kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Φιλοι καλησπερα, μολις γραφτηκα και γω στο τοσο ενηνερωμενο φορουμ σας και ειμαι πολυ χαρουμενος. Θα ειμαι συντομος να μην σας κουρασω. Χθες στην σχολικη γιορτη του γιου μου τον τραβηξα βιντεο, και με το dvd fab, εκανα extract ενα αρχειο avi διαρκειας 11 λεπτων. Το προβλημα μου ειναι πως θελω να το κανω upload στο youtube και μου δινει μονο μεχρι 10 λεπτα διαρκεια! Προσπαθησα να το κανω split με το virtualmod αλλα δεν τα καταφερα, κι οταν τα καταφερα μου βγηκε ενα αρχειο 4 gb! Επισης το εκανα convert με το format factory αλλα παλι δεν καταφερα κατι. Εχει κανεις υποψιν του κανα ευχρηστο προγραμμα για avi split? Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Πολύ σωστά δοκίμασες με το VirtualDubMod να κάνεις split το αρχείο σε μικρότερα κομμάτια, σου διέφυγε όμως μία μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Έπρεπε να ορίσεις στο μενού Video τη λειτουργία Direct Stream Copy, ώστε το video να μην ξαναπεράσει από κωδικοποίηση (με ρυθμίσεις μάλιστα που κατέληξαν στο τεράστιο μέγεθος των 4 GB). Επίσης, επειδή το VirtualDubMod μπορεί να χειριστεί σε Direct Stream Copy mode μόνο αρχεία τύπου AVI, αν τυχόν χρειαστεί να κάνεις την ίδια δουλειά με άλλα αρχεία video πλην AVI (κάνει και για AVI βέβαια) μπορείς να ανατρέξεις σε ένα σχετικό άρθρο που είχα ανεβάσει στο Insomnia Wiki: Κόψιμο-ράψιμο αρχείων video με δωρεάν λογισμικό. Καλώς ήρθες, καλή συνέχεια.
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Θα δοκιμασω με το link που μου δωσες αυριο κ θα σας πω. Η αληθεια ειναι πως το διαβασα αυτο με τη ρυθμιση που μου πες, αλλα για καποιο αγνωστο λογο το virtualmod δεν μου ανοιγε καθολου το avi αρχειο. Μονο οταν το μετετρεψα σε mpg το ανοιξε, αλλα εκει μετα δεν μου δινε τη συγκεκριμενη επιλογη μιας κ οπως κ συ ειπες ειναι μονο για avi αρχεια. Εχεις καμια ιδεα γιατι δεν ανοιγε το avi? Επρεπε να κανω κατι αλλο πριν? Ευχαριστω κ παλι Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 ...για καποιο αγνωστο λογο το virtualmod δεν μου ανοιγε καθολου το avi αρχειο. Άγνωστο; Ούτε καν κάποιο μήνυμα σφάλματος που να αναφέρει τον λόγο; Όπως π.χ. το παρακάτω; .
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Άγνωστο; Ούτε καν κάποιο μήνυμα σφάλματος που να αναφέρει τον λόγο; Όπως π.χ. το παρακάτω; . Μου γραφει αυτο το μηνυμα ακριβως
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Τρία πραγματάκια: 1. Το μήνυμα που παραθέτεις δεν είναι του προγράμματος VirtualDubMod, αλλά του VirtualDub 2. Αν χρησιμοποιούσες όντως το VirtualDubMod, θα μπορούσες να αγνοήσεις το (παραπλήσιο) μήνυμα λάθους που εμφανίζει σε αυτό το σημείο και να συνεχίσεις με την φόρτωση του AVI. Απλά δε θα έχεις δυνατότητα προεπισκόπησης εικόνας κατά το κόψιμο του AVI, κάτι που δε θα πρέπει να σε απασχολεί και τόσο, αφού ξέρεις εκ των προτέρων ότι θέλεις να κόψεις βάσει διάρκειας (>=10 λεπτά) και όχι βάσει συγκεκριμένων σκηνών 3. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις να έχεις προεπισκόπηση (ή απλά να χρησιμοποιήσεις το VirtualDub αντί του παλαιότερου VirtualDubMod), μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό που σε παρακινεί το μήνυμα. Δηλαδή, να εγκαταστήσεις έναν codec τύπου VfW που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει τον τύπο video που περιέχει το AVI σου. Ένας τέτοιος codec είναι π.χ. ο ffdshow-tryouts codec, ο οποίος εγκαθιστά υποστήριξη τόσο για DirectShow-based decoding όσο και για VfW-based decoding
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Σ ευχαριστω πολυ, κατατοπιστικο αυτο που μου εγραψες. Πως ομως ακριβως το κανω αυτο??? Ειναι ευκολο????
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Πώς κάνεις ποιο ακριβώς; Να χρησιμοποιήσεις το VirtualDubMod αντί του VirtualDub; Να κόψεις βασιζόμενος στη μπάρα χρόνου στο κάτω μέρος του προγράμματος αντί της οπτικής προεπισκόπησης; Ή να εγκαταστήσεις τον codec ffdshow-tryouts;
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Τρία πραγματάκια: 1. Το μήνυμα που παραθέτεις δεν είναι του προγράμματος VirtualDubMod, αλλά του VirtualDub 2. Αν χρησιμοποιούσες όντως το VirtualDubMod, θα μπορούσες να αγνοήσεις το (παραπλήσιο) μήνυμα λάθους που εμφανίζει σε αυτό το σημείο και να συνεχίσεις με την φόρτωση του AVI. Απλά δε θα έχεις δυνατότητα προεπισκόπησης εικόνας κατά το κόψιμο του AVI, κάτι που δε θα πρέπει να σε απασχολεί και τόσο, αφού ξέρεις εκ των προτέρων ότι θέλεις να κόψεις βάσει διάρκειας (>=10 λεπτά) και όχι βάσει συγκεκριμένων σκηνών 3. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις να έχεις προεπισκόπηση (ή απλά να χρησιμοποιήσεις το VirtualDub αντί του παλαιότερου VirtualDubMod), μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό που σε παρακινεί το μήνυμα. Δηλαδή, να εγκαταστήσεις έναν codec τύπου VfW που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει τον τύπο video που περιέχει το AVI σου. Ένας τέτοιος codec είναι π.χ. ο ffdshow-tryouts codec, ο οποίος εγκαθιστά υποστήριξη τόσο για DirectShow-based decoding όσο και για VfW-based decoding Κατι κατεβασα με ενα google search, αλλα τωρα μου βγαζει ενα προβλημε με τον ηχο μου λεει κατι σε sound, το παραθετω
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αν παρ' όλα αυτά πατήσεις ΟΚ, σου φορτώνει το αρχείο και σε αφήνει να το κόψεις ή όχι;
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Οχι γιατι οταν παω το βελακι στην μπαρα προοδου πιο δεξια απο κει που θελω να ξεκινησω μου βγαζει το μηνυμα που σας εστειλα. Αμα δεν μπορω να επιλεξω startpoint,πως μπορω να συνεχισω τη διαδικασια; Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Περίεργο, δεν έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα στο VirtualDub(Mod). Για να κάνεις κόψιμο μόνο, κανονικά δεν απαιτείται το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει είτε το video είτε το audio stream, αυτό χρησιμεύει μόνο για λόγους προεπισκόπησης όπως προανέφερα και δευτερευόντως playback (στην ουσία, το ίδιο πράγμα). Επίσης, το VirtualDubMod (και το VirtualDub, μέχρι κάποιες εκδόσεις) επέτρεπαν μια χαρά να φορτώσεις και να κόψεις AVI για τα οποία δεν υπήρχε εγκατεστημένος codec στο σύστημα. Δοκίμασε και με το VirtualDubMod και αν δεν έχεις τύχη και με αυτό, πήγαινε στο Avidemux που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει».
kondan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Οκ σ ευχαριστω! Θα μελετησω και θα επανελθω! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
kondan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Περίεργο, δεν έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα στο VirtualDub(Mod). Για να κάνεις κόψιμο μόνο, κανονικά δεν απαιτείται το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει είτε το video είτε το audio stream, αυτό χρησιμεύει μόνο για λόγους προεπισκόπησης όπως προανέφερα και δευτερευόντως playback (στην ουσία, το ίδιο πράγμα). Επίσης, το VirtualDubMod (και το VirtualDub, μέχρι κάποιες εκδόσεις) επέτρεπαν μια χαρά να φορτώσεις και να κόψεις AVI για τα οποία δεν υπήρχε εγκατεστημένος codec στο σύστημα. Δοκίμασε και με το VirtualDubMod και αν δεν έχεις τύχη και με αυτό, πήγαινε στο Avidemux που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει». Καταπληκτικο το Avidemux γιατι δεν το λεγαμε απο την αρχη??? Ουτε ενα λεπτο δεν εκανα!!! Ευχαριστω πολυ και παλι!!!
parsifal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αν και δεν το κατονόμασα, το ανέφερα από το πρώτο μου κιόλας μήνυμα σε αυτό το thread: Επίσης, επειδή το VirtualDubMod μπορεί να χειριστεί σε Direct Stream Copy mode μόνο αρχεία τύπου AVI, αν τυχόν χρειαστεί να κάνεις την ίδια δουλειά με άλλα αρχεία video πλην AVI (κάνει και για AVI βέβαια) μπορείς να ανατρέξεις σε ένα σχετικό άρθρο που είχα ανεβάσει στο Insomnia Wiki: Κόψιμο-ράψιμο αρχείων video με δωρεάν λογισμικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.