liopyr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να πάω στα 193 ευρώ.. M-ATX ή ATX καλύτερα; Q57 είναι χειρότερο απο το P55; eSata δεν παίζει; οι ενδιάμεσες Gigabyte που έχει γιατί δεν τις προτιμούμε; Ο μοναδικός λόγος που απορρίφθηκαν οι ενδιάμεσες είναι πως δεν συνδυάζουν sata3/usb3/firewire. Αν κάποιο από αυτά δε θα σου λείψει και πολύ, διάλεξε μία άλλη. Το P55 είναι υποτίθεται το high end chipset στους 1156, με αντίστοιχο αντίκτυπο στο overclockability πιθανόν. Raid 0 με τους 2 500αρηδες που έχω..ο F3 είναι γρηγορότερος απο κάτι τέτοιο; Στα benchmarks μάλλον θα βγαίνουν γρηγορότεροι οι 500ρηδες, για την πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρος. Εγώ θα προτιμούσα έναν γρήγορο σκληρό για λόγους ασφάλειας/σταθερότητας, και για να μη γεμίσω το case. έλεγα για τον Noctua Fan 120mm NF-P12Ποιος από τους 2 πιστεύεις οτι ειναι καλύτερος και ποιος πιο αθόρυβος; Γαμεί και ο noctua, αλλά είναι ακριβότερος και "αναμένεται σύντομα". :/ To ότι ο TS έχει αποφασίσει εν γνώση του να χάσει τη native true USB3.0 και Sata3 υποστήριξη των AM3 chipsets και ίσως τους δύο παραπάνω φυσικούς πυρήνες που θα του πρόσφερε ένας X6 στα ίδια λεφτά περίπου και θέλει να πάει σε Intel είναι απολύτως σεβαστό και δεκτό.Και καλά θα κάνει γιατί το παν είναι να αγοράζουμε αυτό που θα μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους και ψυχολογικά.Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι το "μιας και δεν αναβαθμίζεις κάθε 6 μήνες." Διαβάζουν και άλλοι και αυτό που βγάζει όποιος διαβάσει το εξής thread είναι πως αν πάει σε ΑΜ3 θα χρειαστεί να αναβαθμίσει σε 6 μήνες,και πως είναι ψιλοπραγματάκι να έχεις native sata3 στη μητρική σου αν πχ σου έρθει σε 2 χρονάκια να πάρεις έναν sata3 SSD να μην χρειάζεσαι και αλλαγή μητρικής ενδεχομένως και επεξεργαστή για να έχεις τα max αποτελέσματα. Εννοείται ότι δεν υπάρχει ούτε για πλάκα θέμα μη επαρκούς επεξεργαστικής ισχύς σε 6 μήνες με AMD επεξεργαστή Phenom II x4 ή Χ6.Και εννοείται ότι οι AMD επεξεργαστές πλαισιώνονται από καλύτερα chipsets αυτή τη στιγμή από τους s1156 Αυτά.Συγνώμη για την παρέμβαση δεν την έκανα για εσένα αλλά για όσους παρακολουθούν το νήμα.Καλές αγορές και πολύ καλές επιλογές έχεις κάνει κατά τη γνώμη μου. Tι λε ρε Ταχτσίδη, ασυγχώρητος ναούμ! Δε ξέρω πως έβγαλες το συμπέρασμα που αναφέρεις. Αυτό που είπα, είναι πως η AM3 πλακέτα έχει δυνατότητα συχνής αναβάθμισης, όχι πως είναι απαραίτητη αυτή. Και native sata3 my ass, τι ακριβώς θα χάσει από τα "max αποτελέσματα" με 8 lanes στράφι;
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δεν το έβγαλα εγώ.Άλλος μου έστειλε να με ρωτήσει άμα θα πρέπει να αναβαθμίσει σε 6 μήνες τον χ6 AMD του και με παρέπεμψε εδώ.To ξέρω ότι δεν ήθελες να πεις τέτοιο πράγμα και γιαυτό δεν σε έκανα quote.Απλά αυτό βγαίνει σε όποιον διαβάζει το thread Ε εντάξει αν παίζει με μια κάρτα δεν πρόκειται να δει και καμία διαφορά της προκοπής.Αν υπήρχε διαφορά σημαντική θα είχε αποσυρθεί ήδη το s1156 από τα ράφια.Αλλά όπως και να το κάνεις είναι πιο πλούσια τα AM3 chipsets.Ή μάλλον πιο πλήρη.
pano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 MasterX νομίζω ότι αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55M-UD2-s1156-DDR3-P55-9MP55MUD2.htm έχει όλα όσα θές,και ένα review http://www.anandtech.com/show/2850/1
liopyr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 MasterX νομίζω ότι αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55M-UD2-s1156-DDR3-P55-9MP55MUD2.htm έχει όλα όσα θές,και ένα review http://www.anandtech.com/show/2850/1 Δεν έχει sata3-usb3.
pano Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δεν έχει sata3-usb3. Αφού δεν τον ενδιαφέρουν. Και για ψύχτρα δές και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-Rev-B-Cpu-Cooler-SCMG-2100.htm αποδοτκή και αθόρυβη(προσοχή στο μέγεθος,αυτό ισχύει για όλες τις ψύχτρες).
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 με μια τετοια δεν εχεις προβλημα με το pci express σου οταν λειτουργουν τα sata3/usb3 (εχει και firewire ), ειναι βεβαια πανακριβη και πλεον ξεφευγουμε http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P7P55D-E-EVO-s1156-DDR3-P55-90-MIBBR0-G0EAY00Z.htm
LeoNaXe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 φίλε μου MasterX κατά την άποψή μου με τόσα λεφτά που διαθέτεις δεν θα σου πρότεινα να πας στο 1156 γιατί δεν έχουν πολύ ζωή ακόμα, θα σου πρότεινα να πας στα 1366 και πολύ καλά έκανες και προτίμησες INTEL γιατί με αυτά που θα κάνεις όπως ανέφερες ο AMD δεν θα σου έκανε και πολύ καλά την δουλειά . επίσης με αυτά τα λεφτά όπως πιστεύω αξίζει να βάλεις και μια 5870 . έτσι το έψαξα λήγω και βρήκα μερικά κομμάτια που πιστεύω πως θα αξίζατε περισσότερο και θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτά που θέλεις να κάνεις. τα κομμάτια είναι αυτά Intel Core i7-930 / 2.8 GHz €270,00 ASROCK X58 EXTREME3 199.00 € με USB 3.0, SATA 3 και FIREWIRE OCZ 6GB 171.44 € Triple Channel που είναι πολύ πιο γρήγορα και στα 1866MHz (8GB πιστεύω πως είναι υπερβολικά στην εποχή μας) ASUS HD 5870 367.19 € με DX11 (για το μέλλον), που σίγουρα θα σου κάνει πολύ καλά την δουλειά και για όλα αυτά που θές να κάνεις. σύνολο μαζί με τα μεταφορικά να βγουν όλα μαζί 1030 ευρώ και με τα υπόλοιπα άνετα παίρνεις τα άλλα μπιχλιμπίδια που επιθυμείς.
cabdik Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 διαφωνω με τον LeoNaXe, στο οτι ενας AMD χ6 1090Τ δεν θα του εκανε.., του κανει και του παρακανει!! εδω θα βολευεται με εναν ι5 750.......! μην λεμε οτι θελουμε! anyway, η προταση του ομως, ειναι πολυ καλη!! σκεψου τη καλα!! επισης σκεψου καλα, αυτο που ειπωθηκε παραπανω, οτι τα μοναδικα chipset σημερα, που προσφερουν εγγενη υποστηριξη σε usb3-sata3 ειναι τα 8** της AMD. μπορει σημερα να μην τα χρειαζεσαι, σε 1-2 χρονια ομως? ειδικα αφου οπως ειπες δεν θες να αναβαθμιζεις καθε 6 μηνες..!
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 οι επεξεργαστες που λετε εχουν μια σεβαστη διαφορα τιμης με τον 750 ο 750 ειναι μια φθηνη (παραδοξως δεδομενων των επιδοσεων) προταση της intel που προοριζεται για φθηνα συστηματα, οποτε τα 2Κ υπολογιστης και 750 ειναι εξορισμου αντικρουομενες εννοιες η οποια συγκριση πρεπει να γινεται με τον 1055Τ
LeoNaXe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 διαφωνω με τον LeoNaXe, στο οτι ενας AMD χ6 1090Τ δεν θα του εκανε.., του κανει και του παρακανει!! εδω θα βολευεται με εναν ι5 750.......! μην λεμε οτι θελουμε! άμα δείς στα bench θα δεις ότι ο 1090Τ είναι καλύτερος, και αυτόν να βάλει μια χαρά θα του είναι απλά με όλες αυτές της διαδικασίες που θέλει να κάνει εγώ πιστεύω πως ΙΝΤΕΛ θα ήταν καλύτερα, μιας και μπορεί να βάλει και Triple Channel γιατί με τα Triple είναι πολύ καλύτερα από τα Dual. και μιας και θα κάνει τέτοιο build εμένα ο Ι5 μου φαίνεται γελοίος, ιδικά όπος λέει ότι δεν θα κάνει αναβάθμιση, θα έχει και το καινούριο socket
d3m0n Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ο 750 μια χαρά θα τον καλύψει... Είναι σαν να μου λες ότι ένας C2Q δεν καλύπτει τον μέσο χρήστη, πόσο μάλλον ο 750.
LeoNaXe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 1) ο επεξεργαστής μπορεί να του αρκεί αλλά 2000 Ευρω build με 1156 socket για εμένα μου φαίνεται γελοίο 2) και με τον 1366 μπορεί να βάλει Triple Chanel που είναι πολύ πιο καλύτερα από τα Dual 3) ο 1156 πλέον είναι ξεπερασμένος για την εποχή μας, κατά την άποψή μου ή 1366 ας επιλέξει ή sAM3
Dropsreef Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 CPU:AMD Phenom II X6 1090T 280€ CPU Cooler:Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler 75€ Motherboard:ASROCK 890GX EXTREME3 120.40€ Μνήμη Ram:G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB X2 221.10 (στα 1600mhz με timings 7-8-7-24) Κάρτα γραφικών:ATI Radeon HD5870 Game Edition 1GB 364.04€ Κάρτα ήχου:M-Audio PROFIRE 610 275€ PSU:CORSAIR HX620W MODULAR 106.54€ SSD:Intel X25 80GB 188€ HD1:Samsung 1TB SpinPoint F3 65.87€ HD2:Western Digital 2TB Caviar GP 130.21€ DVDRW:Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk 22€ Keyboard:MS SIDEWINDER X6 KEYBOARD DSP 31.41€ mouse:Logitech mouse Wired laser G500 USB Grey Retail 51.78€ Σύνολο 1931€(λειπουν απο την συνθεση tablet,wireless όμως δεν νομίζω να ξεφεύγουμε κατα πολυ απο το αρχικό χρηματικό όριο) Όπως βλεπεις στην συνθεση περιλαμβάνεται και η 5870 και ο 1090Τ black edition με ολα τα πλεονεκτήματα που σου παρέχει σχετικά με o/c Eίναι απλά μια εναλλακτική πρόταση σχετικά με socket και επεξεργαστές...
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 άμα δείς στα bench θα δεις ότι ο 1090Τ είναι καλύτερος, και αυτόν να βάλει μια χαρά θα του είναι απλά με όλες αυτές της διαδικασίες που θέλει να κάνει εγώ πιστεύω πως ΙΝΤΕΛ θα ήταν καλύτερα, μιας και μπορεί να βάλει και Triple Channel γιατί με τα Triple είναι πολύ καλύτερα από τα Dual. και μιας και θα κάνει τέτοιο build εμένα ο Ι5 μου φαίνεται γελοίος, ιδικά όπος λέει ότι δεν θα κάνει αναβάθμιση, θα έχει και το καινούριο socket ελα μωρε πώς κανεις ετσι.. με ελαχιστη προσπαθεια και καθολου ευρω τον φτανεις κι ας εχεις 2 πυρηνες κατω καλυτερα να φτιαξει εναν οικονομικο i5 ή τον μικρο 6πυρηνο της amd , παρα να ξηλωθει χωρις λογο
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Σήμερα ήρθε και το Lian Li PC-7FN!!! Όμορφο, απλό και πανάλαφρο! Αυτό που έψαχνα... Βλέπω ότι αρκετοί φίλοι ασχολήθηκαν και έχω αρκετά να διαβάσω και να ψάξω.. Θα τα πάρω με τη σειρά γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο απόψε και βλέπουμε... @liopyr: καταρχήν πες μου πως κανεις την πολλαπλή παράθεση μεσα στο ιδιο μηνυμα, γιατί δεν το καταφέρνω.. Ο μοναδικός λόγος που απορρίφθηκαν οι ενδιάμεσες είναι πως δεν συνδυάζουν sata3/usb3/firewire. Αν κάποιο από αυτά δε θα σου λείψει και πολύ, διάλεξε μία άλλη. Το P55 είναι υποτίθεται το high end chipset στους 1156, με αντίστοιχο αντίκτυπο στο overclockability πιθανόν. δηλαδή ειναι καλύτερο στο o/c απο τα άλλα chipset για 1156; sata3 και usb3 πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήσετε μέσα στον επόμενο χρόνο; Στα benchmarks μάλλον θα βγαίνουν γρηγορότεροι οι 500ρηδες, για την πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρος. Εγώ θα προτιμούσα έναν γρήγορο σκληρό για λόγους ασφάλειας/σταθερότητας, και για να μη γεμίσω το case. Μάλλον θα πάρω τον F3.. Γαμεί και ο noctua, αλλά είναι ακριβότερος και "αναμένεται σύντομα". :/ ο SCYTHE στις 1,200rpm εχει 20.1 dBA και ο Noctua στις 1800rpm βγαζει 19,8 dΒ; Να ισχύουν αυτά; @pano: Η Gigabyte P55M UD2 καλή είναι, ειδικά για τα χρήματα που ζητάει. Δεν έχει εξτρα ψύκτρες γυρω απο τη CPU (lack of passive cooling for the MOSFET area) αν και δεν δημιουργεί προβλημα αυτο απο οτι λέει στο τεστ.. Επίσης εχει το Realtek ALC888B vs Realtek ALC889A της Gigabyte P55M UD4 για τον ήχο.. Εχει καμια σημαντική διαφορά, αν ξέρει κανείς; Κοινώς δεν είναι καλύτερα να προτιμήσω τη Gigabyte P55M UD4 στα 128€; sata3-usb3 μπορώ να προσθέσω με κάποιον controller αργότερα αν χρειαστεί; @qsis: σίγουρα δεν θα δωσω 200+ ευρώ για μητρική, δεν μου χρειάζεται.. Θα προτιμουσα σε καλύτερο CPU.. @LeoNaXe: Άσχετα με το οτι το budget μπορεί είναι γύρω στα 2000+ η λογική μου είναι οτι θα αγοραστούν αρκετά περιφεριακά (σχετικά καλά) και επίσης μιλάμε για κάρτα ήχου 275 ευρώ.. Δεν θα ήθελα να δώσω 367€ για GPU.. Πιστεύω ότι η 5850 μου αρκεί.. Επίσης δεν βλέπω με καλό ματι το 1366.. Οπότε δεν θα πήγαινα για i7-930.. Αντιθέτως σκεφτομουν και για τον i7-860 στα 250€ που είναι τουλάχιστον ισάξιος σε επιδοσεις, ίσως και λίγο καλύτερος απο τον 930.. Βέβαια η διαφορά με τον 750 με τα σημερινά δεδομένα πρεπει να ειναι στα 10% με 15% κατά μέσο όρο και ισως δεν αξίζει τη διαφορά χρημάτων.. Υπενθυμίζω ότι η αναβαθμισιμότητα δεν με καιει τοσο πολύ.. Δεν θα με χαλαγε, αλλά ουτε και ειναι το σημαντικότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι πιθανόν σε λιγότερο από χρονο να βάλω την CPU/MB σε συστημα που θα φτιάξω για τον αδελφό μου και ο οποιος δεν θα το αλλάξει για μια πενταετία..! Και επίσης τι εννοούμε αναβαθμισιμότητα; Ουσιαστικά μόνο την αλλαγή της μητρικής (δηλαδή τα 100+ ευρώ)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.