Προς το περιεχόμενο

Merge DVDs σε 1 διατηρώντας την ποιότητα..

noasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα,

Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Έχω κάποια DVD με ταινιάκια και θα ήθελα να τα ενώσω σε 1 με δικό μου custom menu. Βασικό ζήτημα είναι η διατήρηση της ποιότητας. Όσα προγράμματα δοκίμασα (ConvertXtoDVD, Nero Recode κτλ) ρίχνουν την ποιότητα (απ' ότι κατάλαβα γίνεται κάποιο encoding κατά την "μεταφορά").

Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει θα το εκτιμούσα πολύ.. thnx εκ των προτέρων..

Δημοσ.

Εχεις 2 DVD και θες να τα κάνεις 1......Eίναι αδύνατον το να μην χάσεις ποιότητα....

εγώ θα πρότεινα να κάνεις δύο αρχεία ριπαρισμένα(xvid ή χ264 με πάνω από 0.25 quality factor και διατήρηση του αυθεντικού ήχου ΑC3 από dvd) και μετά ένωσέ τα με το VirtualDub

το τελικό αρχείο δύσκολα θα ξεπεράσει τα 3.5 gb...

Δημοσ.
Εχεις 2 DVD και θες να τα κάνεις 1......Eίναι αδύνατον το να μην χάσεις ποιότητα....

Είναι. Sorry, δεν το διευκρίνισα στο αρχικό μου post, η διάρκεια του κάθε dvd είναι μικρή. Δεν πρόκειται για κανονικές ταινίες..

Δημοσ.

Θυμάμαι ότι το DVD Shrink είχε ένα Reauthor mode με το οποίο μπορούσες σχετικά εύκολα να συνδυάσεις υλικό από διαφορετικά δισκάκια DVD-Video. Αλλά όχι να δημιουργήσεις custom menu, για κάτι τέτοιο θα χρειαστείς πρόγραμμα με τουλάχιστον κάποιες στοιχειώδεις δυνατότητες για DVD authoring.

Εξαρτάται πόσο "custom" εννοείς το "custom". Π.χ. θα μπορούσες και με το DVD Flick να δημιουργήσεις ένα βασικό menu, επιλέγοντας ένα από τα έτοιμα menu templates που έχει (και ενεργοποιώντας εννοείται το option που δίνει να μην περνάει από reencoding υλικό που είναι DVD-compliant). Για πιο προχωρημένα πράγματα, ίσως θέλεις να ρίξεις μια ματιά στο DVDStyler. Νομίζω πως είναι από τα πιο δυνατά δωρεάν προγράμματα για DVD Authoring (όχι πως υπάρχουν και πολλά). Αν βέβαια θέλεις κάτι εμπορικό, υπάρχουν αρκετές προτάσεις...

Δημοσ.
αν τα vob αρχεία δεν ξεπερνάνε 4 gb..γραψε στο σκληρο τα DVD με το DVD dycrypter ( σε b IFO MODE) . Θα πάρεις δυο vob αρχεία και ένωσέ τα με οποιο πρόγραμα θέλεις. μπορείς με αυτό. Virtualdub-MPEG2

Thanks για τις άμεσες απαντήσεις. Τα αρχεία τα έχω στο σκληρό. Το dvd decrypter θέλει δισκάκι για source.. Τα DVDs που έχω είναι 6, σύνολο κάτω από 4gb. Το κάθε ένα από αυτά έχει διάφορα αρχεία VOB και IFO. Η διαδικασία με το Decrypter είναι απαραίτητη;

To virtualdub το κατέβασα, αλλά δεν το χω καθόλου.. :fear:

Edit: Τώρα είδα και τα posts περι DVDShrink. Θα ρίξω μια ματιά και προς τα εκεί..

Δημοσ.
To virtualdub το κατέβασα, αλλά δεν το χω καθόλου.. :fear:

Καλύτερα, δε μπορείς να κάνεις δουλειά ούτε με το VirtualDub ούτε με το VirtualDub-MPEG2 hack. Το τελευταίο μπορεί μεν να δύναται να φορτώσει MPEG2 και VOB αρχεία, αλλά δε μπορεί να τα ενώσει μη απωλεστικά. Το οποίο δεν κατάλαβα κιόλας από το αρχικό μήνυμα αν είναι κάτι που θέλεις, γιατί άλλο πράγμα να βάλεις διαφορετικά videos σε ένα DVD και να αποτελούν διακριτά DVD titles με δυνατότητα να επιλέγεις ποιο θα παίξει από μενού και άλλο να τα ενώσεις σε ένα μοναδικό title.

Δημοσ.
Καλύτερα, δε μπορείς να κάνεις δουλειά ούτε με το VirtualDub ούτε με το VirtualDub-MPEG2 hack. Το τελευταίο μπορεί μεν να δύναται να φορτώσει MPEG2 και VOB αρχεία, αλλά δε μπορεί να τα ενώσει μη απωλεστικά. Το οποίο δεν κατάλαβα κιόλας από το αρχικό μήνυμα αν είναι κάτι που θέλεις, γιατί άλλο πράγμα να βάλεις διαφορετικά videos σε ένα DVD και να αποτελούν διακριτά DVD titles με δυνατότητα να επιλέγεις ποιο θα παίξει από μενού και άλλο να τα ενώσεις σε ένα μοναδικό title.

1000 συγγνώμη αν σας έχω μπερδέψει, θα προσπαθήσω να το κάνω πιο ξεκάθαρο.

6 DVDs, το καθένα από αυτά με ταινιάκι μικρό σε διάρκεια. Θέλω να φτιάξω DVD με μενού "Διάλεξε ποιο ταινιάκι θες να δεις".. Οι ταινίες δεν θέλω να "ενοποιηθούν" σε μία..

Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητός (?) :o

Δημοσ.
1000 συγγνώμη αν σας έχω μπερδέψει, θα προσπαθήσω να το κάνω πιο ξεκάθαρο.

6 DVDs, το καθένα από αυτά με ταινιάκι μικρό σε διάρκεια. Θέλω να φτιάξω DVD με μενού "Διάλεξε ποιο ταινιάκι θες να δεις".. Οι ταινίες δεν θέλω να "ενοποιηθούν" σε μία..

Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητός (?) :o

Ναι, τώρα είσαι ξεκάθαρος.

Σου ξαναπροτείνω το DVD Flick γι' αυτήν τη δουλειά. Αν δε σε ικανοποιούν τα έτοιμα menu templates που έχει, ρίξε μια ματιά στο forum του προγράμματος, όπου μπορείς να βρεις επιπλέον templates αλλά και μερικά utilities με τα οποία μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου.

Δημοσ.
Ναι, τώρα είσαι ξεκάθαρος.

Σου ξαναπροτείνω το DVD Flick γι' αυτήν τη δουλειά. Αν δε σε ικανοποιούν τα έτοιμα menu templates που έχει, ρίξε μια ματιά στο forum του προγράμματος, όπου μπορείς να βρεις επιπλέον templates αλλά και μερικά utilities με τα οποία μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου.

Δοκιμάζω αυτή τη στιγμή το DVD Flick. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορώ να παρακάμψω το encoding. Θα το αφήσω παρ' όλα αυτά να δω το αποτέλεσμα.. Για τα templates ακόμα δεν έχω γνώμη μιας και λέω πρώτα να δω τι γίνεται με το βίντεο.

Αν έπρεπε να απευθυνθώ σε εμπορικές λύσεις τι θα προτείνατε; :rolleyes:

Δημοσ.
Δοκιμάζω αυτή τη στιγμή το DVD Flick. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορώ να παρακάμψω το encoding

Δε βρήκες τη σχετική ρύθμιση ή τη βρήκες αλλά δεν φαίνεται να κάνει δουλειά;

Δημοσ.
Δε βρήκες τη σχετική ρύθμιση ή τη βρήκες αλλά δεν φαίνεται να κάνει δουλειά;

Δεν την βρήκα.. Τώρα δεν μπορώ να (ξανα)ψάξω γιατί όπως είπα και πιο πριν το έχω βάλει να κάνει export για να δω αποτέλεσμα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...