Προς το περιεχόμενο

Νομικη καθοδηγηση

htps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιος ξερει ας βοηθησει στο εξης.

Προκειται για φιλικο προσωπο.Τρεχει εναντιον του δικαστηριο για κατοχη 15γραμ κανναβης μεσα σε ασυλο.Αυτο εχει παρει πολλαπλες αναβολες για διαφορους λογους κ τελικα ειναι να εκδικαστει σε ενα χρονο ακριβως απο τωρα.Το αδικημα τελεστηκε το 2004.Eιναι εξω με περιοριστικους ορους (εμφανιση στο τμημα μονο)

Ως τωρα καθαρο ποινικο μητρωο.ΟΜΩΣ σημερα συληφθηκε για μικροκλοπη(ενα ζευγαρι παπουτσια απο πολυκαταστημα) κ Δευτερα περναει αυτοφωρο κ δικαζεται αμεσως.

Θελω να ρωτησω το εξης εαν φαει ανω των 6 μηνων πρωτοδικα την Δευτερα (προφανως θα εφεσιβαλει οτι κ ποινη να φαει) αυτο δυναται να επηρεασει την πορεια του σοβαρου δικαστηριου του χρονου?Πχ με την εφεση που θα ασκησει προφανως το πιστοποιητικο ποινικο μητρωου παραμενει καθαρο εφοσον δεν υπαρχει τελεσιδικια.Σωστα??

Επισης τι ποινη προβλεπεται συνηθως για τετοιες περιπτωσεις μικροκλοπων?Απολογηθηκε κανονικα κ αποδεχτηκε την κατηγορια κανονικα απο οτι μου ειπε ο αξιωματικος υπηρεσιας τωρα που πηγα πριν λιγο στο τμημα να τον δω

Ας απαντησει καποιος που γνωριζει!!Thanks!!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Θελω να ρωτησω το εξης εαν φαει ανω των 6 μηνων πρωτοδικα την Δευτερα (προφανως θα εφεσιβαλει οτι κ ποινη να φαει) αυτο δυναται να επηρεασει την πορεια του σοβαρου δικαστηριου του χρονου?Πχ με την εφεση που θα ασκησει προφανως το πιστοποιητικο ποινικο μητρωου παραμενει καθαρο εφοσον δεν υπαρχει τελεσιδικια.Σωστα??

1. Η τυχόν καταδίκη του για κλοπή πιθανότατα δεν θα επηρεάσει την δίκη του για την κατηγορία των ναρκωτικών. Αρκεί να μην κάνει τη βλακεία να το αναφέρει ο ίδιος στο ακροατήριο (γιατί μέχρι τώρα δεν έχει φερθεί και ιδιαίτερα έξυπνα...).

2. Σωστά, τυχόν καταδικαστική ποινή για κλοπή δεν θα εμφανιστεί στο ποινικό του μητρώο πριν τελεσιδικήσει.

Επισης τι ποινη προβλεπεται συνηθως για τετοιες περιπτωσεις μικροκλοπων?Απολογηθηκε κανονικα κ αποδεχτηκε την κατηγορια κανονικα απο οτι μου ειπε ο αξιωματικος υπηρεσιας τωρα που πηγα πριν λιγο στο τμημα να τον δω

[...]

Η προβλεπόμενη από το νόμο ποινή κυμαίνεται από 3 μήνες έως 5 έτη. Το πιο πιθανό είναι να τσιμπήσει 6-12 μήνες. Ανάλογα ποιά στάση θα κρατήσει στο Δικαστήριο.

• Moderators
Δημοσ.

Να πω μια βλακεία, χωρίς να είμαι νομικός;

Δεν έχει σκοπό να προσλάβει δικηγόρο για το δικαστήριο της κλοπής; Πιθανόν να αθωωθεί εντελώς ή να καταδικαστεί με την ελάχιστη ποινή, αν έχει σωστή νομική εκπροσώπηση.

Δημοσ.
Να πω μια βλακεία, χωρίς να είμαι νομικός;

Δεν έχει σκοπό να προσλάβει δικηγόρο για το δικαστήριο της κλοπής; Πιθανόν να αθωωθεί εντελώς ή να καταδικαστεί με την ελάχιστη ποινή, αν έχει σωστή νομική εκπροσώπηση.

Μα εχει δικηγορο απλα επειδη εγραφα γρηγορα εννοω περναει αυτοφωρο Δευτερα κ δικαζεται Πεμπτη μετα την τριημερη για απολογια.Ηθελα να πω οτι απολογηθηκε στην καταθεση που του πηραν στο τμημα η κατι τετοιο τεσπα

Δημοσ.

htps,sorry για το ξεστράτισμα αλλά ήθελα και εγώ να ρωτήσω το εξής.

Αν κάποιος πιάνεται για οτιδήποτε και δεν έχει δικηγόρο,του δίνει το δικαστήριο ?

Ποιά είναι η διαδικασία ?

Δημοσ.
1. Η τυχόν καταδίκη του για κλοπή πιθανότατα δεν θα επηρεάσει την δίκη του για την κατηγορία των ναρκωτικών. Αρκεί να μην κάνει τη βλακεία να το αναφέρει ο ίδιος στο ακροατήριο (γιατί μέχρι τώρα δεν έχει φερθεί και ιδιαίτερα έξυπνα...).

2. Σωστά, τυχόν καταδικαστική ποινή για κλοπή δεν θα εμφανιστεί στο ποινικό του μητρώο πριν τελεσιδικήσει.

Η προβλεπόμενη από το νόμο ποινή κυμαίνεται από 3 μήνες έως 5 έτη. Το πιο πιθανό είναι να τσιμπήσει 6-12 μήνες. Ανάλογα ποιά στάση θα κρατήσει στο Δικαστήριο.

Ευχαριστω!!

Να ρωτησω κ κατι αλλο χαζο απλα αγνοησε την ασχετοσυνη μου με το Ελληνικο δικανικο συστημα...τα δικαστηρια για μικροκλοπες οπως αυτη με τα παπουτσια ειναι εφεσιμα σωστα?Θα εχει δικαιωμα λογικα να εφεσιβαλει ,ετσι?

---------- Προσθήκη στις 22:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:10 ----------

Αν κάποιος πιάνεται για οτιδήποτε και δεν έχει δικηγόρο,του δίνει το δικαστήριο ?

Δεν εχω ιδεα για το Ελληνικο νομικο συστημα,απλα εξυπηρετηση κανω για τον φιλο μου που εχει αγχωθει κ ο δικηγορος του δεν μας εχει παρει τηλ ακομα

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι και είναι υποχρεωτικό

Όχι, ο αυτεπάγγελτος διορισμός δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτικός.

Ευχαριστω!!

Να ρωτησω κ κατι αλλο χαζο απλα αγνοησε την ασχετοσυνη μου με το Ελληνικο δικανικο συστημα...τα δικαστηρια για μικροκλοπες οπως αυτη με τα παπουτσια ειναι εφεσιμα σωστα?Θα εχει δικαιωμα λογικα να εφεσιβαλει ,ετσι?

Ναι, βέβαια. Κάθε ποινή πάνω από 40 ημέρες είναι εφέσιμη. Και η έφεση ποινής κάτω από τρία έτη έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα - πράγμα που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς δεν μπαίνει φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Δημοσ.

Ναι, βέβαια. Κάθε ποινή πάνω από 40 ημέρες είναι εφέσιμη. Και η έφεση ποινής κάτω από τρία έτη έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα - πράγμα που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς δεν μπαίνει φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Ευχαριστω παλι.Το γνωριζω οτι δεν θα παει φυλακη μεχρι καποια ποινη.

Δεδομενου οτι εχει στηριχτει ομως κατηγορια κακουργηματος κ οχι πλημελληματος για το πρωτο δικαστηριο με τα ναρκωτικα στο ασυλο( περισσοτερο για το ασυλο πηγε κακουργημα και οχι για την κανναβη νομιζω) δεν σημαινει οτι θελει 5ετη τουλαχιστον ποινη για να παει φυλακη μεχρι την εκδικαση της εφεσης ποινης?

Δημοσ.

εγώ νόμιζα για την ύπαρξη δικηγόρου αναγκαστικά ....

Δημοσ.

ασυλο εννουμε το σπιτι του?πανεπιστημιο?κατι αλλο?

λιγο δυσκολο να ειχε δικο του δικηγορο και απο την αλλη να κλεβει παπουτσια.

η αληθεια ειναι οτι και δεν ξερω τι παιζει με τους δικηγορους αν τους βρισκει (τσαμπα?!)ο εισαγγελεας?αστυνομια?πως γινετε?

Μεχρι τωρα νομιζα οτι απλα στις μεγαλες υποθεσεις ζητανε τα δικηγορικα γραφεια να τους αναλαβουν..

Δημοσ.

Re 'συ μπλοντιμον, θαυμάζω τη μισανθρωπιά σου ρε αδερφέ μου. Πολύ σκατόψυχος. ΣΕ ΠΑΩ. =ρ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...