MasterX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Θέλω να εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου για τη συγκεκριμένη αγορά.. Δεν ειπα: "εχω 2000 ευρώ, θέλω να πάρω PC, τι καλύτερο μπορώ να πάρω με αυτά.." αλλά: Θέλω νέο PC, έχω περίπου αυτές τις ανάγκες, θέλω περίπου αυτά τα κομμάτια, βγαίνουν περίπου σε αυτά τα χρήματα... Εφόσον μπορώ να διαθέσω αυτά τα χρήματα προχωράω.. Αν δεν μπορούσα θα εψαχνα τι με ενδιέφερε λιγότερο, να δω από που θα κόψω και που θα συμβιβαστώ.. Δηλαδή αν αυτά που ήθελα βγαίναν 1500, θα έπρεπε να έβαζα 5870 και πανακριβη CPU για να ξοδέψω ολο το ποσό των 2000; Γιατί με αυτό το σκεπτικο, αν εγω μπορουσα να διαθέσω 3000 ας πούμε θα ηταν λογικό να φτιαξω σύστημα με αυτό το ποσό;;; Απλώς αυτά που ηθελα στο περίπου βγαινουν 2000 και είπα οτι μπορώ να τα διαθέσω. Μην ξεχνάμε οτι έφτασε τόσο, γιατί εκτός απο την ημι-επαγγελματική κάρτα ήχου που είναι ένα ειδικό κομμάτι, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 8GB Ram, SSD, 2χHDs.. Μόνο τα 3 αυτά parts μας πάνε στα 650, δηλαδή το 1/3 του ποσού.. Ελπίζω να καταλάβατε πως το σκέφτηκα.. αυτη που προτεινει ο pano ειναι micro-atx oπότε ειναι καλό ή κακό εννοείς;
Teisos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Είναι μικρούλα και "στριμόκωλη".. Όταν έχουμε χώρο ( έχεις στο lian-li σου) πάμε καλύτερα σε ATX.
pano Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 oπότε ειναι καλό ή κακό εννοείς; Δεν τίθεται θέμα καλού ή κακού απλώς χώρου. Και η P55M UD4 που λές και αυτή m atx είναι απλώς έκανες λάθος το link και έβαλες την P55 UD4,τώρα για την διαφορά που έχουν στον ήχο σε πραγματικές συνθήκες δυστυχώς δεν γνωρίζω.
MasterX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 για το λινκ της P55 UD4 το βγαζει λάθος το skroutz πρώτη απο τις P55M UD4 και δεν το πρόσεξα.. για το m-atx εχετε δικιο, αυτο ηταν που πρωτοσκεφτηκα και γω.. Εχω μπει σε σκέψεις και για 860 αλλά και για 955ΒΕ !!! Διαβάζω αυτά που γράφει ο cortaN@ εδώ περί ευκολου O/C .. Προφανώς αξίζει, αλλά θα ηθελα να έβλεπα αξιοπιστα benchmarks για ταχύτητα και κατανάλωση που να δείχνουν και τους 3 αυτους που με ενδιαφέρουν: 750, 860 και 955
pano Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Για να πἀρεις μια ιδέα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=372498 ,http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/power-consumption-overclocking.html Και ένα με τον i5 750 http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-efficiency,2500.html
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 παντως καλου κακου αν ειναι να παρεις gigabyte παρε P55A οχι P55 σκετο , οχι τοσο για τα sata 3 /usb3 που προσφερουν οι Α (αμα βαλεις ssd θα δεις ουσιαστικη διαφορα ), αλλα περισσοτερο για το καινουριο socket , μιας και με τα πρωτα ειχαν παρατηρηθει προβληματα http://www.hwbox.gr/news-motherboards/6811-gigabyte-p55a-series-lotes-bracket-apo-pano-foxconn-socket-apo-kato.html
liopyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Σήμερα ήρθε και το Lian Li PC-7FN!!!Όμορφο, απλό και πανάλαφρο! Αυτό που έψαχνα... Στήνοντάς το θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τα καλοδουλεμένα case. δηλαδή ειναι καλύτερο στο o/c απο τα άλλα chipset για 1156;sata3 και usb3 πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήσετε μέσα στον επόμενο χρόνο; H λογική λέει πως ναι. Δεν έχω παίξει με διαφορετικά 1156 chipset να σου πω τις διαφορές.. Sata3 και τώρα με 2 γρήγορους ssd σε raid μπορείς να πεις πως χρειάζεται. usb3 συσκευές δεν έχω δει πολλές, αλλά ναι, μάλλον μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνουν mainstream. ο SCYTHE στις 1,200rpm εχει 20.1 dBA και ο Noctua στις 1800rpm βγαζει 19,8 dΒ; Να ισχύουν αυτά; Πάνω-κάτω ισχύουν, αλλά μη λαμβάνεις υπ'οψη μόνο το rpm, αυτό που παίζει ουσιαστικό ρόλο είναι το cfm. παντως καλου κακου αν ειναι να παρεις gigabyte παρε P55A οχι P55 σκετο , οχι τοσο για τα sata 3 /usb3 που προσφερουν οι Α (αμα βαλεις ssd θα δεις ουσιαστικη διαφορα ), αλλα περισσοτερο για το καινουριο socket , μιας και με τα πρωτα ειχαν παρατηρηθει προβληματα http://www.hwbox.gr/news-motherboards/6811-gigabyte-p55a-series-lotes-bracket-apo-pano-foxconn-socket-apo-kato.html Σωστά, αυτό το είχα ξεχάσει, είχα την εντύπωση πως η Gigabyte ξύλωσε από παντού τα foxconn sockets, έχε το νου σου, όποια μητρική και αν πάρεις. @liopyr: καταρχήν πες μου πως κανεις την πολλαπλή παράθεση μεσα στο ιδιο μηνυμα, γιατί δεν το καταφέρνω.. quote tags!
randy1989 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Απλώς αυτά που ηθελα στο περίπου βγαινουν 2000 και είπα οτι μπορώ να τα διαθέσω. Δηλαδή δεν θες με τα 2000Ε να πάρεις το καλύτερο δυνατό? Προτιμάς να τα δώσεις σε αυτό το σύστημα που έφτιαξες? Αν ναι οκ πάω πάσο. Πάντως στην θέση σου εγώ θα άκουγα τα παιδιά που λένε να βάλεις καλύτερα s1366 ή sAM3, επειδή όπως είπαν και άλλοι το s1156 οδεύει προς κατάργηση. Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να περιμένω 10-12 μήνες και με 2000Ε να πάρω κάτι γαμάτο από τα καινούργια προϊόντα που θα βγουν τότε. Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι i7 έχουν βγει εδώ και 2 χρόνια. AMD εμένα δεν μου λέει κάτι από την στιγμή που φτιάχνουν τώρα προϊόντα χειρότερα από τα 2χρονα της Intel. Γιατί οι χ6 της AMD είναι κατώτεροι και αυτή είναι η αλήθεια από όλους τους i7. Φαντάσου πόσο ανώτερα θα είναι τα προϊόντα της Intel του χρόνου κιόλας. Βέβαια αν βιάζεσαι θα σου πρότεινα κανα i7-920 D0 , 6gb ram, μια καλή mobo για το o/c σου, μια 5850(δεν βλέπω γιατί να πας σε 5870 αφού δεν ασχολείσαι και πολύ με games) και μια 24"αρα Dell να τα σπας.
MasterX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 CPU:AMD Phenom II X6 1090T 280€ CPU Cooler:Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler 75€ η υδρόψυξη αυτή λέει (s775/s1366), κανει και για AMD? ή και 1156? Μνήμη Ram[/b]:G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB X2 221.10 (στα 1600mhz με timings 7-8-7-24) αυτή ή η Mushkin Blackline Stiletto (με timings 7-9-7-24) 262 ευρώ, ειναι καλύτερη; Αυτή που λες λογικα είναι λόγω 7-8-7-24 και τιμής; PSU:CORSAIR HX620W MODULAR 106.54€ το modular σαν δυνατότητα δεν με ενδιαφέρει.. Σαν τροφοδοτικό ειναι πιο αθορυβο απο το Enermax EPR625AWT PRO82; SSD:Intel X25 80GB 188€ τον πήγε στα 194 και στο Πλαίσιο 229,00 € !!!!!!! Ο ίδιος δεν είναι; Εχουν ξεφυγει... HD2:Western Digital 2TB Caviar GP 130.21€ αυτός είναι ο καλύτερος πιστευεις απο τους 4 του Πλαισιου που κοιταγα; Αυτόν προτείνεις; 500ΜΒ platters εχει; DVDRW:Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk 22€ Το Asus DRW-24B1LT ειναι καλύτερο ή μονο το LightScribe εχει παραπανω; Για 2.5 ευρω διαφορά δεν θα το έπαιρνες; Για το UPS έχω, το MUSTEK UPS 800 USB μπορω να αλλάξω μπαταρία; Που θα βρω; Γιατί τελευταια δεν μας τα λεει καλα η ΔΕΗ.. Αλλιώς πρεπει να παρω καινουργιο..
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 για την Η50 μην ανησυχεις εχει brackets μεσα για ολα τα socket
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 και το κέρδος αυτης σε σχεση με μια καλή ψύκτρα π.χ. Prolimatech Megahalems Rev.2; χαμηλότερες θερμοκρασίες, καλύτερο overclocking; γιατι η διαφορά ειναι μονο 20 ευρώ.. οποτε αν ειναι πολύ καλύτερη γιατι δεν την προτιμουν; και το radiator με τον ανεμιστήρα που μπαινει;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Πάντως στην θέση σου εγώ θα άκουγα τα παιδιά που λένε να βάλεις καλύτερα s1366 ή sAM3, επειδή όπως είπαν και άλλοι το s1156 οδεύει προς κατάργηση. ναι ενώ το s1366 δεν οδεύει προς "κατάργηση" ευτυχώς ή δυστυχώς θα αντικατασταθεί και αυτό από άλλο για την πλατφόρμα SandyBridge του χρόνου...
fastmanakos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά γιατί όλοι φαγώνεστε με το αν θα καταργηθεί το κάθε σόκετ η όχι.Σίγουρα είναι κλέψιμο απο την ιντέλ αλλά μεταξύ μας ποιός θα αγοράσει σήμερα ένα σόκετ και σε πόσο;, 3-4 χρόνια θα πάει να αλλάξει μόνο επεξεργαστή αλλά θα κρατήσει την mobo;;;Μέχρι τότε θα χει βγεί usb 15 και άλλα τέτοια και όλοι θα θέλουν να τα συνδιάσουν με τον τότε επεξεργαστή που θα αγοράσουν.Το σημαντικό πιστέυω είναι απλώς τώρα να αγοράσεις αυτό που έχει τις καλύτερες επιδόσεις τώρα στα καλύτερα λεφτά.Άν είναι να αγοράζω κάτι και να χαλιέμαι και να σκέφτομαι συνέχεια το πώς και τι θα γίνει μετά απο 3-4 χρόνια και τί θα αγοράσω τότε γάμα το.Και στην τελική άμα ο άλλος εχει λεφτά να αγοράζει επεξεργαστή κάθε ένα χρόνο και δεν θέλει να αλλάζει mobo bummer για αυτόν τι να κάνουμε......
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 και το κέρδος αυτης σε σχεση με μια καλή ψύκτρα π.χ. Prolimatech Megahalems Rev.2;χαμηλότερες θερμοκρασίες, καλύτερο overclocking; γιατι η διαφορά ειναι μονο 20 ευρώ.. οποτε αν ειναι πολύ καλύτερη γιατι δεν την προτιμουν; και το radiator με τον ανεμιστήρα που μπαινει; είδα εδω http://www.youtube.com/watch#!v=DQxw9Sx1-Uk Ειδα οτι αντικαταστεις τον πισω ανεμιστηρα του κουτιου με το δικο της και μαλιστα φυσαει προς τα μέσα! Κανει θορυβο ο συγκεκριμενος; αν καταλαβα καλά αυτο εχει και έξτρα καταναλωση (η αντλια παιρνει ρεύμα + ο ανεμιστηρας της); ειναι μεγαλη; σιγουρα περισσοτερη απο ενα ανεμιστηρα γιατι ελεγε οτι οι μητρικες εχουν μια ρυθμιση στο BIOS για το ποσο ρευμα θα δωσουν στα βυσματα των ανεμιστηρων πανω στη μητρική.. αλλος την προτείνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.