zeniath Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα παίδες και θα ήθελα την βοήθειά σας αν γίνεται. Κάνουμε κάτι εργασίες σε Eclipse και έχω ένα JSP site πάρει το οποίο πρέπει να μοντιφάρω κλπ κλπ. Το 70% απο το την μοντίφα έχει γίνει αλλά στο pc του ΤΕΙ δυστυχώς... Γιατί αυτό; Γιατί σαν καλός ξύστης έχω το workspace στο flashaki μόνο και ότι δουλειά έκανα την έκανα στο ΤΕΙ (αν αντί για 2 ώρες εργαστήριο κάνεις 4, έ σιγά μην συνεχίζεις την δουλειά σπίτι) και έφτασα στο σημείο να πρέπει να την τελειώσω για τελική εργασία. Μεχρι εδώ καλα. Το πρόβλημα είναι ότι 6 μήνες τώρα δεν είχα ασχολιθεί στο σπίτι και όταν πήγα είχα πρόβλημα με το workspace γιατί ο Tomcat server όταν πήγε να τρέξει από το workspace στο flashaki δεν λειτουργούσε αφού είχε path για το pc στο ΤΕΙ. Έκανα δεν έκανα μαλακία τον έσβησα τον server από το workspace και τον έκανα πάλι εγκατάσταση (ο θεός κ η ψυχή μου γιατί έπρεπε να σβίσω κάτι αρχεία αφού δεν με άφηνε να ξανακάνω εγκατάσταση Tomcat Server 6 με όνομα localhost). Δεν λέω ότι είναι 100% σωστή η εγκατάσταση αλλά start και sync κάνει, τρέχει και .java προγραμματάκια ΑΛΛΑ όταν το βάζω να μου εμφανίσει το project που υποτίθεται έχει φωρτώσει στον localhost λέει ότι "Δεν μπορεί να εμφανίσει την σελίδα". Ούτε στον browser του Eclipse ούτε σε browser στο pc γενικά. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη γιατί θα πρέπει να τρέχω στο ΤΕΙ για να κάνω δουλειά και ..... 'νταξει lets face it δε μπορείς να κάνεις δουλειά εκεί, είτε θα έχουν μάθημα και θα έχω 20 μαλάκες να μου πρίζουν τα @@ είτε δεν θα με αφίσουν να κάτσω όταν έχουν εργαστήριο είτε δεν θα μου δώσουν κλειδί για να πάω μόνος... Τρέχω Win7 Ultimate (σε περίπτωση που έχει καμία σχέση), έχω κατεβάσει το JDK package, και από το Eclipse: Database Development, Java Development & Web and Java EE Development. Δε ξέρω τι μλκία έχω κάνει, το μόνο που μου έρχεται σε περίπτωση που δεν φταίω εγώ είναι το ότι τρέχω 64bit ενώ το Eclipse είναι μόνο για 32bit οπότε το πέος και Virtual Machine... Help Please? ---------- Προσθήκη στις 08:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:03 ---------- Για να μην μπερδευτεί κανείς, έχω πρόβλημα με τον localhost δεν εμφανίζει τίποτα, όσους server νέους και αν φτιάξω κανένας δεν έχει display, αυτό είναι το πρόβλημά μου.
stamatisx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Στο screenshot που θα δείς έχω αριθμίσει τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την εγκατάσταση και να σου δουλέψει το eclipse με το tomcat 6 στα Windows 7 x64. Πρέπει να κατεβάσεις και τις 2 εκδόσεις της Java (32bit k 64bit) http://img202.imageshack.us/img202/9454/steps.png (sorry για τα αγγλικα στο screenshot αλλά το είχα ετοιμάσει για το μάθημα στο πανεπιστήμιο) *EDIT* Αυτό που ξέχασα να αναφέρω, είναι καλό να έχεις μια καθαρή έγκατάσταση των Windows, του Eclipse και του Tomcat 6 (64bit) για να είσαι σίγουρος οτι κάποιο configuration file δε σου κάνει τη ζημιά.
zeniath Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά τελικά θυμήθηκα ότι έχω κ το λαπτοπ οπότε η δουλειά έγινε εκει
greenmachine Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Για να μην ανοίγω καινούργιο topic, ποιον IDE προτείνετε για JSP? Θα θελα να χει code completion και λοιπές ευκολίες, μιας και είμαι noobακι!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 και δεν τα δοκιμάζεις δυο λεπτά μόνος σου να αποφασίσεις; eclipse, netbeans To netbeans εχει σίγουρα code completion...για eclipse δε θυμάμαι...
skiabox Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Γενικά στο code completion πάντως netbeans και IntelliJ IDEA δεν είμαι και πολύ ικανοποιημενος σε σχεση παραδειγμα με visual studio intellisense.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 δηλαδή; το intellij idea είχε και έχει ένα από τα καλύτερα code completion σε java περιβάλλον... Το Netbeans θέλει λίγο ψάξιμο...
skiabox Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Εγω δεν ειδα καμια διαφορα στο intellisense μεταξυ των 2. Ειναι σα να χρησιμοποιουνε την ιδια engine.
greenmachine Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Οκ παίδες έβαλα netbeans και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχει και τον tomcat σαν runtime, οπότε δε χρειάζεται να μπλέκω με servers! Έχετε να προτείνετε κανένα tutorial για jsp? Εχω βρει στο νετ, αλλά τα περισσότερα είναι αρκετά απλά! Κάτι πιο σύνθετο? Που να ασχολείται με ολοκληρωμένες εφαρμογές,με βάσεις δεδομένων κλπ..?? Ακόμα και βιβλίο ξενόγλωσσο ναναι, δεν έχω θέμα. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.