Προς το περιεχόμενο

εγγραφή από ραδιοφωνικό σταθμό

fastnickride

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα αν υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να κάνει εγγραφή απο σταθμό? υπάρχουν αρκετά αλλά δεν έχω βρεί κάποιο που να έχει ελληνικούς σταθμούς! έχω χρησιμοποιήσει το iradio και το radiosure....ευχαριστώ

Δημοσ.

micos thanks για το προγραμματάκι, το ξέρω το site με τους σταθμούς! ξέρεις την λειτουργία πώς μπορώ να γράψω?πρέπει να να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις απ'οτι είδα! καταρχήν τα αποθηκεύει ως wav(αυτο το αλλάζω με έναν converter), πως μπορεί να το αποθηκεύει σε ένα αρχείο.....2-3 λεπτά που προσπάθησα μου έβγαλε πολλά μικρά αρχεία wav! φαίνεται χρήσιμο το πρόγραμμα...

Δημοσ.

Πρώτα πρέπει να πας Edit->Preferences και στην επιλογή Devices να του βάλεις στο Recording ότι θα γράφεις stereo (Channels->2 (stereo))

Μετά κάνεις File->Export και από το Save As βάζεις mp3 για να μπορείς να δώσεις bitrate.

Δεν ξέρω το λειτουργικό σου,αλλά πρέπει να πας στις συσκευές εγγραφής και να ορίσεις ότι θα γράφεις όχι από μικρόφωνο αλλά stereo mix/what u hear ή όπως αλλιώς το έχει.

Στα vista πρέπει να κάνεςι δεξί κλικ στο παράθυρο με τις συσκευές εγγραφής και να εμφανίσεις αποσυνδεμένες και απενεργοποιημένες, ώστε να επιλέξεις Στερεοφωνική μίξη σαν προεπιλογή.

Δημοσ.

Αυτα τα προγραμματα δεν κανουν... "εξωτερικη" εγγραφη του stream, καταγραφοντας απλα οτι ακουστει απο τον υπολογιστη?

Εγω θα εκανα την παραπανω δουλεια με την λειτουργια "Save stream" (ή κατι τετοιο) του vlc. Για να γινει κατι τετοιο ομως πρεπει να ξερεις το ΑΚΡΙΒΕΣ url στο οποιο εκπεμπει ο καθε σταθμος.

Και το eradio ειναι οτι χειροτερο, γιατι "καμουφλαρει" το url καθε σταθμου σε δικες του playlists και παιζει αυτες.

Δημοσ.
Καποιο απο ολα αυτα μηπως κανει εγραφη σε υψηλο bitrate?

Η ποιότητα εγγραφής, δλδ το bitrate, εξαρτάται αποκλειστικά από το bitrate που εκπέμπει ο σταθμός και όχι από το bitrate που θα οριστεί κατά την εγγραφή.

Το bitrate εγραφής ορίζεται από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε προγράμματος.

Στην εγγραφή μπορείς να ορίσεις ότι bitrate θέλεις, αλλά αν ο σταθμός κάνει streaming στα 32kbps κι εσύ το βάλεις να γράψει στα 320kbps, δεν θα κερδίσεις τίποτε παραπάνω από μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.

Δημοσ.

λοιπόν αυτό που χρησιμοποίησα τελικά ήταν το freerecorder4 και όντως έκανε δουλειά(κάνει)! στην αρχή το πρόβλημα που είχα ήταν με τα url κάποιων σταθμών που ήθελα για να έχω στην μνήμη της μπάρας(το freerecorder πρόκειται για μια μπάρα που την ενσωματώνεις σε κάποιον explorer πχ ie,firefox κ.α.) αλλά μετά ακούγοντας τους σταθμούς γενικώς από search δεν είχα κάποιο πρόβλημα! πάταγα απλώς rec ! το live24 μπορείς να γράψεις και όχι το eradio όπως λέει παρακάτω ο jim! το αποθηκεύεις σε mp3 και όσο για το bitrate σου δίνει την δυνατότητα να το αυξήσεις μέχρι 320 αν θυμάμαι οπότε πολλά + για το freerecorder!

το audacity κάνει δουλειά αλλά πιστεύω οτι είναι πιο πολύ πρόγραμμα για επεξεργασία παρά για εγγραφή αν και την κάνει την δουλειά της εγγραφής(+) γιατί το cooledit που χρησιμοποιώ δεν το κάνει(μια παλιά έκδοση που έχω)....thanks όλους μάγκες;)

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα και κάτι...

άνοιξα 2 ιντερνετοράδια ταυτόχρονα, από το live24 και πάτησα και στα 2 (ή μόνο στο 1? δε θυμάμαι) rec. το αποτέλεσμα είναι να αποθηκεύσει 3 (!!!) streams, το ένα με τον πρώτο σταθμό, το δεύτερο με τον δεύτερο σταθμό και το τρίτο με τους δύο σταθμούς να παίζουν ταυτόχρονα!!!

τι απίστευτο προγραμματάκι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...