Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 μαύρα εννοείς. Όταν λες ότι δε σε βοηθάει το κράτος τι εννοείς. Να διαβάσουν το φόρουμ και να σε πάρουν τηλέφωνο;
Ather Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δεν κάνεις εμπόριο, τους παρέχεις απλά υπηρεσίες. Όπως καταλαβαίνεις όταν αμοίβεσαι για υπηρεσίες που δε φαίνονται την εφορία θεωρούνται μαύρα χρήματα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις έναρξη. Αν και από όσο γνωρίζω οι μεγάλες εταιρίες τα δίνουν με απόδειξη, οπότε δε θα το αποφύγεις. Επίσης η εταιρία θα μπορούσε να σε προσλάβει ως υπάλληλο για να τους κάνεις αυτή τη δουλειά.
yannis27gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Κοίτα, εσύ λες ότι δε θα έχεις σχέση με την εισαγωγή των πρώτων υλών, θα τα παραλαμβάνει κατευθείαν η ελληνική εταιρεία από την ινδική, σωστά; Άρα αυτοί θα ασχοληθούν με την εισαγωγή, τελωνείο, κτλ Οπότε, ΔΕΝ είσαι εισαγωγέας. Τι είσαι λοιπόν; Σύμβουλος. Ελεύθερος επαγγελματίας. Κόβεις ΑΠΥ (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών) και πληρώνεις ΤΕΒΕ. Να στο πω πιο απλά. Η ινδική εταιρεία ας πούμε ότι σου δίνει 1000 ευρώ. Δε θέλει απόδειξη γι αυτά τα χρήματα; Θεωρούνται έξοδα επιχείρησης άρα θα πρέπει να έχει ένα επίσημο έγγραφο για το παρουσιάσει στα έξοδα της, ειδάλλως θα φορολογηθεί γι αυτά τα 1000 ευρώ που σου έδωσε. Ας πούμε ότι αυτοί δεν θέλουν απόδειξη (για δικούς τους λόγους). Εσύ δέχεσαι να πληρώνεσαι μαύρα; Πέρα από το φιλοσοφικό θέμα του ζητήματος, πώς θα δικαιολογείς τον τρόπο ζωής σου στην εφορία; Πλέον υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια ξέρεις. Επίσης, δε θέλεις ιατρική ασφάλιση; Δε θέλεις κάποια στιγμή να πάρεις σύνταξη; (όχι ότι θα πάρουμε δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
jimarass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Κοίτα, εσύ λες ότι δε θα έχεις σχέση με την εισαγωγή των πρώτων υλών, θα τα παραλαμβάνει κατευθείαν η ελληνική εταιρεία από την ινδική, σωστά; Άρα αυτοί θα ασχοληθούν με την εισαγωγή, τελωνείο, κτλ Οπότε, ΔΕΝ είσαι εισαγωγέας. Τι είσαι λοιπόν; Σύμβουλος. Ελεύθερος επαγγελματίας. Κόβεις ΑΠΥ (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών) και πληρώνεις ΤΕΒΕ. Να στο πω πιο απλά. Η ινδική εταιρεία ας πούμε ότι σου δίνει 1000 ευρώ. Δε θέλει απόδειξη γι αυτά τα χρήματα; Θεωρούνται έξοδα επιχείρησης άρα θα πρέπει να έχει ένα επίσημο έγγραφο για το παρουσιάσει στα έξοδα της, ειδάλλως θα φορολογηθεί γι αυτά τα 1000 ευρώ που σου έδωσε. Ας πούμε ότι αυτοί δεν θέλουν απόδειξη (για δικούς τους λόγους). Εσύ δέχεσαι να πληρώνεσαι μαύρα; Πέρα από το φιλοσοφικό θέμα του ζητήματος, πώς θα δικαιολογείς τον τρόπο ζωής σου στην εφορία; Πλέον υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια ξέρεις. Επίσης, δε θέλεις ιατρική ασφάλιση; Δε θέλεις κάποια στιγμή να πάρεις σύνταξη; (όχι ότι θα πάρουμε δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αν ένας Ινδός από την εταιρεία ερχόταν με ταξίδι στην Ελλάδα και έπερνε χεράτα τις παραγγελείες, θα έπρεπε να πληρώνει ΤΕΒΕ?? Όπως το λες, λογικά κάτι σαν σύμβουλος θα είμαι οπότε ίσως εκεί να χρειάζεται όντως η έναρξη, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω αυτό ως εξής?: 1) Με πληρώνει η Ινδική εταιρεία 2)Δηλώνω κανονικά το εισόδημά μου από αλλοδαπή, επομένως πληρώνω και εφορία. Επίσης, δεδομένου ότι είμαι ήδη Ιδ. υπάλ. , άρα πληρώνω ήδη και για σύνταξη και για ασφάλιση. Σίγουρα κάποια λύση θα υπάρχει, δε μπορεί να είμαστε τόσο μπουρ......λο. Δε μπορεί να πληρώνω ΚΑΙ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΙΚΑ και να μην έχω καν εγγυημένο εισόδημα από αυτή τη δουλειά.....
paschalia Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Κοίτα. Εσύ προφανώς θες -ντε και καλά- να αποφύγεις τις νόμιμες οδούς. Άρα,ότι και να πούνε εδώ,δεν έχει νόημα.
jimarass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Κοίτα.Εσύ προφανώς θες -ντε και καλά- να αποφύγεις τις νόμιμες οδούς. Άρα,ότι και να πούνε εδώ,δεν έχει νόημα. Απλά προσπαθώ να καταλάβω.....
Ather Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Η ινδική εταιρία θα σε πληρώνει; Αν είσαι νέος ασφαλισμένος πληρώνεις μόνο μία ασφάλεια. Να σου πω ότι για καταθέσεις επάνω από ένα ποσό στο μπλοκάρει η τράπεζα και ζητά εξηγήσεις (προσωπική εμπειρία)
yannis27gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αν ένας Ινδός από την εταιρεία ερχόταν με ταξίδι στην Ελλάδα και έπερνε χεράτα τις παραγγελείες, θα έπρεπε να πληρώνει ΤΕΒΕ??Όπως το λες, λογικά κάτι σαν σύμβουλος θα είμαι οπότε ίσως εκεί να χρειάζεται όντως η έναρξη, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω αυτό ως εξής?: 1) Με πληρώνει η Ινδική εταιρεία 2)Δηλώνω κανονικά το εισόδημά μου από αλλοδαπή, επομένως πληρώνω και εφορία. Επίσης, δεδομένου ότι είμαι ήδη Ιδ. υπάλ. , άρα πληρώνω ήδη και για σύνταξη και για ασφάλιση. Σίγουρα κάποια λύση θα υπάρχει, δε μπορεί να είμαστε τόσο μπουρ......λο. Δε μπορεί να πληρώνω ΚΑΙ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΙΚΑ και να μην έχω καν εγγυημένο εισόδημα από αυτή τη δουλειά..... Φίλε, ο Ινδός θα ήταν υπάλληλος στην εταιρεία οπότε λύνεται το θέμα. Εσύ ως τι θα πληρώνεσαι; Δε θα τους κόψεις ΕΠΙΣΗΜΗ απόδειξη ότι πληρώθηκες; (δε μιλάω για ένα απλό χαρτί που θα λέει πόσα πήρες). Αυτή την επίσημη απόδειξη πώς θα τη δημιουργήσεις αν δεν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία για να κόβεις ΑΠΥ; Αυτοί ΔΕΝ θέλουν επίσημη απόδειξη για τα λεφτά που σου δώσανε για να τα περάσουν στα έξοδά τους; Ρώτα λογιστή αν μπορείς να δικαιολογείς εισόδημα χωρίς αποδείξεις αλλά το κόβω χλωμό. Ίσως επειδή πληρώνεις ΙΚΑ να μη χρειάζεται να πληρώνεις και ΤΕΒΕ. Ίσως, δεν ξέρω. Αλλά μου φαίνεται απίθανο να γίνεται δεκτό να εισπράττεις χρήματα χωρίς απόδειξη!
Blondeamon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Ρε μην τους ακούς, ο καθένας οτι να ναι λέει. Ούτε ΤΕΒΕ ούτε τίποτα δεν χρειάζεσαι αφου θα πληρωθείς απο την Ινδική εταιρεια. Μακριά απο την Ελλάδα και εφορίες. Πείτε του αυτό που θέλει να ακούσει γιατί θα μας πρήξει :lol:
..MementoMori.. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Θα εισαι εμπορικος αντιπροσωπος... Θα κανεις εναρξη επαγγελματος... Θα πληρωνεις ΤΕΒΕ... Ολα αυτα βεβαια, αν θες να εισαι νομιμος. Ακομα και αν δεν θες ομως, δεν νομιζω να συνεργαστουν μαζι σου ουτε η Ινδικη εταιρεια, ουτε οι ντοπιοι αγοραστες. Αν θυμαμαι καλα απο τον πατερα μου που εκανε την ιδια δουλεια με Γερμανια ομως, υπαρχει και στανταρ προμηθεια (περιπου 10% μπορει και λιγο παραπανω) για τους εμπορικους αντιπροσωπους. Βεβαια παιζουν και συμφωνιες και λεφτα που δεν φαινονται στα τιμολογια. Εσυ παντως θα πρεπει να φαινεσαι καπου ως εμπορικος αντιπροσωπος για να παιρνεις την αμοιβη σου βασει του προιοντος που μεσολαβησες να πουληθει, και για να φορολογεισαι αναλογα. Περισσοτερες λεπτομερειες στην εφορια που ανηκεις.
jimarass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Ρε μην τους ακούς, ο καθένας οτι να ναι λέει. Ούτε ΤΕΒΕ ούτε τίποτα δεν χρειάζεσαι αφου θα πληρωθείς απο την Ινδική εταιρεια. Μακριά απο την Ελλάδα και εφορίες. Πείτε του αυτό που θέλει να ακούσει γιατί θα μας πρήξει :lol: Αυτό λέω και εγώ Αφού θα με πληρώνει η Ινδική....τι σχέση έχει η Ελλάδα.... Βασικά, κάποτε που είχα ένα άλλο θέμα, κατέλειξα να διαβάζω εγώ του νόμους και το σύνταγμα για να βρω άκρη. Όσο για τους δικηγόρους, ο καθένας το δικό του θα πει. ΤΟ θέμα είναι ,που μπορώ να ενημερωθώ επίσημα ώστε να είμαι καλυμένος. Οι σύμβουλοι εταιρειών που έρχονται από το εξωτερικό, πληρώνουν ΤΕΒΕ? Όχι, αφού πληρώνονται στο εξωτερικό. Και μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται καν να δηλώσω εισόδημα από αλλοδαπη, αν το δηλώσω στην Ινδία και φορολογηθώ εκεί...
Evgenios1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Τι εισαγωγες και πρασινα αλογα;;;; Ασχοληθειτε με τον τουρισμο.
Ather Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αυτό λέω και εγώ Αφού θα με πληρώνει η Ινδική....τι σχέση έχει η Ελλάδα....Βασικά, κάποτε που είχα ένα άλλο θέμα, κατέλειξα να διαβάζω εγώ του νόμους και το σύνταγμα για να βρω άκρη. Όσο για τους δικηγόρους, ο καθένας το δικό του θα πει. ΤΟ θέμα είναι ,που μπορώ να ενημερωθώ επίσημα ώστε να είμαι καλυμένος. Οι σύμβουλοι εταιρειών που έρχονται από το εξωτερικό, πληρώνουν ΤΕΒΕ? Όχι, αφού πληρώνονται στο εξωτερικό. Και μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται καν να δηλώσω εισόδημα από αλλοδαπη, αν το δηλώσω στην Ινδία και φορολογηθώ εκεί... Αν σε πληρώνουν από Ινδία έτσι πρέπει να είναι.
kage Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 δες πρωτα τι λεφτα θα βγαλεις απο το ολο θεμα.αν αξιζει το θεμα για εναρξη επαγγελματος κτλ ή οχι και βλεπεις... το να σου στελνει 1000ε το μηνα+μπονους πωλησεων θα φανει... στην ουσια αν καποιος απο ινδια, ιδιωτης ή εταιρεια σου στελνει λεφτα ισως να πρεπει να δωσεις εξηγησεις..(ξεπλυμα,μιζα κτλ). ξερω οτι υπαρχει ενα οριο χρηματων για την παραπανω δουλεια που δεν χρειαζετε εναρξη επαγγελματος..
Dropsreef Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Τι είσαι λοιπόν; Σύμβουλος. Ελεύθερος επαγγελματίας. Κόβεις ΑΠΥ (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών) και πληρώνεις ΤΕΒΕ. Αυτό ακριβώς αν πάμε με το γράμμα του νόμου.Και αποκλείεται να μην σου το είπε αυτό κάποιος λογιστής.Απο όλο το topic κατάλαβα πως εσύ έχεις τον ρόλο του μεσάζοντα.Μπλοκάκι λοιπόν αν θέλεις να έισαι νόμιμος.Απο την στιγμή που έχεις εισόδημα απο αυτές τις συναλλαγές για τις υπηρεσίες που ΕΣΥ παρέχεις τότε αναφερόμαστε σε ΤΕΒΕ Μία σημαντική ερώτηση:Το εισόδημα σου θα προέρχεται αποκλειστικά απο την Ινδική εταιρία; Για σύσταση εταιρίας κτλ είναι άλλες οι διαδικασίες.Δικαστήρια για ποινικό μητρωο,εφορίες κτλ κτλ τα οποία δεν σε απασχολούν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.