερικά έπιπλα! Είναι βυθισμένος κατά 0.5cm ο ανεμιστήρας. Δηλαδή σαν είναι κατα μισό εκατοστό υπερυψωμένο το laptop. Πάντω υπάρχει ροή γιατί βαζόντας τα χέρια μου δεξια και αριστερά του laptop, νοιώθω τον αέρα από τον ανεμιστήρα.
katsikoula Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 και εγω εχω χρησιμοποιησει 12V fan με τροφοδοσια 5V απο καλωδιο USB και δεν ειχα κανενα προβλημα. οποτε συνεχισε ακαθεκτος. απο εκει και περα πιστευω οτι η ιδεα για κατασκευη βασης για ψυξη απο ξυλο ειναι λιγο fail καθως δεν μπορεις να συγκρινεις τις δυνατοτητες ψυξης του ξυλου με εκεινες του σιδερου ή του μεταλλου. παντως θα με ενδιεφερε μια μετρηση θερμοκρασιας. περιμενω αποτελεσματα. συγχαρητηρια για την προσεγμενη δουλεια και καλη συνεχεια
nikoskon Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Αν είχα την δυνατότητα να δουλέψω με μέταλλο θα το έκανα. Θερμοκρασίες δεν ξέρω αν θα μετρήσω γιατί το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Και τί εννοώ. Εννοώ πως το έχω απο το πρωί επάνω στην βάση με Wi-Fi ανοιχτο, profil max power κλπ, και δεν έχει δουλέψει ο ανεμιστήρας του laptop ακόμα. Κάθε φορά που το σηκώνει για να δω με το χερι την θερμοκρασια ειναι κρυο. Καμια σχεση δηλαδη με πριν που πραγματικά έκαιγε ειδικά στο σημειο που είναι η RAM. Λες η επόμενη κατασκευή να είναι από αλουμίνιο; Θα το τσεκάρω να δω πως τα δουλεύουν τα μέταλλα και αν είναι εφικτό αλλά και με μικρό κόστος.
katsikoula Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Αν είχα την δυνατότητα να δουλέψω με μέταλλο θα το έκανα.Θερμοκρασίες δεν ξέρω αν θα μετρήσω γιατί το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Και τί εννοώ. Εννοώ πως το έχω απο το πρωί επάνω στην βάση με Wi-Fi ανοιχτο, profil max power κλπ, και δεν έχει δουλέψει ο ανεμιστήρας του laptop ακόμα. Κάθε φορά που το σηκώνει για να δω με το χερι την θερμοκρασια ειναι κρυο. Καμια σχεση δηλαδη με πριν που πραγματικά έκαιγε ειδικά στο σημειο που είναι η RAM. Λες η επόμενη κατασκευή να είναι από αλουμίνιο; Θα το τσεκάρω να δω πως τα δουλεύουν τα μέταλλα και αν είναι εφικτό αλλά και με μικρό κόστος. μπραβο πολυ καλη δουλεια!!! ποσο μαλλον αν κανει την δουλεια της που δεν το περιμενα λογο κατασκευαστικου υλικου
profi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ο ανεμιστήρας ναι,αλλά το κενό κάτω από το lap top είνα μικρό,με λίγο μεγαλύτερο θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή ΑΛΛΑ αφού το lap top σου είναι ευτυχές εκεί πάνω,αυτό μετράει κ όσα λέω δεν χρειάζονται! δερματίνη 2-3€ το τετραγωνικό μέτρο....πλαστικά καλύματα,κανα ευρώ από practiker!βενζινόκολλα δεν θυμάμαι...η δερματίνη όμως τραυματίζεται έυκολα!αφού το χρηστικό μέρος τελείωσε με επιτυχία...το καλοπιστικό είναι στο χέρι κ στο γούστο σου!
TheoKent Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δε νομίζω να υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ ξύλου και μετάλλου σε τέτοια είδους βάση, και αυτό επειδή το laptop έχει δικά του ποδαράκια (συνήθως πλαστικά) και έχει μια απόσταση από την επιφάνεια που ακουμπάει (μιλάμε για επίπεδη επιφάνεια πάντα) για να μπορούν τα ανεμιστηράκια του να ρουφάνε αέρα από κάτω. Δηλαδή εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν έχει άμεση επαφή το laptop με το ξύλο (στην περίπτωση) αυτή να πεις ότι θες το ένα άλλο υλικο που να είναι θερμοαγώγιμο... ίσως καποιες τρυπούλες βοηθούσαν στην κυκλοφορία του αερα αλλά επειδή είναι ξύλο... δεν θα το πρότεινα... Στο μόνο που ίσως διέφερε το μέταλο είναι ότι η κατασκευή θα είχε λιγότερο πάχος και θα ήταν πιο ελαφρυά.
profi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 +1 στον απο πάνω...όσες βάσεις έχω συγκρίνει(χωρίς να δουλεύει ο ανεμιστήρας τους κ το Lap top να πατάει ολόκληρο)είχαν αμελητέες διαφορές!βάρος κ όγκος μετράνε κατά την γνώμη μου!κ φυσικά το fan της καθε μίας!
tmjuju Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2010 Οι βίδες έχουν φρεζαριστεί και δεν εξέχουν από το ξύλο! Όσο για τις υπολοιπες ιδέες, καλές αλλά παρέβλεψες πως ο αρχικός σκοπός ήταν το μηδαμινό κόστος. Κόστη Ξύλα = 0€ (Ό,τι περίσσευε του μάστορα) Βίδες = 0€ (Και αυτά του μάστορα) Ανεμιστήρας = 0€ (από παλιό καμμένο PSU) Καλώδιο USB = 1€ Διακόπτης on-off με λαμπάκι λειτουργίας = 1€ Μέχρι στιγμής δηλαδή είμαστε στα 2€. Και ο διακόπτης θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί. Και για το λόγο αυτό, αξίζει άλλο ένα μπράβο! Στα πλαίσια του οικονομικού άρα: Δερματίνη μπορείς να πάρεις ένα ρετάλι από κάποιον (επιπλα) ταπετσέρη της γειτονιάς σου και να κολλήσεις με απλή κόλα (τύπου uhu) ή βενζινόκολλα. Για μια μικρή δική μου κατασκευή ο ταπετσέρης της γειτονιάς μου με είχε φιλέψει ένα ρετάλι κροκο και σίγουρα πέραν τον άλλων το διασκέδασα κιόλας Λες η επόμενη κατασκευή να είναι από αλουμίνιο; Θα το τσεκάρω να δω πως τα δουλεύουν τα μέταλλα και αν είναι εφικτό αλλά και με μικρό κόστος. Φύλλο μετάλλου είναι λίγο δύσκολο να τσακίσεις μόνος σου ειδικά εάν το θές σχετικά χοντρό το φύλο για να είναι στιβαρό. Ψάξε για στράντζα. Το κόστος εξαρτάται από το μέταλλο, λ.χ. απλή λαμαρίνα vs 5mm αλουμίνιο Γενικά για μια μικρή στράντζα …. Θα πληρώσεις ότι θέλει ο μάστορας. Ούτε 5 λεπτά δουλειά δεν θα είναι για αυτόν να σου κάνει δυο τρείς τσακίσεις. Δε νομίζω να υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ ξύλου και μετάλλου σε τέτοια είδους βάση, +1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.