Athanasios2104 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Καταρχήν να πω ότι δηλώνω Νoobas στο θέμα των system backups, οπότε σιγά με τις ντομάτες/γιαούρτια κτλ . Απλώς έχω βαρεθεί κάθε φορά μετά από format να τρώω 3-4 ώρες για να ξαναστήσω το μηχάνημα όπως ήτανε, για αυτό λέω επιτέλους να δοκιμάσω το "σύστημα" με τα Image files - που από όσο ξέρω τα πετάς στο σκληρό μετά από format και τέλειωσε. Ένα καλό πρόγραμμα που έχω ακούσει είναι το Acronis, αν και λίγο τσιβί. H απορία μου είναι η εξής: Τώρα έχω 2 φυσικούς σκληρούς, έναν ssd για OS + drivers + basic programs, και έναν HDD για storage. Πως και τι είδους image κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Δλδ, έστω ότι στο μέλλον κάνω format και τους δύο φυσικούς σκληρούς, με το Acronis θα έχω κάνει 2 image files και θα τα πετάξω αντίστοιχα εκεί που ανήκουν (πχ. το Image file του ssd στον ssd και του hdd στον hdd); Ή το Acronis καταλαβαίνει "από μόνο του" τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περίπτωσεις και δημιουργεί ένα ενιαίο backup?
antonl Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Απ ό,τι θυμάμαι θα χρειαστείς 2 images. Αλλά γιατί να πάρεις image απ το storage; Απλά επιλέγεις δημιουργία image του πρώτου δίσκου, αποθήκευση στον δεύτερο, κάνεις ένα boot-disk μέσα απ το πρόγραμμα κι είσαι έτοιμος.
Athanasios2104 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Απ ό,τι θυμάμαι θα χρειαστείς 2 images. Αλλά γιατί να πάρεις image απ το storage; Απλά επιλέγεις δημιουργία image του πρώτου δίσκου, αποθήκευση στον δεύτερο, κάνεις ένα boot-disk μέσα απ το πρόγραμμα κι είσαι έτοιμος. στον storage έχω και προγράμματα
antonl Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 ΟΚ, οπότε θα πρέπει να δημιουργήσεις 2 image files. Και φυσικά να τ σώσεις σε αποθηκευτικό μέσο με αντίστοιχο ελεύθερο χώρο. Τελείως ενδεικτικά, σε netbook με ~120GB data, το image file είναι ~105GB έχοντας επιλέξει το Normal επίπεδο συμπίεσης στο Acronis True Image.
Athanasios2104 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 ΟΚ, οπότε θα πρέπει να δημιουργήσεις 2 image files. Και φυσικά να τ σώσεις σε αποθηκευτικό μέσο με αντίστοιχο ελεύθερο χώρο. Τελείως ενδεικτικά, σε netbook με ~120GB data, το image file είναι ~105GB έχοντας επιλέξει το Normal επίπεδο συμπίεσης στο Acronis True Image. ευχαριστώ, με κάλυψες πλήρως
Athanasios2104 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Η ενσωματωμένη λειτουργία των W7 είναι αρκετή ή οπωσδήποτε χρειάζεται 3rd party πρόγραμμα σαν το acronis ?
TheELF Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Τώρα τι να πει ο καλλιτέχνης;Το Acronis όπως και το Ghost είναι εγγυημένα εδώ και δεκαετίες(άντε έστω μια όμως)ότι κάνουν καλή δουλειά και δεν βγάζουν προβλήματα,για το ενσωματωμένο τον Win7 δεν υπάρχουν πληροφορίες/εμπειρίες. Για το άλλο θέμα σου τώρα πάρε image μόνο από το δίσκο c: (σύστημα) σου,αν είναι σε partition μονο από το partition,τα προγράμματα στο δεύτερο δίσκο θα δουλεύουν σωστά αφού η πληροφορίες θα υπάρχουν στην registry.
Athanasios2104 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Τώρα τι να πει ο καλλιτέχνης;Το Acronis όπως και το Ghost είναι εγγυημένα εδώ και δεκαετίες(άντε έστω μια όμως)ότι κάνουν καλή δουλειά και δεν βγάζουν προβλήματα,για το ενσωματωμένο τον Win7 δεν υπάρχουν πληροφορίες/εμπειρίες.Για το άλλο θέμα σου τώρα πάρε image μόνο από το δίσκο c: (σύστημα) σου,αν είναι σε partition μονο από το partition,τα προγράμματα στο δεύτερο δίσκο θα δουλεύουν σωστά αφού η πληροφορίες θα υπάρχουν στην registry. το image του hdd το θέλω σε περίπτωση που χαλάσει ο hdd
Athanasios2104 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Να ρωτήσω κάτι πριν αγοράσω το Acronis. Πχ. έχω έναν hdd, τον κάνω image με το Acronis σε εξωτερικό usb/firewire σκληρό. Κατόπιν, καίγεται ο hdd. Όταν βάλω νέο hdd, ΠΩΣ θα κάνω το backup από τον εξωτερικό στο νέο hdd; Δλδ, αν ο hdd δεν κάει, το καταλαβαίνω πως θα ξαναβάλω το backup image, αφού το Acronis θα τρέχει ήδη στο pc. Θα είναι ένα απλό system restore. Όταν όμως δεν υπάρχει Acronis, ούτε Windows (αφού μιλάμε για ολοκαίνουργιο σκληρό), ΠΩΣ θα γίνει το restore?
Athanasios2104 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 μπορώ την 1 άδεια να την εγκαταστήσω σε 2 μηχανήματα (το δικό μου + του αδερφού μου) ή αφήνει μόνο σε ένα;
nickarmy Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 γιατί να λέγετε μία άδεια αν την μπορούσες να τη βάλεις σε 2 ?
Athanasios2104 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 γιατί να λέγετε μία άδεια αν την μπορούσες να τη βάλεις σε 2 ? ρώτησα αν γίνεται, όχι αν επιτρέπεται
Kasrith Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Νομιζω πως γινεται, αλλα καλυτερα να το ψαξεις αν ειναι σημαντικος παραγοντας στην αγορα του...
Athanasios2104 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Και μία τελευταία ερώτηση Με το Live CD σε καινούργιο (άδειο) σκληρό, θα εγκατασταθούν και τα Windows σωστα; Γενικά τα πάντα όλα, όπως ήτανε το πψ τη στιγμή που τράβηξα το image, με το O/S που είχε τότε, με όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις. Το ρωτάω αυτό μήπως Live CD είναι ένας τρόπος για να δεις κάποια από τα αρχεία σου (πχ. My Docs) του image ενώ δεν έχεις OS (και όχι για 100% restoration).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.