Προς το περιεχόμενο

Maemo - Το open source λειτουργικό των κινητών

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Τον kernel δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά για πες τι προβλήματα σου παρουσιάζει? Ο kernel αυτός είναι σαν τον κανονικό μόνο που έχει ενεργοποιημένες μερικές επιπλέον δυνατότητες. Δλδ αν δεν σου είχε βγάλει πρόβλημα δεν έπρεπε να τον κάνεις unistall.

Με τον kernel δεν ειχα προβλημα οπως ειπα και πριν.Με το uninstall του ηταν που δημιουργηθηκε το προβλημα.Θα μου πεις γιατι τον εκανες uninstall τοτε.Ημουν σε testing mode μια και οταν επεστρεφα σπιτι μετα απο λιγες μερες θα του εκανα flash στo default(second hand το κινητο και προτιμω να εχω βαλει εγω οτι εχει μεσα)

Mε λιγα λογια,ο ξεχωριστος uninstaller (μια και μεσα απο το app manager δεν επετρεπε την απεγκατασταση του)αφου τελειωσε με το uninstal του custom,μου πεταξε ενα ωραιοτατο "could not restore nokia's kernel"και με το reboot φυσικα αρχισαν τα προβληματα,με κυριοτερο να μην δεχεται να μπει σε flashing mode.

Το topic στο maemo talk http://talk.maemo.org/showthread.php?t=60667

Ευτυχως το ελυσα το προβλημα.Εμφανιστηκε και ακομα ενας με το ιδιο ακριβως προβλημα(uninstall του συγκεκριμενου kernel),οποτε εχε το στο νου αν τυχον θελησεις να κανεις καποια δοκιμη.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
Τον kernel δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά για πες τι προβλήματα σου παρουσιάζει? Ο kernel αυτός είναι σαν τον κανονικό μόνο που έχει ενεργοποιημένες μερικές επιπλέον δυνατότητες. Δλδ αν δεν σου είχε βγάλει πρόβλημα δεν έπρεπε να τον κάνεις unistall.

Με τον kernel δεν ειχα προβλημα οπως ειπα και πριν.Με το uninstall του ηταν που δημιουργηθηκε το προβλημα.Θα μου πεις γιατι τον εκανες uninstall τοτε.Ημουν σε testing mode μια και οταν επεστρεφα σπιτι μετα απο λιγες μερες θα του εκανα flash στo default(second hand το κινητο και προτιμω να εχω βαλει εγω οτι εχει μεσα)

Mε λιγα λογια,ο ξεχωριστος uninstaller (μια και μεσα απο το app manager δεν επετρεπε την απεγκατασταση του)αφου τελειωσε με το uninstal του custom,μου πεταξε ενα ωραιοτατο "could not restore nokia's kernel"και με το reboot φυσικα αρχισαν τα προβληματα,με κυριοτερο να μην δεχεται να μπει σε flashing mode.

Το topic στο maemo talk http://talk.maemo.org/showthread.php?t=60667

Ευτυχως το ελυσα το προβλημα.Εμφανιστηκε και ακομα ενας με το ιδιο ακριβως προβλημα(uninstall του συγκεκριμενου kernel),οποτε εχε το στο νου αν τυχον θελησεις να κανεις καποια δοκιμη.

Δημοσ.

Και οδηγίες για να πέρνουμε internet σύνδεση στο pc μας από το κινητό μέσω bluetooth

http://myn900.wordpress.com/2010/08/23/tethering-the-n900-part-3-bluetooth/

Σήμερα είδα ότι και επίσημα η nokia δεν θα αναβαθμίσει το flash της συσκευής στην τελευταία έκδοση. Ακατανόητη ενέργεια αλλά ποιός την χ.. την nokia όταν υπάρχει ένα open source σύστημα? Σίγουρα η κοινότητα του maemo θα βγάλει κανά tool για να αναβαθμίζουμε την έκδοση.

Δημοσ.

Ναι δεν χρειάζεται κάτι άλλο αλλά αυτή είναι κλειστού λογισμικού. Δεν ξέρω προσωπικά με το κλειστό λογισμικό έχω πάντα μια ανασφάλεια.

Δημοσ.

Τι πρόγραμμα είναι για να διαχειριζόμαστε τις επαφές μας στο pc? Πάντως για το κινητό το usb καλώδιο από τι διάβασα θέλει προσοχή γιατί σε μερικά κινητά έχει βγει μαζί με το βήσμα και η υποδοχή :P

• Moderators
Δημοσ.
Τι πρόγραμμα είναι για να διαχειριζόμαστε τις επαφές μας στο pc? Πάντως για το κινητό το usb καλώδιο από τι διάβασα θέλει προσοχή γιατί σε μερικά κινητά έχει βγει μαζί με το βήσμα και η υποδοχή :P

Το οποιο αυτοματα μεταφραζεται σε καινουριο N900 ΑΝ εισαι εντος εγγυησης και φυσικα ασχοληθεις εκτενως με το θεμα,καθως θελουν "λιγο τσαμπουκα" για να παρεις το καινουριο.

Θα θελα πολυ να μαθω πως εγινε τετοια μεγιστη πατατα οσον αφορα το usb παντως.Εχω ηδη παρει 2η μπαταρια και φροντιζω να το βαζω/βγαζω απο το usb με "χαδια" και μονο οταν ειναι απαραιτητο.

Δημοσ.

H nokia φημίζεται για τις μέγιστες μλκ της. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι το μικρό βύσμα που μπαίνει στο κινητό εφαρμόζει αρκετά καλά στην υποδοχή και λογικό είναι αν το χρησιμοποιείς αρκετά να χαλαρώση την υποδοχή και να βγει μετά το βύσμα.

Πιστεύω αν το προσέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα και εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και με βάρβαρες συνήθειες :D

Δημοσ.
Το οποιο αυτοματα μεταφραζεται σε καινουριο N900 ΑΝ εισαι εντος εγγυησης και φυσικα ασχοληθεις εκτενως με το θεμα,καθως θελουν "λιγο τσαμπουκα" για να παρεις το καινουριο.

Θα θελα πολυ να μαθω πως εγινε τετοια μεγιστη πατατα οσον αφορα το usb παντως.Εχω ηδη παρει 2η μπαταρια και φροντιζω να το βαζω/βγαζω απο το usb με "χαδια" και μονο οταν ειναι απαραιτητο.

USB micro έχει; Αν ναι τότε συμβαίνει και σε άλλα κινητά με τέτοιο βύσμα. Γενικά είναι μαλακία που το επιλέγουν. Το USB mini είναι πολύ καλύτερο.

• Moderators
Δημοσ.

Πιστεύω αν το προσέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα και εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και με βάρβαρες συνήθειες :D

Στην αρχη δεν ειχα ιδεα.Ειχα τον πονο μου με το power kernel που σου ειπα σε προηγουμενο post και δεν ηξερα τι επαιζε με το συγκεκριμενο.Αφου το ελυσα,πεταχτηκε καποιος και ειπε"this had all the features of the usb matter".Εκανα ενα search να δω τι εστι και απο τοτε..χαδια!

Btw ο uninstaller του power kernel αποδεδειγμενα ΔΕΝ συνισταται για χρηση-κοινως δεν ημουν ο μονος ατυχος πιο πριν-,πρεπει να ειναι σε..πολυ alpha/beta κατασταση.Οποιος θελησει απεγκατασταση μονο μεσω terminal.

---------- Προσθήκη στις 12:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:37 ----------

USB micro έχει; Αν ναι τότε συμβαίνει και σε άλλα κινητά με τέτοιο βύσμα. Γενικά είναι μαλακία που το επιλέγουν. Το USB mini είναι πολύ καλύτερο.

Υeaaaap σε ολα.

Δημοσ.

μάλλον πρόκειται για κανονικές εφαρμογές KDΕ για κινητά. Εγκατέστησα το kaddressbook λιγο βαρύ , δεν το έχω ακόμα εξερευνήσει

Δημοσ.

Αν θέλετε τον επεξεργαστή κοντά στα 100% και την μπαταρία να φεύγει πιο γρήγορα βάλτε το φοβερό gas-balls live walpaper :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...