chek2fire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Εμένα μου αρέσει που μπορώ να μπει σε δύκτιο το κινητό μου εύκολα και απλά σε nfs, samba, ftp ακόμα και σε ssh απομακρυσμένα. Μου αρέσουν τα άπειρα προγράμματα και widget που υπάρχουν και που μπορείς να τα βάλεις σε ένα από τα τέσσερα virtual desktop του υπολογιστή όπως γίνετε δλδ και στα κανονικά λειτουργικά. Γενικά είναι σαν να έχει έναν μικρό υπολογιστή στα χέρια σου. Και συν σε όλα αυτά είναι η open φιλοσοφία που έχει το λειτουργικό και καταεπέκταση το λειτουργικό. Καλό το android αλλά γενικά το λογισμικό της google δεν είναι και τόσο ανοιχτό όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Δεν δίνουν καν κώδικα δεν συνεισφέρουν σε κώδικα και όταν δίνουν όπως στην περίπτωση του chrome δίνουν εκατοντάδες mb.
pisio Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Ήθελα να το πάρω και εγώ αλλά μόλις είδα την τιμή άλλαξα γνώμη
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Στο nokia n900 εκτός από maemo μπορείς να κάνεις εγκατάσταση android αλλά και μια πατσαρισμένη διανομή του debian που βρίσκονται στα repositories και φυσικά το κινητό να γίνει dual boot. Σήμερα ανέβηκε ένας πλήρης οδηγός για το maemo για τα repositories του αλλά και γενικά για το πως λειτουργεί η εγκατάσταση εφαρμογών εδώ http://www.allaboutmaemo.com/features/item/Sergejs_Maemo_Application_List.php το πιο ασταθές λογισμικό και προγράμματα υπάρχουν στους extra-devel repositories ενώ ότι πιο καινούργιο το ανεβάζουμε στα extra-testing. Αν και δεν το έχω ψάξει αρκετά αλλά τα προγράμματα που έχω βάλει μέχρι στιγμής είναι: -Opera Mobile για το maemo αν και δεν υποστηρίζει ακόμα flash player ο opera mobile είναι ο καλύτερος broswer και με διαφορά από τον ανταγωνισμο. Βάζουμε μαζί και το πρόγραμμα Broswer Switchboard για να κάνουμε τον broswer default του κινητού. -Callnotify- Σου εμφανίζει τις χαμένες κλήσεις, μυνήματα με flash στην περιοχή της μπαταρίας -Conky το γνωστό μας από το gnome με όλες τις πληροφορίες -Extented Call log- πιο οργανωμένο πρόγραμμα με το ιστορικό όλων των κλήσεων -pidgin με όλα τα plugin -trasmission για τα torrent -TuneWiki- για να βλέπω τους στιχους από τα κομμάτια που παιζει ο media player -WifiEye για να βλέπεις πληροφορίες από τα διαθέσιμα wifi δύκτια της περιοχής -Witter- client για το twitter -zoutube- ένας πολή καλός search engine για το youtube με δυνατότητα αναπαραγωγής αλλά και download σε ότι βλέπουμε Πρόσφατα έγινε διαθέσιμο και το νέο update για το maemo που διόρθωσε ένα σημαντικό πρόβλημα που υπήρχε με την διάρκεια της μπαταρίας στο κινητό. Πριν από το update η μπαταρία κράταγε μια μέρα και έπρεπε να χρησιμοποείς το wifiswitcher πρόγραμμα για να κλείνεις το wifi και να διαρκεί περισσότερο. Τώρα με το νέο update κρατάει περισσότερο από τον διπλάσιο χρόνο και η χρήση του wifiswitcher δεν είναι καθόλου αναγκαία.
chek2fire Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Τα καλύτερα θέματα για το nokia n900 μπορείτε να τα δείτε εδώ http://themeegoblog.com/2010/06/14/must-have-themes-for-the-nokia-n900/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+MaemoCentral+(The+MeeGo+Blog)&utm_content=Google+Reader Να προσθέσω και το πολύ καλό ubuntu-humanity που και αυτό θα το βρούμε στα repositories.
DIMITRISG Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 το official πορτοκαλί που έχει μου αρεσει πάρα πολύ. υπενθυμιζω για screenshots : SHIFT+CTRL+P και τα αποθηκεύει στον φάκελο /images
chek2fire Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ωραία το βράδι θα ανεβάσω και εγώ τα δικά μου. Σήμερα όπως γίνετε ώς συνήθως κάθε λίγες μέρες βγαίνει και η λίστα με τα open bug από bugzilla. Eδώ τα official http://www.octofish.net/bugjar/2010/06/maemo-official-platform-bug-ja-79.html και εδώ από τα extras http://www.octofish.net/bugjar/2010/06/maemoorg-extras-bug-jar-201024.html
chek2fire Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Να και οι 3 επιφάνειες δικές μου. Την τέταρτη την έχω κενή
Bandura Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Για αλλη μια φορα η nokia πρωτοπορει με το λειτουργικο της, αλλα "χανει" παλι στην αυτονομια... Εκανα μια συγκριση (στην σελιδα του πλαισιο) μεταξυ n900, se x10, htc hd2 και στην αναμονη τα αποτελεσματα ηταν: 275!!!, 411 και 493 ωρες αντιστοιχα. Επιοικως απαραδεκτη αναμονη για ενα τηλεφωνο που το χρυσοπληρωνεις... (μα καλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε αυτη τη τιμη?) Aκομα το φυσαω με το n96 (το φορτιζα καθε μερα, μετα βιας κραταγε τη 2, ενω το satio καθε 5-6 μερες με την ιδια χρηση). Δε με ενδιαφερουν τα mpixels της καμερας και η μνημη, οσο η αναμονη της μπαταριας για μην ειμαι ολη την ωρα με ενα καλωδιο, και η οθονη, οπου εκει η nokia με 16κ, αν με 0,5 ιντσες μικροτερη, παλι εχει την καλυτερη οθονη. Παλι παμε στην ζυγαρια... λειτουργικο & οθονη VS αυτονομια... Μπορω να κανω φορματ στο satio και να βαλω το maemo?
st2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μπορω να κανω φορματ στο satio και να βαλω το maemo? εχω δει σε καποια σελιδα οτι στο σατιο εχουν βαλει ubuntu δεν ξερω τι και πως αλλα για ψαξε οσο για το μαεμο φαινεται πολυ καλο αλλα αλλες συσκευες υπαρχουν ? σε PC μπορει να μπει ?
chek2fire Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Αν και μετά την τελευταία αναβάθμιση το nokia n900 έχει μια χαρά αυτονομία η μπαταρία του. Για maemo η μόνη συσκευή που υπάρχει είναι το n900 αλλά από πίσω υπάρχει μια ενθουσιώδης linux community που αρνείτε να το εγκαταλήψει ακόμα και τώρα που έγινε το merge με το moblin.
chek2fire Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Τα 15 εκατομμύρια download ξεπέρασαν οι εφαρμογές που υπάρχουν στο extra του maemo http://www.allaboutmeego.com/news/item/11802_Maemo_5_Extras_passes_15_milli.php
DIMITRISG Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Πως μπορω να αναβαθμησω στα επιπεδα 4 και 5 στο angry birds ; πρέπει να έχω 3 αστερια σε καθε πίστα του επιπέδου 1 ;
DIMITRISG Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ναι http://www.rovio.com/index.php?page=angry-birds
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.