Προς το περιεχόμενο

New all-around PC, 2000 ευρώ χωρίς monitor

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν είχε 1600άρες θα ήταν σαν εμένα που με επεξεργαστή 20χ190 οι μνήμες τρέχουν 8χ190=1520mhz.Έχω την εντύπωση χωρίς να ξέρω άν γίνεται σε όλους σε μένα πάντως συνέβαινε ότι άμα ρίξεις πολλαπλασιαστή και ανεβασεις το bclk ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες..

αυτο γινεται σιγουρα απο οτι ειδαμε στο αλλο θεμα με τις θερμοκρασιες του 750 στο extreme memory profile

με τα ρευματα αναρωτιεμαι τι παιζει

---------- Προσθήκη στις 14:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:27 ----------

οποτε μια χαρα εισαι και εσυ..

Εχει μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις απο τα 1520 στα 1900??

δε νομιζω να τη προσεχεις στη καθημερινη σου χρηση, εκτος κι αν τρεξεις κανα σχετικο bench

zdfs.png

Δημοσ.

ενταξει για την καθημερινη χρηση, μας ενδιαφερει, οχι για τα bench.

Το θεμα ειναι αν σου δινει καποια διαφορα στις εργασιες που κανεις.

Προφανως στις εφαρμογες που στρεσαρουν πολυ τη μνημη θα υπαρχει καποιο ωφελος..

Δημοσ.

λογικα ναι, δεν εχω δουλεψει πολυ σε 1600, πριν ειχα dd2 800 σε πολυ πιο αργο core2duo , η διαφορα στη cpu απο μονη της ειναι τοσο χαοτικη που νομιζω οτι η διαφορα στις μνημες ειναι το τελευταιο που εχει σημασια

Δημοσ.

σε ολες :lol: ακομα και στο ποσο γρηγορα ανοιγει το pc μου

σε σχεση με αυτο που ειχα συνηθισει (c2d @3.12) , το τωρινο φαινεται αστεια γρηγορο

το πιο βαρυ ομως που κανω στη καθημερινοτητα μου ειναι να παιζω παιχνιδια και επειδη η gpu μου εχει κρατηθει απο το παλιο μου pc (επειδη ηθελα να κανω σχετικα φθηνη αναβαθμιση και με καλυπτει αξιοπρεπως η 4890 προς το παρον) , στο καινουριο τρεχει πολυ καλυτερα και τη βλεπεις τη διαφορα ;)

Δημοσ.

εδώ έχω καταλήξει μέχρι τώρα:

CPU: Intel i5 750 179€

CPU Cooler: Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler 75€

Motherboard: Gigabyte P55A-UD4 170€

Ram: G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB x2 221€ (στα 1600mhz με timings 7-8-7-24)

Κάρτα γραφικών: Gigabyte HD5850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI 251.68 €

Κάρτα ήχου: M-Audio PROFIRE 610 (επαγγελματική) 275,00 €

Wireless: λογικά κάποια PCI αλλά υπάρχει λογος να πάρω κάποια που να υποστηρίζει το προτυπο "n" ή μια απλή;

SSD: Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1 34nm 80 GB 194 €

HD1: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 66 €

HD2: Western Digital 2TB Caviar GP WD20EARS SATAII 5400-7200rpm 64MB 130 €

DVD-R: Asus DRW-24B1LT Dvd-Rw +/- LightScribe Sata Black Bulk 24,50 €

Keyboard: MS SIDEWINDER X6 KEYBOARD DSP 31.41 €

Mouse: Logitech Wired laser G500 USB Grey Retail 51.78 € ή προτείνετε κάτι άλλο;

Tablet: μία από αυτές τις 2 Wacom.. Ξέρει κανεις τι διαφορά έχουν;

Case: Lian Li PC-7FN 100 €

PSU: Enermax EPR625AWT PRO82 PSU (625W) 104,50 €

UPS: αν κρατησω το MUSTEK UPS 800 USB που εχω τωρα, που θα βρω καινούργια μπαταρία;;; Αν δεν βρω να αλλάξω μπαταρία πρεπει να πάρω άλλο. Για προτείνετε κάτι σχετικό (αθόρυβο πάντα!!!)

Δώστε κάποια βοηθεια για το UPS..

ολα εχουν παρει τον ανηφορο, εκτος του οτι δεν υπαρχει τιποτα διαθεσιμο..:mad:

Δημοσ.

εγω ειχα αυτο μεχρι που το πουλησα..

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/AccuPower-1000Va-Line-Interactive-BL2-1000.htm

ηταν παρα πολυ καλο, το μονο ενοχλητικο ηταν οτι ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια (και κλειστο pc) εκτος αν το βγαλεις απο τη πριζα

ομως μου εβγαλε 2+ χρονακια απροβληματιστα και το παιδι στο οποιο το εδωσα δεν εχει κανενα προβλημα

αυτο που δεν ξερω βεβαια ειναι αν θες μεγαλυτερο, αλλα σαν εταιρεια τη προτεινω ανεπιφυλακτα

μακρια απο turbox , 2 τετοια αλλαξα με την εγγυηση μεχρι να παω σε αυτο (παλι με εγγυηση)

πλεον δε χρησιμοποιω, δεν εχει ιδιαιτερο νοημα

Δημοσ.

κοιτα νομιζω οτι καλυτερα με ανεμιστηρα, οσο ενοχλητικο και να ειναι γιατι τα turbox χωρις ανεμιστηρα απο καποιο σημειο και μετα πεθαιναν :P και ξερω 3 συνολικα

θα μου πεις τα προιοντα turbox γενικα ειναι χειριστης ποιοτητας και θα συμφωνησω, αλλα το αλλο ηταν και παραμενει σκυλος και η μπαταρια του αντεξε πολυ

ποτε δε με ειχε πουλησει

το θεμα ειναι ομως, τι να το κανεις το ups?

δεν ειναι και τοσο χρησιμο.. το μονο που κανεις ειναι να προλαβεις να κλεισεις το pc σου και να μη χασεις τη δουλεια σου

(θα μου πεις βεβαια αυτο για καποιους ειναι σημαντικο :o )

απο αποψη προστασιας παντως (αυξομειωσεις τασεων κτλ) , το σημαντικο ειναι ενα καλο τροφοδοτικο

Δημοσ.

το MUSTEK UPS 800 USB δεν ειχε ανεμιστηρα και ομως την παλευε..

Προτιμω να εχω UPS, μην μου καει κανενας δισκος απο μ@λ@κί@ της ΔΕΗ

Δημοσ.

σου λεω δεν εχει σχεση το ups με αυτο το πραγμα, αμα εχεις ποιοτικο τροφοδοτικο αυτα δε θα σε απασχολησουν ποτε

κι εγω ετσι νομιζα (κακως) , αλλα εκανα λαθος για αυτο και το ξεφορτωθηκα

Δημοσ.

αν κοπει το ρευμα και εκεινη την ωρα ο δισκος γραφει, δεν εχει κανενα προβλημα πιστευεις;

Γιατι νομιζω οτι υπαρχει παντα η πιθανοτητα να σου καεί..

Δημοσ.

τι να σου πω.. οσες φορες μου κοπηκε δεν ειδα κατι τετοιο και ο δισκος παντα κανει τα δικα του οσο λειτουργει (εννοω γραφει , διαβαζει..)

μαλιστα την τελευταια φορα που μου επεσε εγραφε στο pc μου η κοπελα μου εργασια και οταν ξαναρθε το ρευμα, το word ειχε αποθηκευσει ακριβως το σημειο στο οποιο ειχε μεινει :-D

(ευτυχως γιατι μετα ποιος ξερει τι θα ακουγα :P )

ο δισκος εγραφε αλλα δεν επαθε τιποτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...