Προς το περιεχόμενο

overclocking se ati 5830......

nostredei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,θα ηθελα την βοηθεια σας.με ποιο προγραμμα θα μπορουσα να κανω σωστο και σταθερο overclocking αφου η ατι 5830 τις saffhire δεν παρεχει καποιο προγραμμα εκτος απο το catalyst?και θα ηθελα την γνωμη σας σε μια απορια.οταν ανοιγω το katalyst πανω στην μπαρα μου γραφει ρολοι cpu 800 και ρολοι μνημης 1000 και απο κατω τρεχουσες τιμες ρολοι cpu 157 και ρολοι μνημης 300 τι σημαινουν αυτοι οι αριθμοι?ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

cpu 800 και ρολοι μνημης 1000 (τα ρολογια της καρτας σε full load )

cpu 157 και ρολοι μνημης 300 (τα ρολογια σε κατασταση ηρεμιας)

Για overclocking δοκιμασε αρχικα το ati overdrive και αν θελεις παραπανω το msi afterburner........

Δημοσ.

στο ati overdrive υπαρχει περιπτωση να χρειαστω ρευμα η μεχρι 875-1200 που μου δινει αν το παω θα ειμαι οκ?το msi afterbarner θα ειναι κομπλε η θα υπαρξει καποιο προβλημα λογω του οτι η καρτα μου ειναι τις saffhire?

---------- Προσθήκη στις 19:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:48 ----------

εγκατεστησα το msi afterbarner και ανεβασα την καρτουλα 875-1200 ετρεξα το msi kompustor 15 λεπτα με θερμοκρασια να ειναι κολημενη στους 71 βαθμους.σκευτομαι να σταματησω εκει?το προβλημα αυτη τη στιγμη που παρατηρω ειναι οτι το msi afterbarner δεν μου επιτρεπει να δωσω ρευμα,μου το δειχνει κλειδωμενο,και φυσικα σκευτομαι και την θερμοκρασια αφου μου φανηκε τσιμπημενη.πειτε μου μια γνωμη ευχαριστω.

Δημοσ.
στο ati overdrive υπαρχει περιπτωση να χρειαστω ρευμα η μεχρι 875-1200 που μου δινει αν το παω θα ειμαι οκ?το msi afterbarner θα ειναι κομπλε η θα υπαρξει καποιο προβλημα λογω του οτι η καρτα μου ειναι τις saffhire?

---------- Προσθήκη στις 19:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:48 ----------

εγκατεστησα το msi afterbarner και ανεβασα την καρτουλα 875-1200 ετρεξα το msi kompustor 15 λεπτα με θερμοκρασια να ειναι κολημενη στους 71 βαθμους.σκευτομαι να σταματησω εκει?το προβλημα αυτη τη στιγμη που παρατηρω ειναι οτι το msi afterbarner δεν μου επιτρεπει να δωσω ρευμα,μου το δειχνει κλειδωμενο,και φυσικα σκευτομαι και την θερμοκρασια αφου μου φανηκε τσιμπημενη.πειτε μου μια γνωμη ευχαριστω.

Καταρχην φτιαξε ενα fan profile στο afterburner για να ανεβαζει παραπανω στροφες ο ανεμιστηρας, αν και εδω που τα λεμε 71 βαθμοι τετοια εποχη μια χαρα ειναι.

Δευτερον επιλογη για ρευμα το afterburner δεν προκειτε να σου δωσει διοτι η καρτα εχει non-reference pcb το οποιο δεν εχει το καταλληλο τσιπακι που επιτρεπει την αυξηση του ρευματος μεσω software.

Δημοσ.

η μονοι λυση για τον ανεμιστηρα να δουλεψει παραπανω απ οτι στο auto ειναι να το ρυθμησω μονος μου στο 50 η 60 τοις100 πχ για να δουλεψει?η απο μονος του ο ανεμιστηρας αναλογα τις θερμοκρασιες ανεβαζει?οσο για πραπανω ρευμα μονο απο το bios ε?

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι το auto ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οπότε φτιάχνεις 2d/3d profiles από Msi Afterburner ή από Radeon Pro και θα είσαι μια χαρά. ;)

Δημοσ.
οσο για πραπανω ρευμα μονο απο το bios ε?

Ουτε απο bios γινεται.Μονο μοντα-pencil.Οποτε κλοκαρε την καρτα μεχρι εκει που φτανει με το στοκ ρευμα.

Δημοσ.

Voltera chip εχουν μονο οι reference.

Κατι που δεν εχω καταλαβει ( η μαλλον το εχω καταλαβει αλλα δεν μου αρεσει) οταν μολυβιασεις την καρτα και της δωσεις 1,2 πχ,το εχει μονιμα το ρευμα αυτο, σωστα? Δηλαδη σε 2d δεν το ριχνει.

Δημοσ.

Αν μιλάς για core - και πριν η τάση ανεβοκατέβαινε - και μετά το pencil πάλι θα ανεβοκατεβαίνει αλλά και οι δύο τιμές θα είναι τσιμπημένες ;)

Δημοσ.

Ναι ρε παιδι μου,τωρα ας πουμε οταν πεφτει σε 2d η καρτα απο 1,088 το ριχνει 1 v .Και μετα το pencil παλι σε 2d θα πεφτει το ρευμα,δεν θα μενει 1,2.Ε τοτε αξιζει διοτι στα μπλε pcb της Sapphire δυο σημεια ενωνεις για να αυξηθει το vcore.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...