Προς το περιεχόμενο

Νομικη καθοδηγηση

htps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
htps, ούτε εγώ πήγα να βγάλω ψυχάκια τον φίλο σου. Πρόβλημα συμπεριφοράς είπα έχει. Αυτοκαταστροφικής φύσης. Και αυτά όσον αφορά την αντιμετώπισή τους, εμπίπτουν στη γνωσιολογική σφαίρα των ψυχολόγων. Όταν έχουν αποτύχει γονείς και φίλοι. Εξόν και θεωρείς επιτυχίες το να μπλέκει με τον Νόμο για απαγορευμένες ιστορίες (άλλο κάνω-άλλο μπλέκω κι όλας), να έχει ζητηματάκι κλεπτομανίας ( ; ) ή έστω ανευθυνότητας και να χρυσώνει παράλληλα δικηγόρους. Μάλλον για κακομαθημένος μου κάνει κι ίσως ένα χέρι ξύλο να βγει και πιο οικονομικό από councelling, αλλά οκ, σταματάω να μπαίνω πιο μέσα στα χωράφια του παιδικού σου φίλου.

Σωστα!!Τωρα δες λιγο καλυτερα τα ποστ μου

ΥΓ.Μην τον βοηθησει κανεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

htps γιατι δεν διαβαζεις τι σου γραφει ο washcloud; Δεν ειναι προσβολη για τον φιλο σου η τους γονεις του. Προφανος κατι πηγε στραβα, εαν δεν βοηθησεις εσυ ποιος περιμενεις να το κανει; Εγω που δεν τον ξερω καν; Η μηπως θα ασχοληθει το "κρατος προνοιας";

Δημοσ.

ολοι εχουμε προβληματα αλλα δεν κλεβουμε ουτε κυκλοφορουμε με 15-20 G κανναβης.

εκανε την μια πατατα. την γλιτωσε , εκανε και δευτερη πατατα. ναι τωρα εγω θα φανω κακος αν πω να μπει φυλακη να δει την γλυκα να ισιωσει ε?

ας παρει την κουρτοβικ να του δωσουνε και αποζημιωση τοτε!

Δημοσ.

Αν είχε χόρτο για προσωπική χρήση (που δεν το κόβω) καμία πατάτα δεν έκανε. Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός έπρεπε να είναι.

Δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθούν να πέφτουν άδικες φυλακίσεις προς τους χρήστες.

Δημοσ.
καμία πατάτα δεν έκανε. Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός έπρεπε να είναι.

Δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθούν να πέφτουν άδικες φυλακίσεις προς τους χρήστες.

...αναφαίρετο δικαίωμα; Δε μιλάς νομικά βεβαίως. Και αυτό είναι πατάτα (όπως λέμε δέσμευση).

...αν πάλι με το "άδικες" εννοείς ότι δεν θα έπρεπε να υφίσταται νομοθεσία/εφαρμογή της που να σε κυνηγάει, γιατί πχ "είναι πιο υγιεινό απ' το απλό τσιγάρο", μέσα, αλλά έλα που ο νομοθέτης έχει άλλη άποψη;

(πάντως, σπανίως-σπανιότατα μπαγλαρώνεται κόσμος "για έναν γάρο". Ή που θα πρέπει να κουβαλάει ποσότητα, ή έχει κι άλλα νταλαβέρια και του την πέφτουνε γι' αυτό). Ηθικά άδικη λοιπόν, ίσως.

Δημοσ.

Βασικά αν στο δικαστήριο πει ότι είναι τοξικομανής και ότι χρειάζεται (και καλά, τέλος πάντων) βοήθεια, δεν λογίζεται σαν απλός χρήστης;

Οπότε υπάρχει πιθανότητα να τον αθωώσει;

Τώρα αν αποδειχτεί ότι ήταν βαποράκι (15γρ είναι κάτι λιγότερο από ένα πακέτο καπνό, αλλά δεν ξέρω αν είναι πολύ ή λίγο για ιδία χρήση) λογικό είναι να καταδικαστεί για διακίνηση.

Δημοσ.

Προκειται για φιλικο προσωπο.Τρεχει εναντιον του δικαστηριο για κατοχη 15γραμ κανναβης

15 γραμμαρια. οχι ενα τσιγαρακι. το παιδι εσπρωχνε χορτο μεσα στο ασυλο. τι το συζηταμε τωρα..

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να μπω στα χωράφια έμπειρων νομικών, Σουγκάτε, αφ' ενός νομίζω ότι μέχρι 3-5 γραμμάρια είναι "ανεκτά" από τους δικαστές (φούστα-μπλούζα με χτενισμένο μαλλί και συμπεριφορά Κατηχητικού, εννοείται), κι από 'κει και πέρα εξαρτάται απ' την υπερασπιστική γραμμή (οι παπαριές που θα πει ο δικηγοράουα ή πόσα κονέ έχει), από το αν το περασμένο βράδυ ο δικαστής γάμησε (ή το ανάποδο), από το με ποιό πόδι σηκώθηκε το πρωί (κι αν δεν το στραμπούληξε) και τέλος φυσικά ο πρότερος "έντιμος βίος". Το "είμαι χρήστης και θέλω αράπη και προδέρμ", νομίζω εφαρμόζεται σε τραβηγμένες καταστάσεις (διότι είναι και στιγματισμός).

Και πέραν των αηδιών, αι δικασταί, έχουν μάτι για να κόβουν,,,τί καπνό φουμάρει ο άλλος (ο τρόπος που θα απολογηθεί κτλ τους λέει πολλά). Αν τον κόψουν για βλάκα που δεν είναι για να τον χώσουν και μέσα για βλακείες, νομίζω θα εξαντλήσουν όλη τους την επιείκεια (ειδικά αν είναι πρώτη φορά). Δε νομίζω πως την σήμερον υπάρχουν πια τόσοι πολλοί Ιαβέρηδες στα διακαστικά έδρανα, και η ποσότητα δεν είναι τόση για να πεις ότι βγάζει παραπάνω από χαρτζιλίκι (=τα...τσιγάρα του), ακόμα κι αν το "εμπορεύεται". Εν ολίγοις, με σωστούς χειρισμούς, μεταμέλειες κι ό,τι μπορεί να προβλεφθεί, μάλλον θα τη γλυτώσει (δεν ξέρω αν είναι γλύτωμα του τύπου "αναστολή" ή scat-free), αλλά είναι και στη διάθεση του κρίνοντα...

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν είχε χόρτο για προσωπική χρήση (που δεν το κόβω) καμία πατάτα δεν έκανε. Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός έπρεπε να είναι.

[...]

Προς το παρόν ο νόμος τιμωρεί την κατοχή. Οπότε, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν είναι δικαίωμά του.

Βασικά αν στο δικαστήριο πει ότι είναι τοξικομανής και ότι χρειάζεται (και καλά, τέλος πάντων) βοήθεια, δεν λογίζεται σαν απλός χρήστης;

Οπότε υπάρχει πιθανότητα να τον αθωώσει;

Όπως θα αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι τόσο εύκολο. Αλλιώς όλοι (χρήστες και έμποροι) θα κλαίγονταν ότι είναι εξαρτημένοι τοξικομανείς και θα την γλύτωναν.

Ούτως ή άλλως, και τοξικομανής να κριθεί, δεν συνεπάγεται αθώωση.

Σε κάθε περίπτωση, τα Δικαστήρια συνήθως δεν δέχονται εξάρτηση από ινδική κάνναβη και οι αρμόδιοι ψυχίατροι δεν εκδίδουν τέτοια πιστοποιητικά.

15 γραμμαρια. οχι ενα τσιγαρακι. το παιδι εσπρωχνε χορτο μεσα στο ασυλο. τι το συζηταμε τωρα..

Ωραίος, έβγαλες και την απόφαση μέσω της ακροαματικής διαδικασίας του forum!

Συγχαρητήρια!!

Θα την κοινοποιήσεις και στο Δικαστήριο να μην κουράζονται με μάρτυρες και καταθέσεις;

Δημοσ.

οχι μωρε ειχε 15 γραμμαριακια εκει περα να περασει το σαββατοκυριακο χαλαρωνοντας. τι ειναι 15 γραμμαριακια μωρε.... πεντε 20φυλλα.. μετα βιας..

καμια αποφαση δεν εβγαλα . μιας και εγω μικρος ημουν παλια σε τετοιες φασεις, ξερω πολυ καλα τι εκανε με τετοια ποσοστητα μεσα στο "ασυλο-δασακι" ..και απο οτι καταλαβα ουτε κανα μπουμπουκι ηταν.. ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΚΙΟΛΑς..

Δημοσ.

Όπως θα αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι τόσο εύκολο. Αλλιώς όλοι (χρήστες και έμποροι) θα κλαίγονταν ότι είναι εξαρτημένοι τοξικομανείς και θα την γλύτωναν.

Ούτως ή άλλως, και τοξικομανής να κριθεί, δεν συνεπάγεται αθώωση.

Σε κάθε περίπτωση, τα Δικαστήρια συνήθως δεν δέχονται εξάρτηση από ινδική κάνναβη και οι αρμόδιοι ψυχίατροι δεν εκδίδουν τέτοια πιστοποιητικά.

Άρα για το συγκεκριμένο θέμα (του διαχωρισμού και του τρόπου που γίνεται αυτός) υπάρχει ελλιπής νομοθεσία;

Οπότε πάλι υπάρχει πιθανότητα να φάει μια κάποια ποινή.

Δημοσ.

Eλλιπής γιατί;

Όσον αφορά την ποινή, σίγουρα και υπάρχει, όπως και υπάρχουν και ranges ποινών.

• Super Moderators
Δημοσ.
οχι μωρε ειχε 15 γραμμαριακια εκει περα να περασει το σαββατοκυριακο χαλαρωνοντας. τι ειναι 15 γραμμαριακια μωρε.... πεντε 20φυλλα.. μετα βιας..

καμια αποφαση δεν εβγαλα . μιας και εγω μικρος ημουν παλια σε τετοιες φασεις, ξερω πολυ καλα τι εκανε με τετοια ποσοστητα μεσα στο "ασυλο-δασακι"

Αν ήσουν μικρός σε τέτοιες φάσεις, υποθέτω ότι γνωρίζεις ότι δεν υφίστανται 20φυλλα. Υποθέτω ότι γνωρίζεις επίσης ότι τα 15 γραμμάρια είναι μια κανονική ποσότητα για έναν απλό χρήστη που πίνει 1-2 δίφυλλα τσιγάρα την ημέρα.

Καλύτερα να μην βγάζεις τόσο βιαστικά συμπεράσματα, ιδίως όταν δεν γνωρίζεις καθόλου την υπόθεση... ;)

Άρα για το συγκεκριμένο θέμα (του διαχωρισμού και του τρόπου που γίνεται αυτός) υπάρχει ελλιπής νομοθεσία;

Οπότε πάλι υπάρχει πιθανότητα να φάει μια κάποια ποινή.

Δεν υπάρχει ελλιπής νομοθεσία. Η νομοθεσία δεν κάνει διαχωρισμό, ο κάθε χρήστης κρίνεται αυτοτελώς και σύμφωνα με το δικό του 'ιστορικό'. Για παράδειγμα, ο εθισμένος χρήστης είναι λογικό να έχει παραπάνω ποσότητα για να καλύψει την αυξημένη ανάγκη του ενώ ο 'πρωτάρης' θα έχει πολύ μικρότερη ποσότητα μαζί του. Κρίνονται και οι περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε το αδίκημα (πχ η τυχόν ύπαρξη ζυγαριάς, ο διαμοιρασμός της μεγάλης ποσότητας σε μικρότερες δόσεις έτοιμες για διάθεση κλπ κλπ) για να κριθεί εάν κάποιος θα τιμωρηθεί για κατοχή ή για διάθεση.

Ό,τι δηλαδή έλαβε υπ' όψιν του και το μέλος που έβγαλε την καταδικαστική απόφαση πιο πάνω... ;)

Με 15 γραμμάρια, σίγουρα θα φάει ποινή. Τώρα αν θα είναι ποινή φυλάκισης (10 ημέρες - 5 χρόνια) ή ποινή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αυτό θα το εκτιμήσει το Δικαστήριο, αφού διαβάσει την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε πιο πάνω. ;)

Δημοσ.

Με 15 γραμμάρια, σίγουρα θα φάει ποινή. Τώρα αν θα είναι ποινή φυλάκισης (10 ημέρες - 5 χρόνια) ή ποινή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αυτό θα το εκτιμήσει το Δικαστήριο, αφού διαβάσει την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε πιο πάνω. ;)

αυτο ελεγα και εγω απλα απαντουσα σε καποιους που μιλουσαν για 2-3 γραμμαρια. και ηθελα να τονισω την ποσοτητα χρησιμοποιωντας την μεθοδο της υπερβολης :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...