Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 και η Nec παίρνει Good/Very Good στο prad.de δεν το έχει αποκλειστικότητα η Eizo δλδ πιστεύεις ioankoukos ότι η διαφορά τιμής που έχει η Eizo από την Nec πχ, αντιστοιχεί με την διαφορά "επιδόσεων" (αν υπάρχει!) που έχουν ανάμεσα τους αντίστοιχα μοντέλα? Έχω διαθέσιμο ποσό για οθόνη από 1000 μέχρι 1500 ευρώ, και ψάχνω την καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα. Η EIZO σαν υπερτιμημένη μένει εκτός, οπότε σε τι να κινηθώ; ψάχνεις όμως την καλύτερη ποιότητα για χρήση που δεν την χρειάζεται, σύμφωνα πάντα με το αρχικό post να πω ότι ασχολείσει επαγγελματικά με επεξεργασία φωτογραφίας κτλπ που έχεις ανάγκη από πολύ καλή απόδοση χρωμάτων να το καταλάβω, αλλά για να την έχεις για τηλεόραση και να την συνδέεις με το laptop είναι απλά πεταμένα λεφτά
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Aυτο που λεει ο Thresh το ειχα ξεχασει τελειος My bad Παντως αν σονι και καλα θες να ξοδεψεις 1500Ε καλυτερα τσιμποντας μια dell ας πουμε να φτιαξεις ενα αξιολογο pcaki για να την υποστηριξεις με οσα μενουν..γνωμη μου παντα
ioankoukos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 και η Nec παίρνει Good/Very Good στο prad.de δεν το έχει αποκλειστικότητα η Eizo δλδ πιστεύεις ioankoukos ότι η διαφορά τιμής που έχει η Eizo από την Nec πχ, αντιστοιχεί με την διαφορά "επιδόσεων" (αν υπάρχει!) που έχουν ανάμεσα τους αντίστοιχα μοντέλα? Μα και οι NEC είναι πολυ καλες οθονες και γι'αυτο ειναι και αντιστοιχα ακριβες. Η 30αρα πχ εχει 2100ε οταν η αντιστοιχη Ειζο εχει 2300 περιπου, δηλαδη <10% διαφορα (αμελητεα σε τετοια ποσα). Στις 24αρες ειναι αντιστοιχες οι τιμες παλι στα αντιστοιχα μοντελα.. Και μην ξεχναμε πως επειδη κραταμε μια οθονη πολυ περισσοτερο απο 2 χρονια (που κραταμε ενα PC) αξιζει η επενδυση σε κατι ανω του μετριου. Πχ εμενα δε με νοιαζει να εχει IPS ή PVA πανελ αρκεί να αποδιδει σωστα, δηλ. για εμενα να κανει σωστο scaling, να εχει σχετικα γρηγορη αποκριση για παιχνιδια, να γυρναει καθετα, να εχει μεγαλη χρωματική παλετα, συνδεσιμότητα (display port γιατι δεν εχουν βαλει ακομα σε ολες που ειναι τζαμπα επισης να εχει πολλες ρυθμισεις και να ειναι.. αθανατη. Ε, ολα αυτα δεν τα κανουν τα 24αρια IPS ή PVA των 500ε αφου ειναι entry μοντελα με τα ακριβα πανελς αρα και εχουν κομμενο κοστος απο εκει που δε φαινεται πολύ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 το νέο 30αρι 10bit panel της Eizo ανακοινώθηκε ότι θα κάνει 4500 $, δυστυχώς για το αντίστοιχο 30αρι της NEC δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή, αλλά το 27αρι 16:9 10bit panel μοντέλο της έχει 1200-1300 $ οπότε φαντάζομαι ότι το 30αρι δεν πρόκειται να κάνει πάνω από 3000$...οπότε η διαφορά είναι κάπως μεγάλη επιπλέον όταν τα μοντέλα των Eizo με TN Panel είναι πιο ακριβά από μοντέλα άλλων εταιρειών με eIPS δεν είναι κοροϊδία? πράγματι δεν τα κάνουν άψογα όλα αυτά που ζητάς τα "entry lvl" αλλά υπάρχουν μοντέλα που κάνουν το 90% χωρίς να κοστίζουν τα μαλλιά της κεφαλής μας
kostas2142 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 το νέο 30αρι 10bit panel της Eizo ανακοινώθηκε ότι θα κάνει 4500 $, δυστυχώς για το αντίστοιχο 30αρι της NEC δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή, αλλά το 27αρι 16:9 10bit panel μοντέλο της έχει 1200-1300 $ οπότε φαντάζομαι ότι το 30αρι δεν πρόκειται να κάνει πάνω από 3000$...οπότε η διαφορά είναι κάπως μεγάλη επιπλέον όταν τα μοντέλα των Eizo με TN Panel είναι πιο ακριβά από μοντέλα άλλων εταιρειών με eIPS δεν είναι κοροϊδία? πράγματι δεν τα κάνουν άψογα όλα αυτά που ζητάς τα "entry lvl" αλλά υπάρχουν μοντέλα που κάνουν το 90% χωρίς να κοστίζουν τα μαλλιά της κεφαλής μας Λοιπόν θα στο πω απλά, αν έχεις τα λεφτά για να τα ξοδέψεις πάρε τη. Ναι βεβαίως υπάρχουν πολύ καλές οθόνες με τα μισά χρήματα, αλλα μπορεί να συναντήσεις κάποια προβληματάκια (backlight bleeding, οχι τόσο καλή απόδοση σε παιχνίδια, tinting) ενώ με την eizo είσαι σίγουρος ότι παίρνεις το κορυφαίο μόνιτορ χωρίς να το παίζεις λόττο αν σου κάτσει καλό μόνιτορ ή εχει προβλήματα. Η eizo είναι σαν τις ferrari, άμα τα έχεις τα λεφτά τα δίνεις και παίρνεις το κορυφαίο μόνιτορ από εκει και πέρα αν δεν τα έχεις υπάρχουν αρκετές επιλογές σε αρκετά λιγότερα λεφτά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 προφανώς δεν φέρνω αντίρρηση στο ότι είναι top monitors, απλά τα θεωρώ overpriced btw, δεν είμαι εγώ ο αρχικός poster
PanosCy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 προφανώς δεν φέρνω αντίρρηση στο ότι είναι top monitors, απλά τα θεωρώ overpriced btw, δεν είμαι εγώ ο αρχικός poster Εγώ είμαι ο φταίχτης! γιατί κατά τη γνώμη σας δεν έρχεται Ελλάδα ακόμα η NEC MultiSync PA241W στην οποία μάλλον τείνω να καταλήξω; Και όποια γνώμη για την συγκεκριμένη οθόνη δεκτή
evkar Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μιας και μιλατε για το 24αρι της ΕΙΖΟ σε ΤΝ panel (βασικά μιλάμε για το 2402 ) λέγοντας ότι είναι ακριβό , να συμπληρώσω , ότι μιλάμε για το μόνο (απόσο ξέρω) ΤΝ με 10bit LUT στην αγορά . Έτσι δικαιολογείται και η σημαντική διαφορά τιμής από τα υπόλοιπα μοντέλλα με ΤΝ . Τώρα για τα 24αρια μέχρι 500 ευρώ , σαφώς μιλάμε για entry level μοντέλλα (τύπου U 2410 ή το κανούργιο ZR24W της HP) ,τα οποία καλύπτοντας βασικά το S-RGB χρωματικό φάσμα , υπερκαλύτουν τις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη . Οπότε σε αυτή την κατηγορία θα πήγαινα για το καινούργιο ZR24W της HP , που βγαίνει στα 350 ευρώ περίπου και βρίσκεται στα επίπεδα του U 2410 . Αν τώρα κανείς έχει απαιτήσεις για ποιο απαιτητικά πράγματα θα πρέπει να κινηθεί στο χιλιάρικο και πάνω και σε άλλες κατηγορίες .
PanosCy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Θέλω να πάρω κάτι καλό, μιας και συμφωνώ ότι η οθόνη είναι επένδυση... Πάνω από 1000 ευρώ, αλλά με χαλάει το γεγονός ότι δεν βρίσκω καινούργιο μοντέλλο αλλά πάνω από έτος... Έχετε κάτι να προτείνετε από ελληνικό μαγαζί;
FaRMaKhs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Την 27αρα dell γιατι την εχεις απορηψει θυμησε μου?
PanosCy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Την 27αρα dell γιατι την εχεις απορηψει θυμησε μου? Νομίζω ότι τόσο μεγάλη ανάλυση θα είναι προβληματική στο κείμενο, πολύ μικρά γράμματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Θέλω να πάρω κάτι καλό, μιας και συμφωνώ ότι η οθόνη είναι επένδυση... Πάνω από 1000 ευρώ, αλλά με χαλάει το γεγονός ότι δεν βρίσκω καινούργιο μοντέλλο αλλά πάνω από έτος... Έχετε κάτι να προτείνετε από ελληνικό μαγαζί; ναι αλλά να κάνεις και χρήση που να δικαιολογεί τα 1000 euro, όχι αυτό που αναφέρει στο αρχικό post... Νομίζω ότι τόσο μεγάλη ανάλυση θα είναι προβληματική στο κείμενο, πολύ μικρά γράμματα. θέμα συνήθειας και ρύθμισης DPI των fonts
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Η αναλυση δεν ειναι προβλημα για κειμενο οπως ειπε και ο thresh αλλαζεις τα Dpi και εισαι jet
limenikos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 για μενα φιλε eizo εγω εχω αυτην εδω κ 2 χρονια την ειχα παρει 800ε .τωρα εχει 580 περιπου http://www.all-monitors.com/monitors/manufacturers/pos/eizo_flexscan_s2401w και ειναι super τι να λεμε τωρα για eizo... για μενα παρε αυτην και εισαι μια χαρα http://www.eizo.com/global/products/flexscan/s2402w/index.html
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 για μενα φιλε eizo εγω εχω αυτην εδω κ 2 χρονια την ειχα παρει 800ε .τωρα εχει 580 περιπου http://www.all-monitors.com/monitors/manufacturers/pos/eizo_flexscan_s2401w 800 euro για TN Panel monitor? και ειναι super τι να λεμε τωρα για eizo... για μενα παρε αυτην και εισαι μια χαρα http://www.eizo.com/global/products/flexscan/s2402w/index.html και αυτή πάλι TN Panel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.