stamatisx Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 δεν νομιζεις οτι το παρακανες λιγο!650$ για εγγυηση και 750$ για ssd!!! Η πλάκα είναι ότι το λαπτοπ ήταν με 2 HDD σε RAID 0. Μου είχαν όμως τελειώσει όλα τα λεφτά που είχα μαζέψει αλλιώς θα έβαζα 2 Intel X25-E (!!!) Για την εγγύση που πλήρωσα δεν το μετανιώνω γιατί το λαπτοπ είναι ακριβό όπως και να το κάνουμε, όμως, τώρα τι νερό του ρίξω, τι μου πέσει από τα χέρια και σπάσει, τι φωτιά πάρει, τη πέσει κεραυνός και το εξαϋλώσει, θα μου το αντικαταστήσουν και σε περίπτωση που δεν βγαίνει άλλο αυτό το μοντέλο υποχρεούνται να μου δώσουν το καινούργιο (κάτι τέτοια προβλέπω να συμβαίνει ξανά σε κάνα χρόνο από τώρα... 2 μοντέλα στην τιμή του ενός... συμφέρει ή δε συμφέρει να δώσω λεφτά για εγγύηση? )
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Απιστευτο! Εαν ισχυει "τετοιου" τυπου εγγυηση,ειναι λιγα τα 750 δολλάρια. Διαβαζω το τοπικ σου για το λαπτοπ και εχω μεινει αφωνος με τις δυνατοτητες των! απο καθαρα περιεργεια,και τελειως εγκυκλοπαιδικα,τι διαρκεια μπαταριας εχει ? απορω πως δεν εχουν προβλημα θερμοκρασιων παντως...
stamatisx Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Απιστευτο! Εαν ισχυει "τετοιου" τυπου εγγυηση,ειναι λιγα τα 750 δολλάρια. Διαβαζω το τοπικ σου για το λαπτοπ και εχω μεινει αφωνος με τις δυνατοτητες των! απο καθαρα περιεργεια,και τελειως εγκυκλοπαιδικα,τι διαρκεια μπαταριας εχει ? απορω πως δεν εχουν προβλημα θερμοκρασιων παντως... Έχεις πολλές επιλογές και όλες αλλάζουν το μέγιστο χρόνο που μπορείς να λειτουργήσεις με μπαταρία.Το R1 (όχι το R2) εκτός τις discrete γραφικών έχει και μια ενσωματομένη κάρτα γραφικών (3 στο σύνολο σε ένα λαπτοπ !!) την nvidia 9400M με την οποία μπορείς να λειτουργείς γύρω στην μια ώρα και 30 λεπτά. Έχει επίσης και μια λειτουργία που λέγεται stealth mode το οποίο ενεργοποιείται με το πάτημα ενώς κουμπιού και ελλατώνει την κατανάλωση σε πολύ λίγα watt αυξάνωντας την αυτονομία πάνω από 2 ώρες. Τώρα όταν τρέχεις με τις dedicated κάρτες γραφικών(SLI ή Crossfire) η αυτονομία σε powersaving mode παίζει μεταξύ μιας ώρας και 15 λεπτών. Αν τις θέλεις στο maximum η αυτονομία πέφτει στα 30-45 λεπτά. Πρόβλημα θερμοκρασίας δεν έχουν εκτός αν τα κάνεις τρελό overclocking όπου εκεί το μηχάνημα όταν φτάσει στο TDP ρίχνει το multiplier της CPU μέχρι να επανέλθουν οι θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα (υπάρχει τρόπος να το παρακάμψεις, σχετικά δες cpu throttling) αν και υπάρχει μια υποψία οτι αυτό γίνεται και για να προστατευτεί και το τροφοδοτικό από το να δουλεύει στο μέγιστο για πάρα πολύ ώρα στο όριο(με το killawatt μετρημένο από την πρίζα τραβάει 293W) ---------- Προσθήκη στις 03:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:49 ---------- εχει και ωραια desktop Όμορφα δε διαφωνώ αλλά για desktop τόσα λεφτά δε θα έριχνα, θα έπερνα το κουτί και μέσα θα το έστεινα μόνος μου... Έτσι γλιτώνεις και λεφτά και έχεις και εμφάνιση... ---------- Προσθήκη στις 04:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:59 ---------- δεν νομιζεις οτι το παρακανες λιγο!650$ για εγγυηση και 750$ για ssd!!! ---------- Προσθήκη στις 08:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:43 ---------- φυσικα τον ssd και τον επεξεργαστη θα τον κρατησεις εσυ και θα παρουν το μηχανημα οπως τ'αγωρασες!? Τον SSD τον κρατάω εννοείται απλά θα πρέπει να ξανασετάρω τους 2 HDD σε RAID 0 πριν το δώσω πίσω... Τον επεξεργαστή υπάρχει μια περίπτωση να τον κρατήσω αλλά το πιθανότερο είναι οτι θα τον πουλήσω.
anax111 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ήταν να αγοράσω πέρυσι το m15x το παλιό που μπορούσες να αντικαταστήσεις το δεύτερο σκληρό με δεύτερη μπαταρία. Αλλά ρε παιδιά ήταν πανάκριβο. Όπως το ήθελα με Ful εξοπλισμό μου έβγαινε γύρω στα 4000 € από Αγγλία. Τελικά αγόρασα δύο laptops, έναν desktop replacement 18,4 VAIO και ένα ΗP 14,1 για ταξίδια. Ξέρετε κάτι; Το μετάνιωσα! Μπορεί μεν ο VAIO να έχει απίστευτη οθόνη (μιλάμε για τον ΑW11 X/UQ με 3/LED με ποιότητα BRAVIA) και ο HP να είναι ποιο φορητός αλλά όλα όσα τώρα κάνω σε δύο υπολογιστές θα μπορούσα να τα κάνω με έναν και να έχω όλα τα αρχεία μου πάντοτε μαζί μου. Έκανα λάθος τότε και δυστυχώς βλέπω πως η Alienware καπελώθηκε από την Dell και το καινούριο Μ15χ δεν έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που ήταν καταλύτης για την επιλογή μου. Διότι στο παλιό ήθελες φορητότητα; Έβγαζες τον 1 σκληρό και έβαζες 2η μπαταρία. Ήσουν σε χώρο με ρεύμα; Είχες μέχρι και 1 Tb διαθέσιμο.
stamatisx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 anax111, όντως αυτό θα ήταν χρήσιμο να γινόταν και στα τωρινά μοντέλα, πάντως με το M17x -R2 και σε stealth mode κρατάει αρκετά η μπαταρία και έχεις επιλογή για 1Τ σε RAID 0. Έχεις 17" RGB-LED και με λίγο συμβιβασμό στην αυτονομία πέρνεις ότι καλύτερο... ιδίως άμα κάνεις την παραγγελεία μέσω τηλεφώνου μπορείς να πετύχεις μέχρι και 600 ευρώ κάτω στην τιμή (εδώ αμερική παίζει να το ρίξεις και ένα χιλιάρικο κάτω με το EPP, κουπώνια δωρεάν από Dell και να μιλήσεις με κάποιον sales rep. στο τηλέφωνω και να κλαφτείς...) Δε ξέρω άμα το έχεις ψάξει και με τίποτα outlets που μπορείς να βρείς πολύ καλές προσφορές από Αγγλία. Επι τη ευκαιρία, εμένα τελικά μου εγκρίναν να αντικαταστήσουν το M17x-R1 με το Μ17χ-R2 δωρεάν μιας και είναι στην εγγύηση... (το μόνο που ξενέρωσα είναι οτι μου δώσαν τον i7 820QM ενώ εγώ τους πίεσα για i7 920XM... anyways)
ektor7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 κοιτα ο αντιστοιχος επεξεργ. του qx9300 ειναι αυτος που σου δωσαν και να εισαι ευχαρηστιμενος που σου δωσαν τον 820 που την στιγμη που κρατησες κ τον 9300!
stamatisx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 εκτορ, το λαπτοπ το αγόρασα με τον T9600 @ 2.8GHz και είδη τον έχω περάσει πάνω για να το επιστρέψω. Τον QX9300 τον αγόρασα χωριστά $1150....OEM γι' αυτό τον λόγω τον κρατάω και τώρα ήρθε η ώρα να τον πουλήσω
ektor7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 μα γι'αυτο σου λεω! τους δινεις πισω τον t9600 και σου δινουν ενα 820=>9300. και σου μενει ο 9300 για να τον πουλησεις! βγενεις κερδισμενος ή οχι!?
stamatisx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τους έστειλα κάτι benchmarks από τον Τ9600 στα 3.43GHz και έτσι τους έπεισα οτι είναι κοντά με τον i7 820QM αλλιώς με έβλεπα με i7 620Μ... Κερδισμένος βγήκα δε μπορώ να πώ αλλά πρέπει να πουλήσω και τον QX9300 γιατί είναι ακριβός ο άτιμος...
ektor7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 και μην ξεχνας οτι ο i7-820qm σε μερικα προγραμματα οπως κ τα win7 μπορει να αναγνωρισουν/λιτουργησει σαν 8πυρηνος! ---------- Προσθήκη στις 11:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:42 ---------- θα πρεπει να βρεις μια τιμη που θα ειναι σαν ευκερια αλλα κ να βγαλεις ενα σεβαστο ποσο! μην ξεχνας ειναι μεταχηρισμενος και παλιας τεχνολογιας!
stamatisx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ναι όντως δεν αντιλέγω καλός ο 820QΜ αν και τώρα ο στόχος είναι να μαζέψω κανένα φράγκο και να πάρω τον i7 940XM... το πότε θα τα μαζέψω τόσα χρήματα είναι άλλη ιστορία βεβαια... Η τιμή που το δίνω είναι το 1/3 της αρχικής, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το ζήτημα είναι οτι πρέπει να βρω αγοραστή που να έχει laptop που υποστηρίζει extreme mobile processor...
ektor7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τους έστειλα κάτι benchmarks από τον Τ9600 στα 3.43GHz και έτσι τους έπεισα οτι είναι κοντά με τον i7 820QM αλλιώς με έβλεπα με i7 620Μ... εισαι λιγακι απατεονακος και αυτοι λιγο ασχετοι πουν δεν το εψαξαν λιγο να δουν αν ισχυει!
stamatisx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 εισαι λιγακι απατεονακος και αυτοι λιγο ασχετοι πουν δεν το εψαξαν λιγο να δουν αν ισχυει! Κοίτα ο αμερικάνος να κλέψει τον Έλληνα λίγο δύσκολο, δε συμφωνείς? Από την άλλη τους είπα το εξής: Βάση συμβολαίου πρέπει να μου δώσετε κάτι ίσο ή καλύτερο από αυτό που έχω και τους έδειξα οτι με το τρέχον σύστημα πιάνω αυτά τα νούμερα, επομένος αν είχαν την όρεξη να τρέξουν benchmarks και να μου αποδείξουν το αντίθετο θα το δεχόμουν χωρίς να πώ κουβέντα... Άσε που δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα μικρότερο από τον 820QM να με περάσουν στο score με την customιά που έριξα στο σύστημα...
ektor7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ναι όντως δεν αντιλέγω καλός ο 820QΜ αν και τώρα ο στόχος είναι να μαζέψω κανένα φράγκο και να πάρω τον i7 940XM... το πότε θα τα μαζέψω τόσα χρήματα είναι άλλη ιστορία βεβαια... εχοντας τον 820 ο 920 ή ο 940 δεν θα σου προσφερου τιποτα περισσοτερο εκτος απο καλυτερα benchmark αποτελεσματα και το οτι εχεις τον 940! μεταξι μας πεταμενα λεφτα! αν περιμενεις κανενα δυο χρονια και δεν το αλλαξεις παλι,μπορεις να το αναβαθμησεις με καποιο 6πυρινο ή και 8πυρινο! ---------- Προσθήκη στις 11:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:54 ---------- αλλα τωρα που το ξανασκευτομαι,δεν χριαζεται να αλλαξεις και μητρικη για 920 ή 940?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.