Προς το περιεχόμενο

Πώς αλλάζω emblems του GNOME με BASH script?

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτιάχνω σκριπτάκια σε bash και όταν τα βάζω να τρέχουν θέλω να επηρεάζουν τα emblems στα εικονίδια διάφορων αρχείων. Κι όχι μόνο emblems, αλλά θα ήθελα να ήξερα πώς να άλλαζα και τα icons και το πώς να έβαζα πάνω στο panel εικονίδια τύπου notification, με bash. Αλλά προς το παρόν μου κάνουν τα emblems.

Για παράδειγμα:

Έχω ένα bash script το οποίο αντιγράφει (με overwrite, στην ουσία κάνει ενημέρωση λοιπόν) ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα ένα αρχείο από το δίκτυο σε ένα τοπικό αρχείο. Θέλω, ανάλογα το πόσο διάστημα έχει περάσει από την τελευταία εκτέλεση του script και το περιεχόμενο του τοπικού αρχείου, το εικονίδιο του τοπικού αρχείου να έχει ένα κατάλληλο έμβλημα: οπότε ανοίγοντας ένα παράθυρο nautilus να βλέπω το συγκεκριμένο αρχείο με το έμβλημα και να ξέρω τι θα το κάνω μετά.

Μπορεί κανείς να μου πει αν και πώς γίνεται η αλλαγή του emblem με τη βοήθεια terminal, οπότε να μπει και σε ένα script?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Με μια πρόχειρη αναζήτηση φαίνεται ότι αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε XML files στο ~/.nautilus/metafiles. Δεν έχω πρόχειρη εγκατάσταση nautilus για να πω πιο συγκεκριμένα, αλλά αφού είναι έτσι μπορείς να προσθέτεις από το script σου ό,τι θέλεις εκεί, βλέποντας το format και ακολουθώντας την ίδια λογική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...