Προς το περιεχόμενο

Q9550 + Asus Evolution (X48)

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H cpu πάει για lapping, αυτό δεν τίθεται πλέον ζήτημα (20C διαφορά core 1 με 4), το ίδιο βλέπω και το Block, άλλα το θέμα είναι ότι η σταθεροποίηση στα 4G μπορεί να γίνει και με αυτά τα Temps (max temp για q9550 διάβασα ότι είναι 127C).

btw με fsb strap 333 η πλησιέστερη στα 1600 dram που μου δίνει είναι η 1508, ενώ με Αuto η 1571. Timings και στις δύο περίπτωσεις 9-9-9-24 (8-8-8-24 default). Οπότε δεν είναι καλύτερα να το αφήσω auto;

Επίσης, με το που βάζω LLC=Perfomance και πάω να τρέξω IBT, ο multiplier πάει 6x (~2.83Ghz) :rolleyes:

Να σημειώσω επίσης ότι σε σχέση με το τελευταίο screenshot έχω κάνει τις εξής αλλαγές:

CPU vcore = 1.38125 (θα το κατεβάσω αργότερα, προς το παρόν τέρμα τα γκάζια)

DRAM = 1.66v

NB = 1.45v

NB GTL Volt Ref = Auto

still unstable...

ασε τις μνημες στο auto...μπορει να σε κοβουν και αυτες...

Πρωτα φτασε το cpu στο σημειο που θες και μετα παιζεις και με τις μνημες.Τωρα εχεις πολλα στο κεφαλι τα οποια πρεπει να αλλαξεις για να εισαι σταble.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
ασε τις μνημες στο auto...μπορει να σε κοβουν και αυτες...

Πρωτα φτασε το cpu στο σημειο που θες και μετα παιζεις και με τις μνημες.Τωρα εχεις πολλα στο κεφαλι τα οποια πρεπει να αλλαξεις για να εισαι σταble.

αν τις αφήσω auto τις πάει ~940 Mhz με 5-5-5-κάτι :fear:

Βάλε διαιρέτη να πηγαίνουν ~1600MHz στα 471MHz fsb. Νομίζω 400/1333 πρέπει να 'ναι.

Όσο για τις θερμοκρασίες που διάβασες ότι το tj max του Q9550 είναι 127 βαθμοί;

Κάπου στους 100 είναι.

αν τις αφήσω auto τις πάει ~940 Mhz με 5-5-5-κάτι :fear:

ε δεν σε νοιαζει...βρες το sweet spot για το cpu και μετα "σφιγγεις" οσο πανε οι μνημες.

Χώσε το 400αρι strap (η Evo γενικά το γουστάρει το 400αρι για χαμηλά mem speeds/σφικτά timings, δύο είχα και οι δύο πήγαιναν πολυ καλύτερα με το 400αρι απότι με τα υπόλοιπα στον Q). Τσίμπα λίγο το PLL ακόμα 1.58-1.59 και το ΝΒ. Βάλε ένα ανεμηστήρι και δώσε ~1.50, μην ψαρώνεις από το χρώμα. ( ελπίζω να τις έχεις βάλει στα μάυρα slots aka B1 B2).

Οι μνήμες είναι για P55 (και έλεγα γιατί δίνει τόσο χαμηλά ρεύματα :lol: ) οπότε εκεί γύρω 1.65-1.7 καλά είναι, δεν πιστεύω να θέλουν παραπάνω για να παίξουν.

Παίξε λίγο και με τα GTLs όπως είπε και ο d3mon παραπάνω (για ΝΒ το 67άρι είναι καλό), καθώς επίσης και με τα Skews ΝΒ/CPU τα οποία θα σου δώσουν αρκετή σταθερότητα. Το LLC κράτα το Enable, εκτός και αν ψήνεσαι για κανένα pencil mod ;).

Χώσε το 400αρι strap (η Evo γενικά το γουστάρει το 400αρι για χαμηλά mem speeds/σφικτά timings, δύο είχα και οι δύο πήγαιναν πολυ καλύτερα με το 400αρι απότι με τα υπόλοιπα στον Q). Τσίμπα λίγο το PLL ακόμα 1.58-1.59 και το ΝΒ. Βάλε ένα ανεμηστήρι και δώσε ~1.50, μην ψαρώνεις από το χρώμα. ( ελπίζω να τις έχεις βάλει στα μάυρα slots aka B1 B2).

Οι μνήμες είναι για P55 (και έλεγα γιατί δίνει τόσο χαμηλά ρεύματα :lol: ) οπότε εκεί γύρω 1.65-1.7 καλά είναι, δεν πιστεύω να θέλουν παραπάνω για να παίξουν.

Παίξε λίγο και με τα GTLs όπως είπε και ο d3mon παραπάνω (για ΝΒ το 67άρι είναι καλό), καθώς επίσης και με τα Skews ΝΒ/CPU τα οποία θα σου δώσουν αρκετή σταθερότητα. Το LLC κράτα το Enable, εκτός και αν ψήνεσαι για κανένα pencil mod ;).

στις μπλε θύρες τις έχω τις μνήμες, καλύτερα στις μαύρες λες;

όπως είπα, με το που βάζω LLC=Perfomance και πάω να τρέξω IBT, ο multiplier πάει 6x (~2.83Ghz) :rolleyes:

για pencil mode ούτε λόγος, δεν είμαι για τόσο extreme καταστάσεις :-D

με τα skews δεν ξέρω που παν τα τέσσερα, κανένα συνιστώμενο guide?

Τσέκαρε εδώ, εδώ για μια γενική ιδέα καθώς και εδώ που λέει και για τα DRAM skews. Σε μένα έπαιζαν μεχρι τα 300ps NB/CPU παραπάνω freeze :-(. Μνήμες ναι βάλτες στα μαύρα, παίζουν καλύτερα. Το LLC έχει απότι θυμάμαι και επιλογή Enable, οπότε βάλτο εκεί. Ρίχνει το multi στο χ6; Χμμ, κανένα bios bug; Ποιό bios έχεις πάνω; Δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Πάντως ψήσου για το pencil, δεν είναι τίποτα και ωφελεί αρκετά ;).

Τσέκαρε εδώ, εδώ για μια γενική ιδέα καθώς και εδώ που λέει και για τα DRAM skews. Σε μένα έπαιζαν μεχρι τα 300ps NB/CPU παραπάνω freeze :-(. Μνήμες ναι βάλτες στα μαύρα, παίζουν καλύτερα. Το LLC έχει απότι θυμάμαι και επιλογή Enable, οπότε βάλτο εκεί. Ρίχνει το multi στο χ6; Χμμ, κανένα bios bug; Ποιό bios έχεις πάνω; Δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Πάντως ψήσου για το pencil, δεν είναι τίποτα και ωφελεί αρκετά ;).

έχω το τελευταίο bios και όντως παίζει να είναι bug :-(

οι επιλογές για το llc στην evo είναι: auto, normal (follow intel specs), perfomance (control vdroop directly)

οι μαύρες θύρες τι διαφορά έχουν με τις μπλε;

το pencil mod με λίγο google που είδα είναι... απλώς να "μουντζουρώσεις" λίγο ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ μία αντίσταση με ένα μαλακό μολύβι; LOL?? :shock:

Τι στο καλό; Μήπως έχεις τίποτα enable το EIST και ρίχνει το multi; Το 0802 δεν έχεις; Δεν είχα προβλήματα με αυτό τελευταία φορά που έπαιξα, θα πάω να δω και θα ενημερώσω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Το pencil mod ναι αυτό είναι, απλά στην φώτο υπάρχει και το Vmod (τα καλωδιάκια), sorry ξέχασα να το διευκρινήσω :o. Ξεμπερδεύεις μια και καλή με το vdroop, κλείνεις και το LLC, και ότι δίνεις bios το χεις και load με λίγα λόγια.

Οι μαύρες θύρες ειναι πιο μακριά από το ΝΒ, επομένως σε συνδυασμό με τα skews, μειώνεται ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος που παράγεται, άρα μεγαλύτερη σταθερότητα στα ram settings. Αν ψάξεις και αλλού θα δεις ότι τα μαύρα παίζουν καλύτερα. Το ίδιο και εδώ :-).

Τι στο καλό; Μήπως έχεις τίποτα enable το EIST και ρίχνει το multi; Το 0802 δεν έχεις; Δεν είχα προβλήματα με αυτό τελευταία φορά που έπαιξα, θα πάω να δω και θα ενημερώσω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Το pencil mod ναι αυτό είναι, απλά στην φώτο υπάρχει και το Vmod (τα καλωδιάκια), sorry ξέχασα να το διευκρινήσω :o. Ξεμπερδεύεις μια και καλή με το vdroop, κλείνεις και το LLC, και ότι δίνεις bios το χεις και load με λίγα λόγια.

το 0701 έχω, υπάρχει 0802??

πάντως τα C1E και Speedspet τα έχω απενεργποιημένα από την 1η μέρα που έχω το επεξεργαστή (~1 χρόνος) και από τότε παίζει πάντα σταθερά στα 3Ghz (7.5*400).

Το καλωδιάκη είδα κι εγώ και φοβήθηκα :-D. Το μολύβι αν είναι το κάνω, άλλωστε πάντα είναι καλό να μην αυξομειώνεται η τάση (και στην gpu force constant vcore έχω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...