Προς το περιεχόμενο

Maemo - Το open source λειτουργικό των κινητών

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θέλετε τον επεξεργαστή κοντά στα 100% και την μπαταρία να φεύγει πιο γρήγορα βάλτε το φοβερό gas-balls live walpaper :)

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
Αν θέλετε τον επεξεργαστή κοντά στα 100% και την μπαταρία να φεύγει πιο γρήγορα βάλτε το φοβερό gas-balls live walpaper :)

Yikes!Eιναι ωραιο ομως το αφιλοτιμο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To n900 και γενικά το maemo είναι ένα πανύσχιρο κοινοτικό λειτουργικό που πλέον έχει πάει στα χέρια της κοινότητας καθώς η nokia έχει δημιουργήσει το meego και έχει επικεντρωθεί σε αυτό.

Εκτός από την πληθώρα προγραμμάτων που υπάρχουν στην συσκευή υπάρχει και το aircrack-ng όπου μπορούμε να τεστάρουμε τους κωδικούς του wifi δυκτίου μας. Για να τρέξει ενεργοποιούμε τα extra-devel repositories στον package manager και κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα

aircrack-ng

Για να το τρέξουμε αρχικά ανοίγουμε το XTerminal και δίνουμε τις εντολές

sudo gainroot

για να μπούμε σε κονσόλα με root δικαιώματα. Μετά δίνουμε διαδοχικά

root

ifconfig wlan0 down

iwconfig wlan0 mode Monitor

ifconfig wlan0 up

αυτές οι εντολές χρειάζονται για να βάλουμε την κάρτα wifi σε monitor mode δλδ να συλλέγει δεδομένα και όχι να στέλνει ώστε να μπορέσουμε να συλλάβουμε τα πακέτα που χρειάζονται για να βρούμε το wep κλειδί. Μετά δίνουμε

airbase-ng -c 6 -e victim -Z 4 -W 1 -F cap wlan0

Μετά την εντολή θα δούμε ότι η κονσόλα παραμένει σε κατάσταση access point started. Ανοίγουμε δεύτερο XTerminal και πέρνουμε ξανά δικαιώματα root χωρίς να κλείσουμε το πρώτο terminal και μετά δίνουμε την εντολή

aircrack-ng cap*.cap -w password.lst

και πλέον μας δείχνει όλα τα διαθέσιμα δύκτια που υπάρχουν στην περιοχή και επιλέγουμε σε ποιό θέλουμε να αρχίσει να συλλέγει πακέτα και να βρούμε τον κωδικό του.

Ενά άλλο πρόγραμμα που θα βρούμε στα extra-devel είναι το whireshark

http://www.wireshark.org/

το wireshark είναι ένας sniffer για να βλέπουμε τι κίνηση και προς τα πού γίνετε με προϋπόθεσή ότι έχουμε συνδεθεί σε αυτό το δύκτιο.

• Moderators
Δημοσ.

Να κανω μια μικρη προσθεση στο post του check2fire,περιμενουμε σε λιγο καιρο να ανοιξει και η beta του neopwn,με την οποια θα εχουμε και working injection drivers για το maemo, ιδιαιτερα χρησιμοι για το παραπανω σεναριο.

• Moderators
Δημοσ.
Αυτό που δεν έχω βρει είναι πως να φύγω από montitor mode χωρίς να κάνω restart το κινητό.

iwconfig wlan0 mode managed

και εισαι ετοιμος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πως γίνετε στο Nokia n900 να βάζω τα email στο πρόγραμμα που έχει για email σαν αναγνωσμένα? Γιατί δεν το έχω βρεί και επιμένει να μου λέει ότι έχει χιλιά τόσο μυνήματα δλδ όλα σαν μην αναγνωσμένα.\

Δημοσ.

χρησιμοποιω gmail imap και τα σημειωνει από μόνο του ως αναγνωσμενα όταν τα ανοιγω.Δεν εχω κάνει κάποια ρυθμιση ίσως έχει να κάνει με τη ρυθμιση του λογαριασμού πλευρά σέρβερ.

• Moderators
Δημοσ.

Μια απτα ιδια και σε μενα,με το που ανοιγω καποιο mail το σημειωνει ως αναγνωσμενο(otenet κ forthnet accounts)

Δημοσ.

Δεν είναι του θέματος αλλά πως γίνετε να έρχονται τα ίδια email σε όλους τους client που εχεις στα διάφορα μηχανήματα?

Δλδ μου έρχετε ένα email στο netbook αλλά άν ανοίξω το desktop δεν θα μου έρθει στον εκεί client.

• Moderators
Δημοσ.
Δεν είναι του θέματος αλλά πως γίνετε να έρχονται τα ίδια email σε όλους τους client που εχεις στα διάφορα μηχανήματα?

Δλδ μου έρχετε ένα email στο netbook αλλά άν ανοίξω το desktop δεν θα μου έρθει στον εκεί client.

Εχει σχεση με τις ρυθμισεις που εχεις στον server.Πχ εχεις επιλεγμενο να αφηνει ο καθε client ενα αντιγραφο του mail στον server?Αν οχι, ο client πχ στο netbook που θα "δει" πρωτος το email, το "τραβαει" απο τον server, με αποτελεσμα ο client στο maemo οταν επικοινωνησει με τον server να μην δει το συγκεκριμενο mail αφου πια δεν ειναι εκει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...