apopsisdj Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, με κάλεσε ένας γνωστός να κοιτάξω την σύνδεση του του Internet που στην οποία δεν μπορεί να συνδεθεί εδώ και 2 μέρες. Ο άνθρωπος αυτός είχε παλιοτερα (2008) σύνδεση Οτενετ (conn-x) και εδω και ενα χρόνο εχει HOL -2play νομιζω γιατι δεν πληρώνει πλέον καθόλου Οτε παρα μονο HOL και για τηλεφωνία-. Ανακάλυψα το εξής "περίεργο" εκει.. Τα username που ειχε τοσο καιρο για να συνδεεται με hol εχει καταληξη otenet.gr.... Προσπαθοντας να καταλαβω τι γίνεται δοκιμασα να τσεκάρω username και pass δοκιμάζοντας αλλαγη στοιχείων στις αντίστοιχες σελίδες (my.otenet.gr kai Hol.gr ...) για να δω που αντιστοιχεί αυτός ο λογαριασμός. Και φυσικά δεν τον αναγνώριζε το σιτε της hol (στην οποια ομως ειναι πελάτης..) ενω φαινετε σαν σύνδεση "αορίστου" στην Οτενετ.. που εχει διακοψει εδω και ενα χρόνο.. Τα φώτα σας... πως γίνεται αυτό ? υπάρχει κάποια λογική εξήγηση ? Και αν ναι γιατί ως τώρα εμπαινε ενω τωρα δεν μπορει να συνδεθει. Υπ'οψιν το router φαίνεται να συνχρονιζει (αναβει το λαμπακι adsl) οχι ομως αυτο του internet. Μαλιστα επειδή ειχε ακομα το παλιο router του ΟΤΕ και του ειπαν οτι αυτό ισως εχει το προβλημα, δοκιμασα να του βαλω αυτο της ΗΟΛ περνοντας τους ιδιους κωδικους, αλλα αυτο δεν εκανε καμια διαφορα. Περιοχη: Κομοτηνη, (αν αυτό εχει σημασία).
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 παιρνει τηλ την Hol και ρωταει για το Username του οπωςκαι ρωταει αν βλεπουν να ερχεται προσπαθειαμε το δικο του username στο ιδιοκτυτο της Hol.αν δεν βλεπουν τιποτα η γραμμη για καποιο λογο ειναι σε Otenet.
Sethis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Φίλος που είχε conn-x έκανε πρόσφατα αίτηση στη hol για double-play lite. Προχθές η σύνδεση ενεργοποιήθηκε χωρίς καμία ενέργεια από το φίλο μου, δηλαδή εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το router και τους κωδικούς του οτε και τα τηλέφωνα (τα οποία απ’ όσο ξέρω είναι voip) εξακολουθούν να είναι στις πρίζες και όχι συνδεδεμένα στο router. Μας φάνηκε περίεργη όλη αυτή η “αυτοματοποίηση” και έτσι πήραμε τηλέφωνο στη hol. Μας είπαν ότι όλα είναι οκ και ότι αυτό γίνεται για τη διευκόλυνση του πελάτη οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί το γεγονός ότι έχει ακόμα κωδικούς της otenet
apopsisdj Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Λοιπον.. παρόμοια απάντηση πήραμε και εμείς απο την Hol. Δεν ειναι οτι ισχουν οι κωδικοι του οτε, αλλα οτι ΔΕΝ εχει σημασία τι Username / pass θα βαλεις στο router αν εχεις hol ..οτι και να εχει θα δουλεψει. Αυτοί προτείνουν guest / guest αλλα δεν εχει σημασία. Δεν ξερω πως γίνετε αυτο. Το περίεργο ομως στην δικια μου περιπτωση ειναι οτι βαζοντας στο my.otenet.gr τους παλιους κωδικους (πχ για αλλαγη password) βγαζει την συνδεση σαν ενεργή (αοριστου χρονου) ... ενω ο φιλος μας εδω εχει αλλαξει παροχο (τηλεφωνια+ιντερνετ) εδω και ενα χρονο. Και ρωτάω... υπαρχει περιπτωση η βαση του ΟΤΕ να μην ενημερωνετε και να "ξεχασαν" να κλεισουν τον λογαριασμο και να ακυρωσουν το username ? η κατι αλλο συμβαινει πχ η Hol να εχει μισθωσει την παλια του γραμμη και/η ... να πληρωνει αυτη τον παλιο λογαριασμο... ? γιατι εχω ακουσει και κατι τετοια σεναρια... Και μια "παραπλευρη" ερωτηση που εχω αν καποιος μπορει να απαντησει : Οταν εισαι σε δικτυο μιας εταιριας, και βαλεις κωδικους μιας αλλης θα δουλεψει ? πχ.. εχεις Forthnet και βαζεις κωδικους απο λογαριασμο OTEnet ? Λιγο αφελης ερωτηση αλλα θα ηθελα να ξερω.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Φίλος που είχε conn-x έκανε πρόσφατα αίτηση στη hol για double-play lite. Προχθές η σύνδεση ενεργοποιήθηκε χωρίς καμία ενέργεια από το φίλο μου, δηλαδή εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το router και τους κωδικούς του οτε και τα τηλέφωνα (τα οποία απ’ όσο ξέρω είναι voip) εξακολουθούν να είναι στις πρίζες και όχι συνδεδεμένα στο router. Μας φάνηκε περίεργη όλη αυτή η “αυτοματοποίηση” και έτσι πήραμε τηλέφωνο στη hol. Μας είπαν ότι όλα είναι οκ και ότι αυτό γίνεται για τη διευκόλυνση του πελάτη οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί το γεγονός ότι έχει ακόμα κωδικούς της otenet αφου τα τηλεφωνα ειναι στην πριζα τοτε δεν ειναι voip αλλιως σιγουρα δεν θα παιζαν . Λοιπον.. παρόμοια απάντηση πήραμε και εμείς απο την Hol.Δεν ειναι οτι ισχουν οι κωδικοι του οτε, αλλα οτι ΔΕΝ εχει σημασία τι Username / pass θα βαλεις στο router αν εχεις hol ..οτι και να εχει θα δουλεψει. Αυτοί προτείνουν guest / guest αλλα δεν εχει σημασία. Δεν ξερω πως γίνετε αυτο. Το περίεργο ομως στην δικια μου περιπτωση ειναι οτι βαζοντας στο my.otenet.gr τους παλιους κωδικους (πχ για αλλαγη password) βγαζει την συνδεση σαν ενεργή (αοριστου χρονου) ... ενω ο φιλος μας εδω εχει αλλαξει παροχο (τηλεφωνια+ιντερνετ) εδω και ενα χρονο. Και ρωτάω... υπαρχει περιπτωση η βαση του ΟΤΕ να μην ενημερωνετε και να "ξεχασαν" να κλεισουν τον λογαριασμο και να ακυρωσουν το username ? η κατι αλλο συμβαινει πχ η Hol να εχει μισθωσει την παλια του γραμμη και/η ... να πληρωνει αυτη τον παλιο λογαριασμο... ? γιατι εχω ακουσει και κατι τετοια σεναρια... Και μια "παραπλευρη" ερωτηση που εχω αν καποιος μπορει να απαντησει : Οταν εισαι σε δικτυο μιας εταιριας, και βαλεις κωδικους μιας αλλης θα δουλεψει ? πχ.. εχεις Forthnet και βαζεις κωδικους απο λογαριασμο OTEnet ? Λιγο αφελης ερωτηση αλλα θα ηθελα να ξερω. για να δει αν εχει Hol η otenet το πιο απλο ειναι να αλλαξει τα στοιχεια.αν τα αλλαξει και μπει παλι τοτε ειναι Hol αν δεν μπει ειναι Otenet.επισης απλα δεν κανουν authenticate Στην Hol για Username kai password και απλα λενε οτι αυτος εχει γραμμη hol αρα αστον να μπει.απλο για να μην εχουν παραπανω θεματα.αν εισαι σε ιδιοκτυτο και βαλεις username password απο αλλη οχι δεν θα παιξει.διοτι πολυ απλα πχ H forthnet δεν θα αναγνωρισει σαν εγκυρο username to [email protected].οταν δεν ειναι ιδιοκτητο που πεφτεις σε dslam του οτε απλα ο οτε εβλεπε τι γραφει το username px [email protected] και εφοσον εβλεπε @forthnet.gr πηγαινε για δρομολογηση προς forthnet.τωρα ναι αν στον οτε η συνδεση δεν εχει κλεισει καλο θα ειναι να παρει ενα τηλεφωνο μην του πουν ξαφνικα μετα οτι δεν πληρωσε.αν και θα φενεται οτι πηγε πχ στην Hol εδω και χ μηνες εν τουτοις για ναμην τρεχει τζαμπα μετα.
Bourdoulas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Poulinos. Η HOL χρησιμοποιεί pots τηλεφωνία πλέον και όχι voip γι' αυτό και λειτουργούν τα τηλέφωνα, ενώ δεν χρειάζεται username και password για τον router. Ότι και να βάλεις το ίδιο είναι.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αν ειναι voip υποχρεωτικα θα ξεκιναει το καλωδιο πανω απο το ρουτερ και με ρουτερ που υποστηριζει voip
Sethis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αφου τα τηλεφωνα ειναι στην πριζα τοτε δεν ειναι voip αλλιως σιγουρα δεν θα παιζαν . Το ξέρω. Ήταν κι αυτό μέσα στα πράγματα που με παραξένεψαν. Ο υπάλληλος της hol μού είπε ότι τα τηλέφωνα είναι pot αλλά ξέχασα να το αναφέρω.
Sethis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Sorry αλλά πρώτα έκανα το post και μετά έψαξα να δω τι είναι το pots. Νόμιζα ότι είναι πληθυντικός του pot.
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 αν παρουμε την λεξη pot με την πραγματικη εννοια το pots τοτε πραγματι ειναι πληθυντικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.