Προς το περιεχόμενο

Ολική αντίσταση σε κύκλωμα

acid18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως βρίσκουμε την ολική αντίσταση σε αυτό το κύκλωμα, πρόβλημα μου είναι εκεί με τα μαζεμένα 3Ω..

Και κάτι ακόμα όταν βρίσκουμε την ολική αντίσταση ξεκινάμε να μετράμε από τα αριστερά ή δεξιά??

Ευχαριστώ

b2ff04e64132.png

Δημοσ.

ξεκινάς απο εκεί που ξέρεις σίγουρα τι γίνεται...εδώ κάνεις πρώτα τις 2 - 2 σειρά, μετά παράλληλη με την 4, αλλάζεις το τρίγωνο σε αστέρα και μετά έχεις αντιστάσεις σε σειρά και παράλληλα...

εδώ είσαι...σωστό πρέπει να είναι, το τσέκαρα και στο multisim.

79810004.jpg

για τον μετασχηματισμό απο τρίγωνο σε αστέρα δες και εδώ.

Δημοσ.

Έτσι βιαστικά που το είδα μου φαίνεται πως το πρόβλημα είναι η αντίσταση που έχω κυκλώσει. Εάν αποδειχθεί ότι το ρεύμα που την διαρρέει είναι μηδέν ή κατ' επέκταση ότι η διαφορά δυναμικού στα άκρα της είναι μηδέν τότε μπορείς να την αφαιρέσεις και να συνεχίσεις τις αντικαταστάσεις με ισοδύναμες αντιστάσεις.

post-6621-129063098621_thumb.png

Δημοσ.
Γεια σας, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως βρίσκουμε την ολική αντίσταση σε αυτό το κύκλωμα, πρόβλημα μου είναι εκεί με τα μαζεμένα 3Ω..

Και κάτι ακόμα όταν βρίσκουμε την ολική αντίσταση ξεκινάμε να μετράμε από τα αριστερά ή δεξιά??

Ευχαριστώ

b2ff04e64132.png

ΜΕ κίνδυνο να λέω τεράστια βλακεία από την αντίσταση 3Ω (την οριζόντια) δε θα περνά ρεύμα. Αυτό γιατί αν το "τρίγωνο 4-2-2 Ω βγάζει ισοδύναμη 2Ω που ημαίνει ότι ο η το τμήμα του κυκλώματος που έιναι παράλληλα με την 2,5Ω είναι "συμμετρικό", η τάση στα άκρα της αριζόντιας 3Ω θα είναι ίδια και συνεπώς δεν διαρρέεται από ρεύμα => την αγνωείς,

προσθέτεις 3+2 =5Ω

1/((1/5)+(1/5)) = 2,5Ω

1/(1/2,5+1/2,5) = 1,25Ω

ΥΓ : Με πρόλαβε ο από πάνω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...