chek2fire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Εδώ και ένα μήνα είμαι κάτοχος του nokia n900 που φοράει το λειτουργικό σύστημα maemo. Το κινητό και γενικά το λειτουργικό του σύστημα είναι ότι πιο ανοιχτό έχω δοκιμάσει ποτέ σε κινητά. Στον package manager του λειτουργικού μπορείς να βρεις ότι μπορείς να φανταστείς ακόμα και εργαλεία κονσόλας οπως sniffer,aircrack η και client-server για ftp,nfs,samba. Στην κυριολεξία το κινητό και το λειτουργικό είναι ο ελβετικός σουγιάς που έχεις στα χέρια σου. Το maemo σαν project παρά και την ανακοίνωση του merge με το λειτουργικό της intel έχει ακόμα μεγάλη κινητικότητα και δεν μπορεί να θεωρηθεί με τίποτα νεκρό projekt. Το επίσημο site είναι εδώ http://maemo.org/ εδώ θα βρείτε όλα τα γνωστά προγράμματα για το λειτουργικό http://maemo.org/downloads/Maemo5/ Μου αρέσει αρκετά ότι υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα για το λειτουργικό που όταν λείπει μια εφαρμογή δεν διστάζουν να κάτσουν να την γράψουν μόνοι τους Και εδώ ένα video για το νέο maemo 5 interface που κυκλοφορησε πριν λίγο καιρό Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητάμε για όλες τις εξελιξεις του λειτουργικού συστήματος αλλά και για προγράμματα η ακόμα και για tweak που μπορείς να κάνεις στα κινητά που φοράνε το λειτουργικό. Να προσθέσω ότι το λειτουργικό βασίζετε στο debian ενώ δεν του λείπουν πράγματα που συναντάμε σε όλα τα linux λειτουργικά όπως terminal. Και φυσικά είναι το πιο ανοιχτό λειτουργικό στην αγορά που πάει κόντρα στα και καλά "ανοιχτα" λειτουργικά όπως είναι το Android.
NullScan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 600 euro, αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή... EDIT: Sorry, 500 κάνει
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Οτιδήποτε πάνω από 300 € δεν αξίζει. Με άλλες συσκευές είναι συμβατό το Maemo;
NullScan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Όχι. Υποτίθεται οτι θα βγεί και αντικαταστάτης του N900 αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι. Το μόνο καλό είναι οτι υπάρχει και το Android της Google σε διάφορες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων κάποιων HTC) που είναι εξίσου ενδιαφέρον αλλά και πάλι πανάκριβο. Προσωπικά βολεύομαι με Symbian προς το παρόν μέχρι να βάλουνε μυαλό να ρίξουν τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα. Αλλιώς...
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Και τα synbian ακριβά είναι. Υπολόγιζα να πέσει η τιμής τους αλλά δεν... Κινητό πάνω από 170 € δεν έχω πάρει.
apoikos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Και τα synbian ακριβά είναι. Υπολόγιζα να πέσει η τιμής τους αλλά δεν... Κινητό πάνω από 170 € δεν έχω πάρει. Έχω πάλι, πάνω από 17 € δεν έχω δώσει ποτέ
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Έχω πάλι, πάνω από 17 € δεν έχω δώσει ποτέ Ε, άμα βγάλω και την επιδότηση που είχε, κάπου εκεί πέφτω.
Aztec Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 H htc πάντως θα βγάλει ποιό οικονομική έκδοση με android γύρω στα 300 ευρώ http://www.htc.com/uk/product/wildfire/overview.html To maemo καλό φαίνεται αλλά πλέον το παιχνίδι παίζεται στις εφαρμογές.
DIMITRISG Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αυτο το τηλέφωνο ήταν όνειρο ζωης. Εχω εναν υπολογιστή πάντα μαζί μου. Τελευταία ανακάλυψα ότι έχει και fm transmitter, που σημαινει ότι πιάνω ελληνικό ράδιο απο το ιντερνετ και το στέλνω στο ράδιοφωνο του αυτοκινητου. Αγόρασα 40€ και το gps και έχω τα πάντα σε μια συτσκευή. Το μονο που δεν έχω καταφερει ειναι να βλέπω σκαι, γιατι χρειαζεται flash 10 και στο maemo υπάρχει μόνο το 9. Την συσκευη την αγόρασα 290€ + 20000 points που ειχα στην εταιρεια κινητης, επειδη δεν ειχα αλλάξει συσκευη εδω και 5 χρόνια. Οντως είναι η πιο ανοιχτη συσκευη κάτι που έχει κάνει επίτηδες η Νοκια.
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Τον ΣΚΑΙ τον βλέπαμε με ένα script. Δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμη. Μισό να το βρω. ---------- Προσθήκη στις 22:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:11 ---------- Αν έχει flvstreamer και ffplay το Maemo θα δουλέψει με το παρακάτω. Αντί για ffplay μπορείς να βάλεις mplayer. >flvstreamer -v -r `curl -s www.skai.gr/ajax.aspx?m=Skai.Player.LookupMultimedia\&Record=true\&la=1\&MMID=3|grep rtmp|cut -f3 -d\[|cut -f1 -d\]`|ffplay -
DIMITRISG Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 δεν παιζει το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα, θέλει το rtmpdump και η έκδοση που εχει το maemo δεν εχει κάποια χαρακτηριστικά και δεν τρέχει αν το βρει καποιος με ενδιαφερει
nske Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Με άλλες συσκευές είναι συμβατό το Maemo; Μόνο με κάποια Nokia N*. Βέβαια υπάρχει και το MeeGo: MeeGo is a Linux-based open source mobile operating system project[1] which was announced at Mobile World Congress in February 2010 by Intel and Nokia in a joint press conference. Its aim is to merge the efforts of Intel on Moblin and of Nokia on Maemo into one project. It is hosted by the Linux Foundation.[2] According to Intel, MeeGo was developed because Microsoft did not offer comprehensive Windows 7 support for the Atom processor.[3]Harmattan, originally slated to become Maemo 6, is now considered to be a MeeGo instance (though not a MeeGo product), and Nokia is giving up the Maemo branding for Harmattan and beyond (Fremantle and previous will still be referred to as Maemo instances).[4] Devices SupportedNetbooks: Asus EeePC 901, 1000H, 1005HA, 1005PE, 1008HA, Eeetop ET1602, Dell mini10v, Inspiron Mini 1012, Acer Aspire One D250, AO532-21S, Revo GN40, Aspire 5740-6025, Lenovo S10, MSI U100, U130, AE1900, HP mini 210-1044, Toshiba NB302, Nokia N900 http://en.wikipedia.org/wiki/MeeGo Πριν 6 μήνες που είχε αναφερθεί το n900 σε κάποια συζήτηση, είχα πει: δε βλέπω γιατί να δώσω 400 ευρώ για να πάρω ένα τέτοιο αναγκαστικά άβολο πράγμα που δεν κάνει κάτι το οποίο ένα PC/notebook να μη μπορεί να κάνει ευκολότερα' date=' καλύτερα και αποδοτικότερα -αφού το 90% του χρόνου μου βρίσκομαι, ή μπορώ να βρεθώ αν χρειαστεί, κοντά σε κάποιο PC/notebook.[...'] και όταν είμαι μακρυά συνήθως δε με ενδιαφέρει ούτε να σερφάρω, ούτε να δω emails ούτε να κάνω οτιδήποτε σχετικό. Όμως λίγους μήνες αργότερα κάπως έγινε και βρέθηκε στα χέρια μου. Είναι μεν εντυπωσιακό ότι ένα πράγμα που χωράει στην παλάμη μπορεί να τρέξει σχεδόν όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ τακτικά στον υπολογιστή, αλλά δυστυχώς δεν έχει να προσφέρει κάποιες σημαντικές ευκολίες στην καθημερινότητά μου. Αυτό βέβαια δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο n900 αλλά σε οποιονδήποτε υπολογιστή τέτοιων διαστάσεων (είτε ονομάζεται "smartphone", είτε "pda", ή οπωσδήποτε). Πάντως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να βολέψει και ψυχολογικά μου αρέσει η ιδέα ότι μπορώ να έχω απόλυτη πρόσβαση στους υπολογιστές, τις εφαρμογές και τα δεδομένα μου ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί -και σίγουρα δεν θα προτιμούσα κάποια πλατφόρμα που να βασίζεται σε φιλοσοφίες κλειδώματος και τεχνητών περιορισμών (όπως είναι δηλαδή οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα μπορώ να σκεφτώ), οπότε είμαι ευχαριστημένος.
firewalker Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Gcc έχει; Εφαρμογές που δεν υπάρχουν στα repos μπορείς να βάλεις;
nske Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Ναι, gcc και όποιες άλλες εφαρμογές μπορώ να σκεφτώ τρέχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.