arkas2004 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 γεια σας ενδιαφερομαι να αγορασω ενα νετβοοκ για μουσικη,office,surfing και ελαφριες εργασιες.αυτο που θελω ειναι να εχει οσο γινεται μεγαλη αυτονομια,να μπορει να παρει μεχρι 3GB ram τουλαχιστον και να κρατησω την τιμη μεχρι τα 400ευρω,οχι πιο πολλα για αυτη την κατηγορια.βρηκα μερικα και θα ηθελα να με βοηθησετε ωστε να παρω μια αποφαση. 1)http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18866 στα 350 ευρω 2)http://www.skroutz.gr/s/245225/HP-Compaq-Mini-311c-1010EV.html στα 320 ευρω μεγιστη ραμ ομως 2 GB 3)http://www.skroutz.gr/s/259521/HP-Compaq-Mini-311c-1150EV.html στα 390 ευρω 4)http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20985 στα 420 ευρω καινουργιο και απο ενα παιδι εδω μεσα μεταχειρισμενο κοντα στα 300ευρω με εξοδα αποστολης αξιζει το acer? να το τολμησω? αξιζει η διαφορα των 100ευρω σε αυτονομια και ισχυη σε σχεση με το HP ?εχετε να προτεινετε και κατι αλλο καλυτερο?εστω μεχρι 430ευρω?περιμενω τις προτασεις σας
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 γεια σας ενδιαφερομαι να αγορασω ενα νετβοοκ για μουσικη,office,surfing και ελαφριες εργασιες.αυτο που θελω ειναι να εχει οσο γινεται μεγαλη αυτονομια,να μπορει να παρει μεχρι 3GB ram τουλαχιστον και να κρατησω την τιμη μεχρι τα 400ευρω,οχι πιο πολλα για αυτη την κατηγορια.βρηκα μερικα και θα ηθελα να με βοηθησετε ωστε να παρω μια αποφαση. 1)http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18866 στα 350 ευρω 2)http://www.skroutz.gr/s/245225/HP-Compaq-Mini-311c-1010EV.html στα 320 ευρω μεγιστη ραμ ομως 2 GB 3)http://www.skroutz.gr/s/259521/HP-Compaq-Mini-311c-1150EV.html στα 390 ευρω 4)http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20985 στα 420 ευρω καινουργιο και απο ενα παιδι εδω μεσα μεταχειρισμενο κοντα στα 300ευρω με εξοδα αποστολης αξιζει το acer? να το τολμησω? αξιζει η διαφορα των 100ευρω σε αυτονομια και ισχυη σε σχεση με το HP ?εχετε να προτεινετε και κατι αλλο καλυτερο?εστω μεχρι 430ευρω?περιμενω τις προτασεις σας αυτο http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20988 με λιγα χρηματα παραπανω μονο και μονο για την RAM και για την εγγυηση. acer με την καμμια (ο celeron δεν παει βημα ειναι μονο λιγο καλυτερος απο ατομ και η acer αν την χρειαστεις ειναι εταιρια παρωδια) HP παλι δινει μονο ενα χρονο εγγυηση εχει μικροτερη RAM και δισκο (δεν αξιζει για τα 27 ευρω λιγοτερο) το μεταχειρισμενο να το κοιταξεις μονο αν σε αφησει αυτος που το πουλαει να το δεις και να το τεσταρεις για καμμια ωρα για να δεις αν δουλευει ικανοποιητικα αν ειναι σε καλη κατασταση η μπαταρια και αν ειναι οk απο hardware (θερμοκρασια και θορυβος) και software.
kostasfalcon Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=7141
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=7141 και acer και χειροτερο απο το toshiba (εκτος απο την CPU) και πιο ακριβο και με λιγοτερη εγγυηση. γιατι να το προτιμησει ο φιλος;
kostasfalcon Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 και acer και χειροτερο απο το toshiba (εκτος απο την CPU) και πιο ακριβο και με λιγοτερη εγγυηση. γιατι να το προτιμησει ο φιλος; Αμαν ρε φιλε η εμμονη σου με την Acer ελεος......εχω και εγω και ο αδελφος μου και ειμαστε υπερ-ευχαριστημενοι - οπως και πολλοι γνωστοι μου.
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αμαν ρε φιλε η εμμονη σου με την Acer ελεος......εχω και εγω και ο αδελφος μου και ειμαστε υπερ-ευχαριστημενοι - οπως και πολλοι γνωστοι μου. και γω acer εχω δεν ειναι μονο δικη μου εμμονη οπως την λες (η εταιρια αυτη ακομα και σε περιπτωση που εφταιγε λογω σχεδιαστικου σφαλματος που ανακοινωσε ανακληση και την εκραξε το συμπαν το μονο που εκανε ηταν να κοροιδευει τον κοσμο περιμενεις να πω κατι καλο; η να την προτεινω με βαση λογικα επιχειρηματα για καποιον που θελει κατι καλο; θα την προτεινα μονο σε καποιον που αλλαζει ανα 6 μηνο λαπτοπ netbook και τον νοιαζει να εχει τιμη χωμα) ειναι η τραγικη αληθεια ειτε το θες ειτε οχι ειναι πολλα σκαλια κατω σε ποιοτητα απο σχεδον ολα τα αλλα κανε μια βολτα απο τα περισσοτερα fora να δεις τι τραβαει πολυς κοσμος απο την υπερ - ευχαριστηση την ποιοτητα κατασκευης και το αριστο service. ευχομαι να μην σας παθουν ποτε τιποτα γιατι τοτε θα δεις την γλυκα. να παιξετε κανενα τζοκερ με τοση τυχη
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Είχα στην κατοχή μου και το HP-311c και το HP-1010ev (μάλλον εγώ είμαι το παιδί που αναφέρεις και το πουλάει ). Εχουν το ίδιο σασί και έμεινα σουπερ ευχαριστημένος και από τα δύο γιατί έχουν πολύ φωτεινή οθόνη, μεγάλο και άνετο πληκτρολόγιο, hdmi και μεγάλη αυτονομία. Επίσης η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη από τα περισσότερα regular netbook που κυκλοφορούν, ενώ έχουν και πάρα πολύ δυνατά ηχεία altec lansing. Το μόνο μειονέκτημα με το HP 311 είναι ο ΑΤΟΜ επεξεργαστής ο οποίος περιορίζει κατά πολύ και τις δυνατότητες της εξαιρετικής για νετμπουκ κάρτας γραφικών ΙΟΝ-Nvidia 9400M. Μπορεί δηλαδή να εγκαταστήσεις ενα παιχνιδάκι που θα έπρεπε να παίζει τέλεια με την 9400Μ αλλά λόγω επεξεργαστή δεν το "σηκώνει". Απο εκεί και πέρα στα καλά του 311 συγκαταλέγεται ότι είναι σχεδόν 100% με Snow Leopard σε περίπτωση που έχεις τέτοιες ανησυχίες. Το DM1 από την άλλη είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα καθώς έχει SU επεξεργαστή (καμία απολύτως σχέση με ΑΤΟΜ), μανίσια Windows 7 τα οποία παίζει με aero στο πολύ χαλαρό και γενικά έχεις την αίσθηση ότι δεν εργάζεσαι με νετμπουκ αλλα με λαπτοπ. Η Intel 4500 μπορεί να μην είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά τα καταφέρνει μια χαρά ακόμη και με 1080 αναπαραγωγή. Νομίζω ότι για να μείνεις απόλυτας ευχαριστημένος θα πρέπει να κινηθείς σε netbook με SU επεξεργαστή. Το HP DM1 και το ACER 1810 είναι εξίσου καλές επιλογές.
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Είχα στην κατοχή μου και το HP-311c και το HP-1010ev (μάλλον εγώ είμαι το παιδί που αναφέρεις και το πουλάει . Εχουν το ίδιο σασί και έμεινα σουπερ ευχαριστημένος και από τα δύο γιατί έχουν πολύ φωτεινή οθόνη, μεγάλο και άνετο πληκτρολόγιο, hdmi και μεγάλη αυτονομία. Επίσης η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη από τα περισσότερα regular netbook που κυκλοφορούν, ενώ έχουν και πάρα πολύ δυνατά ηχεία altec lansing.Το μόνο μειονέκτημα με το HP 311 είναι ο ΑΤΟΜ επεξεργαστής ο οποίος περιορίζει κατά πολύ και τις δυνατότητες της εξαιρετικής για νετμπουκ κάρτας γραφικών ΙΟΝ-Nvidia 9400M. Μπορεί δηλαδή να εγκαταστήσεις ενα παιχνιδάκι που θα έπρεπε να παίζει τέλεια με την 9400Μ αλλά λόγω επεξεργαστή δεν το "σηκώνει". Απο εκεί και πέρα στα καλά του 311 συγκαταλέγεται ότι είναι σχεδόν 100% με Snow Leopard σε περίπτωση που έχεις τέτοιες ανυσηχίες. Το DM1 από την άλλη είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα καθώς έχει SU επεξεργαστή (καμία απολύτως σχέση με ΑΤΟΜ), μανίσια Windows 7 τα οποία παίζει με aero στο πολύ χαλαρό και γενικά έχεις την αίσθηση ότι δεν εργάζεσαι με νετμπουκ αλλα με λαπτοπ. Η Intel 4500 μπορεί να μην είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά τα καταφέρνει μια χαρά ακόμη και με 1080 αναπαραγωγή. Νομίζω ότι για να μείνεις απόλυτας ευχαριστημένος θα πρέπει να κινηθείς σε netbook με SU επεξεργαστή. Το HP DM1 και το ACER 1810 είναι εξίσου καλές επιλογές. αν εβγαινε ΗP αντιστοιχο του 1810 τοτε θα ηταν εξισου καλες επιλογες. σε ολα τα υπολοιπα εχεις απολυτο δικιο το toshiba που προτεινα πως σου φαινεται; κριμα παντως που δεν βγαινει με SU4100
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 ειναι η τραγικη αληθεια ειτε το θες ειτε οχι ειναι πολλα σκαλια κατω σε ποιοτητα απο σχεδον ολα τα αλλα κανε μια βολτα απο τα περισσοτερα fora να δεις τι τραβαει πολυς κοσμος απο την υπερ - ευχαριστηση την ποιοτητα κατασκευης και το αριστο service.ευχομαι να μην σας παθουν ποτε τιποτα γιατι τοτε θα δεις την γλυκα. να παιξετε κανενα τζοκερ με τοση τυχη H αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα καμιά 10αριά acer (και παλαιότερα μοντέλα όπως π.χ 1694wlmi, acer 4001 και νεότερα όπως το acer 5920g, 5930g, 3810tz) και δεν μου χάλασε ποτέ κάποιο. Μάλιστα 2-3 απο αυτά τα έχω δώσει σε φίλους-γνωστούς και ακόμη δουλεύουνε άψογα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ποτε με acer αφορούσε μπαταρία αλλά πάλι με εξυπηρετήσανε σχετικά γρήγορα από την MDI . (10 ημέρες για μπαταρία από Ιταλία). Μπορεί να είμαι και ο Γκαστόνε αλλά αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. ---------- Προσθήκη στις 14:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ---------- αν εβγαινε ΗP αντιστοιχο του 1810 τοτε θα ηταν εξισου καλες επιλογες. σε ολα τα υπολοιπα εχεις απολυτο δικιοτο toshiba που προτεινα πως σου φαινεται; κριμα παντως που δεν βγαινει με SU4100 Ο SU2300 που φοράει ο HP DM1 είναι πολύ καλός επεξεργαστής. Μην φαντάζεσαι ότι έχει τεράστια διαφορά στην πράξη με τον SU4100, παρόλο που ο ένας είναι celeron και άλλος Pentium . Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο chipset ,με τον su4100 όως να έχει διπλάσια cache. Στα περισσότερα benchmarks που είδα οι διαφορές δεν ξεπερνάνε το 10% με καλύτερο φυσικά το SU4100.
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 H αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα καμιά 10αριά acer (και παλαιότερα μοντέλα όπως π.χ 1694wlmi, acer 4001 και νεότερα όπως το acer 5920g, 5930g, 3810tz) και δεν μου χάλασε ποτέ κάποιο. Μάλιστα 2-3 απο αυτά τα έχω δώσει σε φίλους-γνωστούς και ακόμη δουλεύουνε άψογα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ποτε με acer αφορούσε μπαταρία αλλά πάλι με εξυπηρετήσανε σχετικά γρήγορα από την MDI . (10 ημέρες για μπαταρία από Ιταλία). Μπορεί να είμαι και ο Γκαστόνε αλλά αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. ---------- Προσθήκη στις 14:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ---------- Ο SU2300 που φοράει ο HP DM1 είναι πολύ καλός επεξεργαστής. Μην φαντάζεσαι ότι έχει τεράστια διαφορά στην πράξη με τον SU4100, παρόλο που ο ένας είναι celeron και άλλος Pentium . Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο chipset ,με τον su4100 όως να έχει διπλάσια cache. Στα περισσότερα benchmarks που είδα οι διαφορές δεν ξεπερνάνε το 10% με καλύτερο φυσικά το SU4100. αφου εχει 2 πυρηνες και δεν ειναι ατομ μια χαρα ειναι ο SU2300
mariosCS Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Είμαι κι εγώ απόλυτα ικανοποιημένος από το Timeline 1810TZ, και είχα κι εγώ πολύ αρνητική άποψη για την ACER, αλλά μετά αποφάσισα να μην είμαι κολλημένος σε μάρκες και να κάνω αυτό που με συμφέρει. Ευτυχώς που το έκανα... απίστευτη αυτονομία πάντως... P.S. η Cache παίζει σημαντικό ρόλο στον επεξεργαστή σε περίπτωση που δεν το ξέρατε.....
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 αφου εχει 2 πυρηνες και δεν ειναι ατομ μια χαρα ειναι ο SU2300 Ναι...σε πολλούς SU επεξεργαστές οι διαφορές είναι πολύ μικρές και κυρίως "ψυχολογικές" (και εγώ είμαι ένα μεγάλο θύμα των ψυχολογικών διαφορών καθώς ουκ ολιγες φορες εχω πετάξει χρήματα για αναβαθμίσεις κτλ). Να φανταστείς ο SU2300 που είναι από τους απλούστερους της σειράς, με τον SU9400 που θεωρείτε κατά πολύ καλύτερος με L2 3MB και έχουν μόλις 9-13% διαφορά σε απόδοση. Επίσης μερικοί SU δεν υποστηρίζουν VT technology. Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει αλλά για όποιον τον απασχολεί ιδιαίτερα ας το προσέξει. (o SU2300 για πάραδειγμα έχει τέτοια δυνατότητα). ---------- Προσθήκη στις 14:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ---------- P.S. η Cache παίζει σημαντικό ρόλο στον επεξεργαστή σε περίπτωση που δεν το ξέρατε..... Σημαντικό αλλά όχι μοναδικό. Από οτι φαίνεται στην περίπτωση του SU4100 και του SU2300 η διαφορά αυτή στην cache δεν δίνει πάνω από 7-10% διαφορά στην απόδοση, που είναι σχεδόν μη παρατηρίσιμη για μια συνηθισμένη χρήση ενός Netbook. Νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να ασχοληθούμε με τα υπόλοια χαρακτηριστικά των netbook καθώς οι επεξεργαστές είναι και οι δύο ικανοποιητικοί για καθημερινή χρήση. Απο εκεί και πέρα πρέπει να επιλέξει κάποιος σε τί δίνει σημασία περισσότερο...οθόνη, πληκτρολόγιο, αυτονομία, ποιότητα κατασκευής, ηχεία , εγγύηση κτλ κτλ και να επιλέξει το netbook που θα τον εξυπηρετήσει περισσότερο.
mariosCS Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Ναι...σε πολλούς SU επεξεργαστές οι διαφορές είναι πολύ μικρές και κυρίως "ψυχολογικές" (και εγώ είμαι ένα μεγάλο θύμα των ψυχολογικών διαφορών καθώς ουκ ολιγες φορες εχω πετάξει χρήματα για αναβαθμίσεις κτλ). Να φανταστείς ο SU2300 που είναι από τους απλούστερους της σειράς, με τον SU9400 που θεωρείτε κατά πολύ καλύτερος με L2 3MB και έχουν μόλις 9-11% διαφορά σε απόδοση.Επίσης μερικοί SU δεν υποστηρίζουν VT technology. Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει αλλά για όποιον τον απασχολεί ιδιαίτερα ας το προσέξει. (o SU2300 για πάραδειγμα έχει τέτοια δυνατότητα). ---------- Προσθήκη στις 14:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ---------- Σημαντικό αλλά όχι μοναδικό. Από οτι φαίνεται στην περίπτωση του SU4100 και του SU2300 η διαφορά αυτή στην cache δεν δίνει πάνω από 7-10% διαφορά στην απόδοση, που είναι σχεδόν μη παρατηρίσιμη για μια συνηθισμένη χρήση ενός Netbook. 10% ? μη παρατηρήσιμη ? εντάξει εξαρτάται αποκλειστικά για τον σκοπό που το θέλει ο καθένας. Και το κυριότερο, για πόσο καιρό θα μπορέσει να "ζήσει" με το Laptop του πριν του σπάει τα νεύρα και να θέλει να πάρει καινούριο - πιο δυνατό, γιατί θα κολλάει ο Δίας...
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 10% ? μη παρατηρήσιμη ? εντάξει εξαρτάται αποκλειστικά για τον σκοπό που το θέλει ο καθένας. Και το κυριότερο, για πόσο καιρό θα μπορέσει να "ζήσει" με το Laptop του πριν του σπάει τα νεύρα και να θέλει να πάρει καινούριο - πιο δυνατό, γιατί θα κολλάει ο Δίας... Για την ακρίβεια είναι 7-8% σύμφωνα με τις μετρήσεις αλλά ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Εγώ πάντως που είχα και τον έναν επεξεργαστή (su4100 στο ACER 3810ΤΖ) και τον άλλο (su2300 στο HP DM1) δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά άξια αναφοράς. Και το ίδιο με εμένα λένε και τα benchmarks. Δεν νομίζω ότι αυτό το 7-10% είναι τόσο συγκλονιστικό που θα με κάνει να κρατήσω ένα λαπτοπ περισσότερο ή όχι. Δεν θα μου αλλάξει ιδιαίτερα την καθημερινότητα στην χρήση και φυσικά αν κάποια εφαρμογή γονατίζει τον έναν επεξεργαστή θα γονατίζει και τον άλλο με πολύ μεγάλη σιγουριά. Κακά τα ψέμματα τα νετμπουκ έχουν όρια.
arkas2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 οπως ειπα με νοιαζει η αυτονομια.για τις δουλειες που το θελω μου κανει και ενας ΑΤΟΜ.γιαυτο ζητησα την γνωμη για τον ACER http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18866 στα 350ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.