Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοιγει το pc (σαν να μην ειναι στην πριζα)

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθές αποφάσισα να βάλω ενα μπροστινό ανεμιστιράκι στο παλιο μου pc μιας και το αλλο που ειχε δεν δουλευε. Με καποια δυσκολια εβγαλα την προσοψη του κουτιου, αλλαξα το ανεμηστιρακι και καθαρισα την απειρη σκονη που ειχε μαζευτει...

Παω να ανοιξω το pc τίποτα. Δεν αναβει κανενα λαμπακι δεν ακουγεται τιποτα. Σαν να μην ειναι καν στην πρίζα. Το τροφοδοτικό δεν πιστευω να εχει καει γιατι αναβει το λαμπάκι στο mouse και στο switch... Σκεφτομαι μηπως επαθε τίποτα το καλωδιάκι μεταξύ μητρικής και κουμπιού που ανοιγει το pc... το πιεσα και απο τις 2 μεριές αλλα τίποτα...

Να σημειώσω οτι σκεφτηκα να βγαλω την ψυχτρα του cpu και να την καθαρίσω αλλά αφου εβγαλα τις 2 ασφάλειες που εχει αλλαξα γνώμη και τα ξαναεκλεισα(intel ο cpu και αυτη η ψυχτρα δεν βγαινει με τπτ... :-(). Το λεω μηπως υπαρχει περιπτωση να εγινε απο κει μεριά καμιά λαλακία.

Τι μπορει να εχει συμβεί;

Δημοσ.
Σίγουρα δεν ξέχασες κανα ΑΤΧ_12V;

Δεν ξερω ποιο καλώδιο ειναι αυτο απο το psu αλλα δεν αποσύνδεσα τίποτα... Δοκίμασα να πιέσω οτι καλώδιο παει απο τροφοδοτικό στην mobo παντως.

• Moderators
Δημοσ.

Πώς συνδεσες το ανεμιστηρι;

Ειχε και 3pin και 4pin-molex βυσμα;

Μη μου πεις οτι τα συνδεσες και τα δυο, γιατι κι εγω αυτο ειχα κανει πριν μερικα χρονια και επεφτε η short circuit ασφαλεια του τροφοδοτικου, με αποτελεσμα να μην αναβει.

Δημοσ.
Πώς συνδεσες το ανεμιστηρι;

Ειχε και 3pin και 4pin-molex βυσμα;

Μη μου πεις οτι τα συνδεσες και τα δυο, γιατι κι εγω αυτο ειχα κανει πριν μερικα χρονια και επεφτε η short circuit ασφαλεια του τροφοδοτικου, με αποτελεσμα να μην αναβει.

Με το 3pin το συνδεσα, αλλα δοκιμασα και χωρις το ανεμηστιρακι και παλι δεν αναβει το pc...

Δημοσ.

Ας ελπίσουμε να μην έκαψες τη μητρική μέσω στατικού ηλεκτρισμού.

Βγάλ' τα όλα από πάνω, κάνε και κανα Clear CMOS και προσπάθησε πάλι.

Δημοσ.
Ας ελπίσουμε να μην έκαψες τη μητρική μέσω στατικού ηλεκτρισμού.

Βγάλ' τα όλα από πάνω, κάνε και κανα Clear CMOS και προσπάθησε πάλι.

Οταν λες βγαλ'τα όλα απο πάνω? Το Clear CMOS δεν ξερω πως γινεται

Δημοσ.

Βγάλε τo καλώδιο από τα power on pins της μητρικής και βραχυκύλωσέ τα με ένα κατσαβίδι ώστε να αποκλείσουμε το (πιθανότερο imho) πρόβλημα με το power button.

Δημοσ.
Βγάλε τo καλώδιο από τα power on pins της μητρικής και βραχυκύλωσέ τα με ένα κατσαβίδι ώστε να αποκλείσουμε το (πιθανότερο imho) πρόβλημα με το power button.

To δοκίμασα και αυτό... Ακουμπησα με το κατσαβιδι και τα 2 pinaκια στην μητρική αλλα τίποτα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...