ivdimentia Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά παιδιά. Πρόσφατα αγόρασα τον 930 με σκοπό να overclockάρω. Διαπίστωσα όμως ότι αυτό το πράμα καίγεται από μόνο του. Στο μεγαλύτερο Overclock που έκανα (4,00 GHz όχι stable απλά δοκιμές) έπιασα στη καλύτερη 87 βαθμούς και λέω απλά αυτό το πράγμα δεν overclockάρεται. Έγιναν δοκιμές με 3 ψύκτρες: noctua nh d-14, coolermaster v8 και Xigmatek HDT-S1283 Darknight. (Παρεπιπτώντος όλα αυτά που έβλεπα τόσο καιρό σε review είναι απλά promotion προϊόντων. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνουν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες). Φυσικά η Noctua ήταν καλύτερη κατά 2-3 βαθμούς ενώ οι άλλες ήταν στα κοντά. Με αυτόν τον επεξεργαστή τι overclock έχετε καταφέρει και με τι αερόψυξη? (υδροψυξη ξεφεύγει από το badget μου). Πιστέυετε ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από τη Noctua? κουτί: Haf 922 mobo: rampage ii extreme ram: adata 6 gb 1600+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 κουτί: Haf 922 CPU: i7 920 D0 stepping Mobo: Asus P6T Deluxe V2 RAM: OCZ 6GB 1600 τον CPU τον εχω στα 4Ghz με την αεροψυκτρα Thor's Hummer (με ενα 120cm fan). Σε idle πιανει μεχρι 44 ενω σε full load πιανει γυρω στους 85. τωρα εσυ που εχεις και πιο καινουριο μοντελο θα επρεπε να τα πηγαινες ακομα καλυτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 O i7-930 είναι γνωστό ότι είναι χειρότερος στο ο/c από τον i7-920. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 O i7-930 είναι γνωστό ότι είναι χειρότερος στο ο/c από τον i7-920. σωστός καλύτερα i7-920 ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 σοβαρα??? αν ειναι δυνατον??? πως γινεται αυτο??? αφου ειναι πιο καινουριο / εξελιγμενο μοντελο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Ο 930 είναι απλά ένα ακόμα revision του 920, απλά τα θαλάσσωσε η intel και τον έκανε πατατέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ivdimentia Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 σωστός καλύτερα i7-920 ...... Ο λόγος που δεν πήρα τον 920 είναι επείδη άτομο που τον είχε, σε stock του έπιανε 100 βαθμούς. Γενικότερα μου φένεται ότι η Intel τα θαλλάσωσε με τους καινούριους επεξεργαστές. ---------- Προσθήκη στις 21:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:05 ---------- Γενικά η noctua σε σχέση με τη stock ψύξη μου ρίχνει γύρω στους 20 βαθμούς κάτω. Αν θέλω να πετύχω καμιά δεκαριά βαθμούς κάτω από τη noctua (που δεν ξέρω αν γίνεται κιόλας) μπορώ να το κάνω με υδρόψυξη? Και αν ναι να υποθέσω ότι δεν παίρνω καμία μέτρια λύση..... πάω για extreme badget??? π.χ. μόνο για το block του cpu καμία 100+ ευρώ + όλα τα υπόλοιπα καμιά 300+? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Ο λόγος που δεν πήρα τον 920 είναι επείδη άτομο που τον είχε, σε stock του έπιανε 100 βαθμούς. Γενικότερα μου φένεται ότι η Intel τα θαλλάσωσε με τους καινούριους επεξεργαστές. Προφανώς το παλικάρι είχε κάνει κάποια βλακεία με την τοποθέτηση της ψύκτρας, αλλιώς δεν εξηγείται. Και μην νομίζεις ότι ο 930 με τον 920 έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Both 920 (d0) & 930 είναι καυτά chip - απλά πολλά από τα πρώτα batches των 920 ήταν διαμάντια και παίζανε με χαμηλά ρεύματα οπότε σωζόταν η κατάσταση... Τώρα το βάρος έχει πέσει στα 32nm οπότε και έχει γεμίσει (ίσως και εσκεμμένα) ο κόσμος μπανανίτσες - πάντως με την d-14 και σωστά φουρφούρια + finetune τα 4 πρέπει να τα κρατάς εύκολα - ότι κομμάτι και να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 εγω με d0 920 στα 3.8 stable max εχω 72 βαθμους. Δεν καταφερα να ειμαι stable στα 4 οποτε δεν ξερω τι βαθμους θα ειχα εκει...γιατι στα 3.8 παμε σχετικα με λιγο ρευμα. Εγω τον εχω τωρα για 24/7 στα 3.0GHz. με 1.122Volt. Η ψυξη που χρησιμοποιω ειναι μια True Black με push εναν Scythe στις 3000rpm. pull δεν εχω γιατι δεν χωραει,αλλα για exhaust στο κουτι μου εχω παλι εναν ιδιο. Πανω σε fan controller εννοειται. Λογικα για να φτανεις σε 85 ++ με την Νoctua ...η πολυ ρευμα δινεις...η δεν εχεις καλο airflow στο κουτι (αλλα και παλι...) η δεν παταει καλα η ψυκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ivdimentia Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Both 920 (d0) & 930 είναι καυτά chip - απλά πολλά από τα πρώτα batches των 920 ήταν διαμάντια και παίζανε με χαμηλά ρεύματα οπότε σωζόταν η κατάσταση... Τώρα το βάρος έχει πέσει στα 32nm οπότε και έχει γεμίσει (ίσως και εσκεμμένα) ο κόσμος μπανανίτσες - πάντως με την d-14 και σωστά φουρφούρια + finetune τα 4 πρέπει να τα κρατάς εύκολα - ότι κομμάτι και να έχεις Πως να τα κρατήσω τα 4 εύκολα, όταν με τη noctua σε idle είμαι γύρω στους 61 βαθμούς και η intel λεέι ότι για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ότι το tj max είναι 69? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 finetune τις τάσεις και καμιά σωστή πάστα/airflow Αν πάλι δεν μαζεύεται - απλά δεν μαζεύεται, sorry :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Το tj max του 930 ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση 69 βαθμοί. Μέχρι τα 85 σε linpack πιστεύω πως δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randy1989 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 1)Βάλε ΚΑΛΑ την ψύκτρα(να εφαρμόζει καλά πάνω στο cpu) 2)Ανέβασε το VCore στα 1.4V 3)Aνέβασε το στα 4GHz 4)Στρέσαρε με prime95 και κοίτα θερμοκρασίες από Everest. Kανε αυτά και πες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.