qsis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 προφανως κοιτας τις τιμες που στη πρωτη φωτο εχουν max 245 kai στη 2η 194W (και ειναι ιδια με το νουμερο του τεστ που παρεθεσε ο pano) και στις 2 περιπτωσεις το pc στρεσσαρεται στο 100%, αλλα το intel burn για καποιο λογο ξεζουμιζει τα παντα (δεν εχω δει προγραμμα που να ανεβαζει περισσοτερο τις θερμοκρασιες, αμα μαλιστα βαλω να χρησιμοποιησει και ολη τη RAM θα δεις +5 βαθμους απο αυτο που βλεπεις) και τα 2 τεστ παντως στρεσσαρουν πολυ περισσοτερο απο οποιοδηποτε προγραμμα στη πραγματικοτητα
benign Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Master X το ειδα το βιντεο που μου εδειξες στο λινκ και το παιδι το εχει βαλει οπως εγω με το airlfow προς τα μεσα και αν προσεξεις το Antec κουτι που εχει,εχει εναν 14αρη ανεμιστηρα στην ραχη του κουτιου.
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ΟΚ, μαλλον καλυτερα να μην τα μπλεξω και να παω σε κανονικη αεροψυξη..
randy1989 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ναι ενώ το s1366 δεν οδεύει προς "κατάργηση" ευτυχώς ή δυστυχώς θα αντικατασταθεί και αυτό από άλλο για την πλατφόρμα SandyBridge του χρόνου... Για αυτό του είπα άμα το είδες να περιμένει μέχρι του χρόνου, αλλιώς καλύτερη λύση από το s1156 είναι το s1366.
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Ναι να τραβαει αερα απο το κουτι προς τα εξω λεω ωστε να μην χαλαει η φυσικη ροη του αερα! Διαφορες στα temps αποκλειεται να δεις οπως δεν ειδα και εγω την οποια την ειχα οπως ακριβως ειπα ανωτερο σε ενα Tt V3 armor με χαλαια cable managm και τον 860 στα 3.9, το οποιο κουτι δεν ειχει φουρφουρι οροφης. Η θερμοτητα που εκπεμπει ειναι απο αμελητεα εως ανηπαρκτη σε σχεση με ενα γομαρι παθητικης που θα εμπαινε στη θεση της. Σαφως και η corsair προτεινει να μπαινει ο αερας μεσα αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι κανονας ή οτι δεν λειτουργει αλλιως Τουλαχιστον σε εμενα εχει λειτουργησει πολυ καλα και με της 2 τοποθετησεις γιαυτο και την προτεινω εξαλου
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 δεν παιζει να περιμενω αλλο, το εχω καθυστερησει 2 χρονια για καποιους λογους.. Αλλα ετσι κι αλλιως συνεχως βγαινουν νεες CPU, νεες πλατφορμες.. Το σημαντικο αυτη τη στιγμη ειναι να καταληξω σε CPU.. Λογικά 955<i5 750< i7 860 με διαφορες της ταξης του 10 με 15% μεταξύ τους.. Ειναι έτσι?? @FaRMaKhs: Δεν χρειαζεται να βάλεις Arctic Silver 5 ??? Ρωταω γιατι ο τροπος που κανει επαφη φαινεται να είναι ειναι ιδιος με τις κοινες ψυκτρες.. Επίσης το ψυγειο το εβαλες αναποδα; Δηλαδη το ψυγειο εχει προβλεψη να δεχεται ανεμιστηρες και απο τις 2 πλευρες;
qsis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ετσι ειναι , εγω θα σου προτεινα παντως να μεινεις σε οσο το δυνατον χαμηλοτερα λεφτα, με λιγα λογια θα απεκλεια τον i7 (αν στο κατω κατω θες να βαλεις i7 παρτον στο καλο socket 1366 ) , το πολυ 200 ευρω ειδικα απο τη στιγμη που θες και να κλοκαρεις, θα πλησιασεις και θα περασεις σε επιδοσεις πολλους αρκετα ακριβοτερους επεξεργαστες θα σου ελεγα να σκεφτεις και τον 6πυρηνο στα 200 ευρω της amd, μεταξυ αυτων των θα ημουν εγω i5 και 1055
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ...θα σου ελεγα να σκεφτεις και τον 6πυρηνο στα 200 ευρω της amd, μεταξυ αυτων των θα ημουν εγω i5 και 1055 μαλλον η πιο λογική λυση ειναι ο 750.. Νομιζω παντως οτι ειναι πιο δυνατος απο τον 1055 στις περισσοτερες εφαρμογες..
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 To μονο κακο ειναι με τις βιδες MasterX που εχει μονο 4(το ψυγειο εχει και απο της 2 πλευρες τρυπες για 2 12αριδες)εγω τις ειχα 2 στον εναν 2 στον αλλον και ηταν μια χαρα ουτε τριξιμο ουτε τπτ Artic Slvr δε χρειαζεται αν και ειχα αφησα την παστα που ειχε προεγκατεστημενη η οποια κανει μια χαρα δουλεια Οσο για cpu και socket δε ξερω τι να σου πω εμενα με εχει καλυψει ο 860 απολυτα και δεν σκοπευω και να τον αλλαξω κιολας ουτος η αλλος οταν κανω αναβαθμιση τα αλλαζω ολα οποτε δεν με νοιαζει
cabdik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Νομιζω παντως οτι ειναι πιο δυνατος απο τον 1055 στις περισσοτερες εφαρμογες.. o 1055 ειναι στα επιπεδα του i7 860 και του i7 920!! αρκετα πανω απο τον 750!! ομως κοστιζει..., ουτε....200€! σκεψου το καλα..!
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Για τον 1055 δεν το πιστευω ουτε κατα διανοια σορρυ κιολας O 90 οκ αλλη κουβεντα αλλα και αλλα χρηματα
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 μου εχει μεινει η ιδεα οτι ο 1055 δεν τα παει και πολύ καλα σε single-core apps.. και οτι ο 860 ειναι αρκετα δυνατοτερος.. Δεν μπορώ να βγαλω σιγουρα συμπεράσματα ... Θέλω ενα καλο συγκριτικό να βγαζει καλά συμπεράσματα.. FaRMaKhs η Corsair λεει οτι δεν χρειαζεται παστα; αν πουμε οτι βαζουμε μονο ενα fan στο ψυγειο να διωχνει αέρα προς τα εξω, λογικά δεν θα γίνεται δουλειά, ε; Πρέπει να θελει και τον δευτερο απο την μεσα μερια, ουσιαστικά να τραβαει τον ζεστο αερα απο τη CPU προς το ψυγείο.. Θα μου κανει δουλεια λες; να το παρω;
qsis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ο 860 ομως ειναι και αρκετα ακριβοτερος και δε θεωρω οτι η διαφορα σε επιδοσεις των i7 ειναι αρκετη ωστε να δικαιολογησει τη διαφορα στα λεφτα οτι προσφερουν μια πιο ολοκληρωμενη (και σαφως πιο ακριβη) πλατφορμα ειδικα σε 1366 προσφερουν , αλλα για το μεσο χρηστη η διαφορα ειναι υπερβολικη και διχως νοημα στο 1156 πιστευω οτι δε θα πρεπε να κοιτας i7, πας για να δωσεις λιγα λεφτα και να παρεις κυριως το φθηνο επεξεργαστη, αλλιως δεν εχει νοημα να παρεις ολα τα υπολοιπα χειροτερα σε σχεση με το 1366 και να χρυσοπληρωσεις μια cpu που στη τελικη δεν ειναι και τιποτα το τρομερο ψαξε reviews στο internet παντως, υπαρχουν απειρα
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 μαλλον καπως ετσι ειναι, η μεση λυση αν πας σε Intel ειναι ο 750.. Πιθανως να καταλήξω σε αυτον με την μητρική που εχεις, την Gigabyte P55A UD3R. Δεν εχει firewire ομως.. Να βάλω ενα ξεχωριστό controller λες; Απ'οτι κατάλαβα σε αυτό το αρθρο Efficiency Explored: What's The Perfect Clock Rate For Your Core i5? μια καλη επιλογή για o/c ειναι να τον πας στα 3.2 με το Turbo ενεργο, για να μην ειναι ολη την ωρα στη τσιτα.. Εσυ βλέπω τον εχεις μονιμα στα 3.8.. Γιατί; Μπορείς να τον βαλεις και ψηλοτερα με το Turbo ενεργο; π.χ στα 3.4 ??
qsis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 με το turbo σε στοκ ρυθμισεις παει στα 3.2 αμα το απαιτησει η εφαρμογη κανει μονος του ενα μινι κλοκαρισμα εγω τον εχω μονιμα στα 3.8 γιατι αμα ανεβοκατεβαινει ο πολλαπλασιαστης σε αυτη τη συχνοτητα, εχω παρατηρησει ασταθειες (σπανια μεν , αλλα υπαρχουν ) ετσι οπως ειμαι τωρα δεν καταλαβαινει τιποτα , δεν εχει κρασαρει ποτε γενικα μπορεις χαλαρα χωρις να πειραξεις σχεδον τιποτα να τον πας κοντα στα 3.5 (εκει μαλλον μπορεις να εχεις και τουρμπο και c1e αφοβα , στα πολλα κι αλλοι που εχω δει τα κλεινουν ολα αυτα ) τωρα με τουρμπο ή χωρις δεν το χω κοιταξει, εγω τον κλοκαρα κατευθειαν για τα πολλα σαν αρχικο στοχο ειχα τα 4, αλλα ειδα οτι μου ζηταει δυσαναλογα πολυ ρευμα σε σχεση με τα 3.8 και μιας και στα 3.8 η απαιτουμενη ταση ειναι πολυ μικρη τον αφησα εκει ζεστη δεν εχω, ρευμα πολυ δεν εχω, καταναλωση δεν εχω , αρα τι με πειραζει αν ειναι ολη την ωρα στα 3.8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.