Προς το περιεχόμενο

Επιχείρηση

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως το επιχείρημα "εισόδημα από αλλοδαπή" δε νομίζω να στέκει γιατί η επιχείρηση (το να είσαι μεσάζοντας δηλαδή) λαμβάνει χώρα σε ελληνικό έδαφος.

Επίσης, το ρώτησα 3 φορές και δεν απάντησες: Η εταιρεία στην Ινδία δε θα δικαιολογεί ως έξοδα τα χρήματα που θα σου δίνει; Αν όχι, είναι ύποπτο. Αν ναι, θα χρειαστεί να το κάνεις νόμιμα και πρόσεχε μην μπλέξεις γιατί βλέπω ότι δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να πληρώσεις φόρους (ποιος έχει δηλαδή...)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάντως το επιχείρημα "εισόδημα από αλλοδαπή" δε νομίζω να στέκει γιατί η επιχείρηση (το να είσαι μεσάζοντας δηλαδή) λαμβάνει χώρα σε ελληνικό έδαφος.

Επίσης, το ρώτησα 3 φορές και δεν απάντησες: Η εταιρεία στην Ινδία δε θα δικαιολογεί ως έξοδα τα χρήματα που θα σου δίνει; Αν όχι, είναι ύποπτο. Αν ναι, θα χρειαστεί να το κάνεις νόμιμα και πρόσεχε μην μπλέξεις γιατί βλέπω ότι δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να πληρώσεις φόρους (ποιος έχει δηλαδή...)

Η Ινδική εταιρεία θα με πληρώνει. Το αν θα με δηλώνει είναι δικό τους θέμα με την Ινδική κυβέρνηση. Εγώ δεν θέλω να πληρώνω κερατιάτικα. Αν δηλαδή πάει καλά, να πληρώσω και ΤΕΒΕ και ότι θες. Όχι όμως να αρχίσω να πληρώνων ΤΕΒΕ, ενώ πληρώνω ήδη ΙΚΑ, χωρίς να πάρω καν την πρώτη προμήθεια........

Δε νομίζω να ζητάω και πολλά....

---------- Προσθήκη στις 21:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:20 ----------

Αυτό ακριβώς αν πάμε με το γράμμα του νόμου.Και αποκλείεται να μην σου το είπε αυτό κάποιος λογιστής.Απο όλο το topic κατάλαβα πως εσύ έχεις τον ρόλο του μεσάζοντα.Μπλοκάκι λοιπόν αν θέλεις να έισαι νόμιμος.Απο την στιγμή που έχεις εισόδημα απο αυτές τις συναλλαγές για τις υπηρεσίες που ΕΣΥ παρέχεις τότε αναφερόμαστε σε ΤΕΒΕ

Μία σημαντική ερώτηση:Το εισόδημα σου θα προέρχεται αποκλειστικά απο την Ινδική εταιρία;

Για σύσταση εταιρίας κτλ είναι άλλες οι διαδικασίες.Δικαστήρια για ποινικό μητρωο,εφορίες κτλ κτλ τα οποία δεν σε απασχολούν

Με το μπλοκάκι τι θα κόβω και σε ποιον???

Δημοσ.

Θα κόβεις το 10% των πωλήσεων που κάνεις, μόνο μεταξύ 09:00 με 17:00

Από κει και πέρα θεωρείται άλλη δραστηριότητα. Αφορολόγητη. Ξέρεις.... για τρίτες χώρες...

τέλεια περνάμε

:mrgreen:

Δημοσ.

Λοιπόν, απαντάω τελευταία φορά γιατί μου φαίνεται ότι μας δουλεύεις:

1. Δεν έχει καμία σχέση τι ζητάς εσύ με το τι λέει ο νόμος, ΟΚ; Αυτό το "δε νομίζω να ζητάω και πολλά" είναι εντελώς άκυρο σαν σκέψη.

2. Σου είπα να ρωτήσεις λογιστή αν είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ΤΕΒΕ αν κάνεις ελεύθερο επάγγελμα παράλληλα με το ΙΚΑ που ήδη πληρώνεις ως υπάλληλος. Ρώτησες; Μπορεί να μην χρειάζεται κι έτσι να μην έχεις πρόβλημα.

3. Δεν είναι καθόλου δικό τους θέμα το αν θα σε δηλώνει η ινδική εταιρεία ρε φίλε. Δικό ΣΟΥ είναι! Γιατί πρέπει να πληρώνεις ΕΙΣΦΟΡΕΣ για το εισόδημα που κερδίζεις, πρέπει να πληρώνεις ΕΦΟΡΙΑ, κτλ

Δημοσ.

Γι' αυτό δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ακόμη και κάποιος που πρέπει να παρέχει μια υπηρεσία μια φορά το εξάμηνο, αναγκάζεται να πληρώνει δεύτερη ασφαλιστική εισφορά.

Δημοσ.
Ρε μην τους ακούς' date=' ο καθένας οτι να ναι λέει. Ούτε ΤΕΒΕ ούτε τίποτα δεν χρειάζεσαι αφου θα πληρωθείς απο την Ινδική εταιρεια. Μακριά απο την Ελλάδα και εφορίες.

Πείτε του αυτό που θέλει να ακούσει γιατί θα μας πρήξει :-):lol::lol:

[/quote']

Αυτό λέω και εγώ Αφού θα με πληρώνει η Ινδική....τι σχέση έχει η Ελλάδα....

Βασικά, κάποτε που είχα ένα άλλο θέμα, κατέλειξα να διαβάζω εγώ του νόμους και το σύνταγμα για να βρω άκρη. Όσο για τους δικηγόρους, ο καθένας το δικό του θα πει.

ΤΟ θέμα είναι ,που μπορώ να ενημερωθώ επίσημα ώστε να είμαι καλυμένος.

Οι σύμβουλοι εταιρειών που έρχονται από το εξωτερικό, πληρώνουν ΤΕΒΕ? Όχι, αφού πληρώνονται στο εξωτερικό. Και μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται καν να δηλώσω εισόδημα από αλλοδαπη, αν το δηλώσω στην Ινδία και φορολογηθώ εκεί...

Χαχαχαχα ούτε διάβασες το σποιλερ ε!

Γι' αυτό δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ακόμη και κάποιος που πρέπει να παρέχει μια υπηρεσία μια φορά το εξάμηνο, αναγκάζεται να πληρώνει δεύτερη ασφαλιστική εισφορά.

Έτσι δουλεύει όλη η Ευρώπη, μην λέμε οτι μας κατέβει.

Η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε για κάποιο λόγο. Ορίστε. 4 σελίδες thread για να κλέψουμε.

+1 και απο εμένα.

Ουστ απο δω κλέφτες όλοι....

Δημοσ.

Έτσι δουλεύει όλη η Ευρώπη, μην λέμε οτι μας κατέβει...

Μη βαζεις το χερι σου στη φωτια για αυτο...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ευρωπαική χώρα που να κάνεις δουλειές ως μεσάζοντας σε αυτήν και να σε αφήνει να είσαι φάντασμα-μεσάζοντας ξένων εταιρειών (εκτός ΕΕ).

Τουλάχιστον όχι αν διαμένεις μόνιμα σε αυτήν, που είναι και η περίπτωση μας. Αν ήταν έτσι θα δηλώνονταν όλοι υπάλληλοι Ινδίας και θα πληρώναν ενα σακουλάκι ρύζι φόρους το χρόνο.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει ευρωπαική χώρα που να κάνεις δουλειές ως μεσάζοντας σε αυτήν και να σε αφήνει να είσαι φάντασμα-μεσάζοντας ξένων εταιρειών (εκτός ΕΕ).

Τουλάχιστον όχι αν διαμένεις μόνιμα σε αυτήν, που είναι και η περίπτωση μας. Αν ήταν έτσι θα δηλώνονταν όλοι υπάλληλοι Ινδίας και θα πληρώναν ενα σακουλάκι ρύζι φόρους το χρόνο.

Αλλο καπελο αυτο, κι αλλο η απαντηση που εδωσες στο quote του the-Judas που αναφερει οτι να προσφερεις μια οποιαδηποτε υπηρεσια μαι φορα το χρονο πχ. (εστω οτι εφτιαξες ενα site στον ελευθερο χρονο σου για μενα, το οποιο θες νομιμα να κοψεις αποδειξη), εκει λοιπον εισαι αναγκασμενος να κανεις εναρξη και να πληρωνεις κανονικα μηνιαιως ασφαλιστικες εισφορες.

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για Αγγλία, έκανα μια ιστοσελίδα για μια εταιρεία και απαιτούν να ανοίξω λογαριασμό στην εφορία ως self employed ακόμα και για μια one-off δουλειά.

Μοναδική νόμιμη λύση να βρω εναν φίλο web dev που να είναι ήδη γραμμένος και να βάλω αυτόν να του κόψει απόδειξη και φυσικά να πληρώσω το 25% φπα στον φίλο μου.

Δημοσ.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για Αγγλία, έκανα μια ιστοσελίδα για μια εταιρεία και απαιτούν να ανοίξω λογαριασμό στην εφορία ως self employed ακόμα και για μια one-off δουλειά.

Μοναδική νόμιμη λύση να βρω εναν φίλο web dev που να είναι ήδη γραμμένος και να βάλω αυτόν να του κόψει απόδειξη και φυσικά να πληρώσω το 25% φπα στον φίλο μου.

Ναι, και ως self employed, ποσο ασφαλεια θα πληρωνεις ετησιως;

Δημοσ.

Πολλά, περίπου ενα 25% και κάτι ανάλογα το ποσό. Όσα δηλαδή και ο κανονικός employee. Αλλά είναι και λογικό, υπάρχουν νόμοι όταν πουλάς υπηρεσίες δεν γίνεται να μην είναι ο πελάτης καλυμμένος οτι εσύ είσαι όντως αυτός που λες οτι είσαι και οτι θα έχει κάλυψη αν γίνει κάτι.

Δημοσ.
Πολλά, περίπου ενα 25% και κάτι ανάλογα το ποσό. Όσα δηλαδή και ο κανονικός employee. Αλλά είναι και λογικό, υπάρχουν νόμοι όταν πουλάς υπηρεσίες δεν γίνεται να μην είναι ο πελάτης καλυμμένος οτι εσύ είσαι όντως αυτός που λες οτι είσαι και οτι θα έχει κάλυψη αν γίνει κάτι.

Συνεχιζεις να το πιανεις λαθος.

Εστω λοιπον οτι εσυ κανεις εναρξη στη εφορια σου, και φτιαχνεις 2-3 sites τον πρωτο χρονο απο τα οποια αποκομιζεις πχ 10.000 ευρω. Για αυτα κοβεις νομιμα αποδειξεις κλπ.

Τυχαινει ομως για τα επομενα 5 χρονια να μην φτιαξεις κανενα site και να μην παρεις φραγκο.

Τι ποσο ασφαλειας θα πληρωσεις;

Δημοσ.

Εντάξει ο νόμος λέει οτι αν δεν βγάζεις πάνω απο 5000 λίρες το χρόνο δε πληρώνεις τ΄ποτα. Αλλά δεν παίζει και εμείς θα το έχουμε αυτό ακόμα και αν είναι για μικρότερο ποσό.

Τι, δεν υπάρχει καν? (θέλω έγκυρη πηγή)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...