MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ήρθε η ώρα για νέο σύστημα. Αρκετά καθυστερημένα, καθώς είμαι 5 χρόνια με το ίδιο βασικό μηχάνημα, με κάποιες μικροαλλαγές στη πορεία. Χρήση: Internet, games, movies, video editing/coding (όχι τρελά πράγματα, από τη Sony TG3 HD Camera), πολύ συχνό rar/unrar, ακρόαση μουσικής αλλά και πειραματισμός/σύνθεση μουσικής, κυρίως με Reason και διάφορα άλλα software synthesizer samplers και sequencers. Και δεν ξέρω τι άλλο… Και πολλά από αυτά ταυτόχρονα, οπότε μιλάμε για αρκετό multitasking!! Αυτά έχω τώρα: AMD ATHLON 64 3000+, SCYTHE NINJA PLUS CPU COOLER, MSI K8N Neo4 Platinum, 2GB Ram, LEADTEK 6600GT, 3x Seagate Barracuda 7200.10 320GB σε RAID0, Seagate Barracuda 7200.11 750GB, NEC AD-7203S DVDR, HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19, ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER, SOUNDBLASTER AUDIGY, ZyXEL G-360 PCI WiFi, AVM FRITZBox WLAN 7140, MUSTEK UPS 800 USB, Canon PIXMA MP620, SAMSUNG 2693HM 26", Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, Logitech Media Keyboard, Wacom Graphire Graphic Tablet-Digitizer. επίσης RAIDSONIC IB-110STUS2-B 2.5''-3.5'' ICYBOX για τους: WD CAVIAR WD15EARS 1.5TB, Seagate Barracuda 7200.11 500GB, Seagate Barracuda 7200.10 500GB, Seagate Barracuda 7200.8 200GB, 2 x WD Elements Portable 500 GB USB 2.0 Αυτό θα μείνει σαν δεύτερο PC, αλλά επειδή για την ώρα θα τα έχω στον ίδιο χώρο, θα χρησιμοποιηθούν και για το καινούργιο κάποια περιφερειακά. Οπότε έχουμε και λέμε: Monitor: μένει το SAMSUNG 2693HM 26" και σε 2-3 μήνες που θα πάει αλλού το νέο PC χτυπάω μια Dell. UPS: μένει το MUSTEK UPS 800 USB, αν και νομίζω θέλει καινούργια μπαταρία. Αν δεν βρω να αλλάξω μπαταρία πρεπει να πάρω άλλο. Πάμε και σε αυτά που σκέφτομαι να πάρω: CPU: Intel i5 750 CPU Cooler: θα μου πείτε.. Motherboard: Gigabyte … (μου έχει κολλήσει να πάρω Gigabyte, αλλά θα δούμε) Ram: σίγουρα 8GB στα 1600MHz Κάρτα γραφικών: Gigabyte HD5850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI 251.68 € Κάρτα ήχου: M-Audio PROFIRE 610 (ημι-επαγγελματική) 275,00 € Case: ήδη αγοράστηκε και μου έρχεται αύριο το τελευταίο κομμάτι Lian Li PC-7FN που είχε το Πλαίσιο στα 100 € PSU: Enermax EPR625AWT PRO82 PSU (625W) 104,50 € SSD: Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1 34nm 80 GB 188 € HD1: είτε πάω για Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 67.18 € είτε κάνω Raid 0 με τους 2 Seagate 500GB που έχω (αν και δεν είναι ακριβως το ιδιο μοντέλο). Τι λέτε από τα 2? HD2: κάποιον 2ΤΒ Green από αυτούς τους 4 DVD-R: κάποιο από αυτά τα 3 Asus Keyboard: MS SIDEWINDER X6 KEYBOARD DSP 31.41 € Mouse: Logitech Wired laser G500 USB Grey Retail 51.78 € ή προτείνετε κάτι άλλο; Tablet: μία από αυτές τις 2 Wacom Wireless: λογικά κάποια PCI με πρότυπο n Καταρχάς, πριν φάω το κράξιμο και με πείτε fanboy, 13 χρόνια που χρησιμοποιώ PC είχα 3 μηχανήματα και τα 3 με AMD CPU…. Ξέρω πως αυτή την εποχή όλοι προτείνετε AMD Phenom II X4 955 λόγω ότι το 1156 θα σταματησει του χρόνου. Αν πούμε ότι θέλω ότι καλύτερο (σε επιδόσεις συνολικά και χαμηλή κατανάλωση) μέχρι τα λεφτα του i5 750 και αν υποθέσουμε ότι δεν με νοιάζει το θεμα αναβαθμισιμότητα (πιθανώς σε 1.5 με 2 χρόνια αλλάζω CPU/MB), θα τον προτείνετε; σε o/c ποιος είναι καλύτερος και πως είναι οι επιδοσεις των 2 o/ced; O/C θα γίνει κάποια στιγμή. Δεν θα γινει ποτε crossfire. Το chipset των i5 δεν υποστηριζει σωστα USB3 και SATA3 αν έχω καταλάβει καλά λόγω του P55 με τα limitation στα pci-e lanes; Η μητρική πρέπει να έχει Firewire και λογικά θέλουμε με Texas Instruments firewire chip για να συνεργαστεί με τη κάρτα ήχου. Ακουσα ότι με κάποια chip υπάρχει πρόβλημα. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι ο θόρυβος. Επειδή ουσιαστικά είναι και Home Studio θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται!!! Ο HDD1 θα έχει τα samples μου και γενικά sound library οπότε θελουμε να είναι γρήγορος. Οπότε F3 ή να κάνω το Raid0 με τους 2x500GB; Μνήμες με υψηλότερο χρονισμό από 1066MHz αποδίδουν καλύτερα σε όχι o/c κατασταση; Το mouse το χρησιμοποιώ μόνο για Games. Για όλα τα υπόλοιπα δουλεύω με την Wacom tablet (έχω αντικαταστήσει πληρως το ποντίκι με την ταμπλέτα εδώ και 10 χρόνια!). Άρα θέλω mouse που έχει πλεονεκτήματα μόνο για Games. Την κάρτα ήχου πριν 3 μερες που κοιταγα να την παρω απο το Τhomann την ειχε 249 ευρώ.. καλή τιμη σκεφτηκα... θα την πάρω.. Χτες που τη ξανακοιταξα δειτε ποσο πηγε.. M-AUDIO PROFIRE 610 Ατυχία… Επίσης υπάρχει και ένα πιστωτικό 302 ευρώ από το Πλαίσιο, οπότε θα πάρω σίγουρα από κει κάποια πράγματα. Επίσης θα παίξει pc1, e-shop, visionstudio και από όποιον άλλο συμφέρει. Αυτά για την ώρα.. στη συζήτηση θα προκύψουν κι άλλα προφανώς.. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα διαθέσουν χρόνο για να βοηθήσουν…
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 θα μπορουσες να πας στα 3.54 GHz χωρις να ανεβασεις τις μνημες σου (αν αυτες ειναι στα 1066) , για πιο πανω ή θα κλοκαρεις και μνημες ή θα παρεις αλλες οσο για τις μνημες προσεχε αν εχουν πολυ μεγαλα heatspreaders , γιατι με μια aftermarket ψυκτρα μπορει να εχεις χωροταξικο προβλημα στο 1156 αν θες πληρη υποστηριξη σε sata 3 κτλ χωρις να εχεις θεμα με την pcie παρε asus γυρω στα 200 , οι οποιες εχουν ενα "bridge chip" και δε σου κανουν το pcie χ 8, αν και απο οτι λενε και x8 να γινει δεν τρεχει τιποτα ουτε καν σε παιχνιδια, με εξαιρεση βεβαια οτι ξεχνας τα crossfire και sli αν και απο τη στιγμη που λες για raid και εχεις ssd χεστηκες για sata 3
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Οι μνήμες θα είναι στα 1600MHz .. Λαθος το έγραψα πριν... με aftermarket ψυκτρα πάει στα 3.54 GHz ο i5 750 λες χωρίς να πειράξω ρεύματα; και πόσο μπορεί να πάει πειράζοντας και μνήμες? το sata 3 δεν με απασχολεί για την ώρα... το USB 3 επίσης δεν νομίζω να μου φανεί χρήσιμο αμεσα... μη σου πω οτι θα έχω αλλάξει μητρική σε 1-2 χρόνια που θα αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε.. Στην τελική, καλύτερα να μην είχε USB 3/sata 3 και να έβαζα κανα extra controller αργότερα οταν θα χρειαστεί... θα έχουν βελτιωθεί τότε και οι controllers..
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 αν γεμισεις και τα 4 slots θα ζοριζεται ο controller και ισως εχεις θεματα ασταθειας, εγω προσωπικα ειμαι του να μη πολυπειραζεις τις μνημες (μαλιστα οι δικες μου υπολειτουργουν γιατι ο κατασκευαστης λεει 2000 , αλλα για να δουλεψουν εκει πρεπει να παω τη cpu στα 4GHz, απλα τις ειχα βρει πολυ φθηνα πριν αναρωτηθεις γιατι πηρα τοσο γρηγορες) τεσπα αμα πας για 1600αρες πας σαφως πιο ψηλα, πας και στα 4+ χωρις να πειραξει μνημες τωρα το χωρις να πειραξεις ρευματα ειναι και θεμα κομματιου λογικα μεχρι τα 3.4 ισως 3.5 μπορεις να πας χωρις να πειραξεις ρευματα σε ολα τα κομματια αμα εισαι κωλοφαρδος οπως εγω πας και 3.8 χωρις να πειραξεις ρευμα (το πειραξα δηλαδη απο αποψη ρυθμισεων, αλλα ειναι κοντα στη τιμη του εργοστασιακου)
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 επειδή δεν έχω ξανακάνει O/C, σε πρώτη φάση θα προτιμούσα να κάνω χωρίς να πειράξω πολλά πράγματα και χωρίς μεγάλο ρίσκο..
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 ειναι πολυ καλος ο i5 στο κλοκαρισμα και δε νομιζω να σε ταλαιπωρησει με μια καλη ψυκτρα δε θα χεις προβληματα εμενα με νορμαλ θερμοκρασιες δωματιου (οχι τωρα που χουμε καυσωνα ), δεν περναει τους 60-61 βαθμους οσο και να ζοριστει και εχω ενα μετριο κουτι με μολις 2 ανεμιστηρες (οι οποιοι βεβαια γυρνανε στο θεο..) παντως μεχρι 3.4 πας χωρις πολλα πολλα
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 εσύ είχες πρόβλημα χώρου με τη Prolimatech Megahalems και τις μνήμες; το Scythe Slip Stream κάνει θόρυβο;
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 o ανεμιστηρας αυτος κανει θορυβο, γυρναει στις 2000 μονιμα αλλα βαριομουν να βαλω 2ο με 2 ησυχους σε push pull και ενα καλο κουτι (γιατι ουτε αυτο εχω μιας και ηθελα να κρατησω τα κοστη χαμηλα ) δε θα χεις θεμα οσο για τις μνημες αν ειναι κοντες οχι δεν εχεις θεμα, εμενα ομως ειναι ψηλες και κατεφυγα σε δεσιματα ανεμιστηρα και οπως βλεπεις παλι ακουμπανε και η megahalems σε σχεση με αλλα γομαρια ειναι αρκετα μαζεμενη
liopyr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Let's begin... CPU Cooler: θα μου πείτε.. Prolimatech Megahalems Rev.2 it is. Αν δε κλοκάρεις, (που θα κλοκάρεις ;p), και της Intel η ψύκτρα είναι επαρκής. Motherboard: Gigabyte … (μου έχει κολλήσει να πάρω Gigabyte, αλλά θα δούμε) Η φθηνή λύση GA-H55M-USB3, με usb3, firewire. H ακριβότερη P55A-UD4, με usb3, sata3, firewire και λοιπά μπιχλιμπίδια. Ram: σίγουρα 8GB στα 1066MHz 2 χ Mushkin Blackline Stiletto, πιστεύω αξίζουν τα +20€ συνολικά για να παίξεις στα 1600MHz με αξιοπρεπή timings. Αν διαφωνείς, και 2χ Corsair Value θα σε καλύψουν. HD1: είτε πάω για Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 67.18 € είτε κάνω Raid0 με τους 2 Seagate 500GB που έχω (αν και δεν είναι ακριβως το ιδιο μοντέλο). Τι λέτε από τα 2? Τι raid σκέφτεσαι; (0,1); Προσωπικά θα προτιμούσα 1 και γρήγορο, ο spinpoint είναι καλή επιλογή. Καταρχάς, πριν φάω το κράξιμο και με πείτε fanboy, 13 χρόνια που χρησιμοποιώ PC είχα 3 μηχανήματα και τα 3 με AMD CPU…. Ξέρω πως αυτή την εποχή όλοι προτείνετε AMD Phenom II X4 955 λόγω ότι το 1156 θα σταματησει του χρόνου. Αν πούμε ότι θέλω ότι καλύτερο (σε επιδόσεις συνολικά και χαμηλή κατανάλωση) μέχρι τα λεφτα του i5 750 και αν υποθέσουμε ότι δεν με νοιάζει το θεμα αναβαθμισιμότητα (πιθανώς σε 1.5 με 2 χρόνια αλλάζω CPU/MB), θα τον προτείνετε; σε o/c ποιος είναι καλύτερος και πως είναι οι επιδοσεις των 2 o/ced; Μια χαρά το σκέφτεσαι, μιας και απ'όσο φαίνεται δεν αναβαθμίζεις κάθε 6 μήνες, μπορείς να επενδύσεις σε s1156 και να σε βγάλει εύκολα πάνω από 2ετία. Νομίζω ο 750 υπερέχει στο overclockabitlity, ο 955 υπερέχει σε στοκ συχνότητες βάση και της τιμής του. Το chipset των i5 δεν υποστηριζει σωστα USB3 και SATA3 αν έχω καταλάβει καλά λόγω του P55 με τα limitation στα pci-e lanes; Ναι, υπάρχει το limitation, αλλά το bandwidth που θα χάσεις πιθανότατα δε θα το αντιληφθείς καν, ιδίως σε γήινες αναλύσεις. Η μητρική πρέπει να έχει Firewire και λογικά θέλουμε με Texas Instruments firewire chip για να συνεργαστεί με τη κάρτα ήχου. Ακουσα ότι με κάποια chip υπάρχει πρόβλημα. Aν δε κάνω κάποιο τραγικό λάθος, T.I firewire chip χρησιμοποιεί η gigabyte. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι ο θόρυβος. Επειδή ουσιαστικά είναι και Home Studio θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται!!! Βάση των παραπάνω είναι. ΑΝ βάλεις την megahelms, μη λυπηθείς να της φορέσεις έναν καλό ήσυχο 12άρη. Αυτά, όπου δεν έχω απαντήσει είτε συμφωνώ είτε δεν έχω να προσθέσω κάτι στις επιλογές σου.
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 H ακριβότερη P55A-UD4, με usb3, sata3, firewire και λοιπά μπιχλιμπίδια. ειχα μια τετοια αχρησιμοποιητη να του πουλαγα, αλλα την εδωσα σε εναν τυπο κοψοχρονια, μολις ενα 100αρικο
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 @liopyr Prolimatech Megahalems Rev.2 it is. Αν δε κλοκάρεις, (που θα κλοκάρεις ;p), και της Intel η ψύκτρα είναι επαρκής. ΟΚ. Η φθηνή λύση GA-H55M-USB3, με usb3, firewire. H ακριβότερη P55A-UD4, με usb3, sata3, firewire και λοιπά μπιχλιμπίδια. πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να πάω στα 193 ευρώ.. M-ATX ή ATX καλύτερα; Q57 είναι χειρότερο απο το P55; eSata δεν παίζει; οι ενδιάμεσες Gigabyte που έχει γιατί δεν τις προτιμούμε; 2 χ Mushkin Blackline Stiletto, πιστεύω αξίζουν τα +20€ συνολικά για να παίξεις στα 1600MHz με αξιοπρεπή timings. Αν διαφωνείς, και 2χ Corsair Value θα σε καλύψουν. για 20 ευρω θα παω στις Mushkin Blackline Stiletto αν λες οτι ειναι καλύτερες.. κοιτούσα και αυτές τις OCZ Fatal1ty Edition 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-8-8-26, OCZ3F1600LV4GK) που ήταν 122,00 € αλλά τις πήγαν στα 139.. Τι raid σκέφτεσαι; (0,1); Προσωπικά θα προτιμούσα 1 και γρήγορο, ο spinpoint είναι καλή επιλογή. Raid 0 με τους 2 500αρηδες που έχω.. ο F3 είναι γρηγορότερος απο κάτι τέτοιο; Μια χαρά το σκέφτεσαι, μιας και απ'όσο φαίνεται δεν αναβαθμίζεις κάθε 6 μήνες, μπορείς να επενδύσεις σε s1156 και να σε βγάλει εύκολα πάνω από 2ετία. Νομίζω ο 750 υπερέχει στο overclockabitlity, ο 955 υπερέχει σε στοκ συχνότητες βάση και της τιμής του. ίσως αυτή τη φορά αναβαθμίσω νωρίτερα στα 1-2 χρόνια. Μεχρι τώρα πάντως μετα τα 3-4 χρόνια προτιμούσα να αλλαζω ολόκληρο το PC.. Ναι, υπάρχει το limitation, αλλά το bandwidth που θα χάσεις πιθανότατα δε θα το αντιληφθείς καν, ιδίως σε γήινες αναλύσεις Aν δε κάνω κάποιο τραγικό λάθος, T.I firewire chip χρησιμοποιεί η gigabyte. Βάση των παραπάνω είναι. ΑΝ βάλεις την megahelms, μη λυπηθείς να της φορέσεις έναν καλό ήσυχο 12άρη. έλεγα για τον Noctua Fan 120mm NF-P12 Ποιος από τους 2 πιστεύεις οτι ειναι καλύτερος και ποιος πιο αθόρυβος;
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 αλλα απο το να παρει τη UD4 καλυτερα να παρει τη δικη μου που ειναι σαφως φθηνοτερη και πρακτικα ειναι η ιδια με τη διαφορα οτι η 2η pcie σε μενα ειναι 4x (ενω στη ud4 8χ) , οποτε ξεχνας το crossfire και sli πραγμα που δεν φαινεται να τον ενδιαφερει http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3R-1156-DDR3-P55-GAP55AU3R-00-G.htm βεβαια ανεβηκε κι αυτη απο οτι βλεπω αν θες να κλοκαρεις κοιτας το P55
MasterX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 το crossfire δεν με ενδιαφερει θέλω να έχει Firewire όμως..
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 οχι αυτη δεν εχει firewire,η UD4 εχει, να και αλλη μια διαφορα που δεν ειχα προσεξει (επισης υπαρχει και μια επιπλεον επιλογη στο load line calibration)
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 To ότι ο TS έχει αποφασίσει εν γνώση του να χάσει τη native true USB3.0 και Sata3 υποστήριξη των AM3 chipsets και ίσως τους δύο παραπάνω φυσικούς πυρήνες που θα του πρόσφερε ένας X6 στα ίδια λεφτά περίπου και θέλει να πάει σε Intel είναι απολύτως σεβαστό και δεκτό.Και καλά θα κάνει γιατί το παν είναι να αγοράζουμε αυτό που θα μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους και ψυχολογικά.Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι το "μιας και δεν αναβαθμίζεις κάθε 6 μήνες." Διαβάζουν και άλλοι και αυτό που βγάζει όποιος διαβάσει το εξής thread είναι πως αν πάει σε ΑΜ3 θα χρειαστεί να αναβαθμίσει σε 6 μήνες,και πως είναι ψιλοπραγματάκι να έχεις native sata3 στη μητρική σου αν πχ σου έρθει σε 2 χρονάκια να πάρεις έναν sata3 SSD να μην χρειάζεσαι και αλλαγή μητρικής ενδεχομένως και επεξεργαστή για να έχεις τα max αποτελέσματα. Εννοείται ότι δεν υπάρχει ούτε για πλάκα θέμα μη επαρκούς επεξεργαστικής ισχύς σε 6 μήνες με AMD επεξεργαστή Phenom II x4 ή Χ6.Και εννοείται ότι οι AMD επεξεργαστές πλαισιώνονται από καλύτερα chipsets αυτή τη στιγμή από τους s1156 Αυτά.Συγνώμη για την παρέμβαση δεν την έκανα για εσένα αλλά για όσους παρακολουθούν το νήμα.Καλές αγορές και πολύ καλές επιλογές έχεις κάνει κατά τη γνώμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.