katina Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σας, αν εργάζεστε κάπου (πχ. σε Τράπεζα) και είστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ μπορείτε να ζητήσετε απαλλαγή εισοφορών από τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) για να μπορείτε να κόβετε αποδείξεις κανονικά; Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να γλυτώσει τα δυσβάσταχτα 430 Ευρώ το δίμηνο; Σας ευχαριστώ πολύ! :-)
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αν καταλαβα καλα θελεις και να δουλευεις στην Τραπεζα με ΙΚΑ και να κοβεις αποδειξεις σαν ελευθερη επαγγελματιας . Νομιζω με επιφυλαξη οτι μπορεις να ζητησεις απο τον ΟΑΕΕ απαλαγη εισφορων για τον κλάδο υγείας μονο.
alitsa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αυτό που λέει ο κ. Γιάννης ισχύει. Εφόσον είσαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ μπορείς να ζητήσεις απαλλαγή από τον κλάδο περίθαλψης του ΟΑΕΕ. Το ρώτησα πρόσφατα.
Ather Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αυτό ισχύει και για τους καινούριους ασφαλισμένους; Δηλαδή πρέπει να πληρώνουν τους άλλους κλάδους;
pournaras Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Και το υπολοιπο που τελικα πρεπει να πληρωσεις ποσο ειναι;
katina Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Και το υπολοιπο που τελικα πρεπει να πληρωσεις ποσο ειναι; Είστε σίγουροι γι'αυτό; Εγώ νομίζω πως παίρνεις οριστική απαλλαγή όπως μου είπε μια φίλη μου... ξέρει κανένας για στάνταρ τι ισχύει;
pournaras Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Οι λογιστες του φορουμ πηγαν νωρις για υπνο. Τους εχει βαλει ο GAP να μαζεψουν λεφτα, και τρεχουν πανικοβλητοι
DaddyCool Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα! Μέχρι το 2008 (νομίζω..) ίσχυε η ολική απαλλαγή. Αυτό που ισχύει τώρα πάντως είναι αυτό που λένε και οι υπόλοιποι. Δηλαδή απαλλαγή μόνο από τον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Xdanger Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 για τους νεους ασφαλισμενους >93 ειναι ολες οο εισφορες για τους παλιους ειναι ο κλαδος υγειας
steveee Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μόλις εχθές τελείωσα την διαδικασία για εξαίρεση από το τεβε. Το έχω ξανακάνει και στο παρελθών. Αν είσαι ασφαλιζομενος στο τεβε μετα το 1993 τότε δικαιούσαι να διαλέξεις σε ποιον φορέα θέλεις να είσαι (τεβε ή ικα) εντός 6 μηνών από την πρόσληψη σου στο 2ο ταμείο. ο πρώτος μηνά πρέπει να έχει τουλάχιστον 15 ένσημα, αλλιώς τον πληρώνεις. Για παράδειγμα εγώ ξεκίνησα ως μισθωτός στο ικα στις 20 Μαρτίου, οπότε είχα μονό 9 ένσημα μέσα στον Μάρτη, άρα τον πληρώνω κανονικά και δεν ξαναπληρώνω τιποτα μέχρι να σταματήσω το ικα (και κραταω και το βιβλιάριο ασθενείας του τεβε μέχρι το τέλος του έτους ) Μιλάω για πλήρη απαλλαγή !!!
Cue Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Yeap kαι εγώ μετά το 93. Αφότου έπιασα δουλειά ως μισθωτός πήρα πλήρη απαλλαγή από το ΤΕΒΕ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μόλις εχθές τελείωσα την διαδικασία για εξαίρεση από το τεβε. Το έχω ξανακάνει και στο παρελθών. Αν είσαι ασφαλιζομενος στο τεβε μετα το 1993 τότε δικαιούσαι να διαλέξεις σε ποιον φορέα θέλεις να είσαι (τεβε ή ικα) εντός 6 μηνών από την πρόσληψη σου στο 2ο ταμείο. ο πρώτος μηνά πρέπει να έχει τουλάχιστον 15 ένσημα, αλλιώς τον πληρώνεις. Για παράδειγμα εγώ ξεκίνησα ως μισθωτός στο ικα στις 20 Μαρτίου, οπότε είχα μονό 9 ένσημα μέσα στον Μάρτη, άρα τον πληρώνω κανονικά και δεν ξαναπληρώνω τιποτα μέχρι να σταματήσω το ικα (και κραταω και το βιβλιάριο ασθενείας του τεβε μέχρι το τέλος του έτους )Μιλάω για πλήρη απαλλαγή !!! Yeap kαι εγώ μετά το 93.Αφότου έπιασα δουλειά ως μισθωτός πήρα πλήρη απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Η katina θελει ομως να κρατησει το μπλοκακι που κοβει αποδειξεις.Με πληρη απαλλγη απο ΤΕΒΕ δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται. ΙΚΑ και μπλοκακι πανε μαζι ?
Xdanger Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Η katina θελει ομως να κρατησει το μπλοκακι που κοβει αποδειξεις.Με πληρη απαλλγη απο ΤΕΒΕ δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται. ΙΚΑ και μπλοκακι πανε μαζι ? πανε, θα πρέπει να κάνει έναρξη όμως
actorius Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Ακριβώς αυτό που ψάχνω κ ήθελα να ρωτήσω κ εγώ! Δηλαδή αν είσαι full time υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας κ ασφαλισμένος κανονικά στο ΙΚΑ και θέλεις να κάνεις ένα part time σε άλλη εταιρία, αλλά να κόβεις απόδειξη παροχής μπλέκεις και με ΤΕΒΕ ή κάνεις έναρξη εταιρίας στο ΙΚΑ; Και ως μισθωτός μπορείς ταυτόχρονα να έχεις και εταιρία στο όνομα σου ή είναι κάποια ειδική ας πούμε κατηγορία αφου μόνο το μπλοκάκι σε ενδιαφέρει;
Xdanger Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Αν έχεις ασφάλεια ΙΚΑ μπορείς να πάρεις απαλλαγή από τις εισφορές του ΤΕΒΕ. Κάνεις κανονικά έναρξη εταιρείας, επιχείρησης, ελεύθερου επαγγέλματος, γράφεσε στο ΤΕΒΕ και ζητάς απαλλαγή από τις εισφορές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.