Nadia88 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Βασικα,εχω ποσταρει αναλογο θεμα λιγο πιο κατω..αλλα επειδη τα δεδομενα-και το προβλημα μου- εχει αλλαξει,το παραθετω ξανα,πιο ορθα!. Λοιπον,μας ζητηθηκε να φτιαξουμε στο NetBeans ,μεσω του Matisse,ενα παραθυρο,το οποιο θα περιεχει ενα text-area,και 2 buttons,load & clear. Οταν πατιεται το load,να εμφανιζεται στο text-area τα περιεχομενα μιας βασης δεδομενων(database),που υποτιθεται οτι θα μας δινεται καπου στον υπολογιστη,αποθηκευμενη,ετοιμη. Οτσν πατιεται το clear,να καθαριζεται το text-area. Βασικα,μου εχουν δωσει τον συγκεκριμενο κωδικα: >package lesson10; import java.sql.Connection; import java.sql.DriverManager; import java.sql.ResultSet; import java.sql.Statement; public class NewJFrame extends javax.swing.JFrame { /** Creates new form NewJFrame */ public NewJFrame() { initComponents(); } /** This method is called from within the constructor to * initialize the form. * WARNING: Do NOT modify this code. The content of this method is * always regenerated by the Form Editor. */ @SuppressWarnings("unchecked") // <editor-fold defaultstate="collapsed" desc="Generated Code"> private void initComponents() { jScrollPane1 = new javax.swing.JScrollPane(); jTextArea1 = new javax.swing.JTextArea(); jPanel1 = new javax.swing.JPanel(); jButton1 = new javax.swing.JButton(); jButton2 = new javax.swing.JButton(); setDefaultCloseOperation(javax.swing.WindowConstants.EXIT_ON_CLOSE); jTextArea1.setColumns(20); jTextArea1.setRows(5); jScrollPane1.setViewportView(jTextArea1); getContentPane().add(jScrollPane1, java.awt.BorderLayout.CENTER); jButton1.setText("jButton1"); jButton1.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() { public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) { jButton1ActionPerformed(evt); } }); jPanel1.add(jButton1); jButton2.setText("jButton2"); jButton2.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() { public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) { jButton2ActionPerformed(evt); } }); jPanel1.add(jButton2); getContentPane().add(jPanel1, java.awt.BorderLayout.PAGE_END); pack(); }// </editor-fold> private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) { try { Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); Connection c = DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:testdb"); // Το όνομα της βάσης. Statement stm = c.createStatement(); ResultSet rs = stm.executeQuery("SELECT * FROM table1"); // Όνομα πίνακα. String temp = ""; while(rs.next()){ int id = rs.getInt("id"); String data = rs.getString("data"); // double ba8mos = rs.getDouble("ba8nos"); // boolean bool = rs.getBoolean("bool"); temp = temp + id + " " + data + "\n"; // temp = temp + id + " " + data + " " + ba8mos + " " + bool + "\n"; } jTextArea1.setText(temp); rs.close(); }catch(Exception e){ e.printStackTrace(); } } private void jButton2ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) { jTextArea1.setText(""); } /** * @param args the command line arguments */ public static void main(String args[]) { java.awt.EventQueue.invokeLater(new Runnable() { public void run() { new NewJFrame().setVisible(true); } }); } // Variables declaration - do not modify private javax.swing.JButton jButton1; private javax.swing.JButton jButton2; private javax.swing.JPanel jPanel1; private javax.swing.JScrollPane jScrollPane1; private javax.swing.JTextArea jTextArea1; // End of variables declaration O οποιος ειναι αυτος που ουσιαστικα χρειαζεται για να φτιαχτει ολο αυτο. Προσπαθω ομως να το κανω και μονη μου,και μου πεταει ολο errors. Χωρις να εχω κανει καποιο συντακτικο λαθος. Οταν ομως το κανω copy-paste απο τον original αυτον κωδικα,δεν βγαζει λαθη.Αλλα δεν μου το τρεχει! Βασικα,το θεμα μου ειναι οτι δεν ξερω την "σειρα" των βηματων που χρειαζονται.Και ισως εκει το "χανω" λιγο.. Αρχικα,φτιαχνω με το matisse,τα κουμπια κ ολα αυτα που ζηταει..Οταν ομως μπαινω στον κωδικα να τον "πειραξω" χανομαι.. Θα μπορουσε κανεις να μου πει βημα-βημα τι να κανω,μηπως παραλειπω κατι κ δεν το ξερω;; Σας παρακαλω,δινω συντομα αυτο το μαθημα,και η εν λογω ασκηση,σιγουρα θα ζητηθει! Ειμαι τοοοοσο κονταα....pleaseeeeeee........
ippo00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Συγνώμη κιόλας αλλά μήπως πρέπει να διαβάσεις να μάθεις λίγο java? Το βρίσκω πολύ δύσκολο να κάτσει να ασχοληθεί κανείς τόσο πολύ μαζί σου. Πάντως γενικά άμα σου πετάει errors αυτά μπορούν να σε καθοδηγήσουν
Nadia88 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Σ'ευχαριστω παρα πολυ.Πραγματικα,η απαντηση σου με εσωσε. Μα,να'χω τοσο λειψο μυαλο,και να νομιζω οτι στα forums,υποτιθεται οτι βοηθαει ο ενας τον αλλον. Ναι,η αληθεια ειναι οτι ολα αυτα θα μπορουσα πανευκολα να τα βρω γραμμενα σε ενα βιβλιο για java,αλλα δεν το εκανα,ετσι,επειδη ηθελα να σας ταλαιπωρησω και να παιρνω τετοιου ειδους απαντησεις.
ippo00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Λοιπόν θα σου απαντήσω, όχι επειδή με ενοχλέι που μου "την είπες" ούτε για να σου "την πω" και εγώ, απλά θα κάνω μια προσπάθεια να σου εξηγήσω πως φαίνεται αυτό που κάνεις. Έρχεσαι σε ενα forum. Ζητάς όχι συγκεκριμένη βοήθεια αλλά να σου αναλύσει κάποιος μια ολόκληρη διαδεκασία, πράγμα που απαιτεί και χρόνο και προσπάθεια και από ότι βλέπω κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το κάνει. Και σου εξηγώ, δεν γίνεται να απαιτείς να σου λύσει κάποιος τις ασκήσεις που θα έπρεπε να είχες μάθει να λύνεις κατα τη διάρκεια του ακαδημαικού εξαμήνου να λύνεις. Επίσης άν είχες διαβάσει το βιβλίο σου και είχες κάνει την αντίστοιχη προσπάθεια, πάλι δεν θα είχες πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί από την στιχμή που εσύ η ίδια δεν προσπαθείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, περιμένεις να σε βοηθήσει κάποιος στο forum. Έχεις όμως το θράσος να κάνεις κάτι άλλο, λές ότι το forum είναι για να βοηθάει ο ένας τον άλλον, έχω όμως την αίσθηση ότι ποτέ δεν έχεις βοηθήσει κάποιον εσύ. Κάνε μια συγκεκριμένη ή έξυπνη ερώτηση. Τότε να δείς πως θα σου απαντήσουν αμέσως. Όπως και να 'χει δεν επιθυμώ να τσακθώ μαζί σου οπότε σου εύχομαι καλή τύχη με τις εξετάσεις σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.