Προς το περιεχόμενο

Πως να αλλάξω Audio σε Video .Avi H264 ?

sakisdom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα προβληματάκι το οποίο είναι αδύνατον να βρω λύση ψάχνοντας στο internet.

Έχω εγκαταστήσει πολλά προγράμματα άλλα όλα κολλάνε στο H264.

Εξηγούμαι :

Είναι ένα αρχείο με κατάληξη .avi το οποίο όταν το παίζω με VLC στο codec information εμφανίζει τα εξής :

Stream 0

Type : Video

Codec : H264

Resolution : 688x304

Display Resolution : 688x304

Frame Rate : 25

Stream 1

Type : Audio

Codec : a52

Channels : 3F2R/LFE

Sample Rate : 48000 Hz

Bitrate : 448 kb/s

Το πρόβλημα είναι το εξής :

Ο ήχος με το ζόρι ακούγεται και επειδή είναι video clip θέλω να αλλάξω τον ήχο

και να βάλω ένα mp3 που έχω και ακούγεται πιο δυνατά.

Εκτός αν γίνεται στο ίδιο το βίντεο να αλλάξω την στάθμη του ήχου.

Έχω κάνει τα εξής :

Έχω κατεβάσει το VirtualDubMod αλλά βγάζει μήνυμα λάθους σχετικά με το decoder για H264

Το ίδιο πρόβλημα έβγαλε και ένα άλλο πρόγραμμα που κατέβασα (δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά δεν ήταν freeware)

το οποίο διαχώριζε video και audio και μπορούσες να κάνεις delete το audio και να βάλεις στη θέση του ότι μουσική ήθελες

αλλά έβγαλε και αυτό μήνυμα λάθους στο H264.

Κάνω search στο google για τροποποίηση αρχεία .avi και H264 και δεν βγάζει κάτι.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξω τον ήχο ή την στάθμη του και τι στο καλό είναι αυτό το H264 το οποίο όλα κολλάνε.

Αφού είναι αρχείο .avi γιατί δεν λειτουργούν τα γνωστά προγράμματα?

Δημοσ.

H.264 video stream σε container τύπου AVI είναι big no-no!

Φόρτωσε το AVI σου στο πρόγραμμα mkvmerge GUI, απενεργοποίησε το audio stream του που δε θέλεις και φόρτωσε επίσης το MP3 με το οποίο θέλεις να το αντικαταστήσεις. Μετά, απλά εισάγεις στο κάτω μέρος του προγράμματος ένα filename για το νέο αρχείο video τύπου MKV που θα δημιουργηθεί και κάνεις κλικ στο κουμπί "Start muxing".

Δημοσ.

LIFE SAVER!!!! είναι λίγο για να σε χαρακτηρίσω... αυτό έψαχνα τόσο καιρό και είχα ζαλιστεί πια.

Το είχα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με αυτό το αρχείο όταν δεν έβρισκα πληροφορίες.

Έκανα την αλλαγή σε mp3 και .mkv η ποιότητα εικόνας (αυτό που ήθελα) είναι τέλεια

μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερη από το αρχικό αρχείο!

Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέμα συγχρονισμού γιατί κατά την διάρκεια του muxing έβγαλε το μήνυμα

" Warning: 'X.mp3': Skipping 25555 bytes at the beginning (no valid MP3 header found) "

Ελπίζω να υπάρχει τρόπος να διορθωθεί, αρχίζω το ψάξιμο πάλι.

Αυτό που βρήκα κοιτάζοντας λίγο το πρόγραμμα είναι η επιλογή Delay in ms.

Έβαλα στην επιλογή 100 και κάπως διορθώθηκε.

I will keep on trying.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.
Έκανα την αλλαγή σε mp3 και .mkv η ποιότητα εικόνας (αυτό που ήθελα) είναι τέλεια

μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερη από το αρχικό αρχείο!

Η ποιότητα εικόνας δε μπορεί να είναι καλύτερη από την αρχική, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς video stream με το οποίο ξεκίνησες.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέμα συγρονισμού γιατί κατά την διάρκεια του muxing έβγαλε το μήνυμα

" Warning: 'X.mp3': Skipping 25555 bytes at the beginning (no valid MP3 header found) "

Ίσως είναι προβληματικό το MP3 σου. Έχεις μία εναλλακτική: Reencode του AC3 audio stream από το αρχικό AVI σε μορφή MP3. Ή κάποια άλλη αν θες, π.χ. για MKV container το AAC είναι αρκετά συνηθισμένο format και ως πιο εξελιγμένης τεχνολογίας από το MP3 δίνει καλύτερα αποτελέσματα στα ίδια bitrates.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, γιατί με το reencode χάθηκα για λίγο,

με το VirtualDubMod έκανα demux από το αρχικό .avi το audio στην αρχική μορφή δηλ. ac3.

Τώρα προφανώς πρέπει να το κάνω mp3 ή καλύτερα aac.

Στο τέλος όλα μαζί ξανά στο Mkvmerge GUI.

Αλλά υπάρχει τρόπος να διορθώσω την στάθμη στο αρχικό ac3 γιατί αυτό έκανε όλο το πρόβλημα.

Και το αρχείο που δημιουργήθηκε δεν ανοίγει ούτε με VLC.

Δημοσ.
Αλλά υπάρχει τρόπος να διορθώσω την στάθμη στο αρχικό ac3 γιατί αυτό έκανε όλο το πρόβλημα.

Όχι. Για να αλλάξεις μόνιμα την ένταση ενός AC3, αναγκαστικά θα χρειαστεί reencoding σε άλλο format, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό. Ή να το αφήσεις στην ησυχία του και να χρησιμοποιήσεις για την αναπαραγωγή κάποιον συνδυασμό player/codec που να επιτρέπει on-the-fly volume normalization, υπάρχει πάντα και αυτή η λύση.

Δημοσ.

Ok, αυτό εννοούσα αν υπάρχει πρόγραμμα για να αλλάξω την στάθμη και τελικά βρήκα το Audacity:-D

Έχει αρκετές επιλογές στο Effects

και έχω δοκιμάσει αρκετά όπως Amplify για την στάθμη του ήχου,

το Bass Boost για να ρυθμίσω τα μπάσα που με την αύξηση ήταν έντονα,

το Normalize είναι κάτι σαν one fix for all και είχε κάποια βελτίωση

και το αγαπημένο είναι το Equalizer που το ρυθμίζεις όπως θες.

Το θέμα είναι ότι το Preview όταν επιλέγω όλο το αρχείο είναι πάντα τα αρχικά

δευτερόλεπτα που δεν έχουν τίποτα και οι αλλαγές δεν φαίνονται.

Αν επιλέξω ένα σημείο στο κέντρο τότε οι αλλαγές αφορούν μόνο το κομμάτι αυτό

οπότε πάω κάπου στην τύχη.:mad:

Χρησιμοποίησα το VirtualDupMod ώστε να κάνω Demux το audio .Ac3 από το αρχικό .Avi

το έκανα .Mp3 με το Pazera Free Audio Extractor και

τελικά προσπαθώ να βελτιώσω τα χάλια του με το Audacity.

Με το Pazera δεν μου φαίνεται ότι κάνει καλό convert χρησιμοποιεί το Lame 3.98 δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να έχει και .Aac.

Και το πρόβλημα που είχα αρχικά με το VirtualDubMod ίσως έφταιγε ότι δεν είχα κατεβάσει το Ffdshow.

Τελικά, ούτε που θυμάμαι τι έχω εγκαταστήσει, ούτε που τα έχω βάλει, έχω ζαλιστεί τελείως και ούτε ξέρω πότε πήγε τόσο αργά:shock:...

Δημοσ.
Χρησιμοποίησα το VirtualDupMod ώστε να κάνω Demux το audio .Ac3 από το αρχικό .Avi

το έκανα .Mp3 με το Pazera Free Audio Extractor και

τελικά προσπαθώ να βελτιώσω τα χάλια του με το Audacity.

Αφού ήδη μετέτρεψες το AC3 σε MP3, δεν χρειάζεται η διαδικασία με το Audacity. Μπορείς να κάνεις αυτό...

Δημοσ.

ΤΕΛΕΙΟ!!! :lol:Ωραίο 'one click fix' είναι το Mp3Gain, ευχαριστώ για το πρόγραμμα και το άρθρο έφτιαξα την στάθμη αλλά

δεν το γλυτώνω το Audacity γιατί με έχει πιάσει μία μανία να το κάνω ακριβώς ίδιο με το mp3 αν και μάλλον είναι τσάμπα κόπος.:rolleyes:

Για κάποιο λόγο ακόμα και στο αρχικό audio πάλι βγάζει μήνυμα για Skipping, μόνο 32 bytes οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με αυτό το σπαστικό:devil: Skipping.

Επίσης, κάποιο πρόγραμμα από αυτά που κατέβασα έβαλε Trojan:fear:, ευτυχώς το βρήκα και διαγράφτηκε, τώρα ποιό απ' όλα ήταν για να προειδοποιήσω τους υπόλοιπους δεν φάνηκε γι' αυτό προσοχή με τα freeware και πάντα ένα καλό scan με antivirus.

Κάτι τελευταίο, αν και παντού βρίσκω ότι το Avidemux είναι πολύ καλύτερο από το VirtualDubMod που έχει σταματήσει να υποστηρίζεται δεν έχω ακόμα καταλάβει

πως να το κάνω να λειτουργήσει, ψάχνω για online guides αλλά δεν βρήκα κάτι.

Αν υπάρχει κάποιο link (και στα αγγλικά no problem) αλλιώς θα μείνω με VDub που είναι παιχνιδάκι.

Thanks parsifal;)

Δημοσ.

Το ξέρω, το ξέρω... του έβαλα δύσκολα... ;):lol:

Πάντως την δουλειά μου την έκανα αλλά η πλάκα είναι ότι το αρχείο αυτό που ήταν video clip

επειδή δοκίμασα τόσα πολλά πάνω του και το είδα και άκουσα δεκάδες φορές τώρα πια το σιχάθηκα και δεν θέλω ούτε να το ξαναδώ...:eek:

Ψάχνω ένα άλλο αρχείο για να κάνω τους πειραματισμούς μου με το Avidemux....

Δημοσ.
Το ξέρω, το ξέρω... του έβαλα δύσκολα... ;):lol:

Πάντως την δουλειά μου την έκανα αλλά η πλάκα είναι ότι το αρχείο αυτό που ήταν video clip

επειδή δοκίμασα τόσα πολλά πάνω του και το είδα και άκουσα δεκάδες φορές τώρα πια το σιχάθηκα και δεν θέλω ούτε να το ξαναδώ...:eek:

Ψάχνω ένα άλλο αρχείο για να κάνω τους πειραματισμούς μου με το Avidemux....

Που σε εχει δυσκολεψει το avidemux? Αν εχεις συγκεκριμενη απορια πες την.

Το χρησιμοποιοω συχνα για αποπλεξη βιντεο/ηχου ωστε να επεξεργαστω τον ηχο, η να αλλαξω το container format. Οπως στην περιπτωση σου δηλαδη

Δημοσ.

Κάνω δοκιμές αλλά δεν μένω ικανοποιημένος με τα αρχεία που παίρνω.

Μάλλον φταίνε τα βιντεάκια που έχω.

Θα δω και αύριο τι μπορώ να κάνω αλλιώς θα του πω bye, bye....

Οι δοκιμές έγιναν με .flv αρχεία που έτσι κι αλλιώς είναι κατώτερης ποιότητας άρα πέρα από αυτό κατάφερα να κάνω

demux και reencode σε .mkv και μου φαίνεται ότι αυτό μου αρκεί.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...