Προς το περιεχόμενο

Δυκτιο σε windows 7

aegeg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θεματάκι...

Έχω ένα Pc που συνδέεται με το internet με ethernet..Το router μου είναι και ασύρματο και στέλνει και στα δύο laptop μου..

Όλα τρέχουν σε windows 7..πως μπορώ να δημιουργήσω δύκτιο με αυτά τα τρία pc μου??

Θέλω να μοιράζω αρχεία, να μπαίνω στα αρχεία του άλλου μου υπολογιστή αλλά και να κάνω απομακρυσμένη διαχείριση..

Ξέρω την λύση teamwiever, αλλά θέλω μέσω δυκτίου..

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet, μέσω του PC, το laptop τι ρυθμίσεις απαιτούνται;

To PC τρέχει Vista και το Laptop Windows 7. To router είναι Comtrend. Η σύνδεση γίνεται μεταξύ των θυρών Ethernet του PC και του Laptop. Το PC συνδέεται απευθείας στο router μέσω Ethernet.

Η σύνδεση στο PC έχει τα εξής στοιχεία:

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

Για τη δεύτερη Ethernet βάζω τα εξής:

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.3

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

DNS: "αυτά του παρόχου"

και ενεργοποιώ το "Allow other network users to connect through this computer's internet connection". Και στους δύο network adapters του PC έχω βάλει για DNS τις IP των DNS του παρόχου.

Στο laptop στις ρυθμίσεις της σύνδεσης βάζω τα εξής:

Ethernet adapter Local Area Connection:

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.4

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.3

και για DNS server την 192.168.1.3

Με όλα αυτά Internet δεν έχω δει ακόμη.

edit: Να προσθέσω πως ούτε τα αρχεία του PC μπορώ να δω από το laptop ούτε το αντίστροφο. Όταν μέσα από το παράθυρο Δίκτυο βρίσκω το PC και κάνω διπλό κλικ μου ζητά username και κωδικό. Για κωδικό βάζω αυτό με τον οποίο κάνω login στο account μου στο PC, αλλά παίρνω μήνυμα λάθος όνομα η κωδικός πρόσβασης. Γι' αυτό τι φταίει;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς να βοηθήσει στο παραπάνω πρόβλημα; Να στηθεί το LAN τουλάχιστον για να μπορώ να μεταφέρω αρχεία!

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Δεν ειναι σωστες οι ρυθμισεις σου.

Το PC εχει 2 καρτες δικτυου. Αρα θες το PC να ανηκει ταυτοχρονα σε 2 διαφορετικα τοπικα δικτυα. Το ενα μεταξυ PC - router, το αλλο μεταξυ PC - laptop. Εφοσον το PC θα δρομολογει πακετα μεταξυ των 2 δικτυων που ανηκει, εξ ορισμου και το ιδιο αποτελει ενα router.

Το θεμα ειναι οτι εχεις βαλει παρομοιες ρυθμισεις και στος 2 καρτες του PC, λες και ανηκουν στο ιδιο δικτυο και γι αυτο δεν δουλευει. Φανταζομαι ο comtrend ανηκει στην πρωτη συνδεση και εχει ip 192.168.1.1. Κρατας λοιπον την πρωτη συνδεση ως εχει

Στη δευτερη (PC) βαλε IP 192.168.2.1, subnet οπως το εχεις, χωρις gateway

Στο laptop βαλε IP 192.168.2.2, subnet οπως το εχεις, gateway 192.168.2.1

DNS παντου αυτα του παροχου

Δοκιμασε να κανεις καταρχη ping τωρα απο το laptop τα 192.168.1.2 και 1.1. Θα πρεπει να μπορεις, αλλα και να εχεις internet

Επισης στο registry στο PC

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters

IPEnableRouter το κανεις 1 αν δεν ειναι

Δημοσ.
edit: Να προσθέσω πως ούτε τα αρχεία του PC μπορώ να δω από το laptop ούτε το αντίστροφο. Όταν μέσα από το παράθυρο Δίκτυο βρίσκω το PC και κάνω διπλό κλικ μου ζητά username και κωδικό. Για κωδικό βάζω αυτό με τον οποίο κάνω login στο account μου στο PC, αλλά παίρνω μήνυμα λάθος όνομα η κωδικός πρόσβασης. Γι' αυτό τι φταίει;

Στο μηχάνημα με τα 7 αρια πήγαινε

>Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings

θα δείς γράφει κάπου password protected sharing, απενεργοποιήσε το

Δημοσ.

Έκανα όσα λέει Bspus γιατί όντως είναι διαφορετικά δίκτυα.

Έχω απενεργοποιήσει επίσης το password protected sharing στα 7.

Εξακολουθώ να παίρνω μήνυμα για κωδικό:

codea.png

(στα μαύρα πλαίσια είναι το όνομά μου - το ίδιο ακριβώς και στις δυο περιοχές)

και να μη μπορώ να μπω στο Internet. Ping γίνεται μια χαρά και από και προς το PC.

Έχω τσεκάρει επίσης το Internet Connection Sharing στο PC στη σύνδεση με το laptop. Δε βλέπω να γίνεται τίποτα... Και η μεταφορά αρχείων με χρήση σκληρού απαιτεί δύο εγγραφές, μία στον εξωτερικό κι έπειτα μία στο laptop, τρώει έτσι πολύ χρόνο...

Δημοσ.

δοκίμασε το ανάποδο τότε μπας και ξεκολλήσει. Βάλε κωδικό στους λογαριασμούς και ενεργοποίησε το password protected sharing

Δημοσ.

Αν εχεις το ιδιο ονομα χρηστη και τον ιδιο κωδικο και στα 2 μηχανηματα δεν θα σε ρωταει. Διαφορετικα θα πρεπει να βαζεις καθε φορα το χρηστη και κωδικο του μηχανηματος στο οποιο πας να συνδεθεις (οχι αυτο που καθεσαι)

Επισης πρεπει να εχεις κανει πρωτα share ενα φακελο τουλαχιστον (γινεται και χωρις αλλα ετσι ειναι πιο ευκολο. Μην μπλεξουμε με administrative shares)

Ping πρεπει να δεις αν μπορει να κανει το LAPTOP στο ROUTER. Απο και προς το PC σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα αφου το PC ανηκει και στα 2 δικτυα. Το θεμα ειναι να δουμε αν το PC κανει δρομολογηση πακετων μεταξυ των 2 δικτυων και αυτο θα εξακριβωθει με το παραπανω ping. Αυτο με το Registry το εκανες?

Αν κανει ping, προσπαθησε απο το laptop να κανεις ping και την εξωτερικη IP του DSL Router. Αν το βρει, κανε ping και 4.2.2.2 απο το laptop και αν το βρει εχεις internet και μαλλον προβλημα στο DNS

Δημοσ.
Αν εχεις το ιδιο ονομα χρηστη και τον ιδιο κωδικο και στα 2 μηχανηματα δεν θα σε ρωταει. Διαφορετικα θα πρεπει να βαζεις καθε φορα το χρηστη και κωδικο του μηχανηματος στο οποιο πας να συνδεθεις (οχι αυτο που καθεσαι)

Επισης πρεπει να εχεις κανει πρωτα share ενα φακελο τουλαχιστον (γινεται και χωρις αλλα ετσι ειναι πιο ευκολο. Μην μπλεξουμε με administrative shares)

Ping πρεπει να δεις αν μπορει να κανει το LAPTOP στο ROUTER. Απο και προς το PC σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα αφου το PC ανηκει και στα 2 δικτυα. Το θεμα ειναι να δουμε αν το PC κανει δρομολογηση πακετων μεταξυ των 2 δικτυων και αυτο θα εξακριβωθει με το παραπανω ping. Αυτο με το Registry το εκανες?

Αν κανει ping, προσπαθησε απο το laptop να κανεις ping και την εξωτερικη IP του DSL Router. Αν το βρει, κανε ping και 4.2.2.2 απο το laptop και αν το βρει εχεις internet και μαλλον προβλημα στο DNS

Είχα αρχικά τον ίδιο κωδικό και ζήταγε και τότε. Δοκίμασα αλλάζοντας κωδικό στο laptop και εισάγωντας και τους δύο κωδικούς αλλά πάντα δίνει λανθασμένο κωδικό ως απάντηση... DNS εκτός από του παρόχου δοκίμασα και της Google χωρίς επιτυχία. Τη registry την έφτιαξα επίσης...

Έκανα ping στις 192.168.1.1, 192.168.1.2 στην εξωτερική του router και τέλος στην 4.2.2.2 και το αποτέλεσμα ήταν 100% loss.

Δημοσ.

Έκανα ping στις 192.168.1.1, 192.168.1.2 στην εξωτερική του router και τέλος στην 4.2.2.2 και το αποτέλεσμα ήταν 100% loss.

Αρα το desktop δεν κανει καθολου routing.

Πηγαινε στις συνδεσεις δικτυου στο desktop, επελεξε και τις 2 συνδεσεις ταυτοχχρονα (οπως επιλεγεις 2 αρχεια) και με δεξι κλικ κανε bridge connections.

Αν ακομα δεν δουλευει, απενεργοποιησε το windows firewall απο τα 2 μηχανηματα.

Δημοσ.
Αρα το desktop δεν κανει καθολου routing.

Πηγαινε στις συνδεσεις δικτυου στο desktop, επελεξε και τις 2 συνδεσεις ταυτοχχρονα (οπως επιλεγεις 2 αρχεια) και με δεξι κλικ κανε bridge connections.

Αν ακομα δεν δουλευει, απενεργοποιησε το windows firewall απο τα 2 μηχανηματα.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση , αλλά έλειπα κάποιον καιρό. Πού ακριβώς μπορώ να δω τις δύο συνδέσεις και να τις επιλέξω; Στα Vista στο Network and Sharing Center δεν τις εμφανίζει ως εικονίδια...

edit: Το βρήκα το bridge, αλλά δυστυχώς και πάλι δε γίνεται τίποτα με τα ping με τη διαφορά ότι τώρα μου απαντάει ο 192.168.2.2 όταν κάνω ping στις παραπάνω διευθύνσεις λέγοντας πως "δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή προορισμού".

Firewall έχω το Comodo. Σε ότι μηνύματα μου πέταξε κατά τη σύνδεση πάτησα allow. Δοκίμασα και με απενεργοποιημένο το COMODO αλλά και πάλι τίποτα. Το ίδιο μήνυμα που έγραψα από πάνω.

Δημοσ.

Δυστυχως δεν ξερω τι αλλο να σου πω. Υποθετω οτι εχεις απενεργοποιησει ΕΝΤΕΛΩΣ ολα τα firewall ειτε δικα σου ειτε αυτα των windows και στα 2 μηχανηματα. Οχι μονο το comodo. Αν δεν το εχεις κανει καντο σαν μια τελευταια προσπαθεια.

Επισης υπαρχει ενα service routing and remote access. Ενεργοποιησε το αν δεν ειναι ηδη.

Δεν ξερω τι αλλο να πω. Καποτε στα XP το ειχα καταφερει χωρις προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...