Christav Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ε δεν μετριέται έτσι. Υπάρχει ένας μίνιμουμ αριθμός μαθημάτων που πρέπει να κάνεις. Μπορεις να βρεις που το αναφερει αυτο; Δηλαδη ποσες ωρες λεει αυτο που εχεις βρει και σε ποιο νομο ειναι;
insomniaK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Γενικά, το βιβλίο του Κλαδή για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες. Εκεί αναφέρονται όλα αυτά που ρωτάτε. Δεν έχω το βιβλίο μαζί μου, αλλά από ότι θυμάμαι και είμαι σίγουρος πως δεν κάνω λάθος, ισχύουν τα ακόλουθα. α. Το ακαδημαϊκό εξάμηνο διαρκεί 14 εβδομάδες. β. Ένα μάθημα θεωρείται διδαγμένο, αν εχει διδαχθεί στις ώρες που αντιστοιχούν σε 10 τουλάχιστον εβδομάδες. Το πόσες ώρες είναι ένα μάθημα την εβδομάδα συσχετίζεται με τις διδακτικές μονάδες και μόνο. Επομένως, στο αρχικό ερώτημα, ένα μάθημα θεωρείται διδαγμένο και μπορεί να εξετασθεί μόνο αν έχουν γίνει ~70% του προβλεπόμενου χρόνου διδασκαλίας. ---------- Προσθήκη στις 10:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:39 ---------- Για να πάρεις πτυχίο δε μετράει ο αριθμός των μαθημάτων, αλλά ο συνολικός αριθμός διδακτικών μονάδων που έχεις συγκεντρώσει, επομένως δεν έχει διαφορά αν έχεις μάθημα και εργαστήριο ως ξεχωριστά μαθήματα ή αν τα έχεις ως ένα μάθημα, διότι στον υπολογισμό των διδακτικών μονάδων συνυπολογίζεται το "είδος" (θεωρία, εργαστήριο κλπ) και η εβδομαδιαία διάρκεια του κάθε μαθήματος. Με άλλα λόγια, οι γεωπόνοι βαυκαλίζονται με τα νούμερα.
vagpap Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Το αντίστοιχο πτυχίο γεωπόνου στο εξωτερικό είναι Agricultural Engineer, οπότε μάλλον για αυτό το "μπλέξιμο" περί πολυτεχνικής σχολής. Στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με το πολυτεχνείο. Ζωική Παραγωγή στο ΓΠΑ πάντως, πήρα πτυχίο αρχές του 2002 με 105 βαθμούς στην αναλυτική βαθμολογία (δεν έχω διαβάσει περί διδακτικών μονάδων).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.