em0vskangoura Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Νταξ δεν θα αναφερθώ στα προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες και συχνές αποσυνδέσεις διότι τα έχει όλος ο κόσμος!Απλά έκανα γραμμή στην Tellas και έχω 2 περιέργες απορίες-προβλήματα. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει τι ρόλο παίζουν οι τηλεφωνικές μπρίζες.Για να γίνω πιο κατατοπιστικός.. η κεντρική <πηγή> τηλεφώνου στο σπίτι μου βρίσκεται στο σαλόνι.Ωστόσο εκεί έχουμε ένα τηλέφωνο παλαιού τύπου το οποίο συνδεέται με τα τηλεφωνικά καλώδια και ουσιαστικά εκτελεί και αρμοδιότητες μπρίζας.Οπότε συνδέω το router εκεί χωρίς τηλεφωνική μπρίζα αλλα έχω ενώσει το τηλεφωνικό καλώδιο μαζι με ένα φιλτρο.Το router συχρονίζει/κλειδώνει στα 6mbps.Το περίεργο είναι ότι όταν πέρνω τηλέφωνο απο το ασύρματο το οποίο περνει απο μία άλλη τηλεφωνική χάνω το συχρονισμό και επανέρχεται αμέσως με την τραγική αλλαγή να κλειδώνει στα 12!!!!!!!!Και για να καταλήξω αν πάρω μια τηλεφωνική μπρίζα και την συνδέσω θα αλλάξει τίποτα??? Το άλλο πρόβλημα είναι ότι πριν 2 μέρες συνδεόμουν στο router ενσύρματα με ethernet κανονικά!!Σε κάποια φάση σταμάτησε να μου <<δίνει ταχύτητα>> δηλαδή είχα down/up speed 0/0 , ενώ μου δίνει IP κανονικά.Αυτή τη στιγμή είμαι συνδεμένος ασύρματα και τουλαχιστον μπορώ να γράψω και ένα topic .Επιπλέον σύνδεσα ένα λαπτοπ με ethernet ,ίδιο καλώδιο, και όλα είναι κομπλέ..Με αλλα λόγια είναι σαν να αρνείται το PC μου να συνδεθεί στο ιντερνετ ενσύρματα(αν και πριν 2 μέρες το έκανε!!!) Λειτουργικό : windows 7 64bit Router : OgyGEN μαύρο Κάρτα δικτύου : on-board μητρικής gigabyte Περιμένω τα φώτα σας παίδες!!!!!!!!Ευχαριστώ για κάθε απαντηση εκ των προτέρων.Και μην ντρέπεστε στην Tellas που είναι και η δουλεία τους μόνο μακακίες κάνουν!
scrooge Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 λοιπον για το ethernet φταιει το πισι σου οπως εσυ ανακαλυψες. δε φταιει το ρουτερ. μπορει να καηκε η ονμπορντ καρτα δικτυου σου ή να φταιει το antivirus αν εχεις κανα τραγικοnorton κλπ η κατι τετοιο.για το αλλο θεμα, δεν καταλαβαινω τον συγχρονισμο στα 6/12 αλλα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να καλεσεις ηλεκτρολογο, να σου περασει μια πριζα, να πεταξεις το αρχαιο τηλεφωνο κ να παρεις ενα καινουριο, κ μετα να βαλεις splitter. line->πριζα οτε στον τοιχο, adsl/modem->oxygen, phone->τηλεφωνο καινουριο. μετα θα εισαι οκ.
em0vskangoura Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Ναι αλλά δεν φαίνεται να έχει καεί!!Ακόμα και στην διαχείριση συσκευών φαίνεται κανονική η καρτα δικτύου.Στο κάτω κάτω μια χαρά δημιουργεί την επικοινωνία μεταξύ του pc και ρουτερ, αφού μου δίνει IP.Απλά το down speed einai 0 mbps.Ούτε το avast που χρησιμοποιώ νομίζω πως φταίει διότι όπως είπα πριν 2 μέρες μια χαρά δούλευα με ethernet και δεν πείραξα τίποτα!!! Όσο για το δεύτερο αύριο κιόλας θα το δοκιμάσω!!Ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.