Προς το περιεχόμενο

Επιχείρηση

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Μια ερωτησούλα για τους ειδικούς:

Αν ήθελα να διαμεσολαβήσω ώστε μια εταιρία του εξωτερικού (πχ Ινδίας) να πουλάει εμπόρευμα σε ελληνικές εταιρίες, πρέπει να κάνω κάτι στην εφορία? πχ έναρξη εταιρίας?

Εγώ απλά θα μιλάω με τις εταιρίες εδώ και θα στέλνω παραγγελείες στην Ινδία. Επίσης ίσως χρειάζεται να παραστώ και στην παράδοση του εμπορεύματος. Δηλαδή θα είμαι κάτι σαν εκπρόσωπος εδώ. Θα πληρώνομαι από την Ινδική εταιρία ανάλογα τις παραγγελείες. Δεν θα έχω σχέση με ελλάδα.

Ευχαριστώ!!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χρειάζεσαι έναρξη στην εφορία.

Το θέμα το είχες σωσμένο απογευματινή ώρα;

Έναρξη ως Τι?

Αφού δεν εργάζομαι στην Ελλάδα?

Σημ: Είμαι Ιδιωτικός Υπάλληλος. Θα πρέπει να πληρώνω ΤΕΒΕ?

Δημοσ.
Έναρξη ως Τι?

Αφού δεν εργάζομαι στην Ελλάδα?

Σημ: Είμαι Ιδιωτικός Υπάλληλος. Θα πρέπει να πληρώνω ΤΕΒΕ?

αντιπροσώπευση εταιρείας

σουρρ

Δημοσ.

Εμπορική-Εισαγωγική εταιρεία είναι αυτό που περιγράφεις, αλλά ρώτα έναν λογιστή.

Με τη λογική σου πχ καμία πολυεθνική δε θα χρειαζόταν παράρτημα στην Ελλάδα... Κάτι που βέβαια, δεν ισχύει.

Δημοσ.
Εμπορική-Εισαγωγική εταιρεία είναι αυτό που περιγράφεις, αλλά ρώτα έναν λογιστή.

Με τη λογική σου πχ καμία πολυεθνική δε θα χρειαζόταν παράρτημα στην Ελλάδα... Κάτι που βέβαια, δεν ισχύει.

Γιατί, οι εταιρίες που εισάγουν πρώτη ύλη από εργοστάσια του εξωτερικού απευθύνονται σε ντόπια θυγατρική? Παραγγέλνουν κατευθείαν. Απλά εγώ θα είμαι ας πούμε το Contact Person....

Σημειωτέον, δεν θα παραλαμβάνω εγώ! ΘΑ παραλαμβάνει κατευθείαν η εταιρία που θα παραγγέλνει....

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι κάνουν ρώτα λογιστή. Αν και κάτι μου λέει πως στον τίτλο τους, θα έχουν και το εισαγωγική.

Δημοσ.
Δεν ξέρω τι κάνουν ρώτα λογιστή. Αν και κάτι μου λέει πως στον τίτλο τους, θα έχουν και το εισαγωγική.

Ρώτησα λογιστή αλλά δεν με έπεισε και πολύ η απάντησή του. Αφού εγώ δεν θα φαίνομαι πουθενά, και εφόσον στη δήλωση εισοδήματος δηλώσω εισόδημα από αλλοδαπή, γιατί να έχω εταιρία εδώ.

Αλλωστε δε θα κόβω αποδείξεις.....

Δημοσ.

Με τι κριτήρια σε επέλεξαν οι ινδικές εταιρείες για να προωθείς τα προϊόντα τους και με τι κριτήρια θα σε αποδεχτούν οι ελληνικές εταιρείες για να πάρουν ότι τους προωθείς ?

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε ατομικό επίπεδο και όχι εταιρικό ?

Δημοσ.
Με τι κριτήρια σε επέλεξαν οι ινδικές εταιρείες για να προωθείς τα προϊόντα τους και με τι κριτήρια θα σε αποδεχτούν οι ελληνικές εταιρείες για να πάρουν ότι τους προωθείς ?

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε ατομικό επίπεδο και όχι εταιρικό ?

Ας πούμε ότι ο κατασκευαστής με εμπιστεύεται.

Οι ελληνικές εταιρίες θα δουν δείγμα....και μετά την πρώτη συναλλαγή θα με εμπιστευτούν. Ίσως μιλήσουν και κατευεθείαν με το εργοστάσιο. Το θέμα είναι πως ο κατασκευαστής θα με πληρώσει είτε με γειώσει η ελληνική εταιρία είτε όχι (μόλις μάθει το contact)

Το θέμα είναι , που μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μάθω τι λέει ο νόμος? Υπάρχει επαφή πολητών με το υπουργείο οικονομικών? Γιατί οι εφορίες και οι τεχνικοί που γνωρίζω δε ξέρουν και πολλά.....

Δημοσ.
Ρώτησα λογιστή αλλά δεν με έπεισε και πολύ η απάντησή του. Αφού εγώ δεν θα φαίνομαι πουθενά, και εφόσον στη δήλωση εισοδήματος δηλώσω εισόδημα από αλλοδαπή, γιατί να έχω εταιρία εδώ.

Αλλωστε δε θα κόβω αποδείξεις.....

Διότι θα είσαι ο προμηθευτής κάποιου και μάντεψε... πρέπει τουλάχιστον να πληρωθεί ΦΠΑ. Αλλιώς αυτός αγοράζει "μαύρα" και εσύ τα παίρνεις "μαύρα" που σημαίνει ότι διαπράττεται οικονομικό έγκλημα.

Γενικά, βρες ή έμπειρο λογιστή σε εισαγωγικές εταιρείες ή δικηγόρο με αντικείμενο το εμπορικό δίκαιο.

Και ότι δε μας συμφέρει, δε σημαίνει ότι είναι λανθασμένο.

Δημοσ.
Διότι θα είσαι ο προμηθευτής κάποιου και μάντεψε... πρέπει τουλάχιστον να πληρωθεί ΦΠΑ. Αλλιώς αυτός αγοράζει "μαύρα" και εσύ τα παίρνεις "μαύρα" που σημαίνει ότι διαπράττεται οικονομικό έγκλημα.

Γενικά, βρες ή έμπειρο λογιστή σε εισαγωγικές εταιρείες ή δικηγόρο με αντικείμενο το εμπορικό δίκαιο.

Και ότι δε μας συμφέρει, δε σημαίνει ότι είναι λανθασμένο.

Ας πουμε ότι έχουμε μια παραγγελεία. Η εταιρία εδώ παραγγέλνει κατευθείαν από το εργοστάσιο και τα χαρτιά έχουν μόνο τα στοιχεία της κατασκευαστικής και της ελληνικής εταιρίας. Που φαίνομαι εγώ για να χρειάζεται εταιρεία?? Το ΦΠΑ θα το πληρώσει η ελληνική εταιρία. Εγώ απλά θα είμαι ο μεταφραστής. Δεν θα παραλαμβάνω εγώ και ούτε θα κάνω διανομή. Θα τους λέω πόσα θέλετε, θα μου λένε 100 κομμάτια, θα μιλάω με κάποιον από το εργοστάσιο και θα στέλνει κατευθείαν 100 κομμάτια στην ελληνική εταιρία. Εγώ τι σχέση έχω?>???

Δημοσ.

Και ποιος θα κάνει την εισαγωγή; Ποιος έχει δικαίωμα να εισάγει για εμπορικούς σκοπούς; Ποιος θα είναι ο παραλήπτης που θα πληρώνει και το τελωνείο; Ποιος θα εκδίδει τα τιμολόγια αγοράς;

Δεν είμαι νομικός, αλλά αν δε βρεις την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, θα αναλωνόμαστε σαν σε καβγά 2 γαϊδάρων σε ξένο αχυρώνα.

Πριν ξαναγράψεις εδώ και σου ξαναπαντήσω, σκέψου να επενδύσεις το χρόνο σου στο google, αναζητώντας δικηγόρο με εμπειρία στο εμπορικό δίκαιο.

Δημοσ.

jimarass, αν σου απαντήσει δηλαδή κάποιος ανώνυμος εδώ μέσα θα τον εμπιστευθείς περισσότερο από τον λογιστή στον οποίο λες ότι πήγες;

Ένας οποιοσδήποτε λογιστής θα ξέρει να σε αναλάβει.

Φυσικά και θα κάνεις έναρξη εργασιών σαν διαμεσολαβητής ή εμπορικός αντιπρόσωπος είτε το κάνεις δωρεάν είτε αμείβεσαι.

Δημοσ.
Και ποιος θα κάνει την εισαγωγή; Ποιος έχει δικαίωμα να εισάγει για εμπορικούς σκοπούς; Ποιος θα είναι ο παραλήπτης που θα πληρώνει και το τελωνείο; Ποιος θα εκδίδει τα τιμολόγια αγοράς;

Δεν είμαι νομικός, αλλά αν δε βρεις την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, θα αναλωνόμαστε σαν σε καβγά 2 γαϊδάρων σε ξένο αχυρώνα.

Πριν ξαναγράψεις εδώ και σου ξαναπαντήσω, σκέψου να επενδύσεις το χρόνο σου στο google, αναζητώντας δικηγόρο με εμπειρία στο εμπορικό δίκαιο.

Όπως το σκέφτομαι:

Την εισαγωγή θα την κάνει η ελληνική εταιρεία. Εγώ απλά θα μεταφράζω και θα βοηθάω στην επικοινωνία και τα χαρτιά. Φυσικά η ίδια εταιρεία θα παραλαμβάνει και θα πληρώνει και το τελωνείο.

Πάντως σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δε πρόκειται να το ψάξω πολύ. Αν το κράτος δεν με διευκολύνει, ας πα να.......... Εγώ θα κάνω τη δουλειά και ας πάνε να κουρευτούν....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...