Προς το περιεχόμενο

New all-around PC, 2000 ευρώ χωρίς monitor

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφερον..

Και στα 3,5-3,6 να τρεχει μονιμα καλα ειναι.. Αν παει ευκολα στα 3.8 ακομα καλυτερα..

Μαλλον καπως ετσι με βλεπω..

FaRMaKhs το σκεφτομαι σοβαρα για την Corsair Hydro Series H50 αρκει να σιγουρευτω οτι θα μου δουλευει σωστα.

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

στα 3.8 παει πολυ ευκολα και στα 4 παει πανευκολα , απλα μου ζητουσε κοντα στο 1.30 , ενω τωρα δουλευει στο 1.216 iddle και 1.232 full load

για 200 mhz δεν αξιζε τον κοπο να ανεβασω τοσο τη ταση

ο i5 γενικα κλοκαρεται ευκολα και πολυ , μιας και η stock του συχνοτητα ειναι πολυ χαμηλη και σου δινει αρκετο περιθωριο μεχρι να φτασεις σε "ζεστες" συχνοτητες

λιγο πολυ σαν τον αντιστοιχο i7 ειναι τα πραγματα , με λιγοτερα ομως προβληματα ζεστης (με μια καλη ψυκτρα φυσικα) , απο τη στιγμη που δεν υπαρχει hyperthreading , το οποιο δινει πολυ σε ζεστη

το 1+ GHz το εχεις πολυ χαλαρα και αν παρεις τη μητρικη μου σηκωνει πολυ κλοκαρισμα

κοιτα εδω μεχρι πού μπορει να φτασει αμα την πανε στα ορια :devil: το +43% που εχω εγω τον i5 δεν ειναι τιποτα, για τα λεφτα της ειναι πολυ καλη απο τη στιγμη που θες και τα sata3/usb3

http://www.overclockers.com/gigabyte-p55a-series-motherboards-overclocking-ud3r-ud6/

και με βαση τις καταναλωσεις που βλεπαμε στο παραπανω τεστ http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-efficiency,2500-7.html και διασταυρωσα, πιστευω οτι στα 3.8 η καταναλωση (+40W σε full stress) σε σχεση με αυτο που κερδιζεις (+1.2 GHz) δεν ανεβαινει τοσο πολυ

ειναι με λιγα λογια η χρυση τομη για καθημερινη χρηση :-D

Δημοσ.

ΜasterX μη τη φοβασε λειτουργει μια χαρα και γω πριν μου περισεψει ενα φουρφουρι με αυτον που ειχε μεσα το πακετο την ειχα και τοποθετημενη να βγαζει τον αερα απο το κουτι προς τα εξω για να μη χαλαω τη ροη μιας και δεν ειχα φουρφουρι οροφης!Δεν εχω να σου ποσταρω και τα παλια temps γμτ γιατι εχω κανει φορματ :/

Θερμοαγωγιμη δεν χρειαζεται εχει ηδη προεγκατεστημενη(φιξαρισμενη δλδ πανω στη ψυκτρα) δε χρειαζεται να την αλλαξεις απλα στην εγκατασταση επειδη ειναι λεπτη η στρωση της μη κανεις περιτες κινησεις!Αυτα απο μενα Go for it

Οσο για τον i7-860 μπορει να κοστιζει μπορει μπορει χιλια δυο αλλα πεταει ενοειτε παντα οτι πας αναλογα με τη χρηση που θες ετσι μη ξεχνιομαστε!Αν χρησιμοποιεις εφαρμογες που χρειαζοντε πολλους πυρηνες και επεξ.ισχυ ναι τοτε να πας 860/930 και ασε τον 750 δεν εχει σημασια και οι 2 θα αλλαξουν.Το λεω αυτο γιατι αν ειναι να πας σε 750 χ@σε την Ιntel και πηγαινε καρφι σε Amd

θα μπορουσα να στρεσαρω και να σου ανεβασω φωτοζ αλλα εχω αλλαξει κουτι οποτε ειναι λιγο unfair :-( .Παντως στο παλιο κουτι μετα απο πολυωρο gaming ειχα μαξ 52C-55C αν θυμαμαι καλα

Δημοσ.

FaRMaKhs ειχες δηλαδη στην αρχή μονο το δικο της ανεμιστηρα για εξοδο και στο κουτι σου υπηρχε μονο αλλος ενας, ο μπροστα για εισοδο αερα? Γαιτι καπως ετσι θα ειμαι..

Για CPU εσυ προτεινεις τον 860 ε; Ποιον εχεις;

Γιατι βλεπω οτι ο 750 με το κλοκαρισμα που λεει ο qsis

θα ειναι μια χαρα..

pano ναι αυτη οντως τα εχει ολα, να σκεφτεις την ειχα αποκλείσει γιατι στο Πλαισιο ελεγε οτι δεν εχει e-Sata!!, αλλα στο μαγαζι που την προτεινεις μηπως ειναι αλλο μοντελο γαιτι δεν εχει το Α μετα το Ρ55.. μηπως ειναι το απλο;

Αλλιως μετα το πεπομενο μαγαζι που με βολευει ειναι το pc1 που την εχει 170 αλλα τουλαχιστον απο εκει θα παρω ετσι κι αλλιως κι αλλα πραγματα..

Δημοσ.
FaRMaKhs ειχες δηλαδη στην αρχή μονο το δικο της ανεμιστηρα για εξοδο και στο κουτι σου υπηρχε μονο αλλος ενας, ο μπροστα για εισοδο αερα? Γαιτι καπως ετσι θα ειμαι..

Για CPU εσυ προτεινεις τον 860 ε; Ποιον εχεις;

Γιατι βλεπω οτι ο 750 με το κλοκαρισμα που λεει ο qsis

θα ειναι μια χαρα..

pano ναι αυτη οντως τα εχει ολα, αλλα στο μαγαζι που την προτεινεις μηπως ειναι αλλο μοντελο γαιτι δεν εχει το Α μετα το Ρ55.. μηπως ειναι το απλο;

Αλλιως μετα το πεπομενο μαγαζι που με βολευει ειναι το pc1 που την εχει 170 αλλα τουλαχιστον απο εκει θα παρω ετσι κι αλλιως κι αλλα πραγματα..

μάλλον έχεις δίκιο πήρα την πιο φθηνή τιμή και δεν το παρατήρησα http://www.skroutz.gr/s/97131/Gigabyte-GA-P55A-UD4.html

Δημοσ.

η UD4 ειναι πολυ καλη τσιμπα την

---------- Προσθήκη στις 02:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:20 ----------

Οσο για τον i7-860 μπορει να κοστιζει μπορει μπορει χιλια δυο αλλα πεταει ενοειτε παντα οτι πας αναλογα με τη χρηση που θες ετσι μη ξεχνιομαστε!Αν χρησιμοποιεις εφαρμογες που χρειαζοντε πολλους πυρηνες και επεξ.ισχυ ναι τοτε να πας 860/930 και ασε τον 750 δεν εχει σημασια και οι 2 θα αλλαξουν.Το λεω αυτο γιατι αν ειναι να πας σε 750 χ@σε την Ιntel και πηγαινε καρφι σε Amd

o 860 δηλαδη θεωρεις οτι δικαιολογει με τις επιδοσεις του τα επιπλεον 90 ευρω σε σχεση με τον 750?

γιατι μιας και συγκρινετε ολοι με Phenom , σε σχεση με τον 955 τουλαχιστον πιστευω οτι τα +22 ευρω του 750 δικαιολογουνται μια χαρα

(και μη μου πειτε για φθηνες μητρικες και μνημες, μια χαρα φθηνες μητρικες υπαρχουν και για τον i5)

για τον μικρο 6πυρηνο δε το εχω ψαξει το ζητημα.. αλλα ο μεγαλος ειναι επισης πολυ ακριβοτερος

και οσο για τα socket που καταργουνται η αληθεια ειναι οτι ο κατοχος 955 που θελει σωστη υποστηριξη 6πυρηνων και sata3 , θα θελει νεο chipset, αρα νεα μητρικη

οποτε και τι εγινε που εμεινε ιδιο το socket?

Δημοσ.
Δηλαδή μια πιθανή σύνθεση είναι καπως ετσι στα βασικά:

CPU: Intel i5 750 179€

CPU Cooler: Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler 75€

Motherboard: Gigabyte P55A-UD4 170€

Ram: G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB x2 221€ (στα 1600mhz με timings 7-8-7-24)

πως τη βλέπετε;

MasterX μια χαρά είναι αυτά που διάλεξες,αλλά κατ΄εμέ υπερβολικά για αυτά που ζήτησες εξ΄αρχής,τώρα τι να σου πώ το χρήμα μιλάει από δω και πέρα.......

Δημοσ.
MasterX μια χαρά είναι αυτά που διάλεξες,αλλά κατ΄εμέ υπερβολικά για αυτά που ζήτησες εξ΄αρχής,τώρα τι να σου πώ το χρήμα μιλάει από δω και πέρα.......

τι εννοεις pano; τον 750 σκεφτομουν και στην αρχη, απλα δεν ηξερα μητρική και μνημες και κουλερ.. Η μητρικη βεβαια ειναι σχετικα ακριβη, η υδροψυξη βγαινει στα ιδια λεφτα με μια καλη ψυκτρα+ανεμιστηρα..

οι σκληροι μαλλον ετσι:

SSD: Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1 34nm 80 GB 194 €

HD1: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 66 €

HD2: Western Digital 2TB Caviar GP WD20EARS SATAII 5400-7200rpm 64MB 130 €

Ειναι μια χαρα..

τον HD2 τον προτεινε ο Dropsreef, λογικα μεταξυ των 4 που κοιταγα, πρεπει να ειναι ο καλυτερος..

Συμφωνειτε ή προτεινετε αλλον;;;

Δημοσ.
τι εννοεις pano; τον 750 σκεφτομουν και στην αρχη, απλα δεν ηξερα μητρική και μνημες και κουλερ.. Η μητρικη βεβαια ειναι σχετικα ακριβη, η υδροψυξη βγαινει στα ιδια λεφτα με μια καλη ψυκτρα+ανεμιστηρα..

οι σκληροι μαλλον ετσι:

SSD: Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1 34nm 80 GB 194 €

HD1: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 66 €

HD2: Western Digital 2TB Caviar GP WD20EARS SATAII 5400-7200rpm 64MB 130 €

Ειναι μια χαρα..

Δεν μιλάω για τον 750,για την μητρική λέω και την ψύχτρα,εκτός αν έχεις βλέψεις για δυνατό o/c,όπου βέβαια εκεί ξεχνάς το θέμα κατανάλωσης.

Δημοσ.

πολυ δυνατο O/C οχι, αλλωστε δεν ειμαι γνωστης..

Αυτο που λεει ο qsis μεχρι τα 3.8 ..

Η υδροψυξη βγαινει στα ιδια λεφτα με μια καλη ψυκτρα+ανεμιστηρα..

Η μητρικη βεβαια ειναι σχετικα ακριβη οι φθηνοτερες δεν με καλυπτουν σε αυτη τη μαρκα.. Θα προτιμουσα να εδινα μεχρι τα 130-150 το πολύ..

Ποια θα προτεινατε σε αλλη μαρκα;

Θέλουμε σιγουρα να εχει firewire, e-sata, καλυτερα ATX.. Πειτε καμια προταση και βλεπουμε..

Δημοσ.
πολυ δυνατο O/C οχι, αλλωστε δεν ειμαι γνωστης..

Αυτο που λεει ο qsis μεχρι τα 3.8 ..

Η υδροψυξη βγαινει στα ιδια λεφτα με μια καλη ψυκτρα+ανεμιστηρα..

Η μητρικη βεβαια ειναι σχετικα ακριβη οι φθηνοτερες δεν με καλυπτουν σε αυτη τη μαρκα.. Θα προτιμουσα να εδινα μεχρι τα 130-150 το πολύ..

Ποια θα προτεινατε σε αλλη μαρκα;

Θέλουμε σιγουρα να εχει firewire, e-sata, καλυτερα ATX.. Πειτε καμια προταση και βλεπουμε..

Από 2.66 στα 3.8 δεν το λές και λίγο είναι περίπου 50% αύξηση,και αν δεν κάνω λάθος ο 750 του qsis είναι "καλό" κομμάτι άρα δεν μπορείς να τον πάρεις ως παράδειγμα γιατί σε σένα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ''ρεύμα".

Πολύ καλή αερόψυξη είναι και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm στα μισά λεφτά όπως και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm ακόμα πιο φθηνή αλλά όπως ανέφερα και πιό πρίν είναι το θέμα εσύ τι θές να κάνεις.

Μητρική μπορείς να δεις αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16043&cat=3&sub=351&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined , αυτή http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004953 και αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19062&cat=3 έχουν όμως VIA f/w controller.

Δίσκο επίσης κοίτα και αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-Barracuda-2TB-HDD-32MB-Cache-5900-rpm-Sata-2-ST32000542AS.htm.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...